@majsan_nu skrev:"Nu börjar det bli eftermiddag, nu brukar min dagliga förhandling med mig själv börja. När ska jag ta mitt dagliga glas vin, nu eller lite senare..."

Vilken resa du gör Majsan.. :)

Tycker du med rätta ska vara stolt över dig själv.

@trött_och_less_72 Tack! Men jag har inget val egentligen - min hälsa kräver a-stopp. Så är det väl för oss alla, mer eller mindre!!!
Hur går det för dig just nu? Så bra att du är här igen - vi är flera som undrat var du tagit vägen. Fortsätt att skriva!!!
Kram 🤗

@majsan_nu skrev:"Tack! Men jag har inget val egentligen - min hälsa kräver a-stopp"

Jag tycker inte du ska förminska din prestation. Hur många är det som vet att deras hälsa går åt helvete men dricker ändå?

75 a-fria dagar idag!
Tyvärr mår jag inget vidare... Ångestkänslor redan när jag vaknade. Det är inte så upplyftande att skriva om så jag ligger lite lågt med kommentarer just nu.
Hejar på er alla o önskar en fin lördag!
🤗 Kram

@majsan_nu grattis till 75 dagar!! 🌺🦋.
Kan du inte skriva lite om hur du mår? Det kan hälpa ibland. Bara om du vill såklart.
Här inne behöver du ju inte bara skriva upplyftande saker .
Det är iallafall roligt att det går bra för dig 💖
Kram

@majsan_nu Grattis till 75 dagar🎉 Ja livet är kämpigt emellanåt. Håller med övriga svar om att det kan vara bra att skriva och sätta ord på sina känslor, det brukar lätta.
kram💕

Tack för uppmuntrande kommentarer!
Tvekar att skriva något idag... Skulle önska att jag mådde bättre, har svårt att sätta ord på vad det handlar om egentligen. Har ju många a-fria dagar men mina ångestkänslor vill inte ge med sig... Mycket som kommer upp, annan oro för min hälsa, fler läkarbesök mm. som ska göras. Att ha så många a-fria dagar som jag har kan ju inte vara nån nackdel. Hoppas snarare en fördel!!! Skulle kunna skriva om sorg i familjen också men det har jag nog gjort tidigare.
Ja, det var lite från mitt hörn av världen! Önskar er alla en fint slut på helgen!
Kram 🤗

Nu kommer min värsta tid på dygnet! Så sugen på ett glas vin eller två... Trots många a-fria dagar så kommer suget så här dags! Skulle så gärna vilja slippa men jag vet ju att det håller i sig ett par timmar max - sen är det över - för den här dagen... önskar ingen annan de timmarna! När ska detta sluta????
🤗 Kram

@majsan_nu jag har börjat lägga mig på soffan en stund när jag kommer hem istället för att direkt börja greja med annat. För mig hjälper det för jag är trött när jag kommer hem från jobb och trötthet triggar sug.
Har du något som hjälper dig att bryta suget? Skaffa en ny vana som du längtar efter vid 17 tiden?
Sen brukar jag också tänka på a-jävulen som ett fult monster som krymper lite för varje dag. Tillslut är hen så uttorkad och utmattad att jag knappt kommer höra när den vrålar.

Hoppas det lugnar sig för dig snart💖
Kram

@Ase Hej o tack! Jo, jag försöker göra ungefär så. Vila en stund, kolla i telefonen eller blunda lite... En lång period var det här inget problem, verkar som att detta är något ny/gammalt fenomen... hoppas det reder ut sig o försvinner igen. Kanske jag hamnat i något som kallas post akut abstinens? Eller något annat som gör att det blir som ett mönster... a-jävulens krympande verkar ha gjort ett uppehåll! Och om jag jämför med hur det var i början så går det ändå bättre nu - kanske är jag för otålig??? Tack för din kommentar 👍 det är hjälpsamt med feedback!
🤗 kram

Bli lite pk och säg att du blir kränkt av hans dagliga besök..haha..

Nä allvarligt. Jag vet vad du menar. Extra jobbigt nu också när det är så mörkt ute. Man tänder ett ljus eller en brasa. Direkt flyger det in i huvudet att ett glas vin skulle vara gott att mysa med. Fan vad man alltid måste associera allt till a hela tiden. Men.. vi håller på att bli friska.. Det är bara hålla ut. Det måste bli bättre..

