Fyller ångest

Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Profile picture for user Mrx

Tack vinäger för din kommentar i min tråd. Vi gör så gott vi kan och det blir ofta bra. Ibland gör vi misstag. Jag har mått dåligt hela dagen eftersom det blev fel igår. Jag har läst att din M sedan 30 år har cancer. Min K sedan 35 år har fått hjärtflimmer. Hon kämpar dock på heltid inom sjukvården. Jag har läst ditt inlägg om forumet. Jag stödjer dig till fullo. Tomen och jag stöttar fortfarande varandra. Du är våran lucia. Kram och mycket omtanke av din vän Mrx.

Profile picture for user Sländan

@Mrx Tänk så många gånger jag tänkt som dig, bara en öl eller ett glas och sitta och njuta i solen.
Numera ändrar jag tanken till, ska jag sitta i solen och dricka 2 flaskor vin eller 12 öl ??
För det är så det slutar för mig, och sedan en otrolig ångest att jag inte kan lyckas en enda gång 🥺
Nu finns det inget alternativ för mig, det blir alkoholfritt om jag inte ska förstöra resten av mitt liv.
Det är bara ta tag i det igen, du klarar det 👍🏻🙌🏻😊

Profile picture for user Sländan

@Mrx Tänk så många gånger jag tänkt som dig, bara en öl eller ett glas och sitta och njuta i solen.
Numera ändrar jag tanken till, ska jag sitta i solen och dricka 2 flaskor vin eller 12 öl ??
För det är så det slutar för mig, och sedan en otrolig ångest att jag inte kan lyckas en enda gång 🥺
Nu finns det inget alternativ för mig, det blir alkoholfritt om jag inte ska förstöra resten av mitt liv.
Det är bara ta tag i det igen, du klarar det 👍🏻🙌🏻😊

Profile picture for user Vinäger

Kram till dig, Mrx 💗

Tack för omtanken, det blir nog bra till slut. Det måste det bli. För er också. Fortsätt att ta hand om varandra! 💞

Charlie, din korta rad värmer. 💗

Kram

Profile picture for user Mrx

Detta inlägg har inte med alkohol att göra. Dottern, svärsonen och barnbarnet i Skåne har bestämt sig för att flytta hem igen till Stockholm. De söker hus eller radhus i Hudding (Snättringe/Stuvsta). Vi är super glada att de flyttar hem igen!

Profile picture for user Mrx

En intensiv helg börjar gå mot sitt slut.
Har haft barnbarn här sedan i onsdags. Det har varit fullt ös hela tiden. Vi har avverkat lekplatser i närområdet med stort nöje. Fantastiskt vilken energi kick de ger oss gamlingar. Imorgon börjar en ny arbetsvecka här hemma. Vi har fått direktiv om att jobba hemifrån resten av året pga pandemin. En dag i taget 😉

Profile picture for user Varafrisk

@Mrx Härligt med barnbarnen!
Men oj så tufft...jobba hemifrån resten av året....har du inte redan nu jobbat hemifrån typ fr mars förra året?? Det blir liksom inte bättre när folk blir vaccinerade? Du måste verkligen jobba i en bransch där det går bra att jobba digitalt?

Hur är det annars? Går det bra m att dricka kontrollerat?

Ha det fint🤗

Profile picture for user Mrx

@varafrisk tack för din kommentar i min tråd.
Det stämmer att jag har jobbat heltid hemifrån sedan mars förra året. Min arbetsgivare har tagit beslutet att vi fortsätter att jobba hemifrån resten av år 2021. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och jobba heltid på kontoret. Det nya normala kommer att bli ett flexibelt arbetssätt med någon dag per vecka på kontoret och resten av tiden hemma. Jag jobbar med systemutveckling och min bransch är väldigt digital. Jag kör mitt race med kontrollerat drickande som tidigare. Det funkar rätt bra men det går nog att skruva till ytterligare. Framförallt mängden skulle kunna vara lite mindre när jag väljer att dricka. Jag har läst i din tråd att du fått antabus behandling. Det tycker jag är väldigt bra för din skull. Vi kämpar mot samma mål under lite olika förutsättningar. Vi har bara ett liv och det måste vi vara rädda om.
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Long Time Ago..
Det var länge sedan jag skrev i min tråd. Det har varit fullt upp med jobb, barnbarn och pyssel här hemma. Det kommer ett nytt barnbarn i slutet på året. Jag har fortfarande koll på alkoholen och det känns skönt. Har börjat trappa ner min dos av SSRI preparat. Mår faktiskt väldigt bra av att käka halva dosen. Nästa steg är att minska dosen ytterligare. Gym träningen har fått stå tillbaka pga tidsbrist. Cyklar och promenerar dagligen dessutom jobbar jag fysisk med kroppen här hemma. Just nu får det räcka som träning för min del. Vi planerar en hemster även denna sommar. Det är faktiskt rätt skönt att vara hemma och slippa åka iväg.
/Mrx

Profile picture for user Charlie70

@Mrx härligt att höra om barnbarn som finns och som kommer. Du tycks ha funnit din balans nu. Det var ett zoom-möte häromdagen men kanske inte aktuellt för dig just nu?

