Dag 13. Vaknat jättetidigt, ska försöka somna om för det är ju lördag. Idag är jag nykter och idag ska jag bara ta hand om mig själv. Jag sätter mitt ego först och det känns lite jobbigt men viktigt så här i början av min långsiktiga nykterhet. Fokus för dagen är annars trädgården och familjetid. Det räcker gott så idag.

Godmorgon Ny dag!

Fick min leverans med hälsokost omkring kl 04 imorse! Early Bird är morgonpigga med sin leverans 🙂

Beställde du också båda preparaten?
Vet faktiskt inte vilken jag ska prova först men tanken var att använda Teanin inledningsvis medan jag avvänjer alkohol i och med att den är rogivande. Ger den för mycket trötthet som bieffekt tänker jag att Tyrosin kan passa bättre. Båda ska ju ha en effekt på dopanin så min vildaste förhoppning är att det skulle kunna vara ett stöd. Men det återstår att ta reda på.

Jag har ju inte kommit till ett avslut av alkohol riktigt än. Dricker inte dagligen men fortfarande har det skett ett par dagar per vecka. Är så less på det hattiga drickandet och kommer ju heller aldrig förbi utsättningssymtomen så länge jag fortsätter att tillåta mig vissa dagar. För mig innebär det att kroppen blir högspänd. Inte skakig, har ett gott psykiskt mående, bara fysiskt väldigt spänd.

Ska bli spännande ta reda på vad vi tycker 🌱

@Ny dag God morgon! Du gör helt rätt i att fokusera på att ta hand om dig själv idag. Att ge sig själv omvårdnad är helande och en läkande kraft. När man själv mår gott orkar man vara tillgänglig och även finnas till för andra❤️.

Ha en fin och skön lördag!💕🌷

@Ny dag!

Nu måste jag berätta...
Började just loggföra testet av Teanin på min sida!
Kapsel 200 mg. Ingångsläget var väldigt fysiskt spänd och rastlös och redan tidigt imorse började även den starka tanken om att jag kanske borde köpa vin till kvällen. 30 minuter efter intagen av Teanin var jag fysiskt avspänd. Det jag upplever som utsättningssymtom i form av den här fysiska överspändheten försvann helt och hållet. Tanken på att dricka vin ikväll är också borta.

Ber nästan någon högre makt om att slippa oönskade bieffekter eller för påtaglig dåsighet 🙏

@Natalia spännande läsning! Jag får leverans på måndag tror jag, köpte också båda. Härligt att lugnet infann sig👍. Min hjärna arbetar konstant känns det som, tankarna far och flyger hela tiden och jag har ibland svårt att fokusera på det som är viktigt. Jag har också svårt att bara vara, koppla av och ta det lugnt för då får jag oftast ångest/oro. För detta har jag typ självmedicinerat 😥. Hoppas att detta också kan lugna långsiktigt, det skulle vara en stor hjälp på vägen! Jag följer med spänning….

Dag 14 och två veckor. Glad att det är söndag och snart vardag igen. Det är så mycket enklare att inte tänka på alkohol under vardagarna. Har inte haft direkt sug under helgen men tankar på att vad f-n, ska jag aldrig kunna dricka vin och vara som andra när jag är tillsammans med andra?. Igår valde jag/vi att inte delta i Valborgsfirande pga av att jag inte ville utsätta mig för frestelser. Dessa känslor har gjort och gör mig låg och irriterad. På ett logiskt plan känner jag att det är helt ok, jag vill ju ändå bara dricka typ 10 glas och inte bara två samt att jag inte gillar att vara berusad i plenum.
@Natalia Min ångest är att jag känner oro/obehag i hela kroppen, jag är på helspänn/högvarv hela tiden, tankarna flaxar runt och det är mycket katastroftankar stort som smått i en salig röra. Jag vill då helst gå undan/vara själv och dra täcket över huvudet. Jag får svårt att fokusera och bena ut saker, få perspektiv på saker och ting och det är som jag helt tappat mitt logiska tänkande och förmågan att se ur olika perspektiv. Jag har då också extremt låg självkänsla och starka tvivel på att jag duger, all oro/rädsla kommer upp till ytan och det gör att allt känns så svårt och oöverstigligt. När jag har ångest får jag ingenting ur händerna vilket i sig bygger på ångesten än mer.... det bli som en ond spiral.

Idag känns allting lite lättare och jag hoppas den känslan håller i sig hela dagen, har lite jobbsaker som gnager och som jag skulle må bra av att göra idag så att jag är bättre förberedd inför veckan. Också en timme trädgårdsarbete står på agendan samt promenad på minst 20 minuter. Skulle jag sedan orka ta fram och tvätta trädgårdsmöblerna samt påbörja städning av uterum vore det än bättre. Idag tar jag hursomhelst inte första glaset💪🙏🌱!

