Jag har mer än 6 års nykterhet, med hjälp av Forumet❤️Och med stöttning av vänner och nära. Det har funkat utmärkt. Man lär sig se livet från den ljusa sidan, och även framtiden. Detta är mina åsikter, och jag har sett många som aldrig, tar ett återfall. Jag tänker att återfallen kan räknas som dom försöken jag gjorde när jag lovade mig själv att inte dricka på 2 helger, försöka dricka endast på helger, ha en vit månad osv. Det kallar jag att jag tog återfall, eftersom jag inte klarade det. Nu med forumets hjälp, och förebyggande arbete, genom att prata med personer som både lyckats, men även misslyckats med sin nykterhet, så är jag Fri🦋..Så länge jag inte tar första klunken, så klarar jag mig. Grattis till fri tid Kebne1. 🍃🌺🍃Livet är för kort för att supas bort. 💕

@Kebne1 Har förstått och du har berättat att det många gånger varit känslomässigt tufft för dig att ta del av det elände många går igenom för att bli nyktra. Nu uppfattar jag det som att det varit känslomässigt tufft för dig att läsa att alla kommer att ta ett återfall, det skrämmer och gör dig orolig berättar du. Ja, att läsa detta är läskigt! Statiskt sett händer det väldigt många men alla som det inte händer och som fortsätter att vara nyktra finns inte med i den statistiken. Många som varit nyktra i många år och som forsätter med det finns både i detta forum och utanför detta forum, men inte i statistiken. Jag tror det är individuellt och hur man tar sig an sin nykterhet, hur mycket man verkligen vill göra denna förändring. Om man vill bli nykter och leva ett nytt liv med hela sitt hjärta, med varje liten mikroskopisk cell man har, då går det utmärkt! Jag tar inte en dag i taget, jag tar hela livet, för jag vet att jag kommer att lyckas vara nykter hela livet. Inget kan få mig att dricka igen eller ta ett första glas. Det absolut viktigaste, som även forskning visar, är att tilltro till den egna förmågan är avgörande för att man ska lyckas med något.

Så tro på dig själv, du kan, du vill och kommer att lyckas! Kram❤️❤️❤️

Fem månader idag.
Ren lycka i varje cell känner jag.
Detta har hänt:
10 kg lättare
Inget rött plufsigt ansikte
Skammen är borta
Inget ont i kroppen
Själen är med mig
Lugnet är med mig
Skrattet, det riktiga, är tillbaka

Jag, mitt riktiga, jag är här igen och jag känner ren lycka. Alkoholen är ute ur mitt liv och kommer så förbli och jag tänker aldrig mer på det. Alla vet numera att jag dricker annat när det bjuds på alkohol, vilket känns helt naturligt.
Kämpa på alla här.

Hej @Kebne1 !
Såg att du skrev hos mig runt påsk,, jag har inte läst på flera veckor. Kul att höra av dig 😃
Jag är så nykter det går att bli.
Ska snart göra ett läkarbesök så jag får tillbaka min behörighet att köra lastbil. Jag skippade det ordinarie besöket för ett år sedan pga att jag visste att jag aldrig skulle bli godkänd med dom blodvärden jag hade då.

Igår blev jag "utskriven" från alkohol- och beroendekliniken. Jag har i och för sig inte varit där mer än en gång , plus två videosamtal men ändå, känns skönt att vara ute ur deras system. Jag fick frågan om vad jag själv tror är nyckeln till varför jag klarat ta mig ur alkoholens klor.
Jag ville själv sluta, tror jag är svaret. Ingen annan fick mig att ta steget. Och att jag verkligen, verkligen bestämt mig.
Jag kommer aldrig mer dricka.
Allt är så mycket bättre utan alkoholens fruktansvärda avigsidor.
Kämpa på alla fina. Livet är inte värt att drickas bort 🙏🏼❤️

