@Se klart Heja dig! Spännande med läppstiften 🤩 Jag är ingen läppstiftsmänniska, jag håller mig till försvarets hudsalva. Där är jag storkonsument! Men den prislappen är blygsam i sammanhanget. Att det inte blir läppstift beror på två saker: 1) jag har fobi för att få läppstift på tänderna och det får jag typ hela tiden, 2) jag har naturligt stora läppar och de blir om möjligt ännu större med läppstift 😱 Så jag tonar ner istället. För övrigt har jag helt legat av mig vanan att sminka mig i coronatider. Alltså helt. Jättekonstigt. Jag hade alltid ögonskugga, kajal och mascara dagligen tidigare. Nu sminkar jag mig till fest enbart. Om jag kommer ihåg det 🤣

Kram 🐘

Alltså vad dålig du blev. Läskig sjukdom. Ibland tänker jag att jag inte kan lägga mig ner och känna hur trött jag är för då kommer jag aldrig upp igen. Eller det var nog mer när jag hade min jörnbrist för då fanns en trötthetskänsla som inte var normal.
Så perfekt med läppstift. Dusch när man legat sjuk länge är extremt skönt. Det rinner ut mycket. Kan nästan känna det nu när jag skriver. Gud så skönt! Å nu kan du göra dig fin med läppstift. Jag är väldigt kinkig när det kommer till läppstift. Många luktar så de går bort därför. Några känns på läpparna. Mjuka, luktfria i rätt kulör. Då gillar jag läppstift.
För mig är det viktigt att klä på mig och sminka mig lite (ibland) även om jag jobbar hemifrån och teoretiskt sätt skulle kunna sitta i mjukiskläder. Det finns nåt viktigt i att signalera även till sig själv att man byter roll tror jag.
Å så malande tankar… ja kör meditation. När det mal sådär för mig har jag inte riktigt någon klar lösning. Jag behöver lägga undan och låta hjärnan jobba på efter hand, i sömnen eller i alla fall inte där jag är med. Eller kanske det också men väl avvägt av jobb med problemet och vila i från det.
Ha en fin dag med snygga nyanser på läpparna.

Härligt med lite läppstiftsforum… idag kom ytterligare två. Nu är kvoten mer än fylld!
@andrahalvlek det låter som något att vara hemskt avundsjuk på- ”för mycket läppar” 😚 jag tycker mina krymper ihop som en vissen blomma, och håller med om försvarets hudsalva riktigt bra!
@sattva tack, bättre idag men min attentionspan ligger på cirka en timme, sedan får jag vila lite! Har flera yogakompisar- de gör eget smink 💄 men de hör också till de naturliga skönheterna och då kan det ju räcka långt med lite honung.. @sisyfos jag är som du, behöver byta om, markera, känna mig om än bara lite- på jobbet trots hemma. Jag byter om ”efter jobbet” (mjuka kläder) sen kan jag byta om en gång till- signalerar soffa och kväll. Jag är lite knäpp… men behöver verkligen ha hemmaläget jag trivs i. Som med läppstift ett evigt letande efter den rätta…kram på er alla 🥰

@Se klart först vill jag säga att när det stod FULL så reagerade jag lite men så tänkte jag att det var inte likt dig att skriva så…men sedan tyckte jag att det var himla kul…FULL istället för GULL😂

Ja det där med läppstiftet…under lång tid har jag använt läppstift varje dag…cerise, sommarröda, mörkt lila…utan läppstift kände jag mig naken. Men så en dag…det kändes iaf så…förändrades läpparna….och läppstiftet flöt ut….har inga veck runt läpparna men likväl flöt det ut…läpparna blev mindre…och jag kände att det var inte lika lätt att få det stanna kvar…så läppenna behövdes😅..det blev lite mer omständeligt att måla läpparna lite sisådär…så nu blir det mest till festligheter…Men för kanske månad sedan frågade min 31-åriga kollega om jag skulle följa m henne t Kicks efter jobbet för att köpa läppstift…hon älskar läppstift…det var en fredagseftermiddag och kände att nej…jag vill nog hem…men kände mig lite låg..hon sa ”men häng med”…så vi gick t Kicks ..hon testade säkert 20 olika läppstift men till slut kom vi hem med var sitt vackert läppstift 💄och jag kände mig så omhändertagen av min fina goa kollega❤️

