Och då var ännu en stressig dag till ända, somnar nykter och kommer förhoppningsvis vakna utsövd… så trött efter orolig natt. Men jag är nykter, det är viktigast!
@Argbiggan Det verkar som vi har liknande utmaningar också kopplat till återfall… och jag vill verkligen känna att detta var sista gången, är så innerligt trött på att jag när jag ju vet att jag mår så mkt bättre och att alkoholen inte längre ger mig det jag romantiserar om ända har tagit just återfall😢😡. På uppsidan är dock att jag aldrig kommer ge upp denna väg, jag vill vara nykter för jag vill må bra! Återhämtning kommer jag unna mig och verkligen planera in, jag behöver också återhämtning/egentid i vardagen. (inte bara när det varit jukt stressigt). För mig är den ultimata avkopplingen när jag fångas i en bok, då försvinner tid och rum och mina annars så intensivatankar/funderingar/orosmoln etc på allt och inget lugnas - för mig är det lite som 🤔 meditation 🧘‍♀️ där jag får en paus från livet. Nu fortsätter vi den här resan som vi påbörjat men skippar återfallen, vi hänger här istället 🙏💪✅. 🥰

@Ny dag vi hjälps åt och tar rygg på varandra.
Att aldrig ge upp är en bra strategi och den strategi som gör att vi till slut kommer lyckas.

Har du läst de nya böckerna av Läckberg? Box och kult. Så bra böcker. Läste Box på en dag. Kunde inte lägga ifrån mig den.
Jag har inför sommarsemestern beställt hem 5 nya böcker. Visualiserar mig läsande med läskeblask på en filt i solen. En bild jag längtar till.
Bra att planera in återhämtning. Det ska jag börja med också.

Ha en fin dag 💕

@Argbiggan @vår2022 Mår lite bättre nu, börjar så smått återhämta mig från sista återfallet, trodde jag skulle klara det men jag kommer inte ge upp och min sommar ska vara/bli nykter och kärleksfull. Jag börjar bli van med detta nu men tröstar mig med att jag aldrig ger upp, jag ska klara detta och ni är mina förebilder. Idag är jag nykter!

Så himla besviken på mig själv, varför kan jag inte stå emot när adjävulen knackar på i mitt inre. Jag vet ju att jag inte vill dricka, jag vet att jag bara mår sämre för varje gång. Är inte ens utan ångesten när jag dricker. Så jäkla vidrigt är det. Drar mig undan och är för mig själv, maken vet inget utan tror jag bara mår skit inombords vilket ju är en sanning med modifikation. Jag kommer aldrig kunna berätta för honom, han skulle bli så jäkla besviken och det orkar jag inte just nu. Jag måste bara inte dricka och jag vet att jag kommer vara nykter idag, mår alldeles för dåligt till och med för att dricka. Utåt sett syns ingenting, jag ser ut som hälsan själv med lite smink, jag är alltid välklädd och mitt hem är rent och fräscht men jag börjar få panik, jag vill ju inte dricka, jag vill bli fri och jag ska bli fri för jag ger aldrig upp denna kamp.

@Ny dag Kanske är det precis det du ska göra, berätta hela sanningen för din man. Han kanske märker mer än du tror, men inte säger något för att inte göra dig ledsen…jag berättade allt om mitt smygande, smusslande och min man hade en aning om vad som pågick men inte hela sanningen. Det var så befriande att berätta, vara ärlig och sann. Kanske är det alkoholdjävulen som hindar dig från att berätta, så att du ska ha en reträtt och möjlighet att dricka i smyg? Djävulen hindrade i alla fall mig från att berätta år tillbaka, i fall jag skulle dricka, så jag ville inte avslöja min egna lilla hemlighet. Tänk vilket stöd du kan få från din man istället, visst kanske besviken också, men även ett förtroende och en tillit till varandra. Det har jag erfarit. Om du vill öka förutsättningarna att lyckas sluta smyga, ska du berätta, det du riskerar är att reträttvägen stängs och det blir svårare att smyga, mer press på dig själv att inte kunna dricka, men också större möjligheter till att kunna sluta, är vad jag tror.

Kämpa på! Du vill ju inte dricka och må dåligt! Kämpa!❤️❤️❤️

@Ny dag håller helt med vår2022. Tror du skulle må bättre om du är ärlig. Vi är bara människor, inga superhjältar. Att sluta utan stöd är inte görbart. Inte heller att försöka sluta men stanna kvar i lögner. Då hamnar man vara i en spiral som inte leder nånstans, iaf inte dit man vill.

