Önskar dig en fin dag och ett fint besök hos kuratorn. Jag tänker att skammen är det som också till viss del håller oss tillbaka. Man vill liksom inte berätta helt hur eländigt det egentligen är. Eller sån är jag i alla fall. Delvis tror jag för att det är ett beteende som sitter djupt in. Ansvar, att vara stark, kapabel, att kunna hjälpa… det är den rollen jag har både privat och på jobbet. Det sitter långt, långt in att kunna erkänna något annat. Kanske är det det man måste göra, kanske är det det som handlar om att ha bestämt sig inifrån. Att på allvar erkänna sig maktlös för alkoholen. Men att erkänna sig maktlös är svårt tänker jag om man har en roll som hjälpare.
Jag tror att du kommer att hitta din väg VaraFrisk. Hoppas du hittar rätt stöd nu.

@Varafrisk
Lycka till idag hos kuratorn. Tänker på dig!
Augustibröllop låter trevligt! Du har några månader på dig att hämta hem det du önskar, längre nykterhet - start idag? ❤️
Kram

@Sisyfos @Rehacer Kul att ni tittar in🥰

Besöket h kuratorn var bra. Socialsekreteraren på vuxen ringde idag. Tid inbokad nästa vecka. Hon skulle trippelkolla att hon inte behöver blanda in arbetsgivaren. Det handlar om arbetsgivarens rehabiliteringsansvar. Hon trodde att om man går i enskilda samtal behöver inte arbetsgivaren vara inblandad. Jag vill inte blanda in arbetsgivaren nu.

Kuratorn visade boken ” LIVSSTEGEN …12 steg till inte hälsa” av Olle Carlsson för mig förra gången som vi sågs. Jag har köpt den, frågade om jag kan bolla vad jag läser där med kuratorn..vilket hon sa ja till. Grundregeln i alla de grupper som jobbar med Livsstegen är att man inte ger råd utan lyssnar.

Här på forumet får man ju skriva vad man är fylld av. Man får bekräftelse, hejarop, förståelse mm….men även råd vilket givetvis är välment. Många efterfrågar råd….jag har kanske gjort det ngn enstaka gång. Och jag har funderat….det är kanske därför som jag ibland kan verka otydlig. Jag vill gärna skriva rakt upp och ner hur livet med alkohol är…men om jag då får råd …..som jag inte följer…så får jag dåligt samvete…och blir kanske sådär otydlig.

Hur som helst jag hoppas på att få fortsätta min kontakt med kuratorn.

Kram🦋

Få aldrig dåligt samvete för att vara den du är. Alla är här frivilligt och både läser och kommenterar frivilligt och så stark som du är i din ärlighet så plocka varje fjäder som du hittar och stoppa i hatten. Kram

@Tofu på besök Återigen ett så klokt och välformulerat inlägg av dig…tack💕

Idag vill jag verkligen inte dricka alkohol…det har jag inte velat under väldigt många dagar…ja…veckor….men ändå gjort det. Jag kan ha en chans att lyckas idag. Mina kollegor och jag ska gå t Pinchos direkt efter jobbet för att avtacka en kollega. Det brukar för det mesta aldrig vara någon som dricker alkohol när vi träffas tillsammans på jobbet. Vilket är så skönt! Möjligtvis på en AW en fredag men inte annars. Ingen som tjatar. Alkohol är nästan en ickefråga vid sådana tillfällen. Så mär jag kommer därifrån är systemet stängt.

Min kropp är oerhört trött och sliten nu. Min själ är trött. Min mage är öm. Min hud supertorr. Min tid försvinner. Min livskvalitet är på en låg nivå. Nej..min kropp och själ behöver vila…tankar behöver stängas av…och jag behöver bara få vara…visserligen prestera på jobbet….men om jag vilar på min fritid och avstår från alkoholen då kan jag klara av jobbet.

Så för Guds skull…ett uttryck som bara kom…men VARAFRISK för din skull…drick ingen alkohol idag!!!

