jag har varit cannabismissbrukare i 5 år förr och slutade med det men blev istället utbytt till alkohol efter en tid. innan alkoholen tog ja hand om mig själv, tränade. gick ner 30 kg för ja hade blivit överviktig. sen en sommar 2019 slog det till och de blev fest o ja träffade lite fel folk som drog ut mig på fest efter fest. de kunde vara i 6-7 dagar me mkt drickande. 12 öl per kväll . vila hemma 2 dagar o sen ut igen i en vecka. allt spårade ur. efter detta kom ja hem o blåste 3 promille. jag mådde dåligt i 8 dagar o krälade mig fram till kylskåpet. de va olidligt. jag trodde ja skulle dö och att ja skadat något. därefter drog ja till sjukhuset och fick nervöst ta blodprover. inga leverskador. o fick tillsagt till mig att levern pallar mkt. de gjorde att ja om vardagarna ibland va ute efter jobbet o drack o drack. vilade någon vecka sen ut igen. de här pågick fram tills januari 2020. med lite pauser emellan åt men ändå en förbrukning några dagar i veckan. sedan började jag med 10-14 dagars pauser. de började eskalera igen och kunde supa 10 7.2 öl om dagen i 5 dagar. sen 10-14 dagars paus igen. sen har de hållt i sig så tills nu. har märkt på senaste tiden att de känns svullet på höger sidan av magen. ja vet ej om de är magen tarmarna lr levern. ja brukar återhämta mig efter ungefär 5 dagar nu för tiden och dessa 5 dagar är olidliga. jag orkar inte mer o har bestämt mig för o sluta. nu har ja varit utan i 4 dagar o börjar må bättre. men denna gång var bakisheten olidlig. har inga symptom riktigt. förutom se känns svullet under bakisdagarna. känner mig lite halvt hjärnskadad dessa dagar.. torr som fan i munnen o allmänt helt slut. yrsel. så denna gång är jag rädd något gått riktigt snett. ja skulle vilja vara nykter i 6 månader innan ja vågar gå o testa mig hos doktorn. jag är rädd att ja har en död lever i kroppen. som ej ja kan återhämta mig ifrån... ja får panikångest och rädd för o dö. ja har inga blodiga kräkningar eller gråvitt skit osv men levern kan ju spöka.. hur mkt tål den? är jätte rädd o vill inte leva mer. de känns kört bara. de känns som det är för sent. ja tänkte ja kunde skriva av mig här för o höra om andras historier eller något. hur rädd bör ja va? ja har rätt hög tolerans o kan dra i mig mkt utan o spy o ja är rädd för att min höga tolerans skadat mig... vill ej dö. men ja får skylla mig själv. och inom några dagar nu kmr snart min nyfödda son.. och ja är så besviken på mig själv att ja kanske råkat skada mej själv så mkt att ja kanske inte kan finnas i hans liv så länge. kanske har en totalförstörd lever lr något eller ingen lever alls kvar.

@Natalia någon sömn blev de inte. fortfarande uttorkad, ont i höger sidan och är ett vrak. men bara dag 2 hitills så bara lida ut med lite läsk o mat. känner mig som 70 år. magen e kaos. tarmarna som säkert e såriga. vem vet. får se hur de går. angående diagnoser har jag fått påpekat genom åren av flera personer jag antagligen har något. jag är ju lite speciell tror jag. speciellt dom som själva har diagnoser har nämnt de till mig. jag har aldrig utrett något dock. så ingen aning om exakt vad. däremot har den diagnosen jag har varit fördelaktig inom mitt yrke som är 3d artist. på jobbet går det extremt bra. men lugnet hittar ja inte riktigt utan substanser. och jobbet missbrukar jag väldigt mycket för de håller mig i schack. kan vara fokuserad i många nånga timmar. och uppnå mina mål. antagligen därför det går så bra. utan jobbet har jag väl inte kännt jag är någonting liksom. det är min zon liksom. där jag trivs mest. min terapi och min yoga på något sätt. när jag inte gör art tex så spinner bara massa ideeer i huvudet och ja vill springa hem o fortsätta måla.

@Natalia jag jobbar ju hemifrån också. så de blir lätt ensamt och man är en liten ensamvarg på nåt sätt. hela min lägenhet är ett kontor liksom med massa maskiner o stora skärmar. färglampor i mörkret. en filt hängandes över balkongdörren för o behålla mörkret. sover i en bäddsoffa för bor litet. och för mycket arbetsstationer o sånt. ja du får ju bilden. börjar kl 10 liksom och får ett uppdrag. o sen sitter man o målar o grejer i 12 timmar . o sen personliga projekt också. så full rulle. går till gymmet vanligtvis också 5 dagar i veckan. när ja inte är bakis alltså. bakisheten kan hålla i sig en vecka. så blir lite slarvigt vissa veckor när ja fallit dit. hög musik och massa jobb om dagarna. mkt klassiskt på senaste. ibland blir man lite knäpp, men knäppheten har också bidragit till bra ideer i konsten på något sätt. på fredagarna är man lite mörbultad för de är då jag går ut o tar lite paus. försöker träffa familj osv då, men oxo hänt man valt en bar, och bearbetat sitt hårda arbete under veckan på något sätt. reflekterar med A och släpper taget. skitbeteende

@aldro
Jag tycker gott att man får vara lite speciell. Det är jag med 🙃

Men det låter bra att du har koll på vad du behöver för att stimulera dig och medveten om att du har svårt att nå ro. Det var väl lite det jag funderade på. För det är jättebra att ändå veta vad man själv behöver så man har bra förutsättningar att må så bra man kan utifrån sina egna behov.

