Mitt nya liv

Profile picture for user trött_och_less_72

@majsan_nu skrev:"Nu börjar det bli eftermiddag, nu brukar min dagliga förhandling med mig själv börja. När ska jag ta mitt dagliga glas vin, nu eller lite senare..."

Vilken resa du gör Majsan.. :)

Tycker du med rätta ska vara stolt över dig själv.

Profile picture for user majsan_nu

@trött_och_less_72 Tack! Men jag har inget val egentligen - min hälsa kräver a-stopp. Så är det väl för oss alla, mer eller mindre!!!
Hur går det för dig just nu? Så bra att du är här igen - vi är flera som undrat var du tagit vägen. Fortsätt att skriva!!!
Kram 🤗

Profile picture for user trött_och_less_72

@majsan_nu skrev:"Tack! Men jag har inget val egentligen - min hälsa kräver a-stopp"

Jag tycker inte du ska förminska din prestation. Hur många är det som vet att deras hälsa går åt helvete men dricker ändå?

Profile picture for user majsan_nu

75 a-fria dagar idag!
Tyvärr mår jag inget vidare... Ångestkänslor redan när jag vaknade. Det är inte så upplyftande att skriva om så jag ligger lite lågt med kommentarer just nu.
Hejar på er alla o önskar en fin lördag!
🤗 Kram

Profile picture for user Ase

@majsan_nu grattis till 75 dagar!! 🌺🦋.
Kan du inte skriva lite om hur du mår? Det kan hälpa ibland. Bara om du vill såklart.
Här inne behöver du ju inte bara skriva upplyftande saker .
Det är iallafall roligt att det går bra för dig 💖
Kram

Profile picture for user vår2022

@majsan_nu Grattis till 75 dagar🎉 Ja livet är kämpigt emellanåt. Håller med övriga svar om att det kan vara bra att skriva och sätta ord på sina känslor, det brukar lätta.
kram💕

Profile picture for user majsan_nu

Tack för uppmuntrande kommentarer!
Tvekar att skriva något idag... Skulle önska att jag mådde bättre, har svårt att sätta ord på vad det handlar om egentligen. Har ju många a-fria dagar men mina ångestkänslor vill inte ge med sig... Mycket som kommer upp, annan oro för min hälsa, fler läkarbesök mm. som ska göras. Att ha så många a-fria dagar som jag har kan ju inte vara nån nackdel. Hoppas snarare en fördel!!! Skulle kunna skriva om sorg i familjen också men det har jag nog gjort tidigare.
Ja, det var lite från mitt hörn av världen! Önskar er alla en fint slut på helgen!
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Nu kommer min värsta tid på dygnet! Så sugen på ett glas vin eller två... Trots många a-fria dagar så kommer suget så här dags! Skulle så gärna vilja slippa men jag vet ju att det håller i sig ett par timmar max - sen är det över - för den här dagen... önskar ingen annan de timmarna! När ska detta sluta????
🤗 Kram

Profile picture for user Ase

@majsan_nu jag har börjat lägga mig på soffan en stund när jag kommer hem istället för att direkt börja greja med annat. För mig hjälper det för jag är trött när jag kommer hem från jobb och trötthet triggar sug.
Har du något som hjälper dig att bryta suget? Skaffa en ny vana som du längtar efter vid 17 tiden?
Sen brukar jag också tänka på a-jävulen som ett fult monster som krymper lite för varje dag. Tillslut är hen så uttorkad och utmattad att jag knappt kommer höra när den vrålar.

Hoppas det lugnar sig för dig snart💖
Kram

Profile picture for user majsan_nu

@Ase Hej o tack! Jo, jag försöker göra ungefär så. Vila en stund, kolla i telefonen eller blunda lite... En lång period var det här inget problem, verkar som att detta är något ny/gammalt fenomen... hoppas det reder ut sig o försvinner igen. Kanske jag hamnat i något som kallas post akut abstinens? Eller något annat som gör att det blir som ett mönster... a-jävulens krympande verkar ha gjort ett uppehåll! Och om jag jämför med hur det var i början så går det ändå bättre nu - kanske är jag för otålig??? Tack för din kommentar 👍 det är hjälpsamt med feedback!
🤗 kram

Profile picture for user trött_och_less_72

Bli lite pk och säg att du blir kränkt av hans dagliga besök..haha..

