jag har varit cannabismissbrukare i 5 år förr och slutade med det men blev istället utbytt till alkohol efter en tid. innan alkoholen tog ja hand om mig själv, tränade. gick ner 30 kg för ja hade blivit överviktig. sen en sommar 2019 slog det till och de blev fest o ja träffade lite fel folk som drog ut mig på fest efter fest. de kunde vara i 6-7 dagar me mkt drickande. 12 öl per kväll . vila hemma 2 dagar o sen ut igen i en vecka. allt spårade ur. efter detta kom ja hem o blåste 3 promille. jag mådde dåligt i 8 dagar o krälade mig fram till kylskåpet. de va olidligt. jag trodde ja skulle dö och att ja skadat något. därefter drog ja till sjukhuset och fick nervöst ta blodprover. inga leverskador. o fick tillsagt till mig att levern pallar mkt. de gjorde att ja om vardagarna ibland va ute efter jobbet o drack o drack. vilade någon vecka sen ut igen. de här pågick fram tills januari 2020. med lite pauser emellan åt men ändå en förbrukning några dagar i veckan. sedan började jag med 10-14 dagars pauser. de började eskalera igen och kunde supa 10 7.2 öl om dagen i 5 dagar. sen 10-14 dagars paus igen. sen har de hållt i sig så tills nu. har märkt på senaste tiden att de känns svullet på höger sidan av magen. ja vet ej om de är magen tarmarna lr levern. ja brukar återhämta mig efter ungefär 5 dagar nu för tiden och dessa 5 dagar är olidliga. jag orkar inte mer o har bestämt mig för o sluta. nu har ja varit utan i 4 dagar o börjar må bättre. men denna gång var bakisheten olidlig. har inga symptom riktigt. förutom se känns svullet under bakisdagarna. känner mig lite halvt hjärnskadad dessa dagar.. torr som fan i munnen o allmänt helt slut. yrsel. så denna gång är jag rädd något gått riktigt snett. ja skulle vilja vara nykter i 6 månader innan ja vågar gå o testa mig hos doktorn. jag är rädd att ja har en död lever i kroppen. som ej ja kan återhämta mig ifrån... ja får panikångest och rädd för o dö. ja har inga blodiga kräkningar eller gråvitt skit osv men levern kan ju spöka.. hur mkt tål den? är jätte rädd o vill inte leva mer. de känns kört bara. de känns som det är för sent. ja tänkte ja kunde skriva av mig här för o höra om andras historier eller något. hur rädd bör ja va? ja har rätt hög tolerans o kan dra i mig mkt utan o spy o ja är rädd för att min höga tolerans skadat mig... vill ej dö. men ja får skylla mig själv. och inom några dagar nu kmr snart min nyfödda son.. och ja är så besviken på mig själv att ja kanske råkat skada mej själv så mkt att ja kanske inte kan finnas i hans liv så länge. kanske har en totalförstörd lever lr något eller ingen lever alls kvar.

Två veckor är bra jobbat! Finns det nåt sätt som du skulle kunna göra så att det intensitet 4 dagar i rad om du råkar dricka?
Sen skriver du att det var bråk med tjejen som utlöste det den här gången. Jag tror att det är viktigt att fundera över vad som triggar igång så att man kan undvika såna situationer i framtiden. Ja, nu är det svårt att undvika bråk med nära kanske, men ändra sitt sätt att se på det kanske.
Jag tycker att du ska läns dig stolt över alla dina framsteg och din vilja att få ordning på allt. Lycka till!

allt blev bra till slut, men ja va nära idag igen för mådde skit. och hade mycket o göra på jobbet. men tjejen hjälpte mig ifrån de. inte haft lika illa symptom denna gången som ja brukar. men när ja väl hamnade i bubblan valde ja o köpa svagare alkohol än ja brukar. de är som man nånstans därinne när man hamnar i bubblan ändå försöker bli bättre. men de går långsamt framåt på något sätt. små förändringar i valen, och rutinerna ändras långsamt. är lite trött på dessa 2 veckors pauser. samma datum nästan igen också som förra månaden. nu närmar ja mig start med nya jobbet. får hoppas de hjälper också. jag vet att jag kommer förlora den här jobbchansen om jag fortsätter såhär. i mitt yrke gäller de o va kreativ o använda hjärnan konstant. ja blir helt tvärt om efter ja druckit. vissa perioder inom mitt jobb kan de va en del hjärndöda uppgifter. de är efter man slutfört de kreativa. verkar vara under de mer ”hjärndöda” perioderna ja får för mig o börja igen. man slutför något kreativt hårt arbete först, levererar på deadline och sen är de mindre tekniska saker som efterarbete liksom. o de är då de kan hända. när hjärnan inte konstant e inne i något och arbetar, så fort de är lite mindre fart, då e man ute efter nån slags stimulans med fart o fläkt. den här beroendehjärnan har ju skapats av cannabismissbruket tror ja. ja va inte alls så sugen på alkohol förr. var mer normal konsumption. efter man sluta me 5 års konstant rökande blev de alkohol. mest för de är lättast o få tag på och inte olagligt och de finns nära tillhands. ja känner mig inte stolt över o va utan i två veckor såhär regelbundet. men ja antar att för varje dag man inte druckit är de nån slags vinst. ja ska försöka slå rekord denna gång. har ju läst att A e så pass giftigt att de tar ju rätt lång tid o avvänja sig helt från det. kanske ska prova AA igen när de krisar. ja pratar för lite med människor om detta. nya jobbet ingår ju nån slags hjälp också me psykologer osv. men aldrig vågat använda mig av de riktigt

