Morgonnotering. Vakande i morse med en enorm tacksamhet över min nykterhet. En djup och allomfattande känsla och upplevelse. Kram till alla och också en kärleks tanke till den hjälp det här forumet gett mig sedan jag klev in här!

@torpet Den enorma tacksamheten är den finaste gåva vi kan ge oss själva ❤️ Du har gjort jobbet! Och din kropp och hjärna tackar dig med känslan av enorm tacksamhet.

God julkram 🐘

Morgonnotering. Tack för tillrop! För mycket jul stök igår för att hinna med kommentar. Stöp i säng vid 22.00, helt slut. Nu "dubbelsöndag" och sedan mer vardag, vilket jag uppskattar. Julkram till alla!

Kvällsnotering. Stressig och mycket emotionell dag. En handfull händelser som jag GARANTERAT skulle druckit på tidigare i mitt liv. Svåra känslor och sorg inblandat. Nu sitter jag här nykter och hamrar på tangenterna. Gör att jag vet att jag kommer klara dessa prövningar. Hade jag inte varit nykter nu hade den inre paniken utbrutit. Jag är tacksam för denna nykterhet. Den ska ta mig igenom dessa svårigheter. Kram till alla!

@torpet Man hanterar verkligen motgångar så mycket förståndigare som nykter. Lägger energin där den gör mest nytta. Låter inte oron trasa sönder vår förmåga. Men tufft som fan kunde förstås vara ändå. Hoppas det lättar lite för dig snart.

Kram 🐘

Fantastiskt att du har klarat av en riktig pärs och fortfarande nykter. Stort och beundransvärt @torpet Hoppas att allt blir bättre snart. Det ska du se att det gör.

💓🤗

@torpet Så fint att du känner dig tacksam över ditt a-fria liv! Sant att alkoholen inte hjälper även om vi trodde det länge...
Själv kämpar jag också på, dag för dag! Vissa dagar tunga o andra lite lättare...
Kram 🤗

Eftermiddagsnotering. Den emotionella berg o dalbanan fortsätter. Det ironiska är att det är yttre faktorer. Om jag kunde bara se till mig själv är måendet inte alls illa. Snarare tvärtom. Men de här yttre faktorerna och omständigheterna gör allt helt upp o ner. Nu får jag använda "en dag i taget" metoden för annat än att hantera alkoholen. Situationen gör också att alkohol nu känns EXTREMT avlägset. Jag är nöjd om jag tar mig genom dagarna just nu. Kram till alla!

@torpet Det låter tungt o tufft för dig nu... Utan att veta exakt vad som händer runt dig så är nog din frihet från alkohol en stor styrka! "En dag i taget"-metoden är säkert användbar i många sammanhang! Hoppas det lugnar ner sig för dig så småningom! Att hamra på tangenter ger kanske lite paus från det svåra...
🤗 Styrkekram!

Morgonnotering. Nytt år. Krisp ute. Jag är i en fas då skrivandet här inte ter sig lika naturligt på det sättet att jag inte känner att jag har så mycket att säga om min nykterhet. Eller rättare sagt den "akuta" nykterheten. Tänker att nykterheten inte upptar plats i mitt tänkande som det gjorde när jag började den här resan. Beslutet att vara nykter har liksom landat i mig och jag är mindre rädd helt enkelt. Det är inte en liten eller enkel process, men nu känns det mer som jag måste deala med livet och dess svårigheter. Själva nykterheten känns inte lika "akut" längre. Vet inte om ni hänger med? Jag är såklart medveten om att jag måste fortsätta processen. Däremot har de övriga delarna av livet trängt ut frågorna om alkoholen som ständigt pockande. Jag är tacksam för vändningen mitt liv har tagit i och med mitt beslut för över tre månader sedan. Jag ska dock såklart fortsätta skriva här dagligen (som mål). Att skriva här håller mig vaken och låter inte alkoholmonstret tränga sig in i mitt undermedvetna den så väl kända bakvägen. Skrivandet här gör processens livsnödvändiga närvaro självklar. Kram till alla!

@torpet Fattar precis vad du snackar om. Att sluta dricka är steg 1, det allra viktigaste steget. Grunden till allt. Men sen behöver man lära sig hantera livet, och det pågår förstås resten av livet. Det händer grejer när man blir nykter, det kan de flesta vittna om, men ingenting är bråttom dock. Man kan så små frön och låta dem gro. Länge. Vissa plantor vill snabbt upp i ljuset, andra är riktiga sjusovare. När vi är nyktra fungerar våra hjärnor optimalt och vi har då förmågan att ta små och stora steg framåt. Så länge vi dricker står vi och stampar på ruta ett, eller i värsta fall halkar vi bakåt till och med.

Jag tror att det är bra om du fortsätter hålla kontakt med forumet, för att påminna dig om vart du aldrig vill hamna igen. Om du vill kan du skriva om dina andra dilemman, det funkar lite som självterapi att sätta ord på det jobbiga. Kan man sen få andras input också är det vinn-vinn.

Kram 🐘

@torpet Instämmer helt med de föregående kommentarerna! Du o jag har ju ungefär lika många a-fria dagar. Jag känner att det är många livsfrågor som kommer upp o behöver bearbetas... Men jag försöker ta lite i taget o vilar mellan varven! Ha det fint!
Kram 🤗

Morgonnotering. Dimman som filmmjölk därute. Tack för tillrop. Längtar till imorgon när vardagen smyger igång igen. Har aldrig gillat helger och det där att allt stannar upp. Det är inte det att det måste hända något. Men känslan av att rutinerna kickar in lugnar mig. Har alltid lugnat mig. Även när jag var barn/ung, innan drickandet blev ett problem, var det så. Har ju också druckit på den längtan. Längtan efter det som är "samma", det som inte sticker ut. Längtan efter en sorts "ingenting". Det "ingentinget" är inte negativt. Det är inte så att det är emot livet. Däremot tror jag att det där "ingentinget" har med kravlöshet att göra. Tror det var denna kravlöshet från livet jag längtade efter när jag satte mig ner själv i en lokal med mina pilsner. En längtan efter att få uppgå i denna värld utan att behöva agera, utan krav på någonting. Längtan efter det enkla och neutrala i varat. Kram till alla.