Nä allvarligt. Jag vet vad du menar. Extra jobbigt nu också när det är så mörkt ute. Man tänder ett ljus eller en brasa. Direkt flyger det in i huvudet att ett glas vin skulle vara gott att mysa med. Fan vad man alltid måste associera allt till a hela tiden. Men.. vi håller på att bli friska.. Det är bara hålla ut. Det måste bli bättre..

Profile picture for user Andrahalvlek

Det är superviktigt att man fokuserar på fördelarna med nykterheten, hur yttepyttesmå de än är. Framgång föder framgång. Ibland kan det hjälpa att tänka bakvänt ”jag slipper….” Och sen tänker man på allt elände drickandet innebar. Ibland kan fyra timmars nattsömn i sträck vara en tillräckligt positiv sak att fokusera på, för det är ju bättre än ingen nattsömn.

Jag vet att jag låter som en klämkäck PT, men det är viktigt att växla sitt mindset - fokusera på det som faktiskt är positivt med nykterheten. Minsta lilla grej.

Handarbete är en bra grej, musik likaså. Hitta en ny hobby, lösa soduki - vad som helst som sysselsätter din skalle. Ingenting kommer att ramla ner i ditt knä, du måste ta initiativet. I början känns det motigt, men det lättar efterhand. Tänk på det som en stor tung järnvägsvagn som är trög som sjutton att få att rulla i början, men sen glider den lättare på spåret.

Jag sysselsatte mig med böcker, poddar, Youtube-klipp om nykterhet 24/7 hela det första halvåret. Jag hjärntvättade mig, gnuggade mitt undermedvetna med ett nyktert mindset.

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

God morgon @majsan_nu. Skulle det kanske hjälpa att gå tillbaka och titta på det du skrivit i självhjälpsprogrammet. Anledningen till varför du vill sluta och det positiva med det. Att påminna dig om det. Att läsa igenom dina strategier inför krissituationer. Du närmar dig tre månader och man glömmer lätt. Jag läste igenom vad jag skrivit och fyllde på lite, mindes inte vad jag skrivit. Enligt vad jag läst på så är signalsubstanserna inte i balans efter överkonsumtion av alkohol och de behöver tid för att återhämta sig. Innan det är klart skriker hjärnan efter alkohol för att få en överdos av dopamin, precis som den är van vid att få. Ett test av alkoholdjävulen, den vill kolla om den kan övertala till att bara ta lite vin. Summan av detta är att det skapas känslor och vilket beteende som ska ske, ta vin eller inte ta vin. Du har kommit långt och kan välja. Du väljer att inte ta och får ingen snabb lättnad och lindring, som hjärnan är van att få. Platt fall och skitkänslor, ingen lättnad. Men du har besegrat alkoholdjävulen och den vill kanske ha en längre kamp för att nöta ned så kanske du ger upp till slut. Men du är stark och ger dig inte! Det bästa är att det kommer att gå över. Du kämpar på bra! Fortsätt så💪.
Delar med mig av hur jag försöker tänka om A-monstret, lite dramatiskt och det ger mig kraft att stå emot och hålla ut.
Hoppas du får en bra tisdag. Kram💕

Profile picture for user Andrahalvlek

@vår2022 Precis så är det. Ryt ”NEJ” så fort alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra. Lista topp-5 över fyllesynder och dräm i skallen på hen. Suget glesar ut och blir allt mindre högljutt med tiden. Förutsatt att man INTE matar alkoholdjävulen med ”lite” alkohol. Då får hen energi att gapa och skrika och härja igen 😩

Kram 🐘

Profile picture for user majsan_nu

Post akut abstinens! Det har varit dagens begrepp... Men livet kan ju inte stanna upp för det. Så det är väl bara att tugga i sig o försöka hantera! Får ju många fina tips o tankar här på forumet som är hjälpsamma i mitt nya liv. Tack!!!
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Min dag 79 idag! Första morgonen på länge som jag vaknar o känner att jag sovit ok. Hoppas på en dag när a-monstret kan hålla sig på mattan. Det kommer att gå upp o ner, jag har ju ganska många dagar o har läst på om hur det kan bli då. Med den abstinens som kan uppstå trots många a-fria dagar...
Tack ni som peppar mig, värdefullt att läsa!
🤗 kram på er alla!

