En stund på jorden

Profile picture for user Lavendelblomman

Det känns utmärkt att vakna på morgonen utan ångest över att man kvällen innan, som så många gånger förr, drack för mycket trots att man lovat sig själv att inte göra det.
Kram på er alla kämpar där ute!

Profile picture for user Futurista

Vad roligt att se att det går så bra för dig! Min december har varit ganska svajig, konstanta sug och en del snedsteg. Stress. Köpte tom en BiB för ett tag sedan, drack ca 4 glas per kväll tre dagar på raken (ensam hemma), sen hällde jag ut. Slutkörd och trött - kroppen skriker efter vin. Idag är jag nykter. Ha det fint 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

Här kommer ett inlägg som jag hade hoppats på att aldrig behöva skriva, men jag tror att jag kvällen före julafton slog i min personliga botten. Vi var hemma hos bekanta och jag drack så mycket alkohol att jag började kräkas och fick minnesluckor. Fy sjutton vad jag skämdes dagen efter! Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag var trött och på dåligt humör. Jag som aldrig tidigare druckit för mycket ute bland folk, utan endast hemmavid. Nu måste jag bryta med alkoholen, för detta var ett tydligt bevis på att jag inte kan hantera den. Det har gått på tok för långt med mitt drickande, även om jag det senaste året lyckats dra ned rejält jämfört med innan.
Behöver allt stöd jag kan få från er fina forummedlemmar.

Profile picture for user Charlie70

@Lavendelblomman tråkigt att höra att det blev som det blev men framförallt att du känner som du gör. Var och varannan här inne har liknande "berättelser" så ensam är du inte. Men nu gäller det att fokusera framåt. Jag vet inte vad du har haft för mål, måttligt eller sluta helt? Du har hängt här ett tag och läst på. Frågan är om du också ska ta kontakt med beroendeklinik för samtal och ev läkemedel. Jag behövde aldrig läkemedel men fick regelbundna samtal med sköterska (Riddargatan 1) och de tog blodprover som faktiskt taggade mig när jag kände sug. Inte vill man gå dit med dåliga resultat. Efter det halvåret behövde jag dem inte mer och all dokumentation är sekretessbelagd för övriga vården på min begäran. Detta är självklart bara ett förslag. Många av oss klarar oss gott med varandra här på forumet. Jag tänker också att du kanske behöver fundera över din arbetssituation. Jag vet alltför väl hur det är när arbetet tickar på i 200 dag ut och dag in. Samtidigt har man familjen. Klockan 15 på julafton var den enda stunden på året som jag upplevde att jag kunde luta mig tillbaka. Inga mail, inga sms inget som jag inte hunnit göra kunde störa den stunden. Men hur sunt var det egentligen? Stressen över jobbet triggade definitivt min alkoholkonsumtion i sökandet efter snabbt lugn.

Vi finns här!

Kram!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Lavendelblomman Att du skriver det är allra viktigast 🙏🏻 Att du direkt känner att det är här du behöver lätta ditt hjärta. Att du själv känner att nu får det vara nog.

Jag känner enorm igenkänning. Att det vissa gånger gick helt bananas, av olika anledningar. Oftast för att man var trött, stressad, ätit dåligt, eller för att man helt enkelt inte var vaksam på mängden och hastigheten. Jag är så tacksam över att jag har lagt det beteendet långt bakom mig 🙏🏻 Det där var inte jag. Det där var något annat som radiostyrde mig.

Slå inte på dig själv, använd den energi du har till att vara nykter en dag i taget. Skriv här varje dag!

Kram 🐘

Profile picture for user Lavendelblomman

Det skulle nog göra mig gott att skriva här oftare och på så vis få ur mig mina känslor och funderingar. Jag är här inne och läser så gott som varje dag, men jag skriver inte så ofta.
Jag har funderat på att kontakta en beroendeenhet, men än så länge är skammen för stor. Visst är det synd att det ska vara så? Att vara familjemor och alkoholist är ju så tabu, tyvärr.

