Har sedan september förra året varit mer eller mindre övertygad om att jag både vill och bör lägga ner det här med alkohol. Klipper med alkoholbeteendet då och då i en vecka eller två, och upplever då i överlag en påtaglig lättnad och förnöjsamhet, men är sedan förbluffande snabb på att ”tacka ja till mig själv” när jag plötsligt bjuder in mig själv till att börja om igen?! Och då håller jag igång var och varannan dag igen en stund. Blir galen på detta!!

Har läst i det närmaste alla trådar i detta forum och igenkänning med många är naturligtvis enorm. Är brutalt avundsjuk på (och imponerad av) er som håller över tid och grunnar på vad som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er...? Hur i h-vete kan jag låta mig själv dricka igen, lite hastigt och lustigt, när jag några dagar/några veckor innan är så sagolikt säker (gång på gång) på att det fan räcker nu! Det är inte inte värt det! Alls!!

Både mängd och frekvens är oroväckande och osunt, även om själva dryckestillfällena inte medför några direkt negativa upplevelser eller tokigheter. Slutar dricka ”i tid” (men har då eg druckit för mkt), gör inga märkliga eller oöverlagda handlingar och har aldrig typ somnat i soffan eller lagt mig utan att tvätta mig o borsta tänderna. Men dagen efter - skjut mig stenhårt alltså... Så vidrigt... Ångest och ofattbart dåligt mående på alla fronter. Om jag har druckit tex tors-lör (aldrig dagtid), blir det en ackumulerad vansinnes-baksmälla/abstinenskänsla som jag hatar och inte kan stå ut med!

Mitt liv är ganska intensivt och jag vet att jag oftast ”bjuder in mig själv till dryckestillfällen” när jag är lite överbelastad och samtidigt speedad och trött. Jag blir då stormglad när jag plötsligt kommer på att ”nämen nu tar vi och piffar upp den här aftonen med vin o bubbel!” ”JAPP” säger jag då DIREKT och tveklöst till mig själv utan att vara ett dugg intresserad av att identifiera något i HALT-modellen (som jag lärt mig om här 😊), eller att ”spela hela filmen”. Där och då vill jag inte hjälpa mig själv till en mental punkt där jag inte vill styra upp en festlighet, så att säga... Jag skiter då fullständigt i att jag typ några dagar/veckor innan fattat ett högst rimligt och klokt beslut att ge fan i att dricka, av den enkla anledningen att det definitivt inte är värt det.

Har som sagt läst här en längre tid och nu skriver jag mitt första inlägg, för att utforska om det kan vara medverkan här, som är en faktor som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er som finns här och som håller över tid 🙂.

Hej förresten 😊! Jag heter (inte 😅) Annabell, jag är 42 år och har ett jättebra liv med superfina relationer till barn och familj (lever utan partner), ett jobb som är givande och jag vill INTE dricka alkohol mer. 🤗

@Annabell Grattis till 5 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 För mig var de 3-4 första helgerna värst, sen har det gått av bara farten. Suget blir lindrigare och kommer allt mer sällan. Så länge man låter bli första glaset! Dricker man lite väcks mersuget direkt.

Kram 🐘

Grattis, fem veckor - många dagar och ✅✅✅, superbra.
Det är nog sant att festivalyran avtar efter några månader men den återuppstår också. Behöver inte vara antal dagar utan tillfällen- semester utan a, vedermödor som en fixar nykter och klar.
Jag är absolut för köp av dyr skateboard-jacka. Inte för att det direkt behöver kopplas till intjänade pengar utan lika mycket intjänad självrespekt. Ha en fin kväll, kram 🥋🦆🤗

Tack Torn 💖! Ja det kommer att bli riktigt bekvämt när det är år som ska hållas reda på 😅. Idag registrerar jag ✅ nr 39, så hade dessutom felräknat när jag skrev om fem v igår 😆.

majsan_nu - tack för din hälsning ❤️. Jag följer din tråd och tycker att du är awesome. Jag gör också så att jag läser både om det vidare livet och om hur det känns alldeles i början. Har inte tänkt vara på den punkten nåt mer 🥵!

Tack Varafrisk 💖! Hänger med i din dagregistrering i din tråd - så himla bra. Och kul m konsert! Jag ska också se Winnerbäck i år om det går ✨💪🏼🤗!

Rehacer - tackar 🥰, ser att det rullar på jättebra för dig! Tvåbent idag, grattis ✨!

Andrahalvlek💖- nädu, det blir definitivt inget små-drick här! Vet precis var det slutar. Tack för grattis och hoppas att du får en skön ledig vecka nu 🤗!