Önskar dig fortsatt god bättring @Se klart och tack för fina ord till mig❤️

@Se klart Åh gör de eget smink, vad spännande! Ärligt talat slutade jag sminka mig helt när jag inte längre såg att sätta på mascaran🤣🤣🤣🤣. Det är typ 5 år sedan nunoch det är ju så himla skönt att slippa sminket! Mitt jobb är väldigt "osminkigt", gör varken till eller från liksom. På yogan blir jag svettig o det är bara opraktiskt. Så så har det fått bli😃
Tröttheten kommer du nog ha länge. Går liksom inte att forcera fram en bättring där.
🌼🌷😍

For the record; har nästan också slutat med smink. Mascara tycker jag är för jobbigt att ta bort. Men fuktkräm, primer, rouge, ögonbryn- ja lite dutt helt enkelt 🌸
Äntligen fredag. Kan vila mig frisk i helgen med gott samvete. Jobb pockar på som bara den. Håller emot.
Min man drack rödvin igår, hällde ut slatten. En vana.
Har det blivit mindre mys i livet? Nej. Men alla dagar har början och (synligt) slut.
Det blir aldrig dimmigt. När min pappa dog trodde jag det skulle väcka sug efter lindring, att få döva. Men kroppen har sin egen liksom krockkudde. Allt kommer inte på en gång. Idag känns det som jag hade berövat mig något om jag druckit mig igenom.
Så förutom det som alltid måste sägas- att om det händer ens barn någonting så vet jag inte. Men förutom det. Så tror jag att vi är rustade för alla känslor från födseln. Vi omformar vissa att bli farligare än vad de är. Det skapar ångest- och sug.
Jag läser att många dricker för att livet är tråkigt! Gör det kul. Läs böcker. Ut och spring. Livet är inte tråkigt! Det är ett varje dag- mirakel om man betraktar det både nära och långt ifrån. Titta på bröstkorgen som höjer och sänker sig- en liten maskin där inne. Som bara tuffar på. Var lite sjysst mot allt det som så sinnrikt sammanstrålat för att bli ett människoliv. Var rädd om det! LEV livet, det är meningen. Kram 🤗

@Se klart skrev:"Livet är inte tråkigt! Det är ett varje dag- mirakel om man betraktar det både nära och långt ifrån. Titta på bröstkorgen som höjer och sänker sig- en liten maskin där inne. Som bara tuffar på. "

Väldigt fin betraktelse att ta med sig in i helgen 🙏🏻

Chill helgkram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Väldigt fin betraktelse att ta med sig in i helgen 🙏🏻"

Den kom av att jag äntligen småstartat med meditation efter att du tipsar under snart två år… så en ovanligt chill helgkram tillbaka 🌱😍

Skönt med fredag!! Jag står inte upp i soffan med en flagga men inombords så. Vajar den. I betydelsen- behöver inte avboka möten imorgon bitti. Kan troligen träffa (förtädelsevis- helst) mina små närstående barn. Längtar.
Lagat mat ✅
Druckit tonic med citron ✅
Tänt alla ljus ✅
Löst korsord över axeln på min man ✅
Snart frisk ✅ kanske, känt lite smak och hunger men fortfarande himla trött.
Önskar alla en fin kväll.
Idag är jag tacksam över lugnet, över min mamma som är så himla pigg så man inte behöver dalta med henne utan kan ha en vuxen relation- för det mesta.
Över min man. Jäklar vad vi inte har varit till vår fördel den här veckan, men så himla bra vi ändå har det.
Kram alla som kämpar. 💄😍