Bli den du vill vara. Och jag tror inte du är någon som vill ljuga och smussla och smyga.

Jag tror på dig. Du fixar det här.
Kram ❤️

Maken vet mycket men inte allt, jag tror inte jag orkar mer just nu…. Just nu vill jag bara vara nykter och inte längre svika den jag älskar så mycket. Jag är ingen person som vill vara i lögner men ibland är sanningen alltför hård och kan göra mer skada. Jag vill ju klara detta att bli nykter för min skull först och främst. Jag kommer att berätta, behöver bara fler dagar i ryggen, behöver känna mig på banan igen. Jag har iaf i vår varit utan a betydligt oftare än med. Jag fortsätter kämpa, sköter jobb, hus och hem. Jobbar mycket med mig själv, äter bättre än tidigare och tänker nästan inte på annat än att jag vill slippa dricka. Ser en nykter sommar framför mig och en dag i taget. Adjävulen ska inte få besegra mig! Ska återigen läsa Craig och Annie, minst 30 minuter per dag. Har dock en annan känsla i kroppen denna gång, kanske önsketänkande men är så eländigt trötta på att förstöra för mig själv när jag ju kunde ha det så bra. Skriver här för min egen skull, vill ju vara så smart att när jag nästa gång drabbas av adjävulen går in och läser hur dåligt den faktiskt gör mig, att ångesten och självhatet är det enda som ett glas a tillför - inget annat. Rörigt inlägg från en rörig hjärna…. Kram till alla som kämpar därute💕

@Ny dag Du har gjort det bra som har fler nyktra dagar än berusade. Du kommer klara det igen.
Känslan du beskriver är snarlik känslan jag haft sedan mitt återfall. Bara så trött på alkohol och allt den kommer med. Den känslan kom också med en slags styrka och vilja som inte fanns innan. Inte på samma sätt.

Jag önskar dig allt gott och vet att du kommer över tröskeln till slut. Du ger inte upp och det är ett väldigt bra sätt att tackla det på.

@Ny dag Du har jobbat på så fint! Härligt med målbilden med en nykter sommar🌞. Att det känns annorlunda i kroppen denna gång kanske är för att du nu är riktigt less på skiten, att du inte ens får någon skön effekt av alkohol längre, bara ångest och självhat när du dricker. Bra att du inte ger upp, du kan och du vill💪❤️❤️❤️

En god morgon, kaffet smakar gott! Fortfarande så besviken på mig själv, har svårt att tro på att det just är denna gång jag äntligen lyckas att för gott bli en som inte dricker, en som istället väljer att må bra, en som väljer livet. En som inte är en slav under alkoholdjävulen. Har fått tid hos läkare om drygt tre veckor och en liten del i min hjärna tänker ja men då kan du ju dricka fram tills dess, sedan får du ju hjälp… Men med denna sjukdom finns ju ingen sådan lösning utan det är ju jag som måste göra jobbet och ju fler nyktra dagar jag har när jag träffar läkare ju klarare hjärna kommer jag ha och jag måste börja nu dvs inga återfall iaf innan läkaren är min korta målsättning, det har jag klarat förut så det måste gå igen… Idag kommer jag vara nykter

@Ny dag God morgon! Hoppas kaffet smakade gott även idag. Tro på dig själv och din inre styrka, den finns där, jag tror på dig❤️. Hoppas du får en fin lördag🌱🌞💕

@vår2022 ☕️ smakade så som ☕️ ska smaka💕✅. Idag blir det ✅, är borta över helgen med bara familjen och där finns ingen alkohol att tillgå så jag behöver inte ens fundera. Så skönt och lugnt på den fronten! Tack för du tror på mig, jag gör det någonstans innerst inne också därför ger jag aldrig upp. Du är mycket av min inspiration, det verkligen märks hur du äger ditt nya nyktra välmående du💪💕! Och du är så värd det!!!! Jag ska verkligen bottna i mina skav och min dåliga impulskontroll. Boken för dagen är Skål tamejfan igen… Önskar dig en fin nykter lördag, passa på att vila lite extra inför nästa arbetsvecka (så mycket Grattis igen till jobbet!).

Åtminstone är jag nykter! Ångesten och ledsamheten river i kroppen trots att jag är med familjen, vi har det egentligen underbart och jag älskar dem så mycket, vädret är underbart men jag måste bita ihop för att inte verka irriterad. Vill bara försvinna in under en filt för jag mår inte bra, så ledsen. Men jag är nykter!