Profile picture for user vår2022

Härligt @majsan_nu! Och grattis till 79 dagar🎉. Ja, vi får kämpa på för en vacker dag är vi ute på andra sidan.
Du är en kämpe💪.
Ha en fin onsdag💕

Profile picture for user majsan_nu

Fredag 81 dagar! Det känns helt ok. Är så imponerad av er här på forumet som kämpar på i medvind o motvind 👍
Skriver inte så mycket längre, läser i alla fall era inlägg...
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Idag har jag varit på en röntgen jag oroat mig mycket för, gick ju bra men svarat på den dröjer förstås. Annars traskar mitt a-fria liv på, har kommit ganska långt om jag räknar dagar, 84 är det nog... så nu blir det väl att räkna veckor eller bara tänka att det är "många"!
Många här på forumet är så aktiva o nya kommer till... Själv har jag inte så mycket att skriva men läser o tycker ni är så bra o kämpar på så fint... Kram 🤗

Profile picture for user Illaute

@majsan_nu hej! Har också varit på röntgen ( mammografi) och det är så jobbat att man måste vänta på provsvar, i mitt fall 3 veckor. Jag vill veta nuuu. Hoppas på bra svar för oss båda.
Stort grattis till dina 84 dagar. Grymt! Jag själv är på dag 8. Tycker ändå mig se lite ljusglimtar i tunneln. Dagarna blir lättare och lättare. Speciellt idag med sol och frost ute. Vackert!
Ha en fin måndag!

Profile picture for user vår2022

@majsan_nu Grattis till 84 dagar🎉. Snart 3 månader, superbra jobbat! Ja, det är jobbigt att vänta på svar, man får försöka lägga dessa tankar åt sidan på paus och spara energi😁.
Ha det gott🌺

Profile picture for user majsan_nu

@Illaute Hej! Har läst lite på dina sidor, du har ju kommit riktigt långt i det a-fria livet! Önskar dig all lycka den här gången, det kommer att gå fint. 👍
Själv är jag här för första o förhoppningsvis enda gången! Min hälsa säger att jag är tvungen att vara a-fri! Sen är det rätt skönt också, har druckit alldeles för mycket o för länge för att det ska vara bra för mig!
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

God morgon! Det är full fart i gruppen, så många nya som skriver o så många kommentarer! Själv ligger jag ganska lågt med kommentarer just nu. Men även för mig traskar det på, en dag i taget måste jag fortfarande tänka... Önskar alla en fin o a-fri dag! Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Ny dag! Läser runt här i forumet o blir glad att så många är så aktiva 👍! Mina dagar traskar på...Det är inte så mycket att skriva om, jag har inget val o känner mig ganska ok med det!
Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram 🤗

Profile picture for user vår2022

@majsan_nu Hej! Kanske har du inte val pga dina omständigheter men ett mer positivt sätt att se det på är att du har ett val, du väljer att inte dricka för det är inte bra för dig. Att ha ett val ger kraft! Ska tänka på det själv i fortsättningen. Brukar skriva att jag inte har ett val, för om jag tar ett glas är det kört. Men jag har gjort valet att inte dricka för att få ett gott liv😁.
Ha det gott🤗

Profile picture for user majsan_nu

@vår2022 Du har absolut rätt i din kommentar! Mitt val är att inte dricka, som jag skrev känns det helt ok. Min förhoppning o tro är att det ska vara till nytta för min hälsa! Du har rätt i att vi gör bra val för vårt mående o hälsa!
Jag tycker du gör ett superbra jobb på så kort tid (i alla fall här på forumet, du har säkert processat under längre tid)
Ha en fin dag! Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Ny dag i mitt nya liv! Nu har det gått ganska många a-fria dagar...
Har en fråga till alla er som skriver om psykologkontakter mm. Det är svårt att hitta någon tycker jag, har en på vc. som inte fungerar så bra. (har dock inte handlat om alkohol) Vill gärna ha tips på hur jag kan hitta, tror jag skulle behöva en som har tid med mig!!! Alla tips ni har! Ha en fin dag forumvänner!
kram 🤗