@Natalia det gick någorlunda hyfsat idag,,, inte hundra nöjd men det duger gott och är bättre än ingenting. Kul att teaninen verkar fungera för dig, det bådar gått... väntar på leverans i 📫 imorgon💕✅

Dag 15 och tredje veckan. Älskar att vakna utan att vara bakis, även om man är trött är det en härlig känsla och inger mig lite stolthet, ja, jag klarade igår nu tar jag nytt beslut att vara nykter också idag!
Ja må fundera mycket på a under dagen men dessa funderingar kan jag skriva ner här och förhoppningsvis få igenkänning och stöd men egentligen mest för att få ur dem ur kroppen/ur mitt system och att jag kan gå tillbaka och läsa. Det nedskrivna är också till för att minnas, för att kunna summera läget inför psykologen.
Min målsättning för veckan är att gå promenader alternativt cykla varje dag, minst 20 minuter (behöver inte överdriva i början, jag förändrar för långsiktig förändring), tänka på vad, när hur jag äter och vill få till ett hälsosamt ej tidskrävande förhållningssätt genom planering (har haft svår bulimi och vill inte gå tillbaka, har nu lätt för att glömma äta och trycker sedan i mig en massa choklad/godis.), sluta äta godis när jag vaknar på natten.

majken_r

@Ny dag delar din känsla av att vakna klar och utan att vara bakis. Min bästa motivation, ger ökad energi och närvaro. Vad bra du gör detta! Ett aktivt arbete, och rimligt, är så bra. Önskar dig en fin dag 🌱

@vår2022 Tack, dagen blev ok, likaså natten. Jag försöker skriva alla funderingar, känslor här i min sk ”öppna dagbok”. Jag har som du redan förstått ganska jobbigt med mig själv och har alltid haft men att lätta på trycket i skrift kring måendet och tankarna kring a här underlättar också inför träffar med psykolog. Mitt fokus är att få till det vardagliga (gäller även helger☺️ såklart) utan a, tids nog vill jag bearbeta på djupet för en långsiktig förändring.

@Ny dag Känner igen mig mycket i dig. Har för mig att en psykolog jag träffade för över 20 år sedan sade att jag har en melankolisk strimma som genomsyrar mig. Jag känner mig då dyster, nedstämd och med känslor av hopplöshet. Det är en del av mig som kan poppa upp då och då. Detta förvärrades av att jag drack och framförallt när jag var bakis. Det är en sida som ingen utomstående kan ana att jag har. Jag har mycket ”djupa” tankar och känslor, jag analyserar och reflekterar mycket. Men också mycket humor, lättsam och smidig. Jag har börjat acceptera mig själv och min personlighet allt mer och tänker att jag är som jag är och jag duger bra som jag är. Jag tror att andra har tyckt/tycker att jag är bra som jag är men det är jag själv som inte gjort det. Det har påverkat min självkänsla och mitt självförtroende. Jag har ändå haft jobb som är utmanande och lyckats hålla ihop det, fast jag inombords många gånger tvekat på mig själv, och jag har utfört dem bra, eller till och med jättebra.

En fördel jag har är att jag kan sätta ord på mina känslor och beskriva dem, precis som du gör. Jag använder också denna sida som min dagbok och det är mycket hjälpsamt och terapeutiskt. Här kan man skriva sådant man aldrig säger öppet till sin övriga omgivning, även sådant man själv inte visste riktigt att man tänker och känner. Jag har skrivit om min knepiga relation till min mamma, det tog verkligen emot, skapade dåligt samvete, men det var bra för mig. Ingen som fördömer eller som jag har en irl relation till här, så det är en fördel att kunna vara anonym och som inte sätter hinder för att uttrycka sina innersta känslor. Så fortsätt att skriva och uttrycka dig här. Vi bär, hjälper och lär oss av varandra här. Finns ingen mening med att vara ”duktig” här och spela en viss roll, det finns ingen nytta med det, inget som för oss framåt, det gör vi i vårt verkliga liv på andra sidan.

Vad bra att du ska träffa en psykolog, jag har fått så otroligt mycket mer livsglädje av att gå hos min psykolog och det har hjälpt mig att vilja fortsätta vara nykter och delta i livet, som jag är.

Du jobbar på så otroligt bra! Fortsätt så och ha en fin måndag!🌷💕

Godmorgon @Ny dag!