@Ny dag Tack för dina fina ord💕. Det låter som du har det jobbigt med ångesten och ledsamheten. Det lättar säkert när det gått lite mer tid som nykter. Vill du berätta om hur du mår och din ledsamhet? Det kan vara skönt att sätta ord på sina känslor.

Kram❤️

Vaknar nykter och kaffet smakade gott. Natten varit fylld av uppvaknanden och konstiga drömmar, känner mig ganska matt men kan ta det lugnt idag. Idag är jag också nykter✅

@vår2022 (Skrev en lång text först som försvann och ska nu återge så gott det går) Jag känner stor oro inför framtiden och det är främst kopplat till alkohol och mina återfall. Men också att jag i min personlighet har ett destruktivt beteende och är otålig dvs har svårt att tänka långsiktigt och är i behov av direkt belöning/resultat. Jag har då ibland noll konsekvenstänk och det är vid dessa tillfällen återfallen kommer. Det är som jag inte längre styr över mina handlingar, tänker att imorgon… och blir ett offer för mig själv… Jag har på olika sätt hanterat detta i mitt liv. Jag har samma beteende med shopping och skulle med lätthet falla i sms-lån fällan om jag vill köpa något. På gott och ont (!) har jag god ekonomi så det är inte aktuellt men mitt sparande till exvis pension skulle kunna vara väsentligt högre. Detta beteende skapar rädsla och osäkerhet inför framtiden, hur f-n ska jag klara det långsiktigt? Därav min ledsamhet tror jag.

Jag kan heller inte lita p mig själv i mitt mående. Många dagar när jag vaknar har jag förlamande ångest/oro/panik och kommer knappt ur sängen, har svårt att genomföra saker jag föresatt mig (tack och lov kan jag ännu sköta mitt arbete vid dessa dagar men det är i princip det enda). Sedan helt plötsligt är jag ”normal” igen, kan känna tillförsikt och då brukar jag kompensera för de andra dagarna… I självtest för adhd får jag höga poäng, likaså hsp och gad. Jag har haft både anorexi och bulimi (ganska svår och djup, ca 15-18 år och blev fri mycket på egen hand även om jag hela tiden hade kontakt med psykiatrin som då dessvärre inte förstod mekanismen med sjukdomen utan fokuserade på symptomen). Ätit SSRI under perioder men känner inte att det hjälper som avsetts, mår iofs lite bättre..

Jag vet att alkohol förvärrar detta tusenfalt och att jag måste ha lång, nykter period för att veta vem jag verkligen är. Vad gäller alkohol i sociala sammanhang dricker jag inte utan bara destruktivt i smyg och har ingen botten känns det som även om jag aldrig tappar ”kontrollen” hur knasigt det än låter… Idag är jag nykter ✅

@Ny dag Förstår att du kan känna oro för framtiden med all ångest och att mående skiftar så tvärt. Antar att bulimi/anorexi, shopping och alkohol har någon slags gemensam nämnare, att de alla ge någon slags kick samt att ätstörningen och alkoholen har det gemensamt att det sker i smyg och att ha kontroll. Att man vill vara ifred och få utlopp. Att det finns en beroendeproblematik i alla dessa beteenden. Du har mycket att tampas med. Förstår att det är lätt att ta till alkohol för att slippa känna och bara fly bort. Men som du själv säger ökar det just endast på ännu mer ångest och skam. Det som skulle vara hjälpsamt är psykologsamtal för att reda ut i allt, vad som orsakar din ledsamhet och din ångest. Att försöka få tag på det inom dig, undersöka det, ta upp det på ytan, då blir det inte är så farligt längre. Att ”se faran i vitögat” är många gånger tungt och tufft, men det oskadliggör dess kraft som förgör och skrämmer. Min erfarenhet är också att det blir en oerhörd lättnad att komma åt det som skaver och ger frid och medkänsla med mig själv. Ledsamheten och ångesten känns inte lika skräckslaget och hopplöst när den träffar den inkapslade kärnan, den spränger muren som omgärdade den. Om jag minns rätt har du kontaktat en psykolog.

Du är jätteduktig som håller dig nykter och du kämpar på så hårt. Ta hjälp av din man så du får stöd, det är lättare att vara två om det och du behöver inte hålla en fasad uppe som att så mycket energi.

Massor av kramar❤️