Härligt! Ta hand om dig nu och se till att vila och äta så du inte går upp i för högt stressläge. Det här klarar du, vila i nykterheten, och i att vad som än händer så löser du det bättre nykter.

@Kennie det är efter dessa dagar ja oftasts failat. då de är som tyngst. ja skulle beskriva de ungefär som samma känsla när man är vrålhungrig. kroppen är hungrig efter A. jätte konstigt. vet itne om fler känner igen de.

Har du testat att äta riktigt ordentligt och sen vila när du får den känslan? Jag tror det går att styra om så hjärnan blir nöjd av det istället.

@Kennie aaah har provat de . de är lite samma känsla som att vara nikotinberoende . men håller mig inne och får hoppas de försvinner. ska köpa nåt skräp nere på kiosken istället o sätta mej o göra 3d

ganska konstig känsla de där. Men de är som att aptiten har ökat som FAN. efter att ja slutat dricka och sen tränat varje dag också. magen mkt bättre oxo nu. dock gillar ja inte o ha stor aptit.

@aldro samma för mig, aptiten ökat och jag småäter hela tiden. Vill inte ha det så! Går upp i vikt trots att jag tränar. Har aldrig tidigare i livet behövt tänka på vikten. Det viktigaste är naturligtvis att vara alkoholfri men Tips mottages gärna på att sluta äta hela tiden🙈
Ha en fin fortsättning på helgen🌺

Det är knepigt med beroenden och hur de ändrar form. Likt dig skapades mitt beroende ut andra substanser än alkohol. Benzo för min del. Avslutade det bruket för 294 dagar sedan och därefter blev det mer alkohol. Jag upplever inte att jag äter mer när jag försöker hålla mig från A men efter benzoavlutet åt jag som en galning de 3 första månaderna. Hade ett konstant obegagligt sug i magen som fick mig att tro att jag var hungrig. Det var nog abstinenskänslor i diffus form.

Brukar ha en god och sund kosthållning men just då tillät jag mig att äta. Den tiden var så sjukt jobbig ändå. Gick upp 10 kg i vikt på 3 månader. Det är galet mycket för att vara jag. Men det var önskade kilon då jag innan avslutet istället var aldeles för underviktig. När jag hade ätit obehindrat i 3 månaderna la jag om kosthållningen igen och tappade några kilon.

En vän som också slutade med just cannabis för några år sen har dock fortfarande inte slutat äta. Portionerna nog tredubblades efter avslutet och det är fortfarande snacks och läsk varje kväll 😅

Hej igen!

Det där med kosthållning 🙂
Så här gör jag.

Själv blir jag väldigt påverkad av hunger. Blir stirrig, hyperaktiv, ofokuserad och får ett svajigt humör om jag inte sköter en god kosthållning. Känner mig nästan abstinent när jag är hungrig 🙃🤯 är lite adhd'ig av mig och behöver sköta strikta matrutiner för att hålla mig stabil och kontrollerad.

Hinner jag bli hungrig mellan måltiderna tenderar jag att bli mer sugen på kolhydratrik mat, pizza eller gottis, äter då för mycket och får matkoma. Det blir inte stabilt.

Har inte besvär med vikten men ser till att aldrig slarva med matrutiner och kosthållning för att helt enkelt se till att må så bra jag bara kan. För att hålla mina energinivåer stabila och för bästa möjliga harmoni och för att slippa överdriven hunger och lust till onyttiga intag.