Kan bara bekräfta att det här hjälper mig på precis de sätt jag hade hoppats och det vore tråkigt om du inte skulle uppleva något rogivande effekt alls. Det återstår att se! Känns fortfarande för bra för att vara sant och vi får se om effekten bär hela vägen men jag fortsätter. Har satt ett kort första mål för hälsokostexperimentet. 14 dagars avhållsamhet med stöd av Teanin. Som jag känner nu tror jag faktiskt det till och med kan gå smärtfritt. Ska försöka vända intaget till kvällstid men eftersom jag började med morgonintag har jag fortsatt så. Tror det kan vara bra att ta den på morgonen iaf den här veckan. Första veckan är lite kritisk.

Är hemmavarande efter en lång sjukskrivning så jag behöver inte fundera över om den här rofyllda känslan skulle vara till en nackdel i arbetet. Känns skönt men också lite märkligt att liksom få ro tilldelad. Men jag klagar inte 🙂
Ska dock påbörja arbetsträning före sommaren och det ser jag framemot!

Har inte haft bulimi men har anorexia neurosa i omgångar. Det är verkligen ett helvete som tar lång tid och jag hoppas du snart kommer till en stabil tillfrisknande fas ❤

@vår2022 Tack för din fina ord! Som du skrev - vi bär, hjälper och lär oss av varandra här. Det och att vi är anonyma samt bara vill varandra väl är en så otrolig styra med forumet. Trodde aldrig jag skulle våga skriva så mycket här men för mig tror jag detta kommer vara avgörande för att få till en långsiktig nykterhet, dvs komma dithän där jag, hela jag utan minsta tvekan inombords, kan säga/vara en person som inte vill dricka längre och samtidigt må bra i mig själv. Jag har ju kommit till andra halvlek i livet och det är bara jag som kan göra att jag mår bra (men då måste jag lyssna på mig själv och några nära andra, göra val som jag vet är bra, bearbeta det som inte är bra, leva mera i nuet/här och nu, lyssna mera på min kropp och ja helt enkelt sätta mig själv främst för då kan jag bättre vara/finnas för dem jag har kära). Jag känner så mycket likhet med dig, tom i relationen med min mamma som också är knepig☺️💕... önskar dig en fin dag, tack för du kommenterar💕🥰🌱

@Natalia
Jag har ännu inte fått mitt teanin men att det funkar so far för dig är ju underbart. Tänker att det även kan hjälpa dig i ditt tillfrisknande för sjukskrivningen... att känna lugnet i kroppen är bara det läkande och som en bonus att inte ha sug/brottas med känslor kring a. Önskar dig en fin afri måndag!🌱💕

@Ny dag Jag har gjort min ”psykologiska” resa till en upptäcktsfärd. Jag vågar och orkar nu möta mig själv, har gjort det under en längre tid, men som helt nykter stannar processen inte upp och pålagras inte ideligen. Att våga har gjort mig starkare och mer nyfiken på varför jag mår som jag gör och att hitta verktyg för att hantera detta. Det absolut verksammaste verktyget är att vara nykter. I och med det försvann massor av ångest och oro som var alkoholrelaterat, kvar var det som skavde. Jag var tvungen att inse att jag kan inte runda detta eller låtsas som om det inte finns. Jag måste gå igenom det, ta itu med det. När jag verkligen fått fatt på det som trycker och påverkar mig psykiskt har jag fått kroppsliga symptom som skakningar, yrsel och förhöjd puls. Jobbigt och lite läskigt, men på något sätt glädjande att jag kunnat komma åt det som ligger djupt inom mig. Att det är där det sitter. Det har förlöst känslor inom mig och lösgjort mig från denna ”knut”. Gett mig möjlighet att i denna dag kunna hantera den och känna medkänsla och förlåtelse med mig själv, att kunna sätta gränser. Att det inte är mitt fel. Att kunna komma vidare från detta som var till nuet som är. Skapa nya banor i hjärnan och fokusera på positiva tankar - du är bra som du är, du klarar av det, du är stark, det är så skönt att inte dricka alkohol, du mår så bra och blir fri då. ”Dit uppmärksamheten går, sker tillväxt”❤️

@Ny dag Hej! Jag måste bara kika in här och säga att jag tycker det ser väldigt lovande ut för din del. 😀 Ditt mindset är helt rätt enligt mitt sätt att se på saken. Jag har noterat att du har ”åkt dit” ett par gånger när det har gått 2-3 veckor, men nu är det som om du har lagt in en extra växel! 💪 Jättebra att du skriver mycket här också, det hjälper en mer än vad man tror.

Ha det bra!