Kram!

Profile picture for user Andrahalvlek

Gött! Barnbarn på löpande band, det låter som efterrättsbuffé i mina öron 😍 Nä, jag väntar gärna med barnbarn ett tag. Just nu vill jag njuta av tiden-efter-barnen ett tag. Skönt att det går bra att trappa ut SSRI. Jag har minskat med 2/3 av dosen på ett år och i september påbörjar jag sista steget ner till noll och det får ta ett halvår. Yttepyttesakta, låt hjärnan vänja sig och levla upp naturligt.

Jag läste hamster först 🐹 men hemester lyster mysigare. Det ska jag också ha. Inga planer alls än. Jag planerar på jobbet så jag storknar, så när jag har semester har jag semester från planerandet också.

Kram 🐘

Profile picture for user Mrx

En liten uppdatering
Jag läser här inne på forumet varje dag men skriver väldigt sällan. Jag skriver fortfarande upp min konsumtion i kalendern. Det blir ju 0 nästan varje dag och det tycker jag är bra. Jag har ju tidigare skrivit att jag får dricka 0-4 gånger per månad. Då tänkte jag 0-4 gånger med en konsumtion som gav berusning typ 4 starköl och en flaska rött under 6-8 timmar. Nu har jag börjat fundera och provat mig fram med ett ändrat beteende igen. Jag har dragit ned på antalet glas. Jag och frun har käkat på restaurang både fredag och lördag den här veckan. Vi har verkligen saknat att kunna sitta på uteserveringar och njuta under pandemin. Jag drack 3 glas i fredags och 4 glas i lördags. Det funkade kanon bra. Jag kände inget sug efter mer när vi kom hem även fast det finns både öl och rött vin här hemma. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Sisyfos

Hoppas det går fortsatt bra Mrx. Jag tror att det egentligen är klokt att undvika berusning alls, alltså hålla nere mängden.
Sen kan ju några undra varför man alls ska dricka då och det har jag inga svar på. Jag har heller inga svar på varför man ska undvika berusning, mer än att jag tror att hjärnan mår dåligt av det.
Jag strävar efter att alkohol ska vara en ickefråga för mig. Vill jag ta ett glas ute eller om jag blir bjuden så gör jag det. Vill jag dricka alkoholfritt gör jag det. Känns som jag är på väg dit.
Tänker att du har hittat en väg som passar dig och ditt sätt att dricka.

Profile picture for user Mrx

Det går bra för mig..
Alkoholen och jag har blivit vänner kan man säga. Jag har koll på min konsumtion och känner inget sug av att dricka mer. Jag kan vara alkoholfri om jag vill. Ibland väljer jag att njuta av nån bira och rött vin. Jag undviker berusning för det triggar min ångest. Jag strävar också efter att alkoholen ska vara en icke fråga för mig. Jag tycker min väg känns helt okej just nu.
/Mrx

Profile picture for user Andrahalvlek

@Mrx Det låter toppen! Jag läste någonstans att en sällandrickare kan avstå från att dricka på kort varsel, även om det var planerat att dricka, utan att hen bryr sig ett dugg utan bara rycker på axlarna. Känner du så? Så kände aldrig jag. Hade jag planerat att dricka var det nästan det enda jag kunde tänka på. Kanske inte medvetet men omedvetet var siktet liksom inställt. Varje steg jag tog var ett steg närmare tillfället då jag fick dricka. Har jag förstått i efterhand. Just där och då förstod jag det inte, då trodde jag att alla tänkte så.

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Bra att höra Mrx! Lite så som du beskriver känner jag nu AH. Jag har haft tillfällen nu där jag kunde ha druckit men avstått. Kunde ha planerat att dricka men valt bort, tänkte dricka men valt bort. Druckit två glas, halvplanerat under en kväll. Fanns betydligt mer, men det var inte intressant.
Så just nu är jag där inget räknande, inget tänkande. En ickefråga. Men jag har respekt och för mig får det bli begränsat till sociala sammanhang. Som förr. Före beroendet.

