@majken_r @majsan_nu @Matti77 @Åsa07 @Rehacer…Åh men tack snälla ni för att ni tittar in hos mig…å tack för så fina varma hälsningar🤗😘

Kunde knappt få ner kvällsmaten pga av ångest…och tårarna trängde på🥲 men även om jag är rädd för Transportstyrelsen (läkaren sa inte att han skulle ta kontakt men det var/ är ändå omskakande), rädd för vad jag har gjort med min hälsa så känns det lite som en lättnad. Ringde kuratorn på Rådgivningscentrum. Hon svarade inte men jag bad henne ringa upp mig imorgon el på fredag. Den ångest som jag känner nu kan jag bara berätta för er mina vänner här, min man och givetvis vårdpersonal men inte för ngn på jobbet el ngn annan.

Ska försöka sova nu, hoppas att det går!

Godnatt 😴

God morgon @varafrisk
En klurig grej med nykterheten är ju att vara i verkliga verkligheten- hela tiden. Finns liksom inget draperi att ställa sig bakom utan på sätt och vis behöver livet levas precis som det är. I fullt dagsljus. Inga flyktvägar. Jag tänker att din läkare gjorde just det, drog för de där draperierna, så här ser verkligheten ut. Risk för körkortet föreligger förstås, risk för sjukdomar. Allt det som du vet eller ”vet” för när man fortsätter dricka så drar man för de där draperierna från verkligheten och kan låtsas att det är på något annat vis. Jag tänker att det är en viktig roll för en läkare. Rökning, alkohol. Det är klart att man blir rädd för hur det med största sannolikhet påverkar livslängd och risker för sjukdomar.
Att du vill leva länge finns det ju inget att tveka på. Nu är det mer- som de där teckningarna iaf jag gjorde som barn. Dra pennan från punkt till punkt så att bilden blir synlig- hela tiden.
Bilden av livet du vill leva och som finns inom räckhåll. Kram!

Tack @Se klart ❤️ Alltid så kloka ord. Jag minns teckningarna väldigt väl..dra strecket från det ena numret till det andra numret. Mitt streck får gå från dag till dag. Rädslan kommer finnas med ett tag. Sovit sisådär inatt men somnade ändå förhållandevis snabbt. Så mycket som hjärnan har tänkt värre än vanligt.
Jag känner ingen sorg över att släppa alkoholen. Jag fattar att jag kommer inte känna så hela tiden. Men jag ska minnas känslan i min kropp i min mage som jag kände igår i samtalet med läkaren. Den fruktansvärda ångesten som kändes i hela kroppen som fick mig att må illa…paralyserad…ledsen…vill inte må så. Och det var inte sorgen över att inte få dricka utan rädslan över att inte få leva.

Jag vill gärna vara duktig flicka…avsluta inlägg positivt…men det kommer liksom inget tjoho nu utan nu tar jag denna dag idag.

Kram

Ja, det är kanske det här som puttar dig över tröskeln. Lev i den här ångesten lite. Den vidriga ångesten där man blir alldeles torr i munnen och knappt får luft och minns den känslan när du vill dricka igen. Så starkt att hälla ut VaraFrisk. Det är värt en stor ⭐️.
Alltså jag menar såklart inte att du ska stanna i ångesten, för mig brukade den klinga av, men känslan är bra att kunna plocka fram vid behov i tanken. Perfekt att koppla ångesten till vin. Eller illamående kopplat till drickande som jag också frossade i.
Faktametoden funkar inge vidare på mig heller. Jag är lite för skeptisk generellt till en del sanningar om alkoholism/beroende, men nöta, nöta tror jag på. Och uppenbart tror jag på vanlig klassisk betingning.
Och för mig har det extremt mycket handlat om att bryta beteende och vanor (ovanor).
Kanske kan du faktiskt tänka att en enda klunk till och läkaren kommer att ringa. Nästa glas blir ett samtal, trassel med körkort, synligt beroende. Och nu när den värsta ångesten lagt sig (för det hoppas jag den har), då kan du ha det här som din styrka.
Hoppas du fick sova VaraFrisk och att det klingat av lite lagom. Ibland måste man bara vakna upp på ett brutalt sätt. Kramar!