Styrka t oss alla som kämpar💪🏻🥰

Hej @varafrisk
Jag skrev ett långt inlägg här tidigare idag men precis när jag skulle posta det så laddade telefonen ur 🥲
Så nu kikar jag bara in och skickar en kram och hoppas det blev en bra kväll.
Vi hörs i helgen, kram 🥰

Fina VaraFrisk! Hoppas du lyckades i torsdags. Du skriver om din trötthet och behovet av att stänga av tankar. Jag vill bara skriva att jag förstår mycket väl hur det kan ses som en god lösning att dricka vin i vissa lägen. Känns som att du använder det för att vara i en bubbla. Du skrev tidigare om hur du kände dig med dina tankar och jag såg framför mig en människa med tentakler ut ur huvudet. Det är väldigt enkelt att i teorin veta hur du ska lösa det här. Jag har skrivit om när jag vacklar och mina stora triggers är när jag inte har någon klar plan för framtiden. När det blir för mycket, när jag inte hittar ut. För många osäkerhetsfaktorer, för rörigt. Det där är lätt att dricka på för då blir det en liten bubbla att vara i en stund. Tyvärr spricker den där bubblan med oro, ångest, självförakt som följd. Och ändå är längtan efter bubblan så stark ibland. Jag tror att det ibland är just det jag vill ha. En liten, liten bubbla med bara här och nu. Men det kräver ibland energi att åstadkomma en sån på egen hand med alla tekniker man teoretiskt vet. Just när man är för trött, när det är för mycket. Vinet är en urusel lösning, men ändå snabb och minst energikrävande. Å så är man där i en ond spiral. Jag hoppas att du får hjälp nu så att du kommer ur den där spiralen. Du känns verkligen sådär ledsen och trött som jag var när jag fortsatte att dricka trots att jag fattat att det inte gick. Idag är det lördag. Min blir alkoholfri, söndagen med. Hoppas du hänger på!

Läser om hur du kämpar. Har förmodligen inga ord som kan hjälpa dig att bli nykter. Men en hälsning och en påminnelse från mig om att du är inte ensam och ge inte upp vad du än gör. Fortsätt kämpa! Skriv gärna när du sitter där i begrepp att lyfta glaset. Det finns ju oftast någon här inne som du kan "prata" med just i den stunden när det känns svårt att låta bli.

Kram!

@Varafrisk
Låter jobbigt att vara så trött! Att du tycker tiden försvinner och att livskvaliteten är låg. Du behöver vila som du säger. Våran lösning är ofta att dricka för att vilan ska komma, alla jobbiga tankar stängs av och vi upplever att vi kopplar av. Men det där är egentligen så fel, för den vilan hjälper inte. Vi stänger av för en stund bara.
Jag upplevde att det tog en tids nykterhet innan jag kände att jag fick den där riktiga vilan, att den inte var förknippad med alkohol och att däcka. Kan inte säga att jag inte är trött nu men känner helt klart att sömnen och konsten att slappna av är mera kvalitativ nu.
Jag önskar av hela mitt hjärta att du får könna av den vilan för jag tror du behöver den så väl.
Jag tror på dig, har sagt det förrut.
Kan jag så kan du!
Kram 🤗

@Tofu på besök @Se klart @Sisyfos @Charlie70 @Rehacer @Vinägermamman Värmer att ni tittar in hos mig🙏🏻❤️

Jag är rädd ….känns som om jag förlorat all min makt att bestämma över den där j-a alkoholen🥵 Fast innerst inne vet jag att det är endast jag som kan bestämma över hur mitt liv ska fortsätta! Det var inget svårt att avstå från att dricka alkohol när jag var ute och åt m kollegorna. Det var ingen som drack något m alkohol i, och många körde bil. Men jag hade ju hunnit t Systemet före vi träffades. Även om det inte blev så mycket så var det ju samma beteende ändå😞likadant i fredags och igår. Jag säger som @Annabell skrev…det här är ett så ovärdigt liv….hur kan man sänka sig så lågt….utsätta sig för sådana hälsorisker…men det är ju det beroendet gör med en….man vet så mycket men likt förbaskat dricker man😥

Mitt drickande den sista tiden beror naturligtvis på att jag är beroende men även att jag står inte ut med förhandlandet. Jag vill bara få tyst i hjärnan….och visst blir det tyst så småningom i hjärnan…för att sedan vakna till vid tre, fyra…men då är det inte ngt förhandlande utan då kommer ångesten, huvudvärken, rädslan…och ledsenhet/irritation/ilska.

Så himla skönt att det är söndag…inget förhandlande därmed ingen alkohol. Om en timma kommer vår dotter och son m sambo hem, vi ska åka till en påskmarknad några mil utanför stan.

På tisdag ska jag träffa socialsekreteraren. Har sagt att om arbetsgivaren måste bli inblandad vill jag inte ha något stöd. Hen skulle trippelkolla detta.