Profile picture for user majken_r

@majsan_nu jag tycker mycket om compassionfokuserad terapi. Vet ju inte vart du finns men kanske det finns nära dig. Sen är det ju där med kostnad.. Ha en fin dag o heja dig!!

Profile picture for user majsan_nu

Idag står det 87 dagar i min räknare, det känns ganska stort! Tänker inte så mycket på A just nu... Mitt mående är rätt ok! Har så mycket annat som tar mina tankar. Önskar er alla en fin dag!
🤗 kram

Profile picture for user majsan_nu

@andrahalvlek o @vår2022!
Tack för uppmuntrande!
Just nu känns a-fritt ok...o mina tankar är ändå på annat håll. Kanske är det lättare att ta itu med övriga livet som a-fri, många här på forumet skriver ju om det!!! Just idag håller jag med...Önskar alla en fin kväll!
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Tack @Rehaser och @Ase!
Svårt att sova inatt, vaknar sent efter att jag till slut somnat... Ångestkänslor för allt o inget, kanske det bättrar sig under dagen... Men ska besöka anhörig på boendet i eftermiddag, det brukar göra mig än mer ångestfylld. Önskar er andra en fin o ångestfri dag!
Kram 🤗

Profile picture for user TappadIgen

@majsan_nu Jag önskar att du inte hade så mycket problem med ångest. :( För mig är det något som ju har förbättrats så otroligt mycket under det senaste året. Men vi är alla olika såklart och det finns ju ingen mirakelkur. Men jag vet hur det är och önskar att det inte blir så ångestfyllt som du tror idag.

Profile picture for user majsan_nu

@TappadIgen Tack! Jag hoppas att tiden ska göra sitt till att jag ska må bättre... Alkohol gör det inte! Du har ju kommit långt o jag försöker verkligen ta rygg på er som gjort det. Det är min tröst! Som tur är vissa dagar lite bättre!
🤗 Kram

Profile picture for user majsan_nu

Enligt "statistiken" i min räknare är det dag 90 som a-fri idag!!! Känns stort, snart dags att byta namn på min tråd. Ännu så länge känns dagen helt ok!
Önskar er alla en fin dag
🤗 kram

Profile picture for user majken_r

Men, wow! Och grattis!! Fantastiskt med 90 dagar, och de dagar som kommer. Känner inte dig i livet utanför men känner med dig här. Kram majsan🥰

Profile picture for user Ase

@majsan_nu grattis till 90 dagar!!
Det går upp och ned med måendet för mig med men förutsättningarna att tackla livet blir bättre med nykterheten.
Kram

Profile picture for user Torn

@majsan_nu Stort grattis till 90 dagar! Jag tycker mig ha sett att du har mått mycket bättre den senaste tiden. Härligt, och bra jobbat av dig! 🤗

Profile picture for user vår2022

@majsan_nu Starkt jobbat💪. Wow 90 dagar🎉. Din hjärna har hunnit att återhämta sig en hel del, läste att det tar 3-6 månader så tror säkert att du kommer att må allt bättre ju längre tiden går.
Idag får du fira dig själv! Grattis!

Profile picture for user majsan_nu

Tack alla ni som peppar o säger Grattis! Känns bra idag men det är ju både upp o ner olika dagar o stunder... Det är en lång resa!!!
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Klar med självhjälpsprogrammet o försökt utvärdera! Det har varit värdefullt att göra tycker jag. En del att fundera över o en del att besluta sig för! För mig är det ju fortsatt a-fritt som gäller!!!
🤗 kram!