@Varafrisk ååhh vad jag känner igen mig. Glömmer aldrig den kväll läkaren ringde upp mig för att tala om att mitt B-peth var "skyhögt". Jag sa direkt att jag måste sluta dricka. Det blev inte riktigt så just då men några månader senare och i en rejäl utförsbacke bestämde jag mig på riktigt. Samtalet från läkaren var en såå viktig pusselbit för mig och mitt beslut. Bra att du pratar med din man om det. Tänker lite att den ångesten du hade i går och kanske i dag också kan man nästan se som en rejäl träningsvärk INFÖR det som komma ska. Om man ser det så, är ångesten positiv. Så såg jag det inte då, men i efterhand kan jag se på min process med andra glasögon.

Kram!

@Varafrisk oj, oj! Vad tufft det samtalet var för dig. Jag känner igen ångesten över att prata med läkare som tydligt berättar hur kroppen påverkats av alkoholdrickandet. Jag vågade inte göra det och tänkte att när jag varit nykter i minst 3 månader ska jag ta prover och se hur alla mina organ mår. Nu har det gått över 3 månader så jag ska boka en tid så småningom. Du har kämpat så oerhört mycket med alkoholen och med att klara av att vara nykter, men det har inte riktigt gått den väg du önskar. Så bra att du kontaktat kuratorn på Rådgivningscentrum igen, det är ett bra steg. Kanske var det samtalet med läkaren som blir startpunkten till ett nyktert liv? Kanske funkar faktametoden ändå? Fakta att din kropp är illa ute om du fortsätter att dricka alkohol.

Massor av kramar och kämpa på! Ett nykter liv är så gott och värt sju dagar i veckan❤️🌷

@Varafrisk Ett tufft besked men kanske också det som får dig att äntligen fatta att beslut! Du har kämpat så länge på alla sätt o vis. Kanske, kanske kan det äntligen bli sanning... Den knuff framåt som gör att du äntligen kommer till ett beslut! Jag hejar på dig o tror verkligen att det kommer att bli bra om än kämpigt! Du har varit på gång så länge o förtjänar verkligen en framgång i form av att hålla dig a-fri!!!
Stora kramen från mig 🤗

@Sisyfos @Charlie70 @vår2022 @majsan_nu

Blir så varm i hjärtat att ni skriver t mig❤️❤️

Ja…det är mycket ångest nu…så mycket oro…å så tufft på jobbet…tunga ärenden och arbetsmiljö…och lite svag ledning🥲 Det är inte lätt…Imorgon ska kuratorn på Rådgivningscentrum ringa mig…Resan hittills har varit tuff …kommer fortsätta så….

Kram❤️

@Varafrisk blir så berörd när jag läser om ditt samtal med läkaren. Hoppas du finner styrka att göra den förändring du önskar! ❤️ Min förändring startade ju också med rädsla (för hälsan och levern specifikt) och jag har många gånger tänkt att jag måste minnas den rädslan, den ångesten, de fullskaliga ångestattackerna. Ta hand om dig! 🌷

@Friluftstok @Tofu på besök ❤️

Ja ångest…denna otäcka känsla…som man både kan styra över och inte styra över. Vad som grep tag i mig gällande läkarens ord var att man kan bli fri från alkoholen men efter några år kan man insjukna i ngt som har med levern att göra. Det var ingen nyhet för mig men en bra påminnelse. Det griper även bättre tag i mig när det kommer fr en läkare. Det där med risken att mista körkortet var också läskigt för då skulle inte alkoholismen vara min egna lilla hemlighet längre utan omgivningen skulle veta å den skammen och ångestkänslan är inte att leka med.
Sedan är det ju inte bara levern som tar stryk utan hela kroppen hela systemet. En utav de sista meningarna läkaren sa var ” Vi blir ju äldre….jag ser att du fyller 60 år i december…”. Jag tror att läkaren är i ungefär samma ålder som jag själv. Ja, jag vill bli äldre….

Till sist vill jag citera några rader från boken ”Just idag, 365 tankar för sinnesro”. Dagens text är följande:
”Att bryta minsta lilla ovana kan vara ett oöverstigligt hinder. Vi människor bär på en inneboende motkraft som är minst lika stark som den vilja vi har att förändras. Med en hjälpande hand och goda sammanhang hittar vi till den uthållighet som gör att droppen urholkar stenen”.