När det gäller mitt jobb så har vi fått mer resurser, vilket avlastar. Jag trivs bra med mitt jobb nu även om det fortfarande kan komma riktigt stressiga perioder och jag har mycket ansvar. Nu ska jag dessutom få jobba hemifrån på heltid ett tag igen pga Corona-restriktionerna. Jag trivs bra med det och det gör att jag sparar ca 1,5 timme per dag i utebliven restid. Sedan så saknar jag förstås mina kollegor. Vi är ett härligt gäng och jag får energi av att träffa dem.
Tidigare så har jag haft som mål att dricka måttligt. Att sluta helt har känts helt omöjligt och jag har inte kunnat identifiera mig som en som inte dricker. Fem veckor är det längsta uppehållet jag haft under de senaste dryga tjugo åren, bortsett från när jag varit gravid. Att dricka måttligt klarar jag dock inte alltid av och att vara utan alkohol helt är ju utan tvekan bäst för hälsan.
Nu är mitt mål att vara helt nykter i tre månader som ofta rekommenderas här på forumet.
När suget sätter in ska jag tänka att "detta är bara en tanke eller en känsla och inget som jag behöver agera på".
Kram alla fina forumvänner!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Lavendelblomman Klokt tänkt. På tre månader hinner man liksom uppleva fördelarna med nykterheten. Till 70-80 procent handlar det om att skapa nya nyktra vanor. Vara nyfiken på det nyktra livet. ”Nu ska vi se hur man gör det här utan att dricka”. Du kommer att märka först en dipp, att typ allt blir tråkigt, men sen kommer de positiva känslorna tillbaka. Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen. Livet blir en enda lång transportsträcka till nästa fylla 😢

Kram 🐘

Profile picture for user Futurista

Jag vill skicka dig en stor kram och krokar gärna arm med dig. Min december har varit lite småsvajig och jag har delvis hamnat tillbaka i gamla, dåliga vanor med lite småduttande hemma i min ensamhet.

Stor kram ❤️

Profile picture for user Futurista

@Lavendelblomman Hur känns det idag? Jag har också gjort några ”slå-i-botten”-fadäser, om det är till nån tröst att veta att du inte är ensam. Det har vi nog alla härinne. Jag ska iväg på middag med barnen på nyår och tar bilen tänker jag. Då har vi en plan 💪😊

Profile picture for user Varafrisk

Får jag kroka arm med er @Futurista @Lavendelblomman? Jag vågar sällan kroka arm med någon för rädslan att misslyckas samt att jag håller kanske en bakdörr på glänt. Jag tänker att jag vill räkna nyktra dagar men gör jag ett snedsteg vill jag ändå fortsätta räkna. Jag behöver samla på mig nyktra dagar för att kunna gå vidare.

Kram🥰

Profile picture for user Lavendelblomman

@Futurista Allt känns bra för mig än så länge. Bor hos mina föräldrar ett par dagar och tänker knappt på alkohol. Den stora prövningen blir när jag kommer hem igen, framför allt den första helgen.
@Varafrisk Självklart får du kroka arm med oss! Jag ägnar allt mindre kraft åt att räkna dagar. Försöker istället fokusera på att varje dag må så bra som möjligt.
@majken_r Härligt!

Profile picture for user Lavendelblomman

Vaknar upp och känner mig helnöjd med att jag inte drack en droppe igår. Jag var chaufför, så att dricka fanns inte ens på kartan.
Nu siktar jag på tre nyktra månader.
Gott nytt år alla kämpar där ute!

Profile picture for user Varafrisk

Gott Nytt År💗

Vad gott att du fick en nyårsafton som du önskade @Lavendelblomman. Var stolt💪🏻
Min afton blev inte alkoholfri dock endast ganska lite alkohol för att vara mig. Berättar mer i min egna tråd.

Kram🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

Börjar jobba i morgon efter jul- och nyårsledighet. Har haft söndagsångest de Luxe idag. Var sugen på alkohol tidigare i kväll, men har inte druckit en droppe. Är trött på slentriandrickande och ständiga misslyckanden. Det får vara slut på det nu. Kram alla!