Älskar när jag möter människor som du, som helt går upp i sin grej och kan allt om den. Det är en vacker och mycket iderik värld.
Ta vara på den styrkan hos dig!
Det är inte alla som har din förmåga. Stora imponerande prestationer kommer ofta ur just den förmågan.

Du måste inte vara som alla andra.
Ditt hem behöver inte se ut som andras. Det finns inget rätt och fel.
Brukar ofta säga att normal people bores me 😅

@Natalia hahaha tack. ja har ett bra liv annars liksom o allt går bra. fattar inte varför ja vill förstöra . har en del tunga trauman sen barndomen. de är väl de som ligger och gror omedvetet säkert. vill bara ha dag 8 nu. vill bli frisk. extremt lidande o må såhär. blir knäpp. andningen är fortfarande tung också. som att ja måste koncentrera mig för o andas normalt. usch. ja ne men ”normalt” e inte lika roligt hehe ;D. skulle vilja gå på möten egebtligen o träffa folk. men de är ju de här med tid som e svårt. och nu har jag ju satt en standard med jobbet och leverera i snabb tid med kvalitet. så vill inte minska ner på de heller. nya jobbet vet ja inte ens om ja kmr klara vi får se. amerikanskt stort bolag. men om ja inte dricker hoppas ja de går bra. måste försöka klara av det för de är saftigt jobb för min ålder. är ju bara 29. usch känns som ja måste dricka typ 20 liter vatten för o få bort uttorkningen. varje gång ja druckit också har de bara blitt värre o värre symptom även fast ja har haft 10 dagars pauser. antagligen har väl kroppen inte fått chans o reparera sig helt.

jag har en dröm. svår dröm… sluta med all skit bara. all stimulans. allt gift…. vill sluta snusa också. vill bli ren från allt onödigt, typ meditera och hitta en annan sida av mig själv. något som håller. först och främst ska A BORT!! sen skulle ja vilja sluta snusa. ha bättre kosthållning, respektera min kropp liksom. mitt snus är dock extremt starkt så kommer vara helvete. men en sak i taget. ibland skulle ja vilja sjukskriva mig i en vecka eller två och regelbundet gå på möten och beroendemottagningar o massa. ta blodprover. styra upp allt. läka kroppen. se positiva förändringar med att kroppen läkt mer. bli motiverad av de positiva effekterna med en helt annan approach gällande hälsa. en ny version av mig själv. sitta ner vid nån solnedgång och till slut tänka; nu är jag fri. jag klarade det. jag är fri från gift. och mår bra.

@aldro

Det här nya jobbet. Är det platsbundet eller kan du fortsätta jobba hemifrån din borg?

Det är inte alls konstigt att du känner osäkerhet inför det nya jobbet. Du vet ju ännu inte helt vad du har att vänta dig. Men även om det låter och känns stort så försök att ta det med ro och tålamod inför att det är nytt och att det tar lite tid innan allt sitter på plats för dig. Det kan kanske kännas som att du inte har kontroll och fullkomlig överblick och det kommer ta mycket energi från dig. Ta det med ro. Överblick och kontroll är sådan man ändå inte kan stressa fram. Det kommer med tid. Du kommer växa in i det och efter en tid kommer det vara lika självklart för dig som det du gör idag. Är man ny har medarbetare också förståelse för att man behöver lite tid att komma in i det. Försök att ha tålamodet att se att det kommer att klarna 🙂
Om du senare upplever att du inte trivs är en annan sak. Sånt händer. Och alla arbetsplatser passar oss inte. Sånt händer också.
Men tvivla inte på dig själv.

@aldro

Om du känner att du vill och behöver sjukskriva dig en vecka eller två. Gör Det! Det ät inget fel med att du vill ta hand om dig själv. De där veckorna kanske gagnar dig på sikt.

@Natalia tack för orden och engagemanget. känns alltid bra o prata me någon. borde finnas nån sån här chatt istället för forum. ja det är hemifrån. amerikanskt så huvudkontoret är ju i kalifornien liksom. de är Nvidia corp så därför lite nervöst. amerikanarna är ju ganska hårda hehe. ja man får göra sitt bästa liksom. försöka gå in med ro

@Natalia haha. aaah själv har man haft möte i flera timmar och snart kommer nya kontorsmöbler som ska byggas ihop. är fortf helt broken. hård dag. men bara hålla ut . 3 dagen imorgon