@Lavendelblomman Skönt att slippa suget!
Jag hade första suget igår på min fjärde dag. Det klassiska suget jag brukar få på eftermiddagen på jobbet när jag vet att arbetsdagen snart är slut och jag sen kan åka hem till vinglaset. Men jag motade bort det och kände inget sug igen. Intressant att lägga märke till hur vissa situationer triggar.
Ha en fin dag! ❄️✨

Den här typen av "dagbok" kommer jag att följa med spänning. Jag har försökt sia om vilka situationer som kommer vara svårast att övervinna för min egen del, vilka tillfällen där suget kommer att smyga sig på mig som mest. Och det är väl det som är lite av knepet, antar jag?! Att hitta dem och att komma på sätt för att "ta sig förbi" dem, utan att trilla dit.

Jag är så glad över att ni andra delar med er av era erfarenheter!

Anonym31513

@Rehacer skrev:"Det klassiska suget jag brukar få på eftermiddagen på jobbet när jag vet att arbetsdagen snart är slut och jag sen kan åka hem till vinglaset." Hög igenkänning på detta. Under 2021 lärde jag mig att för det mesta parera det suget. Mina värsta stunder numera är fredag och lördag eftermiddag och kväll. Jag bävar inför dem!
@Kvarsta Välkommen till forumet!

Anonym31513

Idag när jag var iväg och handlade så körde jag förbi ett öppet Sytembolag. Under några sekunder funderade jag på att svänga inom och köpa en flaska vin, men fort som ögat slog jag bort tanken och fokuserade på annat. Tänk så bra det kommer att kännas i morgon!
Dags att sova. God natt!

@Lavendelblomman Tack!

Jag önskar att jag om veckor och månader kommer kunna skriva precis detsamma som du just skrev: "slog bort tanken och fokuserade på annat". Det är ett av mina mål.

Sov gott!

@Lavendelblomman Hej! Läste lite bakåt i din tråd, är det så att du tänker en a-fri period eller har du redan påbörjat? Vilket som så önskar jag dig att det blir som du vill... Kanske vi har skrivit till varandra förut men ibland blir jag lite vilse i pannkakan! Huvudvärk kan man ju få av olika skäl även av a-uppehåll - men hellre det än av att ha druckit!
Ha det fint o heja dig!
🤗 Kram

Anonym31513

@majsan_nu Jag planerar att vara nykter i tre månader nu och den perioden påbörjade jag den 28/12. Drygt en vecka nykter nu alltså. En del sug har jag haft, men jag har inte haft några större problem med att avleda det. Jag vet hur det blir om jag faller till föga för suget. Det blir inte bara ett glas, utan det blir en hel flaska. Jag ångrar mig, känner mig misslyckad och stressad över att jag inte kan köra och hämta något av barnen om de skulle få för sig att ge sig iväg på något. Det är så mycket skönare att vara utan alkohol!

@Lavendelblomman Så mycket skönare att vara utan alkohol - javisst är det så! Att inte behöva välja hela tiden tycker jag är skönt, det är därför jag valt det a-fria livet... Tycker det funkar för mig, har gjort det i 120 dagar nu! Har inte satt något slutdatum för det, då skulle jag känna mig stressad... Det är så olika vad som stressar olika personer, det leder till olika vägar/val! Önskar dig stort lycka till med ditt val 👍💪👍
🤗 Kram

@Lavendelblomman Det är så skönt när sömnen börjar ordna sig. Säkert håller hjärnan på att repareras och behöver få en god natts sömn för detta arbete😀. Njut av din goda sömn och ha en fin lördag❄️🌸

Anonym31513

I eftermiddags var jag grymt vinsugen. Funderade allvarligt på att köpa en flaska på vägen hem från jobbet. Talade då om för mig själv hur innerligt trött jag är på att ständigt misslyckas med att få bukt med mina alkoholproblem. Jag vill verkligen klara tre månader den här gången. Jag köpte inget vin och det känns så bra nu att jag inte gjorde det.