Då var man tillbaka och Dag 2 lider mot sitt slut vilket känns härligt för jag är nykter fortfarande.
Suttit o läst många av era trådar både nytillkomna och en del jag känner igen sen min förra sväng här på forumet.
En del ser onekligen starka ut i sin bestämdhet vilket glädjer mig.
Hoppas på att detta är gången jag äntligen kommer förbi tröskeln och lyckas ställa A där den hör hemma, långt borta från min kropp och sinne.
Sjukt att man vill ha något som i sin tur får en att må så dåligt och känna sig så liten.

Dag 3 har varit okej fram till på eftermiddagen då tröttheten och tankarna har flugit både kors o tvärs.
Men lyckades mota bort det värsta och försöker att bara vara i nuet o inte grubbla så mycket på framtiden.
En kall pepsi och en stor snus får avrunda kvällen.

@Metmasken Hej o välkommen tillbaka!
I början går dagarna så sakta som jag minns det i alla fall... Du gör dct bra som tar nya tag 🥰
Att vara i nuet är en jättebra idé speciellt den första tiden ! Och att skriva mycket, det gjorde jag flera gånger om dagen...
Nu har ju jag varit ganska länge här på forumet o flyttat över till Det vidare livet så mitt minne börjar kanske blekna lite men den första tiden har jag ganska bra minne från! Fortsätt att skriva, läsa o kommentera - det tror jag på!
🤗 skickar en välkommen tillbaka kram

@majsan_nu, tack.
Joo man ska väl egentligen försöka glädjas lite åt att dagarna känns lite långa istället för att bara sväva förbi i ett töcken.
Kanske rent av se det så att livet faktiskt blir längre utan A.
Grattis till det vidare livet 🙂

Natten har varit hemsk fick ihop kanske 3 timmar sömn, gick och la mig tidigt men låg och funderade..
6.5 timmar senare av bara mörkertittande somnade ja tillslut.
Ska försöka ta denna dag som den kommer men innan jag lämnade sängen lovade jag mig själv att idag är jag nykter.
Lovat mig själv det tusentals gånger tidigare men det är något extra den här gången någonting så okontrollerbart som alkohol, som får mig att vilja tro att idag håller jag det löftet.
Dag 4 bring it.

Dag 4 kommer också passera under nykterhetens flagga, är så otrolig skön känsla att sätta sig ner reflektera över dagen utan dåsig hjärna med en kall pepsi.
Ännu skönare kommer det vara att även om man vaknar trött imorgon så är jag åtminstone inte bakfull.
Kämpa på alla 💪🏻

@Metmasken Är också tillbaka, dag 1 idag. Instämmer helt och fullt med att det är sjukt att man vill ha ngt som får en att må så dåligt och känna sig så liten och värdelös. Nu håller vi i det här och siktar på att möta våren och sommaren nyktra och stolta..

Dag 5 har börjat och löftet är lagt🌞.
Känns lite lättare i både kropp o knopp idag, varit mer eller mindre sängs eller stols sittande under dessa dagar.
Grym abstinens och hemska drömmar dom få timmar man prickat in i veckan, men inatt hände det nått och sov sammanhängande från det jag snurrat färdigt.

@Metmasken För mig lättade det efter dag 4, hoppas du får bättre sömn framöver. Använder melatonin, receptfritt på apoteket, funkar rätt bra. Kämpa på! Det blir bara bättre och bättre🌷💕

Då var det ganska lika där då, fy fan vilket helvete dom här fyra dagarna varit, tidigare har jag självklart haft sug men detta var nått annat haft sömnparalyser mm (enl Google) aldrig någonsin varit så rädd för att somna som jag varit i veckan..
Kanske nått att prova, men ska ge mig en naturlig chans först 🍀🌷

Dag3.
Tre saker har hänt idag, jag skaffade ett nytt jobb och sa upp mig från mitt nuvarande.
Vad skillnaden blir är egentligen att nya jobbet innebär att jag är hemma mycket mer, känns som min största trigger är då jag åker iväg på olika jobbresor vilket i dagsläget är varannan vecka.
Kände först att det kanske bara är en flykt, men om man ställer för mot nackdelar så är det här vinnarlösningen.
Berätta även för min fru hur mycket allt eskalerat runt mitt drickande, hon vet sen innan det är ett problem, men såhär ärlig runt det har jag aldrig varit och hon vill hjälpa med allt vad hon bara kan.
Ska försöka mig på att få den där tiden hos vårdcentralen så kanske dom har en bra lösning på nått som kan underlätta åtminstone till en början.

Dag 4
Suget har lurat runt vassen hela dagen men inget som känns aktuellt då min senaste fylleperiod avslutades med ett gigantiskt bottenskrap, vilket jag förmodligen behövde och det hjälper mig nu iaf.
Bor på ett sånt sätt att jag lurat bort att ringa vc känns jobbigt och vet inte vad jag ska säga til hen som svarar, skulle kännas enklast att få direkt kontakt med en läkare istället då behöver man inte ta allt skvaller just nu då man redan är bräcklig.
Laddat kylen med två trocadera som får fylla mitt glas ikväll.

Dag 5
Varit en okej dag såhär långt, haft en underbar fru som verkligen låter mig vila hjärnan vid behov trots övrigt hektiskt schema, vi vet båda att det här är viktigast just nu❤️
Hamna just nu i nån slags nedstämdhet, tänker mycket på alkohol och hur mycket det faktiskt har och fortfarande definierar mig som person, vet ärligt talat inte vem jag är utan.
Helt sjukt egentligen men så är det, undrar om jag har några riktiga vänner eller bekanta som faktiskt umgås med mig för nån dom ser bakom den jag maskerat mig att vara, nån som verkligen bryr sig.
Dag 5 brukar vara dagen historiskt sett jag dukar under och faller tillbaka men idag tänker jag stå ut med dom här känslorna och låta det vara som det är, kan bara bli en bättre dag imorgon.

@Metmasken det är viktiga frågor du ställer dig och det är modigt som sjutton att göra det. Det är nog som du säger, bara att uthärda just nu och låta dagar gå. Småningom blir det ju lite lättare. Och så gäller alltid- låta bli det första glaset. Jag har varit trött och nere ett tag men idag är jag riktigt glad! Träffat några vänner- är ju mera lyhörd och närvarande som nykter. En varm kontakt av att på allvar gemensamt fundera över saker. De där ”djupa” fyllesamtalen brukar man ju inte komma ihåg så mycket av…

Oj vad jag känner igen mig. Jag har haft 100-tals dag 5 😅

För mig hjälpte vården massor. Fick antabus. Jag har även tagit hjälp av AA.
Jag är själv inte säker på att jag är på rätt väg men har alla stödhjul på plats nu (nykter hela 2022 minus ett återfall).
Det är skitsvårt utan hjälp, hoppas du tar steget och bara tar tag i hjälpen oavsett om du går via vården eller AA. Lycka till!
(Kan även rekommendera boken Skål ta mig fan)