Dag 2 nykter och jag är så jäkla trött sovit 6 timmar på 48 timmar. Alkhol har varit min hjälp att få sova och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få till sömnen. Jaja får låta mer vatten rinna under bron, men får jag inte sova snart så får jag försöka söka hjälp.

Dag 2 nykter och jag är så jäkla trött sovit 6 timmar på 48 timmar. Alkhol har varit min hjälp att få sova och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få till sömnen. Jaja får låta mer vatten rinna under bron, men får jag inte sova snart så får jag försöka söka hjälp.

Hej!
Det kan vara en jättebra idé att söka hjälp. Och att testa programmet här på AH? Läsa böcker och lyssna på poddar. Jag tänker att nykterheten kräver mycket av oss. Fokus och energi. När sömnen krånglar blir det extra tufft. Det brukar ge sig med tiden. Vad tycker du är hjälpsamt för dig när det kommer till att avstå alkoholen? Kram.

Hej @Se klart Jag gick med i programmet i går och jobbar med med frågorna och läser där. Känner att det kan bli en fin hjälp. Vad som är hjälpsamt att avstå alkohol är väldigt mycket, slippa den våldsamma ångesten och nedstämdhet. Att få må bra i knopp kropp är väldigt viktigt för mig nu och i en överskådlig framtid, då jag verkligen behövs för min nära familj. Jag vet att jag mår bäst när jag lyckas vara nykter. Jag vet att jag absolut inte borde dricka alls. När jag väl tagit första glaset så finns ingen hejd alls totalt bottenlös är jag.
Jag blir alltid så jäkla glad då jag lyckas vara nykter typ två veckor att jag typ måste fira med att köpa hem en bib och sitter där med att må skit sen. Så jäkla korkad jag är!
Fördelen nu så har jag berättat precis allt för min man (han har veta det mesta sen tidigare) men jag lämnade bakdörren lite på glänt i och med att jag inte berättat allt. Men nu är den fula sanningen på bordet.
Jag ska göra detta för min egen skull och maken kommer att vara till stor hjälp ❤.
Tack snälla för att du får mig att fundera riktigt på viktiga saker för att lyckas .
Kram och ha en fin kväll 🤗

@Åsa07 vad bra att du berättat allt för din man. Det är svårt att kämpa helt själv. Jag berättade också allt för min man denna gång, om smygandet, smusslandet och gömmandes. Så befriande! Som att han verkligen förstod hur illa jag mådde, hade ju inte berättat allt. När jag haft det svårt har jag berättat det högt för min man och det är verkligen effektivt! Man sätter ord på det och suget försvinner och maken stödjer det på ett bra sätt. Vad bra också att dina tankar med varför du vill avstå alkohol kom på pränt, det blir annat att skriva ned detta mot att bara tänka på dem.

Kämpa på och kram🌷💕

Vad bra du beskriver och framförallt det här med att bli nykter för sin egen skull. Låter lite platt men många av oss som druckit oss till ett missbruk har gjort det minst av allt- av egoistiska skäl. Utan ofta för att vi ställt upp så mycket på andra att vi varit tvungna att ta till alkoholen för att orka. Lika lite är det egoistiskt att bli nykter för sin egen skull. Det måste börja där. Sen blir det bra för våra barn, barnbarn och små hundar eller katter. Kram 🤗

@vår2022 Ja vi hade ett långt samtal i förgår där jag verkligen berättade allt . Det känns verkligen jättebra. Klart det kommer att bli jobbigt många dagar men nu kommer jag att vara helt ärlig och jag kommer att få 100% stöttning.
Ja nu ska jag kämpa /k
Ha en fin kväll 🌸🤗

@Åsa07 Hej! Läser din tråd o ser att det var längesen jag skrev i din tråd... Hoppas du kommit på rätt spår nu o lyckas vara så a-fri som du tänkt dig! Ett lugn låter fint, vet du hur du gjorde för att uppnå det förra gången? En bra erfarenhet som du kan använda igen!
Håller tummarna för dig 👍
Själv har jag många a-fria dagar vid det här laget, det gäller att hålla i och hålla ut! Lättare sagt än gjort men så fint det känns när man lyckas!!!
Du fortsätter väl att skriva, det är också hjälpsamt...
Kram 🤗

@majsan_nu Hej ! Ja jag läser hur bra det går för dig. Så himla starkt jobbat !! Jag hade en riktig skitdag i dag med stress och oro och vart så galet sugen att svänga förbi sb på väg hem. Jag fick bli riktigt arg på mig själv och det blev inget vin . Lugnet fanns där innan problemen med denna överkonsumtion av A började. Jag ska dit igen kanske inte som det var då men så lungt det kan bli nu .
I kväll är jag nykter 💪🙏

@vår2022 Tack snälla! Ja jag var så nöjd över mig själv när jag bara åkte hem och inte svängde in. Det är märkligt att när jag väl bestämt mig och körde förbi så försvann suget fort.
Jag önskar dig en fin fredag 🌷🌸💕
Idag blir jag nykter 💪

@Åsa07 skitdagar är det många i början. Men varje gång du klarar att inte dricka ändå så kommer det med tiden bli mindre och mindre skitdagar, för dom flesta dagar blir faktiskt bättre utan alkohol börjar jag märka.
Varje dag som du klarar att inte dricka kommer göra att dagen efter blir lite enklare att göra samma sak, och efter ett tag kommer det kännas naturligt och bra.
Du är stark och kommer klara det här, kram och lycka till!

@Matti77 Ja det är för mig just nu en underdrift skitdagarna skulle helst vilja vara två på en och samma dag om säger så ... Tack snälla för peppande ord dom behövs 😊 Just nu är jag i ett läge som är galet jobbigt då några väldigt nära anhöriga är svårt sjuka, var av två kommer aldrig att bli friska igen som behöver mycket hjälp och jag bor 10 mil ifrån. Ibland blir det lixom övermäktigt.
Men inget blir ju bättre av att jag tar till alkohol . Jag kämpar på och tack vare er här på forumet så går det faktiskt ganska bra.
Kram och tack 🌸💕

@Åsa07 Så otroligt kämpig situation du är i, jag lider med dig o önskar att jag kunde trösta... Du är superstrong o du har helt rätt i att alkohol inte är till nån nytta ! Styrkekram till dig från mig 🥰