Profile picture for user Mrx

Semestern är slut för den här gången.
Jag har börjat arbeta igen efter 5 veckors semester. Det innebär att rutinerna börjar återgå till det normala. Jag jobbar fortfarande heltid hemifrån pga pandemin. Jag kommer att göra det året ut till att börja med. Eventuellt blir det en förlängning under våren 2022. Mitt semester drickande har varit lite högre än vad jag dricker i normalfallet. Jag har valt att vara nykter i vissa sociala sammanhang utan problem. Jag har helt enkelt inte varit sugen på alkohol även fast våra vänner drack. Frun och jag har gjort lite kortare resor inom Sverige och bott på hotell. Då har jag valt att dricka för det kändes mysigt. Vi har alltid gillat att sitta och prata med varandra över några glas vin. Ingen katastrof har inträffat men nu väljer jag att återgå till en lägre konsumtion. För jag mår bra av det. En dag i taget 😉
/Mrx

Profile picture for user Mrx

Vi är barn och barnbarns fria i kväll.
Vi har haft vuxen dotter med maken och barn inneboende sedan i maj. De ville flytta tillbaka till Stockholm efter några år på landet i Skåne. Det blev lite glapp i deras hus affärer så de har bott hos oss en tid. De får tillträde till sitt nya hus den första september. Den här helgen är de ute på äventyr och vi är ensamma hemma i vårt hus. Vi lyxade till det och tog hem mat via foodora. Det blev även en skvätt rödvin och bärs. Imorgon ska vi köra bil tidigt så det gäller att ta det lugnt med alkoholen

Profile picture for user Mrx

Utfasad från fluoxetin! Äntligen känner jag igen mig själv. Jag fattar fortfarande inte varför jag käkade medicin i så många år. Jag fick den på recept av företagsläkaren för typ 20 år sedan. Han tyckte jag skulle köpa en snabbare bil eftersom jag penda 40 mil varje dag med med min golf andra generationen. Finns ingen bättre bil än golf. Nu kör jag en nyare golf som frun äger. Hon kör min Skoda SUV som jag äger. Min bil har Automatisk växellåda. Det har inte golfen..

Profile picture for user Mrx

Nu är det mer än två veckor sedan jag tog fluoxetin efter nästan 20 års användning mot panikångest. Jag började min nedtrappning i våras. Gick från 40 mg/dag i en "snäll" nedtrappning tillsammans med min husläkare. Jag känner av utsättningssymptom fortfarande och vad jag läst kan det ta ända upp emot ett år innan de klingar av helt. Dessa SSRI preparat ska jag aldrig börja käka igen. Tror faktiskt inte de hjälpt mig speciellt mycket. Jo visst, jag blev en högpresterande människa utan riktiga känslor. Jag tror det bidrog till att jag började dricka mycket alkohol istället för att komma till ro. En dag i taget 😉

Profile picture for user FinaLisa

@Mrx 💚
Så skönt att du är avgiftad från denna medicin! För egen del har jag testat SSRI preparat två perioder de senaste 20 åren men varit tvungen att sluta efter tre månader. Blev helt avtrubbad känslomässigt.
De jag åt hette Zoloft och senare Cipralex. Inte alls bra för mig.
Ha det bra Mrx!🤗
Kram 💚

Profile picture for user Andrahalvlek

@Mrx Toppen! Jag är också snart fri från venlafaxin. Jag har trappat ut i 1,5 år och jag märker inga utsättningssymptom. Än. Jävla skitmedicin. Jag väljer dock att tänka på det som ett gips på ett brutet ben, vilket var nödvändigt just då. Men jag borde fått hjälp att sluta kontrollerat för länge sedan, började ta medicinen redan år 2007. Nu trappar jag ut på egen hand, i brist på aktuell läkarkontakt. Den jag hade då har slutat för länge sedan. Företagshälsan skriver bara ut recept när jag ber dem. Dåligt.

Kram 🐘

Profile picture for user Mrx

I onsdags var det nära att jag tog fluoxetin igen. Jag kämpar fortfarande med utfasningen. När jag sitter vid datorn och ska koncentrera mig får jag liksom elstötar i skallen och det susar i öronen hela tiden. Är jag fysisk aktivt försvinner dessa symptomer. Jag hade en halv förpackning kvar av skit medicinen och var nära ett återfall i onsdags. Nu är dock den halva förpackningen av fluoxetin återlämnad till apoteket. Jag själv ska till husläkare på återbesök nästa vecka. Jag vet att det kommer bli bra till slut. En dag i taget 😉
/Mrx