Jag kommer @Se klart ❤️ Det blev inga croissanter på födelsedagen men en dag ska jag ligga i sängen och mumsa croissanter❤️Det låter så ljuvligt när du berättar och jag kan se dig i din säng drickandes kaffe och äta croissanter! Å nu även lyxfrukosten😋

Ha en underbar lördag🌟

Kram❤️

Idag är jag ledig. Med stora bokstäver. Jag och min man brukar kommer överens om att ”idag får man göra vad man vill”
Ligga och läsa. Pyssla med blommorna (jag!) slå in paket. Gå promenad. Ingen har några krav på den andra ”det här måste bara fixas” utan allt får vänta. Vi är ofta helt överens om när det behövs. Ofta gör vi grejer var för sig, ihop men isär. Igår pratade vi pm att vi haft tur som gillar att ses varje dag med tanke på att vi bor ihop 😂. Tur att det finns mycket känslor, ibland gräl men oftast bra känslor. Kroppspirr. Men också vad jag kallar ”hjärnpirr” alltså att det är kul och spännande att prata. Babbla på. Prata om politik eller små saker. Jag har haft så mycket tur i livet så det inte är rimligt. Jobbet handlar om jobb/skicklighet vilket genererar lön = croissanter och varmt hus.
Men barnen. Mina barnbarn. Min man. Det är med ödmjukhet jag vaknar till varje morgon. Att jag får leva det här livet som nu dessutom syns klart genom rena vackra och lite buckligt fönsterglas.
Förundran är det nya ordet för tacksamhet och idag känns det så. Nu- Torns tupplur! Kram till alla! 🌟

Anonym26613

Låter underbart 🥰 sov så sött!

Jag har också börjat med tacksamhet. Compassions appen har lite sånt. Så blivit bättre på att notera det som är bra i mitt liv. Det såg man inte när man drack..

@missmary det har du sannerligen rätt i! Man fick skotta fram sin tacksamhet men nu står den liksom i givakt, eller lyser in genom fönstret en sån här morgon! Kram 🥰

@Se klart Det låter bra! 🤗 En tupplur då och då är aldrig fel.😀 Jag har en fru som babblar på friskt, och vi har det av naturliga skäl mycket bättre nu, än på den tiden jag drack. Otroligt mycket mer givande samtal och umgänge med henne har jag numera. Mina barn blir större, och just nu lägger jag mycket tid på övningskörning med min son. Och då blir det mycket babblande med honom också.😂 Men han är faktisk riktigt duktig, det går jättebra.

Kram 🥰

@torn vilken bra prio du har i livet nu. Det är något att vara stolt över 🌟
Bara för att jag råkade skriva om min man så har jag varit så irriterad på honom sen igårkväll. 🤶🏻 Lilla jul-ilskan. Ska hanteras genom att jag ska göra lite mindre- lösningen på många saker men ska man som vi hålla jul för många så krävs ett väldigt teamwork. Just nu känns det som jag står för teamet och det blir lite ensidigt. Med säkerhet resonerar vi igenom det i eftermiddag och så blir det lite bättre.

Idsg är en köttar-dag, mycket som ska landas men som TUR är är mina medarbetare friska. (Några nytillkomna sjuka kan det förstås vara.)

Den stora vinsten har jag redan på min sida och det är att vara nykter, och veta att så kommer det att förbli om jag tar det med förstoringsglaset dag-för-dag.
Bottenplattan ligger stadigt i mig och det har förändrat hela mitt liv.
Ha en bra måndag alla kämpar, kram 🤶🏻

Jag har intagit vågrät position, andas.
Störtade från arbetsrum till paketinslagnings och tänkte ”NU hade jag druckit förr” och det betyder- nu gör du saker i lite fel ordning.
Att sluta dricka var inte världens enklaste match men att sluta med allt som FICK mig att dricka. Det är lika svårt men inte lika påfrestande. Jag blir iaf inte bakis. Luktar illa och blir tjock av kalorier som jag bälgar i mig i såna där klunkar som får det att vända sig i magen.
Nä- det är long gone. Men det här pillriga pysslet med att dansa-pausa. Fortgår.
Jag gör små och stora framsteg.
I förrgår släppte jag all planering och lämnade liksom över till den som kände sig manad att ta vid. Fanns bara en annan här hemma och han levlade upp. Och jag. Med att inte hålla på och påpeka utan låta honom göra som han vill.
Åkte hemifrån i morse innan det ljusnade för att handla i närliggande centrum.
Där trodde jag det skulle vara tomt men det var sån stockning av äldre att jag handlade det nödvändiga bara.
Omtag imorgon.
Mannen gör köttbullar. Jag sa att jag helst av allt vill att vi ska ligga i soffan ihop ikväll och titta på en svartvit film och elda brasa och bara låta precis ALLT bara va. Tills imorrn. Vi enades om det och jag kan på samma gång utöva ett hårt pass stök-terapi. Stå- ut- med-röran-psykoanalys.
Jag gissar utan att veta eller minnas att det måste varit stökigare här när jag drack. Kan det ha varit så? Att jag städade och det ändå inte var särskilt i ordning?
Jag har ett antal amaryllisar i blickens radie. Ljus brinner. Händels Messias. Jag skådar choklad på chokladhyllan.
Jag skådar lite inre ro och ledigt så snart huvud och kropp släpper taget om de senaste dagarnas hektiska arbetsdagar.
Anonym arbetsmyra- är inte så stolt över det men jag delar med mig här och tror att även om ni alla tröttnar så kommer ni att låta mig hållas, liksom förstå att det behöver dras några varv.
Tänker på er alla! Kram 🤗

