@Lavendelblomman Vad skönt att dina tankar går så. Inget går upp mot att vakna pigg, tidigt och njuta av kaffet😁. Det kommer att smaka extra gott imorgon🌷💕🌞. Kram på dig!

Anonym31513

Nu är stunden här! Jag har vaknat tidigt, pigg (nåja...) och jag njuter i fulla drag av kaffet. 😊
Vädret är strålande. Gympa och qigong står på programmet idag vid sidan av de vanliga bestyren som att tvätta, städa med mera.
Ha en fin lördag!

Anonym31513

Igår var jag rejält sugen på alkohol. Jag styrde kosan mot Systembolaget, men på vägen dit blev jag så trött på mig själv och sa att "Du vill ju inte dricka, varför gör du det då?". Det fick mig att vända om hemåt igen. De första två timmarna hemma var tråkiga och suget var kvar, men efter det kändes det bra. För att inte tala om hur bra det känns nu på morgonen att jag inte drack igår. Fler sådana här segrar ska det bli!

@Lavendelblomman Bra gjort där!💪. Tror på att prata högt med sig själv som du gjorde. Man vaknar liksom upp ur hypnosen och autopiloten som alkoholdjävulen håller på med😂.

Ha en fin onsdag!🌷💕

Anonym31513

Vaknade strax före klockan sju i morse och är redan igång med dagens bestyr. Det känns som om jag långsamt, långsamt börjar hitta den jag verkligen är. De senaste tjugo åren har jag druckit för mycket, i alla fall på helgerna, bortsett från när jag varit gravid. Jag har aldrig tidigare varit nykter längre perioder som medelålders, gift tvåbarnsmor med egen villa och med tjugofem år i arbetslivet. Det känns faktiskt som en spännande resa, en förändring mitt i livet.
Var rädda om er alla kämpar där ute!

@Lavendelblomman
Lördagsmornar är magiska när man vaknar tidigt nykter! Förstår precis!!
Härligt med förändring i livet. Att man kan vara nyfiken på vad det nyktra livet kan ge en.
Det ger en iallafall helt klart bättre mornar!
Njut av kaffet och dagen! ☕️
Kram 🤗

@Lavendelblomman Vilken härlig läsning, och du gör det så bra! Det är så skönt att vakna tidigt på helgen, pigg och nykter med energi att ta sig an dagens bestyr. Att utföra sysslor ger tillfredsställelse och sen är man värd att få vila, den smakar liksom bättre då. Fortsätt din spännande resa och din förändring mitt i livet🌷💕

Anonym31513

@Kennie @Rehacer @vår2022 Tack för att ni tittar in i min tråd. 🥰
Jag är inte särskilt flitig med att skriva här på forumet, varken i min egen tråd eller i andras. Jag vill dock att ni ska veta att jag uppskattar att ni skriver till mig och jag läser i stort sett dagligen både i era och i andras trådar här på forumet.
Ha en fin vecka!

Anonym31513

Igår blev det dumt. Jag gick liksom på autopilot och köpte en flaska vin som jag drack upp. Fy vad värdelös och misslyckad jag känner mig idag! Hade jag inte druckit igår så hade jag mått toppen idag och sett fram emot påsken. Nu sitter jag här ledsen och orkar inte ta tag i någonting. Fy för det där hemska giftet! I helgen ska vi umgås med personer som inte dricker, så resten av påsken blir garanterat nykter.
En glad och nykter påsk önskar jag er alla!

Åh vad drygt Lavendelblomman 💞. Förstår så väl hur du känner dig! Så många gånger jag vaknat och tänkt ”om jag bara inte hade… så…, men nu gjorde jag så här…så…” Man blir oerhört besviken på sig själv. Och skillnaden på hur man kan ”embrace” dagen ter sig ju enorm. Känns ju som att man slösat/förstört en fin hel dag. Men du - du har ju varit nykter massor av dagar nu och vinglade till under en enda afton! Försök att skaka av dig ALL skuld/skam och sikta framåt och på att må så bra som möjligt idag 💞🐣! Obehaget i kropp och huvud efter EN afton i vin-gropen (dvs inte flera i följd) kanske försvinner med en dusch, två glas iskallt vatten (ev med Treo i 😆) och en ☕️. Skönt också att veta att påskfirandet i övrigt blir nyktert. Hoppas att du får en fin dag Lavendelblomman 💛☀️och försök strunta i att spöa upp dig själv för detta! Du är ju på en bra plats egentligen nu💪🏼⭐️ och redan back on track! Glad påsk till dig 🌱🐣!

@Lavendelblomman Det är tufft när autopiloten drar igång. Det gäller att hela tiden konsekvenstänka så fort tankarna på alkohol kommer och välja det säkraste alternativet. ”Om jag dricker idag, hur kommer jag att må imorgon? Vad kommer konsekvenserna av det bli? Jag vet ju hur det blir och jag kommer att må dåligt och ångra mig imorgon. Vilka alternativ har jag istället för att dricka? Jag kan göra något annat istället, gå en promenad, göra goda alkoholfria alternativ och inte handla vin”. Om man konsekvenstänker hinner hjärnans delar med sunda förnuftet komma med i spelet/tankarna, annars tar hjärnans belöningssystem som älskar kickar i form av alkohol över totalt och sätter igång autopiloten, utan att man hinner tänka på annat än att en alkoholkick och att må bra för stunden.

Men shit happens! Det är bara att ta nya tag, släppa tankarna på hur usel man är, det drar bara ned dig i ångesten. Upp på banan igen och ha positiva tankar på hur skönt det ska bli att vakna upp nykter imorgon och en ny nykter dag😁.

Ha en fin påsk! Du fixar det💪🐥💕🌷

Anonym31513

@Annabell @vår2022 Tack för värmande och peppade inlägg. 🥰 Ni har så rätt.
Jag brukar vara bra på konsekvenstänk, men igår orkade jag liksom inte vara sådär präktig plus att vanans makt är stor. Dock så blir tillfällena när jag dricker färre och färre. Långsamt börjar jag skaffa mig nya vanor.
Kram!