@majken_r Jag tycker bara det är roligt och intressant att resonera med dig, jag lär mig själv massor och det skapar motivation till att låta bli också😁.

Ha det gott!🌷💕

Dag 192. Sömnen är verkligen som ett lotteri för mig. Sover enligt min klocka okej en natt och i natt sådär. Jag ligger aldrig vaken längre stunder, men lite för många uppvaknanden som inte ger bra kvalité i helheten. Insomnandet tar lite tid. Trött när jag vaknar men nykter😁. Brukar ändå piggna på mig, men har ju ingen stress på morgonen.

Fick svar på en intervju om att de valt att gå vidare med en annan…väntar på svar från en annan intervju och idag ska jag gå på ytterligare en intervju. Den intervjun blev en överraskning, de ringde förra veckan. Det är ett jobb jag sökt för ca 6 veckor sedan och jag trodde det var kört och det var många sökanden. Det skulle vara ett intressant jobb och finns rätt nära. Det jag inte gick vidare på kräver längre pendling, så på det sättet kanske det var lika bra. Kanske inte är så konstigt att jag sover lite taskigt, det finns där i bakhuvudet och väntan på svar lite jobbigt. Väntan på om man får komma på intervju, väntan på svar efter intervju, blir det ett ja eller ett nej? Vid ett nej lite låga känslor. Sedan funderingar på vad jag ska svara om jag får erbjudande om jobb på det ena och ännu inte fått svar från det andra som jag hellre vill ha. Sedan kan det bli så att jag inte får något av dem i slutändan. Ja mycket tankar som tar energi.

Det blir tidig promenad med hundarna, ett tempopass träning, dusch och fixa till mig för att gå på intervju. Det enda jag kan göra är att vara mig själv och göra så gott jag kan. Hepp, hepp!💪🌷💕

Kom på. Lade mig senare än vanligt igår 23.30, var tvungen att se slutet på en serie fast jag var trött. Det kan ha påverkat min sömn, att det är viktigt med rutiner och att gå i sängs som jag brukar mellan 22 och 22.30 senast.

Förstår dilemmat @vår2022 . Kanske du helt enkelt kan säga till dom som du hellre vill till att du har ett annat alternativ o det är lite bråttom. Men det är ju spekulationer- hoppas du får det du vill ha rakt av. Kram!

majken_r

@vår2022 det är mycket som pågår låter det som, ligger i bakgrunden och surrar. Påverkar säkert sömnen. Sen är jag också otroligt känslig för när jag somnar..behöver ha koll på när jag lägger mig😇 Önskar dig all lycka till med jobb, du är så värd!! 💓

@vår2022 Oj vad jag hoppas det gick bra på intervjun igår eller rättare sagt att du kände dig nöjd med ”din prestation”. Jag är övertygad om att det är en tidsfråga innan du får nytt jobb, ett tecken på det är iallafall full aktivitet med intervjuer och så. Dessa tankar tar onödig energi och jag var själv där för ett år sedan så jag har det i färskt minne… och nu kan jag ångra att jag inte var mer chill. Du har förvaltat den lediga tiden på bästa sätt, och nykterheten är nu vardag och självklar för dig. Kanske finns det en mening med detta i förlängningen…. Även om det inte känns så nu… 🤗

@Ny dag Jag känner mig nog ganska nöjd med min prestation, var mig själv i alla fall😁. Jag har tänkt att det finns en mening med nykterheten och arbetslösheten. Jag har liksom varit på rehab sedan jag slutade dricka för över 6 månader sedan. Var inte nöjd över min arbetssituation och det enda som kunde ta mig ur den var arbetslöshet i januari, innan har jag bara gått från det ena uppdraget till det andra på autopilot. Jag var tvungen att starta om och fundera på vad jag vill och jag måste våga söka dessa jobb, självkänslan var så låg innan och jag trodde inte på mig själv, inte konstigt när man är alkoholiserad och full med skuld och skam. Ville ju knappt inte visa mig på slutet. Nu vågar jag😁. Nykterheten och arbetet med mig själv/terapi har gett mig en ny start på livet. Jag känner mig pigg och fräsch, med bättre självförtroende och självkänsla, och tiden som jag nu har utnyttjar jag till att även kunna träna på dagtid, har gått ned ca 7 kg och konditionen blir allt bättre. Kläderna sitter klart bättre när jag går på intervju och jag har köpt en hel del nytt. Jag ska verkligen försöka ta vara på denna tid, det borde lösa sig med ett nytt jobb så småningom😁

@vår2022
Vad bra du är!
Jag tror att vissa saker måste få ta sin tid och de behöver sin plats att få växa fram, vilket du nu har haft genom att vara arbetslös. Jag är övertygad om att detta kommer att leda till något bra.

Hejar på dig!
Ha en fin lördag! 🤗

@cthd Tack fina du🥰. Ja, du har helt rätt. Nu hoppas jag verkligen att jag får in en fot i den organisation jag var på intervju hos, det var 84 personer som sökte på 2 tjänster och 7 uttagna till intervju. Tänk om jag få jobbet! Det är ju så nära! Måste vänta på svar någon vecka till då alla intervjuer är avklarade.