Profile picture for user majken_r

@Lavendelblomman har också lite kryp i kroppen inför morgondagen..både längtar efter rutiner och vardag och inte.. Men ingen alkohol💪🏼 Kram och hoppas du får sova gott

Profile picture for user majken_r

@Lavendelblomman har också lite kryp i kroppen inför morgondagen..både längtar efter rutiner och vardag och inte.. Men ingen alkohol💪🏼 Kram och hoppas du får sova gott

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman Skönt att slippa suget!
Jag hade första suget igår på min fjärde dag. Det klassiska suget jag brukar få på eftermiddagen på jobbet när jag vet att arbetsdagen snart är slut och jag sen kan åka hem till vinglaset. Men jag motade bort det och kände inget sug igen. Intressant att lägga märke till hur vissa situationer triggar.
Ha en fin dag! ❄️✨

Profile picture for user Kvarsta

Den här typen av "dagbok" kommer jag att följa med spänning. Jag har försökt sia om vilka situationer som kommer vara svårast att övervinna för min egen del, vilka tillfällen där suget kommer att smyga sig på mig som mest. Och det är väl det som är lite av knepet, antar jag?! Att hitta dem och att komma på sätt för att "ta sig förbi" dem, utan att trilla dit.

Jag är så glad över att ni andra delar med er av era erfarenheter!

Profile picture for user Lavendelblomman

@Rehacer skrev:"Det klassiska suget jag brukar få på eftermiddagen på jobbet när jag vet att arbetsdagen snart är slut och jag sen kan åka hem till vinglaset." Hög igenkänning på detta. Under 2021 lärde jag mig att för det mesta parera det suget. Mina värsta stunder numera är fredag och lördag eftermiddag och kväll. Jag bävar inför dem!
@Kvarsta Välkommen till forumet!

Profile picture for user Lavendelblomman

Idag när jag var iväg och handlade så körde jag förbi ett öppet Sytembolag. Under några sekunder funderade jag på att svänga inom och köpa en flaska vin, men fort som ögat slog jag bort tanken och fokuserade på annat. Tänk så bra det kommer att kännas i morgon!
Dags att sova. God natt!

Profile picture for user Kvarsta

@Lavendelblomman Tack!

Jag önskar att jag om veckor och månader kommer kunna skriva precis detsamma som du just skrev: "slog bort tanken och fokuserade på annat". Det är ett av mina mål.

Sov gott!

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman Hej! Läste lite bakåt i din tråd, är det så att du tänker en a-fri period eller har du redan påbörjat? Vilket som så önskar jag dig att det blir som du vill... Kanske vi har skrivit till varandra förut men ibland blir jag lite vilse i pannkakan! Huvudvärk kan man ju få av olika skäl även av a-uppehåll - men hellre det än av att ha druckit!
Ha det fint o heja dig!
🤗 Kram

Profile picture for user Lavendelblomman

@majsan_nu Jag planerar att vara nykter i tre månader nu och den perioden påbörjade jag den 28/12. Drygt en vecka nykter nu alltså. En del sug har jag haft, men jag har inte haft några större problem med att avleda det. Jag vet hur det blir om jag faller till föga för suget. Det blir inte bara ett glas, utan det blir en hel flaska. Jag ångrar mig, känner mig misslyckad och stressad över att jag inte kan köra och hämta något av barnen om de skulle få för sig att ge sig iväg på något. Det är så mycket skönare att vara utan alkohol!

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman Så mycket skönare att vara utan alkohol - javisst är det så! Att inte behöva välja hela tiden tycker jag är skönt, det är därför jag valt det a-fria livet... Tycker det funkar för mig, har gjort det i 120 dagar nu! Har inte satt något slutdatum för det, då skulle jag känna mig stressad... Det är så olika vad som stressar olika personer, det leder till olika vägar/val! Önskar dig stort lycka till med ditt val 👍💪👍
🤗 Kram

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Det är så skönt när sömnen börjar ordna sig. Säkert håller hjärnan på att repareras och behöver få en god natts sömn för detta arbete😀. Njut av din goda sömn och ha en fin lördag❄️🌸

Profile picture for user Lavendelblomman

I eftermiddags var jag grymt vinsugen. Funderade allvarligt på att köpa en flaska på vägen hem från jobbet. Talade då om för mig själv hur innerligt trött jag är på att ständigt misslyckas med att få bukt med mina alkoholproblem. Jag vill verkligen klara tre månader den här gången. Jag köpte inget vin och det känns så bra nu att jag inte gjorde det.

