Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

Jag tror att det är bra att identifiera vilken typ av hjärna man har för att det ska bli långsiktigt och hållbart. Sen är min erfarenhet att den inte alltid fungerar som den har gjort och att det är lite olika beroende på yttre omständigheter och säkert inre omständigheter. Men att förstå sina egna triggers och sitt eget behov av vila är bra. Tycker att du väljer en intressant väg, utifrån din egen analys.
Läser att du tycker att forumet är lite rörigt. Jag väljer alltid vilket av forumet jag läser i. ”Det vidare Livet”, ”Förändra” etc. Känns lättare att hålla isär då. Tror inte att jag är nåt fan av undergrupperna i Förändra, för det blir fler ställen att hålla koll på. Och många intressanta människor på olika platser.

majken_r

@Sisyfos hjärnan fungerar i mitt klart annorlunda numer, både pga yttre påfrestningar men också ålder. Tycker om att ”lära känna den” på nytt.
Upplever det inte lika rörigt längre här, men det är många inlägg som snurrar förbi..Tycker nog också att undergrupperna i Förändra blir lite mycket.
Kram!!

majken_r

Läst lite i forumet. Känns bra. Bra är också känslan av att jag valde alkoholfritt ikväll på en middag. Ikväll fanns ett litet sug som jag inte ville dricka vin på, det blir sällan bra.. Och jag klarade det. 🙏🏼

@majken_r Bra gjort! Skönt när man känner att man själv styr över sina beslut, inte känslan som triggar alkoholen💪
Ha en fin onsdag💕

majken_r

@Andrahalvlek ja, precis. Det är stärkande att klura ut hur man fungerar. Kram ❄️

majken_r

Processen fortsätter. Märker hur jag registrerar nya saker kring alkohol och livet med/utan den. Middag i helgen. En person som dricker lite för mycket. Lite. Men blir lite sådär svamlande. Trist liksom. Hur trött jag själv blir av även lite alkohol.
Jag tänker mer och mer på hur livet utan vin kommer vara. Målar upp bilder där det känns mer och mer naturligt att inte dricka. Att jag njuter av annat. Det känns liksom lite spännande och intressant. Inte bara grått. Sedan inbillar jag mig inte för ett ögonblick att det kommer bli enkelt. Men. Jag närmar mig beslutet. Att sluta. Hmm..lite oväntat. Får se när steget tas⭐️

@majken_r Tänker att när det gått en tid som för dig hinner man få känna hur det är utan alkohol och alla fördelar det ger. För mig lockar nykterheten och som du säger spännande och intressant😁. Hur det är att vara beroende vet jag och det är inget liv jag vill ha, men att vara nykter hela tiden är inget jag riktigt har minne av. Så här långt är det så värt och motiverar mig framåt.
Ha det gott💕

majken_r

@vår2022 så härligt att läsa att det är värt att leva nykter⭐️👌🏼 Är ju inte riktigt där än och samlar på goda exempel🥰

@majken_r Väldigt länge sen jag skrev i din tråd men läste i den nu! Känns som det är nära för dig nu... Så fint att du klarar att välja dina tillfällen - så starkt att klara att välja!!! Tror faktiskt inte att jag skulle klara det... Tycker att @vår2022 har en fin tanke i sitt inlägg. Ska bli spännande att se hur du kommer att välja framöver!
Ha det bäst o kram från mig 🤗

majken_r

Inte skrivit på ett tag. Livet har varit lite hårt, sorg och saknad. Har ägnat mig åt att andas, meditera (försöka) och mysa extra mycket. Hålla mig undan den värsta julstressen vilket är svårt när man ligger efter 😅 Processen kring alkoholen fortsätter sakta men säkert framåt. Fyller på med mer och mer som kan ersätta vin som guldkant på tillvaron. Ser mig själv som nykter i olika situationer framöver. Vinsterna med det. Har inte slutat dricka men minskat mycket. Ingen kamp i det. Tänker det handlar om ett större beslut. Att leva utan. Att identifiera mig som en person som inte dricker. Att det blir lika konstigt som det skulle vara att plötsligt ta en cigarett.
Ja, lite småröriga funderingar. ⭐️

@majken_r låter som det varit tungt för dig. Du jobbar på bra trots det tunga. Bra med meditation och mys.
Ha det så gott och kram❤️

@majken_r Det där är spot on. Identifiera sig som en person som inte dricker. Då finns ingen valmöjlighet längre. Det är i valmöjligheten det blir skavigt. Vill, vill inte. Inte gjort i en handvändning förstås, men det är ett väldigt bra tänk att ha med sig på resan.

Kram 🐘

Anonym26613

Hej @majken_r ! Tack för påhälsning! Har nu läst din tråd och wow vad lika vi var! Jag har varit här flera år i några omgångar. Har två trådar, kul om du kikar in och hittar flera gemensamma nämnare.

Tycker det är så spännande att se dig växa närmare en insikt. Oklart vart du landar, men du skriver så rakt och ärligt att det väcker minnen hos mig. Den här resan kommer att bli så värdefull för dig. Grattis till ett bra beslut 🌸💚🌸💚🌸/ Mary