För mig är forumet ett gott sammanhang ❤️

Ha en fin fredag🌟

Ett till synes oöverstigligt hinder tänker jag… rätt var det är är du där på andra sidan tröskeln. Kanske nu?
Vet du att om du skulle bli upptäckt i ditt missbruk så är det inte så farligt som du tror. Redan nu är du full av skam i det, det är snarare en lättnad om andra vet. Nu har ju jag inte heller gått ut och pratat vitt och brett om det här, men just det behöver inte vara med i oron tänker jag. Det löser du om situationen uppstår. Och då är det bara att borsta av sig och komma igen.
Samma sak med en sjukdom som kan komma. Slutar du nu förbättrar du ändå dina odds för att den inte ska uppstå.
Över den där tröskeln nu VaraFrisk. Det är lite svårt och okänt där på andra sidan men väl värt det. Kramar!

@Varafrisk vad det gäller ångest så är den oerhört alkoholrelaterad och min ångest minskade dramatiskt när jag slutade dricka. När hjärnan får återhämta sig från alkohol lugnar ångesten ned sig. Man kan handskas med tuffa saker på ett annat sätt när ångestpåslaget är dämpat. Man ser saker mer rationellt och kan planera för hur man ska gå tillväga i olika situationer. Det blir mindre kaos i huvudet. Lagom ångest är bra, för kroppen signalerar att något inte står rätt till, det ska man lyssna på. Du beskriver så många orostankar som du har samtidigt och ångestpåslaget som det ger. Nu gäller det att vara handlingskraftig och inte hjälplös. Korten på bordet varför du måste sluta dricka, därför att din kropp packar ihop annars. Kanske har du inte supermotivation till att sluta men i detta läge har du inget val. Jo, du har alltid ett val men bara två utgångar. Fortsätta förstöra kroppen eller få kroppen att må så bra det går. Läkaren har öppnat dörren för dig, du valde att ta den möjligheten. Då gäller det att bita ihop och påbörja resan på den vägen.

Kämpa på nu och ta fram kämparglöden inom dig, den finns där och väntar på att den ska aktiveras💪🌷🌷

@Varafrisk Du har varit på gång så länge! Nu tror jag att du äntligen kommit till en slutpunkt, du är så förberedd du någonsin kan bli. Ett steg över så har du kommit dit du kämpat för att komma...Eller du har ju egentligen redan tagit steget! Jag hejar på dig o tror verkligen på dig. Se dig inte om, gå framåt. Ett gyllene läge...
Stor kram från mig 🤗

Godmorgon🌟

Kanske blir det sol idag för det har varit frost inatt. Det var vitt på gräsmattan när min hund fick gå ut och kissa av sig lite grann och vitt på taken.

Tack alla som har skrivit hos mig sedan jag berättade att jag har bestämt mig.
Jag drack ändå både i torsdags och igår. Anledning? Vana och mysfredag. Det har varit riktigt dåliga dagar på jobbet både torsdag och fredag. Ärligt talat…jag vill verkligen byta jobb. Jag får ingen påfyllning utan blir mer dränerad. Många saker beror på organisation och min chef. Så rörigt! Så det spädde väl på det hela. Å ni vet ju alla att detta minskar inte ångesten utan tvärtom.

Jag vill inte att lördagen ska bli förstörd utan försöka göra det bästa av den. När jag skrivit färdigt ska jag läsa dagens text i Sinnesroboken och dagens text i Alkoholexperimentet. Göra det mysigt såsom jag brukar göra. Därefter blir det nog en promenad. Vid tolv kommer min son då ska vi ha några mor-och-son-timmar. Åka ut till mina barndoms hemtrakter. Se var hans morfar föddes.

Jag tror inte jag kommer ha möjlighet att uppsöka systemet. Jag vill inte eller ska inte uppsöka det heller. Pratade en stund med kuratorn på Rådgivningscentrum igår. Hon sa för alla är det liksom inte ”aha…nu slutar jag dricka…eller Yes💪🏻 jag har bestämt mig utan bara det att man måste helt enkelt sluta”. Så är det för mig det är liksom varken YES eller WOW….å tröskeln…det är ungefär som när man har Tourette måste verkligen räkna rätt för att komma över. Även om jag inte har slutat dricka så känner jag ingen sorg över att göra det… givetvis kommer det komma massvis av stunder då jag saknar det men så är ju livet….att man saknar saker ibland som man gjort. Jag har ändå bestämt mig.

Jag kan inte dricka alkohol och jag får inte men det finns så många andra saker dom jag får. Hursomhelst så fick jag en tid hos kuratorn den 16/2. Känns bra.