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman Så bra gjort, att det hjälpte att tala "förstånd" med sig själv! Tycker du verkar så stabil...Men a-skurken är en fuling o det gäller att säga ifrån! Önskar dig en fin a-fri dag 💪👍
Styrkekram 🤗

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman Sååå jobbigt när suget kommer, man känner sig rätt maktlös för att vi tidigare alltid har mättat det suget. På direkten öppnade vi en flaska (för det fanns alltid vin hemma då) och suget hann nästan inte kännas klart innan vi drack första klunken. Medans vi nu snällt ska acceptera ett jobbigt sug, känna klart suget och få det att försvinna. Det är ingen som har sagt att det ska vara lätt.. usch å fy!
Men Gud vad härligt det känns när man stått emot, när Mr A tillslut insåg att det inte skulle bli nåt åka av och lufsade iväg surt. Varje vinst gör oss starkare, så du kommer snart vara superstark @Lavendelblomman ❤️
Sov gott sen! 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

@majsan_nu @Rehacer Tack!

@Rehacer skrev:"På direkten öppnade vi en flaska (för det fanns alltid vin hemma då) och suget hann nästan inte kännas klart innan vi drack första klunken." Denna beskrivning är verkligen mitt i prick! Precis så har det varit för mig de senaste tio, tolv åren. Att bryta denna vana blir kämpigt, men det måste gå. Att vara alkoholist är också väldigt kämpigt på många sätt och vis.
Ha en fin torsdag alla fina forumvänner!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Starkt gjort att inte åka till bolaget och att kämpa mot suget💪. Känner också igen mig i att dricka innan suget ens hann komma. Drack på autopilot och förbyggde sug genom att dricka på morgonen, innan jag ens hunnit känna efter, bara i fall suget skulle komma, så galet. Då och i den världen var detta helt normaliserat beteende för mig. Inte så att jag berättade om detta för någon men för mig själv var det normalt. Fixade ju några timmar utan skak och dämpade ångesten för tillfället. Så skönt att ha brutit denna normalisering och beteende. Det är en kamp men så värd!

Ha en fin torsdag🌷💕

Profile picture for user Lavendelblomman

Helgen närmar sig. Det blir en extra stor utmaning mot sug och mot invant beteende. Jag måste tänka att det bara är tankar/känslor och inget som jag behöver agera på. På måndag vill jag kunna skriva här på forumet att jag klarat av att vara nykter hela helgen.

Profile picture for user majken_r

@Lavendelblomman Det klarar du! Och jag! Tänk så skönt att vakna i morgon, och på söndag, och vara klar. Pigg i bästa fall😅 Kramar!!

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman
Jag hejar på dig, det kommer att gå bra om du fortsätter att tänka som du skriver! Och som @majken_r skriver så blir det skönt att vakna o i bästa fall vara pigg... Och a-fri ännu några dagar - blir många till slut 👍eller hur!
Styrkekram från mig 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

Åh vad jag saknade matlagningsvinet ikväll! Att inte ha alkohol hemma är min räddning. Nu känns det bra och ännu bättre kommer det att kännas i morgon bitti. God natt!

Profile picture for user Lavendelblomman

Tack för uppmuntrande inlägg. De värmer! ❤
Det blev en alkoholfri helg, men jag var rejält sugen. Hade jag haft alkohol hemma så hade jag inte fixat det.
Jag fick väldigt mycket gjort den här helgen. Någon skrev att det känns som om helgen blir en dag längre när man är nykter, för man orkar ta tag i så många fler saker. Det ligger något i det.
Ha en fin måndag!

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman Hoppas din dag varit lugn o vilsam, det har min varit hittills... Jag har ju helt a-fritt men det hindrar mig inte från att vara sugen på ett glas vin, speciellt så här fram på kvällskvisten! Bara att vänta ut känslorna så går dom över så småningom... Jag tar en dag I taget, stund för stund ibland! Ändå har jag så många a-fria dagar, det ska väl ge sig tänker jag! Hur har din dag varit? Hoppas du haft en fin måndag...
Kram 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

@majsan_nu Tack för att du tittar in! Dagen har varit bra. Har jobbat hemifrån, vilket jag uppskattar. På kvällen när jag satt framför brasan kom dock längtan efter att få sitta med ett glas rödvin i handen för att kunna koppla av ännu mer. Det blev inget av den varan. Heja mig!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Du kämpar på bra! Att inte dricka vin framför brasan är en utmaning, jag dricker bubbelvatten med fun light i, min nya njutning av dryck.