Kram🌷🥰

Under hela dagen och även nu är det som om det skjuts snabba pilar med tankar genom hjärnan. Jag får liksom inte tyst på dem🙄 Det har varit nyktert idag men alkoholtankarna gör sig ändå påminda om morgondagen…sedan är det tankar om jobbet…om socialsekreteraren….om kurator..behandling…magen…levern…huden…ja det är ta mig sjutton fullständigt kaos i hjärnan. Tycker att det ska bli jobbigt med alla frågor som socialsekreteraren kommer att ställa…det är ju då jag behöver se sanningen i vitögat…så himla jobbigt😥

Just nu känner jag mig ledsen…ensam…lite tom…

Kram🥰

Tack @Rehacer 💕 Just nu känner jag mig supertrött och stressad. Är dels stressad över att en arbetskollega, två PTP-psykologer och jag ska planera och ha en grupp tillsammans med ett antal ungdomar som har en lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Grupper syftar bla till att prata om diagnos, sociala medier, ekonomi, laga någon lättare maträtt. Det är underbart roligt att träffa ungdomarna men det krävs en bra planering men även flexibelt tänkande för att tänka om. Idag är första gången. Fast…största stressen är nog för att klara ca en timma utan att åka t Systemet. Att åka direkt hem. Att bara vänta ut tiden. Styra tankara. Tankarna kommer komma men då styra dem till att jag kan inte dricka detta gift som raserar min kropp och själ…min hälsa.
Och som vanligt känner jag inget YES el WOW…utan det är mer lite tomt inombords.

Solen skiner iaf…ska sätta mig en kort stund i fåtöljen….be Sinnesrobönen och läsa dagens text🙏🏻

Kram t alla som har kämpat som kämpar 🤗

Du har det så kämpigt VaraFrisk. Jag tänker att du är SÅ trött på drickandet. Nu är det avbrottet du behöver. I morgon ska du träffa socialsekreteraren. Du är så modig i det och gör så mycket för att få hjälp. Fundera lite över varför du är så rädd för om jobbet måste bli inkoppplat. Jag förstår dig i och för sig. Att stå där med ”byxorna nere” gör en sårbar, men samtidigt är det kanske också en lättnad i det. Då finns ingen slaskig hemlighet att dölja. En av rädslorna är kanske också att då måste dörren stängas helt. Ventilen, livselixiret, snuttefilten. Fast för dig (liksom för mig) funkar det ju inte längre om du tänker efter. De negativa tankarna om drickandet väger så mycket tyngre än de, vad kan det vara -30 minuter- av lugn som du får. Och för mig är det kanske också så att de där 30 minutrarna av lugn är det jag egentligen också ogillar med att dricka. Jag vill vara närvarande. Jag gillar att vara med. Särskilt på roligheter.
Du beskriver tankarna som pingpongbollar i ditt huvud. Jag har tipsat om det förr, men Echart Tolle tar upp det där på ett så bra sätt. Finns massor med böcker, minns inte namnet på nån nu, men här är en liten film: https://m.youtube.com/watch?v=A8dTx1co8xA (ca 11 minuter)om hur man stänger av utan alkohol.
Jag tänker att den där timmen efter jobbet verkligen är farlig. Då är du trött och har mindre motståndskraft. Jättelätt att gå på den eländiga vanan. Men du behöver inte klara den många gånger för att få en liten grund att stå på. Men ta 11 minuter av timmen du ska överleva och titta på filmen kanske. Du borde kanske till och med kunna göra det som fortbildning.
Det du ska göra på jobbet idag lät ju jättekul förresten! Tänk vad betydelsefullt det kan bli för ungdomarna ni ska träffa. Ha en fin dag! Kramar!

@Varafrisk Vad du kämpar! Tar tjuren vid hornen. Medveten om att det är skitjobbigt.
Tänker på namnet till din tråd ”När kommer dag nr två?” Den är idag. Sänder dig styrkekramar i mängder så du håller i det tankesätt du beskriver ovan. Jag tror på dig! Du fixar detta! Kämpa på! Härda ut! 💪🏻🏃‍♀️☀️❤️🍀

Jag fortsätter kämpa! Blev ingen dag två skriver därför inte mer. Men skriv gärna hos mig….om ni vill…det peppar även om det inte verkar så.

Imorgon soc…återkommer efter det.

Kram

@Varafrisk Vill ge dig en peppkram och att du känner dig stolt över att du lyckades igår💪🏻🥰. Även om det inte höll hela vägen idag kanske det kan bli måttligt? Har du funderat på om det vore hjälpsamt för dig att prova att trappa ner lite innan du stoppar helt? Hur som helst ”upp på 🐴 igen”
Lycka till med soc. imorgon!🍀☀️😊