Ha en fin lördag du med, här regnar det så det blir städning, bla rensning av skåp där det längre inte får plats med något då halvfulla burkar och paket med varor trängts i flera år och gjort sitt.🌷💕

Dag 196. Soligt men kalla nordliga vindar. Idag har jag vårbrukat i trädgården, jordförbättrat med ny jord och gödsel, planterat mina flätpilar i krukor. Tyvärr hade min dahliaknöl blivit mjuk och skrumpen, så det blev ingen plantering av den. Ska prova att så popcorn och få popcorngräs, verkar vara populärt nu. Skördat jordärtskockor, värst vad stora de var! Satte dem i jorden för ett år sedan. Ja, det är tungt att jobba i trädgården. Tänkte att förra året hade jag vid det här laget druckit en hel del vin under tiden jag jobbade i trädgården. Jag hade kommit in i huset, påverkad och sedan fortsatt med lite vin för att koppla av och helt slut. Visserligen är jag även nu som nykter trött men inte alls på samma sätt, så skönt! Märker att min träning gett resultat i trädgårdsarbetet också, okar lättare bära tunga jordsäckar och vända på jorden med spaden💪.

Ha en fin söndagskväll!🌞🌷💕

Låter jätteskönt @vår2022 ! Trädgård! Vi har promenerat längs kolonilotter - njuta lite av andras slit! Mycket tulpaner, mycket magnolia. Grattis till nykter trädgårdsarbetsdag!

majken_r

@vår2022 Läste om din dag i trädgården, låter så skönt! Mitt ryggonda har äntligen lättat så även jag fick jobbat lite med spaden i helgen (och ikväll förhoppningsvis). Grym terapi😅 Och att inte strössla eftermiddagen och kvällen med vin ger en enorm förbättring i min upplevelse av tex växter, ljus, doft. Förr tänkte jag liksom tvärtom, att vinet var pricken över. Bra att minnas när suget fladdrar förbi💪🏼 Önskar dig en fin tisdag🌻

Dag 198. Gissel men sömnen. Min aktivitetsklocka säger att jag igår sov dåligt och idag sådär. För lite sömn, för många korta avbrott och inatt för lite REM-sömn. Jag tror att jag blivit van att sova som jag gör och att pulsklockan ger mig fakta om hur jag verkligen sover. Jag känner mig alltid lite trött när jag vaknar, men är van vid det. Jag har blivit dålig på att lyssna på avslappning/mindfulness och började igår igen. Får se om det gör någon skillnad. Jag vet att det i mitt bakhuvud någonstans finns grubbel om jobb och hur det ska gå för min son i framtiden, jag kan inte lura mitt undermedvetna. Att jag är van är väl för att jag typ alltid grubblar på något. Nåja, nu ska här köras på mindfulness och se om det kan få mig att slappna av och minska grubbel.

Nu händer det mycket på jobbfronten. Har blivit erbjuden ett jobb och väntar svar på ett annat jobb jag hellre vill ha. Har tackat ja till det ena jobbet och börjar jobba om två veckor. Samtidigt har jag frågat chefen på det andra jobbet om hur jag ligger till, fast processen inte är klar, och berättat om mitt dilemma. Frågade om de redan nu vet om jag inte har en chans och att det skulle underlätta för mig att veta på hur jag ska svara på erbjudandet. Han sade att jag ligger bra till, ett val mellan mig och en annan men att det inte är klart än. Frågade om det var möjligt med besked i slutet av veckan och han ska se vad han kan göra. Kände att jag var tvungen att tacka ja till erbjudandet och om jag får beskedet ja, på det andra jobbet i slutet av veckan, så kommer jag att tacka nej till det första erbjudandet. Inte konstigt att jag sover dåligt, ingen rolig sits att hamna i. Jo, jätteroligt att jag fått jobberbjudande, men inte så här. Kan liksom inte riktigt glädjas som jag föreställt mig, att YES!!! Jag fick jobbet!!! Känner mig lite svekfull redan nu, i fall jag får det andra jobbet och tackar nej till det jag tackat ja till😏. Men det är väl lyxproblem egentligen…sedan har jag kommit vidare i en annan rekrytering också, ska skicka in tester…

Något annat jag reflekterat över är lite prat här på forumet om pension och pengar då. Ja, det är verkligen en djungel med alla fonder, aktier, sjunkande börs, inflation mm. Det står inte på innan man är där, i pension som 50+ nu.

När jag slutade dricka hade jag en målbild om min pension, och den var att fy fan, ska jag sitta och sippa vin varje dag och vara lullig när jag är pensionär! Inget jobb att passa och massor av egentid som kan fyllas med drickande. Fyllepluffsig, taskig kondition med massor av hälsoproblem pga alkohol. Gömma mig hemma så att ingen ska se mig, ångest och skam. Min största aktivitet är att planera räder till bolaget och att vinförrådet aldrig får sina och sluta mitt i mitt drickande😱😱😱.

Så en stor anledning till att jag slutade dricka var även min målbild av mig som pensionär. Jag vill vara en frisk och fräsch pensionär, som är aktiv och orkar gå i skog, mark och fjäll med min man och mina hundar. Orkar vara närvarande med mina barn och ev kommande barnbarn. Jag vill ha en bra kondition och orka påta i min trädgård. Ha bra medicinska värden och njuta av mitt kaffe varenda morgon som pensionär. Och så ska det bli!

Ha en fin tisdag där ute!🌷💕

Jamen snacka om ketchupeffekt @vår2022 ! Fast typiskt att det blev precis så knasigt som du befarade. Men egentligen är det ju fantastiskt och kommer att bli jättebra trots dilemmat nu. Om några dagar vet du och då rätar allt ut sig. Ja, pensionärslivet på fyllan var inget vidare. Behövde ta hem boxar i allt tätare takt. Allt blev lite dimmigt. Skönt att jag kom ur det.