Ha en fin tisdag🌷💕

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman Hej! Läst igenom en stor del av din tråd...Det är mycket vi går igenom! Hur är det för dig idag?
Mina dagar är fortfarande a-fria, det går både upp o ner. Har ju många a-fria dagar nu, kämpigt för mig bara att skriva detta! Märkligt att det ska ta sån tid/energi att komma ur detta!?! Jag har ju inte, som jag ser det, något alternativ - det är fortsatt a-fritt som gäller för mig!
Önskar dig en fortsatt fin dag, a-fri förstås 💪😀👍 Heja dig o heja mig o heja även alla andra här på forumet!!!
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman 👍 En fin dag för dig med andra ord!
Min dag har varit helt ok, varit ganska lat o inte fått så mycket gjort..
Vi har iallafall hållt oss a-fria o det är verkligen härligt!!!
Nu är det bara sömnen kvar, det har varit lite si o så för mig. Önskar dig en god natt iallafall! Och en fin dag imorgon!
Kram 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

Helgen har inte varit bra. I torsdags tog beroendehjärnan över och jag köpte vin. Har druckit torsdag, fredag och lördag. Det känns inte alls bra. Nu är vinet slut här hemma och nu styr jag vidare på den nyktra vägen.

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman Stor kram på dig!
Känns värdelöst när MrA tar över och hänger kvar i flera dagar, jag förstår hur du har det!
Pyssla om dig själv idag, var snäll mot dig. Det hjälper ingenting att tänka varför gjorde jag si eller så. Idag är en ny dag!
Kram

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman Ja, det är inte mycket att göra när det redan är gjort... Annat än att gå vidare o kanske försöka se vad som hände. Om det kunnat förebyggas på något sätt o dra en användbar slutsats!!! Det går verkligen upp o ner i kampen för a-fria livet...
Hejar på dig o önskar lite lättare dagar för dig framöver 🥰
🤗 Styrkekram

Profile picture for user Lavendelblomman

@Rehacer @majsan_nu Tack! Det känns som att problemet är att jag inte kan se mig som en som inte dricker. Jag känner att jag mår mycket bättre när jag inte dricker, men vanan att dricka vin titt som tätt sitter som fastgjuten i mig.
Ha en fin måndag!

Profile picture for user annbe20

Hej @lavendelblomman! Har läst igenom hela tråden och fått lite nya insikter...jag håller oxå på och ja ska jag säga minska på vindrickandet..så har jag inte sagt för mkt. Har överkonsumerat alkohol i kanske 8 år. Resultatet självförakt och nu då en medelsvår depression. Har fått kunskap i att depressionen kan ha utlösts av en överkonsumtion av alkohol..ja sedan har jag en tuff situation med sjuk make och nu sjuk hund oxå samt mm. Började i torsdags med medicin mot depression och medicin emot alkoholsug. Kanske Campral vore ngt för dig för att få bort ditt sug? Idag är det dag 6 utan alkohol och jag tänker mindre och mindre på det. Jag älskar vin ska inte säga annat--men mitt förnuft har sagt mig länge att det måste bli en förändring och äntligen har jag tagit tag i det. Lite tankar fr mig denna blåsiga gråa måndag! Kämpa på!

Profile picture for user majken_r

@Lavendelblomman låter som det inte blev som du egentligen ville, känner igen mig. Också i det med att se sig som en som inte dricker. Jag lärde mig något alla de gånger jag inte stod emot. Har inte så mycket klokt att skriva, det är svårt detta. Tror på dig. Varm kram❤️

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman Jag har oxå svårt att hitta mig själv i påståendet att jag inte är någon som dricker. För jag ser mig fortfarande som en som dricker. Jag mår såå mycket bättre nu när jag inte dricker & jag håller sakta på att vänja mig vid tanken att det alltid ska vara så här nu. Det tar tid.
@majken_r skriver att man lär sig för varje gång man inte står emot A och det tror jag med. Jag tror man måste ha sina dikeskörningar x antal ggr innan man fattar.
Du kämpar på bra, det är bara att ta nya tag.
Jag tror på Dig! 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

Det kan nog se olika ut, men jag verkar "behöva" några dikeskörningar för att förstå att ett alkoholfritt liv är att föredra. Det kommer dock att ta väldigt lång tid innan jag känner att jag är en sådan som inte dricker, men det får ta sin tid. Jag tror inte att det är något som man kan stressa fram. Jag tar en dag i taget och försöker fokusera på att må så bra som möjligt. Det här med att räkna exakt antal dagar släpper jag mer och mer. Det blir mest ett stressmoment för mig som sällan lyckas uppnå mina mål. Det är nu ungefär två år sedan som jag började jobba med mina alkoholproblem. Jag har mina dikeskörningar, men på det hela taget så dricker jag väldigt mycket mindre nu än då och suget kommer alltmer sällan. Jag fokuserar på att glädjas åt det, istället för att vara besviken på att jag inte lyckats bli helt nykter.
Vanans makt är ofantligt stor.
Kram på er alla fina forumvänner!