@Se klart Så skönt att höra att det verkligen blur bättre på så många plan!!! Skynda långsamt, är mina råd, som har o har haft många pat med post-covid symtom i form av hjärntrötthet. Långsamt men säkert öka det där attention-fönstret...❣
Läste också dina fina ord om livet som det är. Vi har alltid så mycket att vara tacksamma för! Och kanske särskilt när man varit satt ur spel av en eller annan anledning kan det vara lättare att få perspektivet. Utan att liksom vara offer, tycka synd om sig. Bara vara glad att det är över.
Kollar på Idol, och lagt märke till att de som uttrycker mest tacksamhet över att ens vara med i tävlingen är de som fått kämpa för sitt liv. Iaf Amena uppfattar jag som har kommit som flykting.
Njut av din helg med din fina familj💞

Tack för dina ord @sattva, ja det verkar vara så att tacksamhet går hand i hand med detta att inte ta för givet. Att jämföra sitt eget trygga medelklassliv med en flyktings liv är något främmande- däremot kan jag i nykterheten ha känslan av att ha ”fått” ett nytt liv. Sluppit undan, eller befriats från ett liv med mycket tvång och hög inre stress. Jag blir ju fortfarande stressad, pressad, får dåligt samvete över grejer- skjuter upp borden. Tur är väl det, man var inte en helt annan människa. Men står ut med mig. Som sämst. Tycker jag är riktigt bra- som bäst. Supernöjd med den jag är? Nej det är inte en känsla jag är bekant med. Känns främmande.
Supernöjd är jag när jag fixar något svårt.

Jag är ganska döda och nöjd med att ha vaknat tidigt idag. Första gången sedan jag blev sjuk, som jag inte sovit som medvetslös fram till 10-11.
”Pigg på dagen” är min bästa vakna-känsla. Där är jag inte än. Men snart.
Kram! 🌸

Tack för din kommentar i min tråd, vi skrev samtidigt.🤗 Hoppas du har kryat på dig ordentligt nu.❤️ Som du skrev hos mig, vi hämtar inspiration och får tips av varandra. Många bäckar små blir till en stor å.

Kram 🥰

Söndag - inte vilodag riktigt men har haft besök av alla barn och barnbarn och det var som att släppa på blodflödet igen. En 1,5 åring som är som en sol. Tokig och spexig. Och så två halloween-spöken, lite pre-teens med rosa slingor i håret. Mitt hjärna smälter. Det händer viktiga saker med mig när jag är med dem.
Fixat hela dagen med middagsfix, min man har skruvat upp lampor. Bakat bröd och friterat jordärtskockor, stekt kalvfärsbiffar och gjort chokladpaj - i min egen takt.
De här tillfällena var hemska när jag drack. Blev sällan för full, men efteråt. Kunde dricka en halv överbliven flaska medan jag diskade. Idag tog barnen all disk innan de gick. Så mycket stress. Då. För ingenting- känns det nu.
Ska straxt lägga mig. Ska ställa in lite saker jag inte riktigt orkar denna vecka, och ta ledigt torsdag fredag. Åka till landet, elda brasa, promenera. Tror det dröjer lite till innan jag kommer igång med att springa. Allt har sin tid. Just nu får det vara precis som det är. Kram! 💕

Låter som en alldeles underbar helg ❤️ Klokt att planera minimalt med åtaganden kommande vecka och ta två semesterdagar. Smyga igång kropp och knopp efter sjukstugan.

Kram 🐘

Ja just smyga igång @andrahalvlek
Jag har god nytta av mitt nyktra tankesystem- att ta en dag i taget- även när det gäller andra områden.
Jag tänker inte på nästa vecka, jag tänker på vad jag kan, orkar och fixar- idag. Räcker så. Kram 🤗