Äter mat 3-4 ggr per dygn. Lite beroende på hur mycket jag rört på mig. Strikt proteinrik kost bestående av vanligtvis kycklig med grönsaker och spenat Ibland med nötter. Mycket ägg. Älskar fläsk och nötkött men undviker det till vardags. Äter heller tex inte bröd till frukost eller mellanmål. Proteiner varje mål. Endel skulle kalla det GI, endel kallar det stenålderskost. Men jag tänker inte att jag håller en typisk diet, det är vad jag äter för att jag mår väldigt bra av det. Äter mig mätt varje mål. Men inte övermätt. Äter en rimligt portion som varken är liten eller stor. Bara mättande.

Har funnit en bra balans mellan hur många timmar emellan måltiderna jag behöver och dricker mycket vatten emellan. Törst kan ju också skapa en sorts illamående som kan upplevas som hunger.

Är det så att man önskar att förlora vikt är denna kosthållning fördelaktig men jag äter den för att den håller mig stabil och mycket välmående. Och jag får aldrig ett sötsug när jag håller mina matrutiner. Kan tillägga att jag inte har mycket underhudsfett och den här kosten gynnar istället muskelmassan.

1-2 dagar per vecka blir jag toksugen på kolhydratrik mat och de dagarna lyxar jag med tex pizza, flottig god pasta med fläsk eller nöt eller nått gott färskt bröd. Det blir liksom mitt godis. Och det är ju också viktigt att kroppen får kolhydrater. Men jag baserar inte kosten på det. Mer som ett nödvändigt tillägg isf.

Är också noga med att använda kosttillskott för att täcka Omega 3. Är nämligen lite dålig på att få i mig tillräckligt med fisk utifrån kosten. Dricker dagligen hemgjorda citronshottar ofta med ingefära och försöker så långt det går att få i mig de vitaminer och mineraler som kroppen behöver. En del kräver tillskott, endel är enkla att få i sig via kost och eftertanke.

Törs knappt säga det högt utan att säga peppar ta i trä, men är i stort sett aldrig sjuk heller.
Är alltid pigg 😃🤸⛹️

Nu kanske ingen bad om mina specifika kostråd men vill man hålla vikten och undvika onödig hunger och sötsug så funkar det här iaf för mig.

Önskar en skön helg 💕

Ska nog tillägga att min kost med så mycket kyckling, ägg, olivolja och aldrig smör dock gett mig orimligt höga nivåer av Omega 6. Det kan visst också skapa en obalans.

@aldro
Inte ska vi skjuta av dig inte.
Jag har också dag 1, igen...
Kände förvisso likadant när jag vaknade imorse.
Snälla skjut mig bara! 😁

Jag ska gå dag 2-rundan imorgon. Följ med! 🙂

jag försöker tänka tillbaka på vad det var häromdagen som gjorde att ja drack igen. ja minns att de var någon slags känsla som att ”de går upp i skallen till slut” typ som att man drunknar. även fast min vardag inte är speciellt hård, jämfört med andra. så verkar de inte krävas så mycket för att ja ska känna att ja typ drunknar. en stress som växer o växer o växer. ja börjar undra om de är någon slags abstinens som växer på mig. ja va inte såhär förr om åren. jag antar att det är något som försvinner efter längre nykterhet. ja minns att vi hade haft en familjedag liksom. och sen skulle alla sova. och de va som att ja skyndade mig till närmsta bar. typ som att; Nu jävlar e jag ledig. jag förknippar ”ledighet” med att bli wasted tydligen. men ja hade ju varit ledig hela dagen? hade ju haft familjedag o de va mysigt? kände mig lite dålig som inte kunde känna att de va ”ledighet” för mig. hjärnan som liksom spinner i 250 km i timmen. har en person ja kan kontakta nu iaf om de krisar. tänkte prova på de. om 20 dagar börjar jag nya jobbet så måste vara kvick i skallen och kroppen. ingen semester blir de i år heller för att ja börjar nytt jobb nu i slutet av juni. de va som att ja ville dra ut ”en sista gång” . men om ja fortsätter så kmr de aldrig bli ”en sista gång” . har tänkt varje gång ja krökat att ”de är sista gången” ” en gång till bara” . man lurar sig själv totalt. man blir aldrig nöjd. ja minns att de va samma med cannabis förut. man provade några gånger och de slutade med 5 år. den kom jag dock ifrån till slut. de här giftet känns nästan svårare. också mer påtagligt för kroppen fysiskt. dödsdrogen.

Helt klart mer fysiskt påfrestande än flesta andra substanser.

Men du... Det där snurret du upplever?
Hur längesen var det du slutade med cannabis? Det kan inverka en tid efter avslut.
Men också, har du några obehandlade diagnoser tro?
Förlåt om jag frågar så direkt men sådant kan ställa till det och bidra till att huvudet inte får ro. Är också vanligt att man väljer substanser för att nå den ron.

Hoppas du får sova gott inatt 🙂