Tack hörni 🙏🏻🥰
Jag är otroligt glad att jag stod på mig i dialog med kollegor att stanna hemma trots att jag bara hade en mini-känsla av begynnande förkylning. Orkar inte tänka på vad jag hade kunnat orsaka.
Lyssnat på en väldigt bra söndagsintervju med Peter Fredriksson, det är mitt tips idag. Om hur nån som inte är en vinnarskalle kan bli bäst i världen.
Önskar er en fin söndag! 😷

Krya på dig @Se klart 💕 det är verkligen ett läskigt virus. När fick du din sista vaccin spruta? De pratar om att de ska hålla ca 6 mån efter man har tagit den sista sprutan.
Men det verkar vara olika när man läser om olika fall.
Idag känner jag mig lite förkyld och hängig, så jag måste skicka efter ett covid test igen.
Jag vet inte hur tillförlitliga dom man kan köpa på apoteket är 🤔 jag arbetar med människor så jag kan inte arbeta hemifrån.
Kram 💕 sländan

Tack @sländan jag fick min dos II i juli.
Lurigt. Jag tycker också jag varit så försiktig i umgänge med andra, liksom fortsatt i detta med att hålla avstånd etc.
Idag är jag något bättre men stark sjukkänsla/trött/matt. Imorrn behöver jag göra några mindre jobbsaker… vi får se.
Usch jag är inte van vid att inte kunna hugga i. Känner mig som en fisk på land. Säkert nyttigt skulle kanske kloka människor som Björn Nattiko Lindeblad tycka? Det vi inte kan, behöver vi bli bättre på. Övar torra simtag.. 🐠🐠 dvs gör inget alls. 😷

Fastnar i ordet skam eftersom jag skrev i @ah tråd att jag väl nu är skamlös. 55 och nykter. En sån där morsa som barnen multi-skäms över för hon har inga gränser.
Går på svåra aerobics-pass… skrattar kanske inte högt åt mina felsteg, utan mer; testar igen då, snart sitter det väl.

Jag tror skam faktiskt har eldat på mitt drickande och det är nog nån väldigt jobbig grund-skam som kanske är allmänmänsklig eller så hänger det ihop med mina föräldrar och kanske främst mamma (förlåt mammis jag kommer aldrig hålla det här emot dig) och hennes absoluta oförmåga att stå ut med;
Att misslyckas. Skam. Att vara ledsen. Att be om hjälp. Att vara en alldeles vanlig person med fel och brister. Att ha fel och brister.
När de där sakerna blir som elektriska farliga magnetfält så skyr man dem så småningom rätt bra.
Men det blir sån ensidig kost att leva på att undvika; att ha fel och brister. Att vara ledsen. Be om hjälp. DET om något hör ju till människolivet.
Man blir också en ensidig människa.
Jag har kämpat med alla de här sakerna sedan jag blev vuxen, på så många olika sätt. Att tex inte veta hur- ha bra språk för- att be om hjälp, blir väldigt ensamt.
Men som jag övar. Här- inte minst. På så sätt är forumet en enda lång terapi för här har jag bett om hjälp fler gånger än jag kan räkna. Och stöd. Och fått erfara storheten i att hjälpas åt med svåra saker.
För mig är det ingen liten grej.
Ja, jag drack nog över skam över mig själv, även om jag vid en okulär besiktning inte har något särskilt att skämmas över.
Men jag skämdes. Och ju mer jag drack- desto mer skam. Tillfällen att gömma undan att inte orka se i vitögat.
Att inte ha liksom ”direktskam” som en goto- känsla har varit nytt.
Numera är skam inte heller något tema för terapi eller tala ut med min mamma. Har pratat klart och en del saker är för kryptiska att förklara. Men jag påminner mig allt oftare omatt hinna prata med henne om allt annat hon är bra på, för jag kan verkligen sakna att få prata med min pappa.
Tankar för dagen avsnitt 20 000 är nu over and out. Kram.