@Se klart Det verkar som vi har haft en skittisdag båda två 🤬 Det är okej, okej, okej. Snart är det jul och ledigt, oavsett hur stökigt det är omkring oss. Huvudsaken är att vi har våra nära omkring oss 😍 Och att ligga i soffan med din man och glo på film var det absolut bästa du kunde göra ikväll ❤️

Kram 🐘

Tack @Se klart, det där var ett otroligt viktigt inlägg för mig att läsa! Jag håller på med samma, försöker hitta utrymmet att ta en paus som inte innebär att huvudet fortsätter jobba med julen och jobbet och sillen under tiden. Har ett märkligt krav på mig själv att även vilan ska vara en prestation - helst en nyduschad mamma som sitter harmoniskt uppkrupen i en fåtölj med en intelligent bok och en kopp te. Jag följer dig.

Tack fina forumkonpisar, det blev den bästa kvällen @sattva och ja @andrahalvlek, dagarna gick i kanon för oss igår 😍 idag måste därmed bli bättre!
@renova skickar en extra kram till dig, livsviktigt jobb pågår när vi sitter oduschade och omysigs och betraktar stök och listor och för ett ögonblick- helst ett långt- inte befattar oss. Do not disturb- alla tankar och hjärnans energi för att fundera över i vilken stil paket ska slås in i åt…
Viktigare större saker pågår!
Kram 🥰

Ja, du är så klok SeKlart! Mycket av våra julmåsten sitter ju bara i vårt huvud.
Jag har stressat så mycket runt jul att jag ibland inte har varit närvarande i stunden trots att jag varit nykter. Pust! Nu ska jag upp och äta vörtbröd med julskinka till frukost. Dottern åt det igår och det såg så gott ut. Sen julstök fast bara det nödvändigaste och mysigaste. Ha en fin jul!

Avbokade just ett jympapass till förmån för badrumsstädning. Vill inte stressa även om jag, hör och häpna(!), behöver träna på att få upp tempot i mitt liv. Min tillvaro har ju de senaste åren gått ut mycket på att ta ned tempot och ta regelbundna pauser. Har utvecklat en fobi för att hamna i den där "väggen" som gjorde sig ständigt påmind när jag var riktigt sjuk av utmattningen. Snart kommer vi att segla in i lugnet hoppas jag. Där vi kan njuta att få hänga med dem vi älskar, utan att yttre krav gör sig påminda. För en stund i alla fall.

Kram!

God morgon! Blir glad för era inlägg här, de flesta av os delar erfarenheten att ha svårt att stänga av stress och omvärld. Vi delar också alla erfarenheten av att ha druckit för mycket. Makes U think…
Men idag tänkte jag mer göra än tänka- och då menar jag göra sånt jag även finner nödvändigt för min energi och mitt egna livsutrymme.
Som promenad och bad.
En god marginal, tänk simring, kring mig.
Huset är halvfullt med gosiga små och stora och mamma för första gången på ett par år. Igår skippade jag ”efter middagshäng” med vuxna och tog efter middag-film med småbarnen inklusive cola och mandariner.
Bra prioriterat. Dricks ändå lite i detta hus när jag inte dricker längre… vi har till jul en välfylld hylla med både avecer, vin och skumpa. De berör mig 0,0%
Lika mycket som det ät alkohol i min öl alltså. Nej, nu kallar dagen! Kram kram så länge 😍

Goder afton 🎄
Backade ett år i min tråd och hittade detta inlägg. Jag kan ju inte veta om det kan vara till nytta men jag kan konstatera att det nog funkade bra för mig. Samt att jag nu- ett år senare- inte tänker på strategier över huvudtaget när det kommer till alkohol.
Så här skrev jag:

”I helgen har jag resonerat med mig själv då det uppstått några tillfällen av ”pusta ut” eller ”nu skulle det passat med...”
Jag jobbar då enligt två strategier.
1: medvetet tvinga tankarna att växla spår. Om tanke A är;” Nu hade det passat med ett glas framför brasan. Formulerar jag istället tanke B, samt en bild för detta i hjärnan.
Tanken B är en kopp te och en lussebulle, bilden är bricka och rykande kopp och förnimmelsen (blev förbannelse på autocorr) av att dricka det där teet, hur det smakar. Vad skönt det kommer att kännas.