Profile picture for user Nejlika

Grymt bra jobbat! ✨🙏 Resan fortsätter, men har du klarat de här tre månaderna har du redskapen som krävs, det gäller att inte glömma det i svårare stunder! Se till att ge dig själv cred för prestationen, fira och unna dig något härligt nu 🥳🤗

Profile picture for user majsan_nu

Går in på min fjärde månad som a-fri! Det känns stort o nu kanske jag kan lägga ner att räkna dagarna! Och kanske jag ska göra en ny tråd med ett nytt namn...
Får fundera på det!
Mitt mående fysiskt o psykiskt går både upp o ner. Det är bara att kämpa på o uppskatta när det känns ok...
Önskar er alla forumvänner en fin dag!!!
🤗 Kram

Profile picture for user Torn

@majsan_nu Ja du kan ju starta en ny tråd i ”det vidare livet” om du vill! Du är så välkommen dit.🤗 Det känner du bäst själv hur du vill göra. Räkna nyktra månader tycker jag dock du ska fortsätta med. Det är värt att fira, och känna sig extra stolt åtminstone en gång i månaden. 😀 Men själva förändrandet tycker jag du känns klar med.

Kram

Profile picture for user majsan_nu

@Torn Tack för din uppmuntrande kommentar! Jag får fundera lite men självklart kommer jag att räkna tiden jag är a-fri. Men förhoppningsvis i lite längre än just dagar... Sen är det ju så att mitt mående både fysiskt o psykiskt skulle kunna vara mycket bättre!!! Får se hur jag kommer att göra! Känns lite definitivt att byta, ni har ju kommit så långt i er tråd!!! Funderar!
Kram 🤗

Profile picture for user Ase

@majsan_nu Vad skönt att det är så stabil med nykterheten för dig 😊.
Det blir ju lättare att tackla livet både när det är bra och dåligt när man är nykter.

Kram 💖

Profile picture for user vår2022

@majsan_nu Härligt att vara inne på fjärde månaden💪. Livet går upp och ner, ibland bra dagar ibland sämre dagar men utan alkohol blir i alla fall de sämre dagarna inte lika dåliga som med alkohol. Det är en vinst😁.
Ha det gott🌺

Profile picture for user majsan_nu

God morgon! Dag 96 på min a-fria resa, svårt att sluta räkna dagarna. Inte så mycket annat som piggar upp mig just nu... Får kämpa på o försöka uppskatta när det känns lite lättare...
Önskar er alla en fin helg!
🤗 Kram

Profile picture for user majsan_nu

@vår2022 Tack! Ja, nu måste det snart kännas bättre! Det är ju både upp o ner men skulle gärna ha mer må bra känslor! Det kommer, det känner jag på mig. En del är också bara grå känslor, varken bu eller bä... Men som sagt så blir de i alla fall fler o fler!!!
Hejar på er alla här på forumet! En dag I taget blir många till slut... a-fria eller "lagom" som ni vill/önskar!
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Dag 98 om jag räknat rätt... Det går ju framåt dag för dag! Mitt mående är väl som det brukar, skulle så gärna vilja må lite bättre... Men lite stolt över alla mina a-fria dagar är jag allt!!!
🤗 Kram till er alla!

Profile picture for user Ase

@majsan_nu grattis!!
Tänk vad fort dagarna tickar på 😊.
Jag tycker iallafall att det har blivit lite lättare efter 100 dagar. Tror det är för att självförtroendet blivit bättre.

Kram 💖

Profile picture for user Nejlika

@majsan_nu Wow, det är många dagar det, bra jobbat!! 🤗 Förstår ledsenheten i att inte må bättre, jag har hamnat i en dal som matchas av mörkret där ute men vi får försöka vara glada och nöjda med att vi kämpar på och gör vårt bästa ☺ Kram på dig

Profile picture for user majsan_nu

@Ase Ja, så är det - dagarna tickar på o kanske, kanske även mitt självförtroende kommer att öka. Hoppas på det!!!
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

@Nejlika Absolut, vi gör vårt bästa o jag hoppas det ljusnar för oss!!! Tack för att du skriver till mig!
🤗 Kram