Se klart ❤️ - helt sant att lilla livet som det är bjuder på massor av tillfällen med små fyrverkerier 😊. Man behöver ju bara stå rakt upp och ner och tänka ”jag är nykter och inte ett spår av bakis!” för att bli mer eller mindre lyrisk över sakernas tillstånd 😅✨! Kanske klickar hem en skateboardjacka också idag - vi får se 😄.

Det känns avlägset att jag skulle dricka nu. Tror inte alls att tjatterfjanten är heldöd där i lådan, men det känns som att han skulle vara väldigt mycket långsammare nu än tidigare, om han väl dök upp. Masa sig upp ur lådan och mumla nåt otydligt om gamla guldkanter… 😄

Kramar 🥰! 🦆

”Kom genast tillbaka till page 1 lilla tråd🧵!” kände jag när jag såg att min tråd åkt över på page 2. Läsande i all ära, men jag tror på er som menar att skrivandet i sin tråd är en av de viktiga nycklarna för att hålla i nykterheten 😊! Det är så himla många att följa och heja på (även om jag mest gör det i det tysta) nu här i forumet så jag hinner inte in i min egen tråd 😅. Lägger till tråden till min ekvation för framgångsrik nykterhet 😅. (Man behöver alltså en gräsand, en gränsvakt och en tråd, för att hålla tjatterfjanten nedstuvad i lådan!)
🦆+💂‍♀️+🧵 ⚔️📦

Har börjat ta dansklasser igen 😊. Har hållit på med dans hela livet, men ingenting senaste två åren. En jag-pusselbit tillbaka på plats 🧩😊. Man är konturlös i det innersta och bär så himla tungt när man dricker. Fullt med ursäkter, rädsla och skuld i ryggsäcken. Går inte att dansa då… Nu går det hur bra som helst 🙏💞!

45x✅ idag💃🦆!

Kram och önskar fin lördag till alla 💖!

@Annabell Åh, en gammal hobby har gjort entré 😍 Helt rätt, vi måste fylla vårt nyktra liv med roligheter och det är bara vi själva som kan göra det. Inget ramlar ner i knät på oss. En gräsand, en gränsvakt, en aktiv tråd och nya och nygamla hobbies är ett svinbra recept för att bli och förbli nykter 🤩

Kram 🐘

@Annabell Jag älskar att läsa dina inlägg, du verkar så härlig!
Dansen ska jag oxå ta tillbaka i mitt liv. I dans ligger så mycket glädje, frihet och liv. ❤️
Ska bara bli frisk först men sen så! 💃🏼🎶
Ha en fin lördag! ☀️

Tack Andrahalvlek och Rehacer 🥰🌸!!

Läste just i tråden som handlar om det värsta man gjort på lyset…🥶. Kom då att tänka på en riktigt riktigt knäpp (och på många vis komisk) grej jag åstadkom i redigt berusat tillstånd: Skrollade runt på typ instagram en kväll och fick syn på en slags annons. Ett halsband med ett bi som berlock var inblandat. ”Åhåå vilket fint bi-smycke (🤦🏽‍♀️)” tänkte jag onyktert och klickade in. Lång historia kort - vaknade nästa morgon som stolt(?) adoptivförälder till ett honungsbi… Ett certifikat i mailen och allt 📜🐝! Hade alltså adopterat ett honungsbi för några hundralappar och skulle få halsbandet skickat till mig. Har ju noll intresse av bins väl och ve, och använder inte ens smycken 😂! Men undrar just vad mitt lilla bi gör idag… 🤔🐝. Halsbandet kom för övrigt aldrig 🤣.

Kram 💞!

Haha ja men här på forumet minns jag en som köpte en katt- rejält vinstinn (inte katten). Nån vecka in i nykterheten levererades kattungen. 🙀
Ett adoptivbi (barn på autocorrect för ovanlighets skull mkt logiskt) är ändå okej. Det hade kunnat vara ett smycke, en bikupa. Jag har gjort skämmiga grejer men inte så många som andra minns. Hör ihop med mitt kontrollbehov även när jag var full. En gång försov jag mig till ett av mina vuxna barns födelsedags-lunch. Jag vaknade 04:30 (bakis) gick upp, drack mer vin för att kunna sova. Vaknade kl 13. En sorgkants-dag.
Fint att du skriver, 45 ✅ är verkligen en tung skön säck som gör att man står stadigt även i blåst. Kram @annabell 💕🦆
Ps. Helt rätt att puffa tråden- nu fick jag också chans att puffa upp Gräsanden som låg alldeles för långt bak i kön. ❤️