Nu kommer solen☀️nu får jag sluta skriva så jag kan ta tillvara på denna dag🙏🏻

Kram🥰

@Varafrisk Ja, det är som kuratorn sade, man måste helt enkelt bara sluta. Att känna YES eller WOW kommer aldrig att komma. Dags att ta farväl av ”snuttefilten” som någon så bra uttryckte sig om vinet.

Ha en fin solig dag med din son🌞🌷💕

Jag har nog aldrig trott på ett YES eller WOW…men ibland fått känslan när jag läst i en del trådar att där har man känt så. Det är ju som om man bestämmer för att gå ner i vikt där finns ju inte heller ett YES eller WOW med.

Har haft några mysiga timmar med min son dock inte i solskenet…eller jo den tittade fram lite då och då. Känner mig ändå låg. Grundorsaken är inte den att jag inte kommer dricka alkohol ikväll utan att jag känner mig vilsen/ensam gällande jobb och vänner men jag hade kunnat dricka på den känslan.

Ska kolla på Mello ikväll men inte jätteintresserad men vill ändå hänga med. Älskar ju musik. Ska åka in t affären och köpa några ingredienser t maten.

Kram🌟

@Varafrisk tänker på dig. Något jag upptäckte med mig själv efter att jag lyckats hålla uppe 3-4 veckor var att det var många saker eller situationer som tex jobb eller jobbiga personer som faktiskt inte alls var så.
Jag tror att alkoholen är väldigt bra på att lura oss att hitta ursäkter till att dricka. Som tex, oj vilken jobbig dag det var på jobbet, då är jag värd att dricka ikväll. Så var det ofta för mig men som jag skrev efter 3-4 veckor utan a försvann många av dom jobbiga känslorna, självklart inte allt men mycket.
Önskar dig en trevlig kväll, kram

Tack @Matti77 och tack för att du tänker på mig❤️ Jag håller med dig i vad du skriver. För mig är inte orden klara och tydliga…tänker inte att idag var det en tuff dag jag åker och köper alkohol…utan det är mer att det är jobbiga känslor inom mig och då köper jag alkohol och dricker.

Det går inte riktigt förklara hur det är på jobbet och vad som påverkar mig…eller det går men det är en lång berättelse och inte så intressant för er. Vissa faktorer beror på corona vissa faktorer finns ändå och en viktig faktor är att jag saknar att arbeta nära barn och ungdomar. Om jag inte drack alkohol så skulle dessa faktorer finnsd ändå men jag tänker att utan alkohol så skulle det inte tränga lika djupt in i mig…jag skulle hantera mina känslor bättre…kanske inte sjunka lika lågt.

Till ngt helt annat så tittade jag på Mello blev glad över att Danne Stråhed gick t semifinal. Har dansat så mycket till denne man när han spelade i Wizex. Nästan varje lördag var jag ute och dansade både före jag träffade min man och även efter att jag hade träffat honom. Mogendans…bugg och foxtrot men även disco och 95% av alla gånger var jag nykter💃🏾🕺🏻.

Snart är det läggdags och jag kommer somna nykter!

Kram och Godnatt 😴

Godmorgon☀️

Det ser ut som om solen är på ingång vilket jag hoppas för det känns som om dagen blir lite enklare då.

Har sovit ganska bra inatt. Har varit uppe ngn gång samt legat vaken lite då och då. Jag har tänkt att om jag exempelvis vaknar vid sju att jag ska gå upp istället för att försöka somna om bara för att jag är ledig. Det är bättre att gå upp och läsa eller ta en promenad el ngt annat då somnar jag nog bättre på kvällen. Har tagit mina två blodtrycksmediciner, mina B- och D-vitamintabletter men tog även Campralen igen. Ska testa om Campralen kan göra bättre nytta när jag inte dricker alkohol.

Jag tänker att klarar jag få nyktra dagar så kan det påverka min vikt samt hur jag äter. Jag äter bra men när alkoholen kommer in så blir det inte lika bra. Min vikt påverkar ju också både fysiskt och psykiskt. Längtar efter att kunna köpa något nytt vårplagg.

Behöver hitta lite pyssel som gör mig glad för att inte fastna i orostankar, ensamhetskänslor. Lite genomtänkt pyssel som håller…där jag inte ger upp.

Kändes ju ändå skönt att vakna med vetskapen att jag inte drack igår.

Önskar er en fin söndag☀️