…och man ser redan fram emot att få läsa avsnitt 20 001 ✨! Det du skriver om är så ofta applicerbart på hur jag känner/är. Både det komplexa och det lite lättsammare. Härom dagen sa jag till mitt mellersta barn ”helt otroligt vad du kan lära dig oerhört svåra saker (gitarr-riff, programmeringsspråk etc) genom att studera tutorials på youtube!” Han undrade hur jag helst gjorde när jag lär mig saker ”Jag ba chansar! Och testar igen” sa jag. Han skrattade gott åt det. Med aerobics och gitarrspel funkar nog den strategin nog så bra och är ganska rolig att tillämpa 😊. Men med nykterheten är det ju så mycket mer som krävs… Man måste hitta sin egen väg och egen marschtakt🦆, men ändå - så fint och vilken tur att det finns så himla bra tutorials här i forumet 🤗💛! 🦆

Det kanske är slow-torials här på min medelålders unfluencer-kanal @annabell Men så glad för tålmodig läsning, tack! 🌸🙏🏻

Lite bättre idag men 100% sängliggande och matt. Jag står ut vilket jag sällan gör när jag är sjuk för jag är så rätt att MISSA någonting, eller snarare att de ska missa MIG. Men det är ju så knäppt eftersom jag jobbar på ett megastort företag, inte direkt min egna garnbutik… 🧶🧶
Jag övar på att inte vara så viktig.
Och det är nåt med det här ”ge upp sitt liv för att kunna vinna det” som ekar i bakhuvudet, och det har inte med religion att göra för min del utan nån sorts, lättare hållning. Kanske ålder. Kanske nykterhet. Att när man inte tar sig självt på så stort allvar så kommer ett annat bättre allvar? Som är mer klarsyn? En Marie Göranzon-hållning? Bara stark och bra. Där är jag inte…
Det är åtminstone inte tråkigt på insidan att sluta dricka. Om nån fortfarande tror det! Kram 🤗

@Se klart skrev:"Jag övar på att inte vara så viktig." Det där är nog väldigt viktigt.😀Även utanför jobbet är det bra. Man får ett helt annat lugn när man litar på att andra kan fixa saker och ting, och skulle det gå åt skogen, så är det faktiskt inte hela världen för det mesta. Väldigt sällan någon dör av det.😅

Kryakramar ( på avstånd) från mig. 🤗

Tack @torn tar emot råd och avståndskram med värme. Tror du har väldigt rätt. För en som på intet sätt tror att hon är så viktig. Men som snarare inte haft så mycket tillit till att det ordnar sig. Är det en mycket bra övning! 💕

@Se klart skrev:"Jag övar på att inte vara så viktig."

Det där är så himla viktigt. Ingen är oumbärlig. Förutom vi själva i vårt eget liv. Att vi är sanna mot oss själva är det enda som är viktigt på riktigt. Och det blir man i nykterheten. Sann mot sig själv. Lögnernas era är över för vår del.

Massor av kryakramar till dig min fina forumvän ❤️

Kram 🐘

PS. En annan fördel är att andra steppar upp och utvecklas. Vinn-vinn 🤩

@andrahalvlek du vet ju att jag har sjukdomsinsikt men det är ju en långt svårare och slingrigare stig att bli … helt frisk från denna sjuka.
Vill ändå försvara mig lite för jag är urmallig över alla stora kliv i organisationen som mina medarbetare tar- ivrigt påpuffade av mig. Jag övar massor! På både det bra och stundtals hisnande viset är jag helt klart en senior person på mitt jobb, trängs inte. Har troligen inte någon ytterligare väg upp utan snarare på bredden. Och det känns snarast skönt.

Just nu längtar jag efter att få vara människa med kläder och fönat hår, nytt läppstift och långt hår (skoja) men allra mest längtar jag efter min ettåring som jag inte träffat på flera veckor- förkylningarna har gått omlott här.
Ny dag imorgon! Kram 🌺

@Se klart skrev:"Vill ändå försvara mig lite för jag är urmallig över alla stora kliv i organisationen som mina medarbetare tar- ivrigt påpuffade av mig. Jag övar massor! "

Och det ska du vara! Mallig som en mallgroda 🐸 Just därför kan du ligga där lugnt och hosta och febra dig ett tag till. Dina kollegor fixar jobbet 🤩 För att du har puffat och stöttat, trott på dem. Bästa sortens chef gör så.