Dag 50 ✅🙏😊! Det är några här (tex majsan, vår och torpet) som är typ 50-100 dagar framför mig som jag ser/läser stensäkert flyttar sig framåt i nykterheten. Kanske på lite olika vis och kanske inte upplever resan på precis samma sätt, men man läser in samma typ av säkerhet i framåtrörelsen. Fint och uppmuntrande! Då tänker jag ”jamen det är ”bara” att mata på! 50 dagar till och sen 50 igen 😊”

Egentligen har tjatterfjanten bara gått all in för att få mig att krokna, en enda gång (dag 6) på de här 50 dagarna. Annars ligger han på sin höjd och väser nåt desperat om typ ”men du - hur ser du på det här med våren egentligen …” eller ”men tänk om du blir gift nångång då 👰‍♀️💍…”

Jag saknar inte att dricka. Ibland märker jag att jag tycker att det bästa med vissa evenemang eller sammankomster, som jag brukade älska, är när jag landar i soffan och allt är över. Det kan kännas lite ledsamt att upptäcka att det känns så. Men jag saknar inte att dricka. Lite som Andrahalvlek brukar säga: om man väl har fått ett trolleritrick förklarat för sig, kan man aldrig mer låtsas inför sig själv att man inte vet hur det går till. Det går inte att lura sig själv att det är kul och värt att dricka, om man väl har synat vad det innebär för en själv tillräckligt noggrant…

Helt sjukt så mycket bra det finns här på forumet!! Mängder av kunskap och erfarenheter, kloka citat, alltid nån att ”följa efter”, stora genuina hjälp-ambitioner och ett kollektivt kämpande av allra bästa slag! Tack! ❤️🙏🦆

@Annabell Grattis till 50 nyktra dagar! 🥳🥳🥳🥳

Jag skrattar verkligen gott åt dina beskrivningar av tjatterfjantens väsande 🤣 Enorm igenkänning, idioten försöker på alla sätt liksom. Minns en gång efter ett halvår nykter kanske. Jag skulle hämta mat och det blev en stunds väntan. Det stod en flaska rödvin på bardisken. Hmm, väntvin 🤔 Jag började nästan skratta högt. Vad kom den rösten ifrån liksom? Jag har väl aldrig druckit vin medan jag väntat på hämtmat tidigare? De där vin-flasharna består ett tag, men det bli allt glesare mellan gångerna.

Kram 🐘

@Annabell Vad fint att du nått 50 dagar, det är bara att mata på som du säger - ta 50 till! Så vill jag göra, idag har jag 3 veckor - klart jag ska ta 3 till!
Vi har fått massor av snö inatt, det blir morgonens träning att få bort den från uppfarten. ❄️😁
Ha en fin dag! 🤗

@Annabell Grattis till 50 dagar!🎉💫🌟💐. Håller med om att forumet är sjukt bra och sjuder av kunskap och olika resor, ett fantastiskt stöd. Har läst om tjatterfjanten som florerar här på forumet, en bra beskrivning på en irriterande liten djävul som gör utfall då och då. Har mest träffat på alkoholdjävulen men antar att de är nära släkt😂. De verkar ha fått samma uppfostran. Nuförtiden dyker han sällan upp hos mig men jag kan se han swisha förbi blixtsnabbt ibland om någon jobbig känsla och eller jobbiga tankar infinner sig. Jag bara registrerar honom men han får ingen uppmärksamhet och då sticker han.

Ha en fin dag🌷💕

Grattis @snnabell du är så bra! Och jag gillar också (beskrivningen) Tjatterfjanten pga just fjantig är han..
jag känner igen det du beskriver om att känna att man är glad när ”roliga” saker är avklarade. Det blir lite annorlunda med tiden. Roligheterna återfår lite av sin glans tycker jag. Men nya roligheter (lördag morgon!) blir minst lika viktiga. Jag hade en fin nyårsafton i år. Bättre än förra året då jag drack nåt jädrans ”vinpaket” jag hade luskat fram ut det a-fria sortimentet. I år var det mer; ”vem orkar ens dricka 3 liter vätska under en måltid”.
Jag är så glad för din inställning av att gilla läget. Jag tänker att den är så viktig!
Kram och grattis! ✅💪🏻

@Annabell Fint att du har lite nytta av min resa, blev glad när jag läste i ditt inlägg! Mest skriver jag för att minnas - vill absolut inte göra om detta... Men fint att du också har nytta/glädje av det jag skrivit 👍
Jag läser ju också många inlägg o har både nytta o glädje av det...
Grattat dig har jag ju redan gjort men du får en Grattiskram till!
🥰 Kram