Profile picture for user Lavendelblomman

Den här helgen blev bra. Jag var helt nykter. Det känns som att jag är på banan igen efter förra helgens dikeskörning.
Dock kompenserar jag alkoholen med godis. Jag måste ta tag i det också. Mina favoritjeans börjar sitta som ett korvskinn. Usch! Det borde gå att dra ned på godisätandet med samma strategi som med alkoholen. Inte ha något hemma och när suget sätter in tänka att detta är bara en tanke och inget som jag behöver agera på.
Ha en fin vecka alla fina forumvänner!

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman Jag är likadan, äter alldeles för mycket godis nu. Men tänker att så får det väl vara, orkar bara fokusera på alkoholstoppet nu. Det andra tar jag sen.. men det borde ju funka på samma sätt att även sluta med det.
Härligt att du haft en fin & bra helg! Då är det mer okej med måndag. 😊

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Härligt med en bra helg, bra jobbat! 💪 Ja, det blir för mycket godis men tänker också att först får man bekämpa alkoholdjävulen så suget lugnar sig och är lättare att hantera sen får man ta tag i godismonstret🤪. Tänker som du att då får man bekämpa det på samma sätt, ett sug man inte ska agera på och låta det gå över, samma mekanism som med alkohol.

Ha en fin måndag🌷💕

Profile picture for user Lavendelblomman

Nu har jag varit nykter i lite drygt en månad, bortsett från ett återfall för snart två veckor sedan. Jag funderar på det här med sömnen. Nu när jag inte druckit på ett tag så har jag svårt att komma till ro på kvällarna. Jag som alltid varit kvällstrött är oftast pigg på kvällarna numera. Sedan när jag väl sover så drömmer jag så otroligt mycket. Det är värsta actionrullen varje natt! Någon som känner igen sig i detta?

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Ja, oja! Sömnen strulade rejält en tid med svårt att somna, uppvak och massor av drömmar. Drömmarna slutade att vara så intensiva efter ett tag. Nu tycker jag det kan vara svårast att somna, tänker så mycket på allt och den ena tanken leder till den andra. Började med mindfulness övningar för att slappna av bättre och det har hjälpt. Ibland när jag inte kan somna sätter jag lurarna i öronen och kör en avslappning på ca 20 min, det funkar och jag somnar😴

Profile picture for user Lavendelblomman

@vår2022 Intressant att du också hade intensiva drömmar i början! Undrar varför man har det?
Har du några tips på bra mindfulnessövningar? Själv lyssnar jag på Björn Natthiko Lindeblads guidade meditationer ibland, men nu var det ett tag sedan.
Nu önskar jag oss båda en god natt!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Det är det undermedvetna som kommer fram i våra drömmar. Där finns inget filter som man har i vaket tillstånd. Allt man upplever och känner inom sig blandas i en salig röra. Ens oro, ångest mm dyker upp i drömmarna men det kan vara svåra att förstå och ofta kommer jag inte ihåg så mycket mer än vissa scener. Det är intressant att försöka tyda sina drömmar, om jag tex blir lämnad i drömmen kan det vara projektion, alltså att det i själva verket är jag som är på väg att lämna något. I mitt fall handlar det om att jag är på väg att bli självständigare och det är en process att frigöra sig som kan smärta lite. Men det är en bra process och kommer att leda till att jag blir tryggare i mig själv och mindre beroende av andra.

Jag har laddat ned appen, mindfulness appen, det är massor av olika övningar och många personer som leder övningarna, bla är Natthiko med. Igår var jag så trött, hade ont i huvudet och lyssnade på en övning kl 20, jag somnade ganska fort med lurarna i öronen. Vaknade till 22 när min man skulle lägga sig. Somnade om och sov gott till 06😀.