Hej @Kebne1
Har du loggat in här igen,, jag la själv ned lite när du meddelade att du skulle logga ut härifrån, jag saknade dig så mycket så jag slutade till och med att gå in och läsa 😊
Vet du, igår fick jag en present av en av mina utländska tjejer i hockeylaget som ska lämna oss.
Vad tror du det var, jo en liten flaska med en hemmagjord päronsprit som hennes pappa gjorde 2017 när hon flyttade till Sverige, vällagrad kan man säga.
I detta fall kunde jag inte tacka nej, så jag tog emot den med god min. Nu funderar jag på va fan ska jag göra med den,, jag tänker inte dricka upp den,, men vill som inte ge bort den heller 🙄
Kan man ha den som bjud dricka kanske,, eller jag vet inte, det här blev jobbigt 😕

Oj vad svårt! Jag vill inte ha alkohol hemma men du kanske klarar det. Annars är det en fin gåva till någon du vet klarar lite alkohol.
Jag kommer inte gå in här ofta, mer bara uppdatera för mitt minne. Jag är jätteglad att du ff är kvar på banan. Fasen, vad vi klarat det bra!
Ett råd till andra här inne är att ta rygg på någon annan. Det betyder mer än vad man tror. Eller hur? @Tikka

@Kebne1 Vi har gjort det riktigt bra, jag kollar inte här så ofta nu heller.
Att ta rygg på någon tror jag var min räddning, du har dragit mig genom det här @Kebne1 !
Tack så mycket😘
Så följ rådet ni andra,, hjälp varandra, man hittar ofta någon man klickar med.

Snart sex månader men jösses vad jag blev sugen på ett glas vitt vin igår. Sol, veranda, poolhäng och magisk kväll. Oj, oj. Måste hålla garden uppe nu. It is not over, until it is over.

@Kebne1 Det är bara en gammal inpräntad romantiserad falsk bild som alkoholdjävulen framkallade som flimrade förbi. Ungefär som när bedragare ringer äldre människor och ber dem om deras BankID. De utger sig för att vara en tillitsfull och pålitlig person men i själva verket är det djävulen själv som ringer😈 Så håll garden uppe!💪

Ha en fin lördag!🌷💕

@Kebne1 Heja dig till sex månader!!! Jag har läst din tråd mycket och du har varit och är en riktig i inspirationskälla. Tack för att du delar med dig!

Jag förstår att det var jobbigt när suget kom men du klarade det med bravur! Härligt jobbat!

Jag tror att en del i processen är att lära sig leva med och sedan hantera vissa tankar (det går liksom aldrig att bli kvitt de). Om en klarar det tror jag tillslut att vissa tankar kommer poppa upp men att reflektionen då blir, ja det var en tanke det, tack för den. Sen försvinner den lika fort som den kom. Men självklart kommer processen dit kunna vara tuff.

Att vi aldrig mer skulle tänka att vi var sugna på alkohol är ungefär lika enkelt som att säga till någon, tänk inte på rosa elefanter.

(Hoppas du förstår min liknelse).

Önskar dig en fin lördag!
Nu blir det ett löppass för min del.

@Kebne1 Nä, du är inte tillbaka på ruta 1 tänker jag. Det går upp och ned och det kan nog ta sin tid innan suget försvinner. Även vissa ”veteraner” här har berättat att tankarna kan slå till, så vi får nog alltid ha en viss gard uppe. Vi har ju bytt livstil utan alkohol, som hade en central roll i vårt liv och ska också gå igenom alla dagar, typiska situationer då vi drack och nu göra tvärtom. Förmodligen får vi med beroendehjärna alltid tänka till lite extra kring alkohol jämfört med de som inte har beroende. För mig ingår även fysisk träning i denna nya livsstil, den är nödvändig för att jag och min hjärna/kropp/knopp ska må bra. Varje gång jag får någon slags dipp är fysisk aktivitet en medicin mot det.

Så inte ruta 1, bara ett hinder på vägen som ställer till det lite och som behöver undanröjas😁.

Ha en fin lördag, du gör det så bra!💪🌷💕🌞