Kram 🐘

Inget läppstift i sikte men däremot en dusch och det befriade mig från känslan av att vara inlagd på sjukhus och i morse vaknade jag med en känsla av snöfall.
Det var vinter i luften.
Jag tänker att jag inte har så mycket funderingar kring min nykterhet längre. Inte som i stiltje, men det är en så självklar del av mitt liv och min identitet. Jag upplever inte heller att jag har så mycket att bidra med - på det bra sättet. Ingår kanske i mitt tänk kring att inte vara så himla viktig- och obs! - jag fiskar inte efter att känna mig viktig. Tvärtom. Det här forumet ska ju vara som allra mest levande och pulserande där själva nykterhetsjobbet är i fokus. Med tiden ändras det. Jag minns alla mina svarta minnen och hur de kändes, de kan jag dra upp snabbt som en pistol i en western-film. Särskilt hösten kommer alltid att påminna mig med känslan av ett liv i mörker och regn. Nån bladerunner-tant på kryss mellan upphämtning av diverse paket och väntvin i väntan på frigilitkartonger med mat jag inte orkade laga.
Jag lagar inte mer mat nu. Ibland dricker jag te och äter mackor till middag. Jag simmar inte uppströms längre. DET är en sån förunderlig effekt av det nyktra livet att det kunde vara värt ett Nobelpris.
Kram alla kämpar 😷🥰

@Se klart Det låter som du kanske mår bättre? Hoppas det i alla fall🙏🏻

Jag har förstått att du har en chefsposition i ett stort företag …vet inte vad men …är osäker på din ålder men…du har barnbarn…hur som helst…Du har inte funderat på att ändra riktning…författare…skulle det vara något? Kanske när du närmar dig pension? Vet inte riktigt vad för dokument du författar i din chefsroll men jag tänker att du äger orden💪🏻

Krya på dig🥰

Du är så himla GULLIG @varafrisk och inte gullig som i förminskande utan som i förstorande! man känner sig lite större av ditt full.
Och vet du vad som mer är fint? stt du är runt här och hejar i olika trådar. Som jag brukar säga till mig själv; Kliv in och säg godafton så de vet att du är här.
Eller - så går Knyttets sång. Min första tråd om du minns?
OM jag nånsin blir författare så ska jag på ett kryptiskt sätt meddela dig! Se upp i skyn för röksignaler (eller så bara skriver jag här och berättar det.)
Nej jag vill jobba med människor!
Språk är också världens jobbigaste grej. Aldrig. Blir det skrivet det man vill ha sagt. Alltid bara nästan. Tröstlöst. Sen ger man på sig det igen för det är det enda instrument man (jag) kan såpass att det går att fortsätta öva.
Kram och godnatt. På bättringsvägen. Lite långsamt. ❤️

Ja Full av Gull är du också SeKlart!
Tänk att det finns så mycket kvar att lära och lära om när man blir äldre.
@Se klart skrev:"@andrahalvlek du vet ju att jag har sjukdomsinsikt men det är ju en långt svårare och slingrigare stig att bli … helt frisk från denna sjuka."
Nu pratar du ju inte alls om alkoholen, men jag tänker att allt som vi faktiskt övar på nu att göra lite annorlunda även bidrar till nykterheten som vi heller inte blir helt friska i. Eller ”friska” kanske vi är och blir, men vi har alla gamla hjulspår att halka tillbaka i och får jobba lite för att inte halka tillbaka. Tur att det finns så många kloka människor här att lära av.

@finalisa och @sisyfos 😍😍 såna soliga inlägg i detta regn.
Jo @sisyfos vi får hålla på med diverse grejer hela livet, och jag kommer såklart aldrig bli kaxig när det kommer till alkohol. Men har inte gumpen i marken utan nu går jag med ryggen vänd mot då och blicken fäst i nu och kanske sen. Kram!

Läppstiften är här. Så nu blev det åtminstone en dag i mer sittande än liggande läge- tänk såna där gamla ryska presidenter som var dödssjuka och som de sminkade upp och baxade ut vid nåt förhandlingsbord. Je suis!
Men jag går ungefär för jämnan runt och letar BRA läppstift - dels för att jag har av naturen torra läppar- men också för att jag aldrig vet jag jag passar i för färg. Har köpt så många att jag hade kunnat ägt en fjällstuga istället, men det gör jag inte nu.
I vilket fall: fick tips om ett superbra märke/sajt, beställde och idag kom tre stycken så fina passande och i rätt konsistens. Alldeles kalla och liksom tunga. Var också en väldigt bra sida för att visa färgerna på olika hudkulörer. Av cirka 30 modeller var 3 blonda som jag. Makes U think. I världen är vi inte majoritet vi bleknosar.
Ska laga havregrynsgröt, min aptit är verkligen minimal. Knölar på med en jobbfråga som dessvärre går runt i mitt huvud men har laddat ner en meditabtiosapp och tänker att det är nu det börjar, mediterandet. Varit på väg länge. @andrahalvleks sångmantra- lista tippade mig över kanten idag. Kram på er! 🤗