Profile picture for user Sisyfos

Ja, jag tycker att du ska vara stolt över dina dagar. Det är en jätteprocess att bli nykter och många tankar som kommer. Tänker att det är bra att inte stressa fram något heller, utan att acceptera att allt kanske inte är toppen alltid, men jag tror att det stegvis blir bättre i grunden. Sen tycker jag såklart som jag alltid skriver att man ska optimera förutsättningarna. D-vitamin är en sån sak. Min sambo måste ta under årets mörka perioder för att må bra och jag märker att även jag behöver det numera. Det är i och för sig så många olika faktorer som kan påverka att man inte mår bra, så det är ju bra att kolla upp att det inte är något annat också för helt klart påverkar obalanser i kemin/hormonsystemet vårt mående.
Alla är kanske olika i sitt grundmålande, men man kan optimera sina förutsättningar i alla fall och sluta dricka är ju ett stort steg mot att må bra. Sen livsbalans: kost, motion och vila (och kul). Mår man inte bra sen kanske man ska söka hjälp för måendet om det blir för svårt.
Men jag tänker att du börjar skörda lite framgångar nu. Lugnet är nog det jag uppskattar mest med alkoholfrihet. Vara här och nu. Det är svårt för en planeringsfreak. Så hoppas du håller i, det går utmärkt att räkna både dagar, veckor och månader för att peppa dig själv. I morgon (om jag tänker rätt) är du uppe i tresiffrigt. Stort!

Profile picture for user majsan_nu

@Sisyfos Tack för uppmuntrande ord! Ja det är mycket med det fysiska o psykiska... Har kontakt med vc när det gäller det fysiska, lite svårare att få hjälp med det psykiska, där är dom tyvärr ganska snåla ☹
Försöker vara nyttig med mat, vitaminer o sömnen! Och Ja, imorgon tresiffrigt!!!
🤗 Kram o önskar dig o alla en fin dag!

Profile picture for user majsan_nu

Min dag 100 a-fri! Känns nästan overkligt, men jag kämpar på... Snart dags att byta namn på min tråd. Så himla ny o skräckslagen känner jag mig inte
längre. Men det är ingen lätt resa, ibland lättar det lite. Är så tacksam då!!!
Läser runt här på forumet, får många tankar o funderingar från er alla som skriver. Min plan är a-fri fortsättningsvis men tänker "En dag i taget" !!!
Kram till er alla 🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@majsan_nu Grattis till 100 dagar som nykter! 🥳🥳🥳 Starta en helt ny tråd under ”Det vidare livet” om du känner dig redo - du är så välkommen! Din gamla tråd kan ligga kvar, och där kan du skriva då och då vid månads- och årsdagar tex.

Att bli nykter är steg 1. Sen måste man ta itu med allt annat som man har dolt under alkoholen, och det är steg 2. Det kan man hålla på med ett tag. För alltid sannolikt. I grunden handlar det om att lyssna till sina egna behov, hantera sina känslor på ett hållbart sätt, vara självsnäll, stå upp för sina åsikter och gränser och generellt göra bra val i livet.

Kram 🐘

Profile picture for user Torn

@majsan_nu Stort grattis till 100 dagar! 😍 Jag håller med Andrahalvlek, ingen idé att hålla på att laborera med en massa orsaker innan man har slutat att dricka. Det är alkoholen som är det i särklass största problemet. Kram

Profile picture for user majsan_nu

@andrahalvlek o @torn!
Fint att bli grattad av er "gamlingar" o dessutom inbjudan till er sida där ni skriver! Avvaktar lite med att byta sida, mycket kan hända även om jag känner mig beslutsam. Funderar lite till innan jag byter ut mitt "nick"...
Kramar till er o alla här på forumet 🤗

Profile picture for user majken_r

@majsan_nu grattis! Så strongt av dig, verkligen glad för dig. Kramar!!🥰

Profile picture for user majsan_nu

@majken _r och @Nejlika!
Tack för uppmuntrande kommentarer, känns fint att få! Det är kämpigt men går en dag i taget...
Ha det fint o kram från mig 🤗