Ha en fin dag🌷💕

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman och när jag drack, stöp jag mer i säng klubbad. Som nykter har man ”riktig” sömn och hjärnan återhämtar sig och försöker få balans, det tror jag är därför man drömmer så mycket och intensivt i början av sin nykterhet. När hjärnan är i balans blir sömnen bättre då man inte har så mycket oro och ångest längre. Det är under sömnen som hjärnan återhämtar sig och repareras så vi ska orka med dagarna och livet😀

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman @vår2022
Intressant prat om sömn. Läser och lär mig.
Gillar att du är så påläst @vår2022 🙏 Lär mig mycket av dig. Ofta lite Ahaaa-känsla.
Ha en underbar dag! 🤗

Profile picture for user majsan_nu

@Lavendelblomman Hej!
Känner igen en del av det du skriver, har jättesvårt att somna o sover ofta oroligt. Svårt att somna om när jag vaknar för tidigt...Drömmer men svårt att minnas vad, mest en känsla när jag vaknar...
Så härligt att du har många a-fria dagar nu - Grattis till dem 👍Hoppas du fortsätter på den inslagna vägen!
Jag har ju många a-fria dagar o tänker absolut fortsätta samla ännu fler!
Ha en fin dag 🥰
🤗 Kram från mig

Profile picture for user Lavendelblomman

@Rehacer @majsan_nu Tack för att ni tittar in i min tråd. 😊 Jo det börjar bli många a-fria dagar med mina mått mätt och det känns så bra. De senaste dagarna har jag inte ätit något godis heller. Jag hoppas kunna hålla i detta ett bra tag framöver. Att inte ha något hemma och att inte agera på sug är mina framgångsfaktorer.
Kram!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Jag brukar klicka på bannern där det står På Svenska, där finns olika övningar bla en som heter djupavslappning för sömn. Tycker att de flesta övningarna får mig att slappna av och sova😁. Provar lite olika för varje gång.

Ha en fin torsdag💕🌷

Profile picture for user Lavendelblomman

@vår2022 Det jag menade var om det finns någon insomningstimer. Det var jag som var otydlig. Kanske fungerar avslappningen så bra att man somnar innan sessionen är slut? 😊 Å andra sidan så verkar de inte vara så långa, så det är väl inte hela världen om man skulle råka somna ifrån dem.

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Nä finns nog ingen timer, jag somnar inte alltid, stänger av men sover gott efter det. Ibland somnar jag och vaknar av att lurarna skaver😂 men somnar om igen.

Profile picture for user Lavendelblomman

@Rehacer Vad du är snäll som tittar till mig! Tyvärr går det inte så bra. Dricker en del igen. Det känns ju helt hopplöst detta. Jag som mår så bra av att låta bli alkoholen, ändå åker jag och köper vin som jag dricker. Det är det invanda beteendet som jag faller tillbaka till hela tiden. Vanans makt är stor.
Kram alla fina forumvänner!

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman
Jag har tidigare försökt såå många gånger att låta bli alkoholen. Det har verkligen inte gått, jag har bara fallit tillbaka.
Jag vet inte vad skillnaden är den här gången men för mig känns allt helt annorlunda. Jag önskar att du oxå hamnar där tillslut. Jag tror verkligen du gör det! Det tar bara olika lång tid.
Stor kram.

Profile picture for user Lavendelblomman

@Rehacer Det känns hoppfullt att det kan gå vägen en vacker dag, trots ständiga misslyckanden. Jag har de senaste två åren gjort framsteg i mitt arbete mot alkoholen och jag har jobbat mycket med mig själv. Det jag behöver jobba betydligt mer med är att lära mig hantera känslan efter några veckors nykterhet. Då är det som att jag håller på att bli "en som inte dricker" och det kan jag inte riktigt identifiera mig med och vips är jag på god väg mot ruta ett igen. Jag hoppas att jag en vacker dag hamnar där du är. Kram! 💕

Profile picture for user knickan

Hej @Lavendelblomman och tack för din hälsning i min tråd! Jag tror vi har en likhet. I det att vi har svårt att identifiera oss med ”en som inte dricker”. Kanske är det det som är vårt största hinder? Jag fungerar likadant. Vill kunna dricka måttligt, både vad gäller frekvens och mängd. Försöker igen! Hänger du på?
Kram ❤️

Profile picture for user Lavendelblomman

Nu har jag samlat på mig några nyktra dagar igen och det känns så bra! Jag njuter för fullt av det vackra vädret som vi har och jag ser med tillförsikt fram emot att möta våren och sommaren.
Ta hand om er alla kämpar där ute!