Strategi 2 handlar om att alla tankar inte behöver ha ”lyckliga slut”.
Jag behöver inte älska varje sekund av mitt nyktra liv. Men jag behöver förstå innebörden av det, och att det är ett beslut som ligger fast oavsett hur det känns. Det är ett beslut som ligger till grund för ett fungerande liv. Jag är en sån person som inte kan dricka, därför att jag alltför ofta dricker förbi punkten då jag har kontroll.”

Det där med att bara acceptera läget och jobba utifrån det är ett tankesätt som hjälper mig på så många sätt. I jobbet. Privat, i relationer.
Numera konstaterar jag dock att känslor kring alkohol, de finns inte. Jag kopplar liksom inte andra som dricker, eller glad med GT eller vin, till mig. Flyger helt förbi. Jag trodde nog inte att jag någonsin skulle känna så, men så är det.
Och jag sträcker mig inte i tanken efter ”nu hade det varit gott/skönt med…” jag är på en annan plats.
Jag vet ju det sedan ett tag, vet inte när skiftet skedde.
Jag vet att jag behöver vattna det här tillståndet. Mitt arbete här och nu handlar mycket mer om hur jag ska leva livet på ett rimligt sätt.
Nu är klockan snart 01 och det låter sent men här är en mamma som lagt sig minst ett par timmar senare än alla andra, eller jag har nog för det mesta haft gott sällskap av min man. Varenda jul.
Dödstrött på julaftons morgon.Alltid lite huvudvärk. Dubbel Treo och sen köra. Hann jag njuta?
Nu lämnade jag över till sena kvälls-gänget och litar helt och fullt på att de fixar så att allt är iordning till frukosten- så bra som det behövs.
Önskar er alla en underbar jul 🎄❤️🎄

@Se klart God jul Se klart!!
Ja, tänk att den personliga utvecklingen bara fortsätter och fortsätter! Och vilken stagnation det innebär att hålla fast i flaskan som lösning på "allt". Jag är så glad över allt det stöd jag fått av er som gått före. Alla konkreta tips och råd. Den där lugnande rösten när det gungwr under fötterna. Tack🙏🙏🙏 Känner mig väldigt stabil sedan länge i nykterheten men jobbar med vardagsbalansen, stresshantering ffa på jobbet.
Ha en riktigt fin jul! Kram !❤🌟❤

@Se klart Ett klokt och hjälpsamt inlägg för många tror jag. Att bryta en automatisk tanke med en medveten tanke är en kanonbra strategi. Likaså att bara stå ut med de lite tråkigare stunderna, de blir ändå aldrig lika bråddjupa som morgonen efter en rejäl fylla. Man kan istället se de tråkigare stunderna som vilsamma, för både kropp och hjärna. Vilsamma från intryck.

Jag minns att det var en befrielse förra julen att slippa ens fundera över alkohol. De andra drack vad de ville och jag brydde mig inte. I mitt förra liv hade jag stenkoll på mitt vinglas, vinflaskan och om det fanns fler flaskor att öppna. Stenkoll. Innan jag ens hade druckit upp ett glas funderade jag på om/när jag kunde fylla på mitt glas. Oerhört tröttsamt faktiskt. I fjol slapp jag det helt och kunde njuta av maten, samtalen och skratten på ett helt annat sätt. Den här julen känns det bara självklart, jag har inga strategier alls för det behövs inte. Strategierna är liksom inbakade i mina vanor och beteenden nu.

En del tycks tro att nykterhet är ungefär på samma sätt som alla de gånger historiskt som vi tvingats att avstå från att dricka i vårt förra liv. Då vi var tvungna att köra tex, ”offra” oss. Vi satt där och tyckte lite synd om oss själva, i alla fall omedvetet. Så är det inte nu. Vi slipper dricka. Vi avstår gladeligen från att dricka eftersom livet blir så mycket bättre utan alkohol. Allt får mer färg och djup på något sätt. Det skiftet i tankesättet är liksom A och O.

Önskar dig ett riktigt God jul tillsammans med dina nära och kära ❤️ Lägg dig i soffan och låt dina barn ta över resten av julstöket. Vi sliter ut en generation i taget 😉 Efter allt slit på jobbet är du så värd vila nu.

God julkram 🐘

Åh, SeKlart så klok du var redan då.
Jag tycker att du skriver en sån viktig sak nu också. Att du inte kopplar ihop känslor med alkohol. Det är där man behöver hamna tror jag. Och känslorna sitter inte ihop med drycken.
Å vilken smart strategi du hade med att skapa bilder. Det märks när du skriver också att du ser saker i bilder. Det är intressant hur våra hjärnor funkar. Tydliga bilder är nog till hjälp för många.