Profile picture for user Ase

@majsan_nu Stort grattis till 100 dagar!
Det är så roligt att vi är några stycken i ungefär samma fas 😊.
Hoppas du har haft en fin dag 💖
Kram

Profile picture for user majsan_nu

@vår2022 Tack för uppmuntrande Grattis! Det går dag för dag...
Hejar på dig också, du verkar så stark o beslutsam! Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

@Ase Ja det är roligt och hjälpsamt att vi är några som kan följas åt. Tack för ditt Grattis, det går en dag i taget! 100 dagar känns ju nästan overkligt...om än kämpigt emellanåt! Följer din tråd också!
🤗 Kram

Profile picture for user majsan_nu

Dag 101... Det är många a-fria dagar! Känns fint.
Mindre fint är mina hälsoproblem med kallelser till olika undersökningar. Får se hur mycket jag kommer att vara här på forumet men en sak är säker - A-fri är det som gäller för mig fortsättningsvis!
Kramar 🤗

Profile picture for user Tikka

@majsan_nu Men bra kämpat! Jag är bara på dag 2 och ny här. Det var som svettigt i natt och lite skakigt idag.

Profile picture for user majken_r

@majsan_nu bra beslut! Hoppas det blir så bra som möjligt med undersökningar och hälsa 🙏🏼⭐️

Profile picture for user majsan_nu

God förmiddag!
Jag traskar vidare på min a-fria väg... Nödvändigt av hälsoskäl o min egen önskan. Läser runt här på forumet, men har inte så mycket ork just nu att kommentera. Hejar på er alla! Att det blir som ni vill o önskar...
Ha en fin helg! 🤗 Kram

Profile picture for user majsan_nu

Det är inte så lätt att inte hänga här på forumet, vill gärna kommentera lite här o där... Men för mig är det kämpigt just nu trots ganska många a-fria dagar! Det är olika för olika människor, det verkar gå trögt för mig. Hoppas på uppgång i mitt mående, är i alla fall inte så a- sugen annat än i korta stunder...
🤗 Kram

Profile picture for user Ase

@majsan_nu utan alkohol i systemet så ökar vi iaf möjligheten till att få må bra.
Jag läser också nästan allt som skrivs här på forumet och det ger mig jätte mycket. Vissa dagar orkar jag återkoppla mer på det som skrivs och andra dagar skriver jag ingenting.

Vi får kämpa på och stötta varandra så gott det går 💖

Kram

Profile picture for user vår2022

@majsan_nu håller med det @Ase säger. För mig handlar det nu mer om att ta itu med alla bortträngda känslor och handskas med dem. Det är jobbigt och blottar måendet, men att vara nykter är en förutsättning för att kunna ta hand om dem för mig och jag mår så mycket bättre i min grundkänsla.
Kram💕

Profile picture for user majsan_nu

@Ase och @vår2022!
Tack för era inlägg, tolkar dem som att även för mig är viktigt att gå vidare. Nu när jag kan ta tag i dem som a-fri. Det har ni så klart rätt i, jag har ju både fysisk o psykisk hälsa att jobba med!
Är hur som helst glad för ert stöd o ska försöka ta tag i båda delarna! Men det är inte lätt att ha med vc. att göra, låter kanske som en undanflykt... Men det gäller att ha tålamod!!!
Kram till er båda två 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Ny dag, 105 a-fritt! Kämpar på. Inväntar tider till div. undersökningar. Läser era inlägg & kommentarer men har inte så mycket ork att kommentera. Önskar er alla det bästa 👍
Stor kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

Ny dag, drygt 100 a-fria! Kämpigt men nödvändigt...
Ser att några bytt sitt trådnamn, hur har ni gjort utan att börja en ny tråd? Tipsa mig gärna, skulle också vilja göra det!
🤗 kram alla o ha en fin dag!

Profile picture for user majsan_nu

@Tackohej Tack för uppmuntran!
Undersökningarna är av fysisk art, inte särskilt a-relaterade (?) men stressande... Underlättar inte mitt a-stopp som ju är kämpigt i sig! Ja, det kanske blev ett luddigt svar...men jag har inget annat.
Ha det fint 🤗