Det är superviktigt att man fokuserar på fördelarna med nykterheten, hur yttepyttesmå de än är. Framgång föder framgång. Ibland kan det hjälpa att tänka bakvänt ”jag slipper….” Och sen tänker man på allt elände drickandet innebar. Ibland kan fyra timmars nattsömn i sträck vara en tillräckligt positiv sak att fokusera på, för det är ju bättre än ingen nattsömn.

Jag vet att jag låter som en klämkäck PT, men det är viktigt att växla sitt mindset - fokusera på det som faktiskt är positivt med nykterheten. Minsta lilla grej.

Handarbete är en bra grej, musik likaså. Hitta en ny hobby, lösa soduki - vad som helst som sysselsätter din skalle. Ingenting kommer att ramla ner i ditt knä, du måste ta initiativet. I början känns det motigt, men det lättar efterhand. Tänk på det som en stor tung järnvägsvagn som är trög som sjutton att få att rulla i början, men sen glider den lättare på spåret.

Jag sysselsatte mig med böcker, poddar, Youtube-klipp om nykterhet 24/7 hela det första halvåret. Jag hjärntvättade mig, gnuggade mitt undermedvetna med ett nyktert mindset.

Kram 🐘

God morgon @majsan_nu. Skulle det kanske hjälpa att gå tillbaka och titta på det du skrivit i självhjälpsprogrammet. Anledningen till varför du vill sluta och det positiva med det. Att påminna dig om det. Att läsa igenom dina strategier inför krissituationer. Du närmar dig tre månader och man glömmer lätt. Jag läste igenom vad jag skrivit och fyllde på lite, mindes inte vad jag skrivit. Enligt vad jag läst på så är signalsubstanserna inte i balans efter överkonsumtion av alkohol och de behöver tid för att återhämta sig. Innan det är klart skriker hjärnan efter alkohol för att få en överdos av dopamin, precis som den är van vid att få. Ett test av alkoholdjävulen, den vill kolla om den kan övertala till att bara ta lite vin. Summan av detta är att det skapas känslor och vilket beteende som ska ske, ta vin eller inte ta vin. Du har kommit långt och kan välja. Du väljer att inte ta och får ingen snabb lättnad och lindring, som hjärnan är van att få. Platt fall och skitkänslor, ingen lättnad. Men du har besegrat alkoholdjävulen och den vill kanske ha en längre kamp för att nöta ned så kanske du ger upp till slut. Men du är stark och ger dig inte! Det bästa är att det kommer att gå över. Du kämpar på bra! Fortsätt så💪.
Delar med mig av hur jag försöker tänka om A-monstret, lite dramatiskt och det ger mig kraft att stå emot och hålla ut.
Hoppas du får en bra tisdag. Kram💕

@vår2022 Precis så är det. Ryt ”NEJ” så fort alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra. Lista topp-5 över fyllesynder och dräm i skallen på hen. Suget glesar ut och blir allt mindre högljutt med tiden. Förutsatt att man INTE matar alkoholdjävulen med ”lite” alkohol. Då får hen energi att gapa och skrika och härja igen 😩

Kram 🐘

Post akut abstinens! Det har varit dagens begrepp... Men livet kan ju inte stanna upp för det. Så det är väl bara att tugga i sig o försöka hantera! Får ju många fina tips o tankar här på forumet som är hjälpsamma i mitt nya liv. Tack!!!
Kram 🤗

Min dag 79 idag! Första morgonen på länge som jag vaknar o känner att jag sovit ok. Hoppas på en dag när a-monstret kan hålla sig på mattan. Det kommer att gå upp o ner, jag har ju ganska många dagar o har läst på om hur det kan bli då. Med den abstinens som kan uppstå trots många a-fria dagar...
Tack ni som peppar mig, värdefullt att läsa!
🤗 kram på er alla!

Härligt @majsan_nu! Och grattis till 79 dagar🎉. Ja, vi får kämpa på för en vacker dag är vi ute på andra sidan.
Du är en kämpe💪.
Ha en fin onsdag💕

Fredag 81 dagar! Det känns helt ok. Är så imponerad av er här på forumet som kämpar på i medvind o motvind 👍
Skriver inte så mycket längre, läser i alla fall era inlägg...
Kram 🤗