@Lavendelblomman Så bra gjort, att det hjälpte att tala "förstånd" med sig själv! Tycker du verkar så stabil...Men a-skurken är en fuling o det gäller att säga ifrån! Önskar dig en fin a-fri dag 💪👍
Styrkekram 🤗

Anonym31513

Tack för alla uppmuntrande inlägg! Är jättesugen på vin nu också. Hade vi haft vin hemma hade jag troligen öppnat en flaska. Tänker inte åka till bolaget och handla. Så det så!

@Lavendelblomman Sååå jobbigt när suget kommer, man känner sig rätt maktlös för att vi tidigare alltid har mättat det suget. På direkten öppnade vi en flaska (för det fanns alltid vin hemma då) och suget hann nästan inte kännas klart innan vi drack första klunken. Medans vi nu snällt ska acceptera ett jobbigt sug, känna klart suget och få det att försvinna. Det är ingen som har sagt att det ska vara lätt.. usch å fy!
Men Gud vad härligt det känns när man stått emot, när Mr A tillslut insåg att det inte skulle bli nåt åka av och lufsade iväg surt. Varje vinst gör oss starkare, så du kommer snart vara superstark @Lavendelblomman ❤️
Sov gott sen! 🤗

Anonym31513

@majsan_nu @Rehacer Tack!

@Rehacer skrev:"På direkten öppnade vi en flaska (för det fanns alltid vin hemma då) och suget hann nästan inte kännas klart innan vi drack första klunken." Denna beskrivning är verkligen mitt i prick! Precis så har det varit för mig de senaste tio, tolv åren. Att bryta denna vana blir kämpigt, men det måste gå. Att vara alkoholist är också väldigt kämpigt på många sätt och vis.
Ha en fin torsdag alla fina forumvänner!

@Lavendelblomman Starkt gjort att inte åka till bolaget och att kämpa mot suget💪. Känner också igen mig i att dricka innan suget ens hann komma. Drack på autopilot och förbyggde sug genom att dricka på morgonen, innan jag ens hunnit känna efter, bara i fall suget skulle komma, så galet. Då och i den världen var detta helt normaliserat beteende för mig. Inte så att jag berättade om detta för någon men för mig själv var det normalt. Fixade ju några timmar utan skak och dämpade ångesten för tillfället. Så skönt att ha brutit denna normalisering och beteende. Det är en kamp men så värd!

Ha en fin torsdag🌷💕

Anonym31513

Helgen närmar sig. Det blir en extra stor utmaning mot sug och mot invant beteende. Jag måste tänka att det bara är tankar/känslor och inget som jag behöver agera på. På måndag vill jag kunna skriva här på forumet att jag klarat av att vara nykter hela helgen.

@Lavendelblomman
Jag hejar på dig, det kommer att gå bra om du fortsätter att tänka som du skriver! Och som @majken_r skriver så blir det skönt att vakna o i bästa fall vara pigg... Och a-fri ännu några dagar - blir många till slut 👍eller hur!
Styrkekram från mig 🤗

Anonym31513

Åh vad jag saknade matlagningsvinet ikväll! Att inte ha alkohol hemma är min räddning. Nu känns det bra och ännu bättre kommer det att kännas i morgon bitti. God natt!

Anonym31513

Tack för uppmuntrande inlägg. De värmer! ❤
Det blev en alkoholfri helg, men jag var rejält sugen. Hade jag haft alkohol hemma så hade jag inte fixat det.
Jag fick väldigt mycket gjort den här helgen. Någon skrev att det känns som om helgen blir en dag längre när man är nykter, för man orkar ta tag i så många fler saker. Det ligger något i det.
Ha en fin måndag!

@Lavendelblomman Hoppas din dag varit lugn o vilsam, det har min varit hittills... Jag har ju helt a-fritt men det hindrar mig inte från att vara sugen på ett glas vin, speciellt så här fram på kvällskvisten! Bara att vänta ut känslorna så går dom över så småningom... Jag tar en dag I taget, stund för stund ibland! Ändå har jag så många a-fria dagar, det ska väl ge sig tänker jag! Hur har din dag varit? Hoppas du haft en fin måndag...
Kram 🤗

Anonym31513

@majsan_nu Tack för att du tittar in! Dagen har varit bra. Har jobbat hemifrån, vilket jag uppskattar. På kvällen när jag satt framför brasan kom dock längtan efter att få sitta med ett glas rödvin i handen för att kunna koppla av ännu mer. Det blev inget av den varan. Heja mig!

@Lavendelblomman Du kämpar på bra! Att inte dricka vin framför brasan är en utmaning, jag dricker bubbelvatten med fun light i, min nya njutning av dryck.

Ha en fin tisdag🌷💕