Idag är det lite skakigt. Jag fick för mig att det var bäst att passa på medan jag fortfarande kunde dricka. Från fredag till igår har jag druckit 2½ Bag in Box. Fullkomlig galenskap och så obegåvat att jag skäms! Inga sociala katastrofer dock, eftersom jag numera hör till ensamdrickarna. Vad fick jag ut av det? Inget, förutom att jag har tillbringat tre dagar i en mental dimma, och att jag pinkat ur min närmare 800 spänn. Har hällt ut det sista vinet i slasken. Det luktar inte så gott i mitt kök just nu!
Tur att jag har så pass mycket förnuft kvar att jag bett om Antabus. Jag var på beroendemottagningen i morse och fick min första dos. Jag kommer att gå dit en gång i veckan för ett "övervakat intag", resten tar jag hemma. Bra lösning, jag har ingen möjlighet att fuska. Det är lite blandade känslor över det här, men mest av allt en känsla av befrielse.

@Natalia skrev:" Får nästan försöka ta rygg på dig" Jag är knappast något bra exempel, men jag kommer garanterat vara nykter de närmaste tre månaderna.

@Onkel F

Känsla av befrielse är en positiv känsla enligt mig och tycker det var väldigt starkt av dig att komma iväg och ta första dosen tycker jag ✌️

Kram och ta hand om dig på bästa sätt den här första veckan ❤

@Natalia Rätt ok, faktiskt. Fick lite abstinenskänslor igår kväll. Inget direkt sug, men den där vaga känslan av oro i kroppen. Atarax fungerar bra för mig när den känslan kommer så länge jag håller mig till 1 -2 per dag, fler än så gör mig lite dåsig och seg dagen efter.

Lite läskigt med invanda mönster. Jag har morgon passet i den gemensamma tvättstugan. Normalt brukar jag tvätta lördagsmorgnar, och när det stöket är klart brukar jag belöna mig "lite" vin vid 12-tiden.
Idag, när jag laddade den första omgången tvätt, hör belöningssystemet av sig: Hmm, tvättmaskiner. Skönt då är det snart dags för lite vin! När @andrahalvlek var aktiv här skrev hon om att lära sig göra saker för första gången utan alkohol. Hon syftade väl mer på födelsedagar, större helger och så, men det gäller även i det vardagliga lilla.
Det går att lära om hjärnan igen, det är bara att ge den lite tid. Med eller utan mediciner som stöd.

Förlåt att jag skrattar 🤭 men bilden av hur tvättmaskinen triggar belöningssystemet är så rolig!!

Vi har ett digert jobb att göra vad gäller omprogrammering av situationer, känslor och… tvättmaskiner!

Ha en fin dag☀️

@Allegra Helt OK, inser själv att det låter lite udda🙄Men vissa saker får mig att reagera som Pavlovs hund när det gäller alkohol.

Lite abstinens / sug under eftermiddagen. Det hade kanske varit lättare att börja med medicinen under en arbetsvecka, då har man inte så mycket tid att känna efter. Men då hade min semester förmodligen varit tämligen a-indränkt. Bättre såhär, det blir bättre om några dagar. Det gäller bara att hålla sig sysselsatt.

Funderar på om jag skulle prova AA igen, de tjatar om det på mottagningen. Var på några möten för ett par år sedan, men det kändes inte rätt. Det är ju trots allt (riktiga🤣, vems stolle till läkare var det som sa så?) människor med samma målsättning som jag. Det är metoden jag är tveksam till.

@Onkel F

Jag känner mig inte heller tillfreds med AA. Har bara provat ett onlinemöte men kände inte att det var något för mig alls. Har du kikat på Cairys app? Finns mycket olika saker där som kan vara värt att titta på iaf.
Min fd. Svärmor är med i "länkarna". Nu var det många år sen hon slutade med alkohol men hon är fortfarande med på träffar med dem. Hon brukar prata om att deras träffar har ett mer öppet klimat och inte samma metoder som AA. Hon klarade nämligen inte hellre AA-möten.

Hej @Onkel F !

Skönt att du har fått börja m antabus👍🏻
Ja, vilka invanda mönster man har….Ang AA så verkar det som en metod som ligger t grund för mycket behandling. På rådgivningscentrum där jag går använder man bla de 12 stegen och min kurator pratar ofta om AA.

Ha en fin onsdag ☀️💕

@Onkel F Atarax är som en allergitablett som sägs vara lugnande. Trött blir du nog av histaminet. Finns ju naltrexon och liknande som minskar suget och gör att du inte vill dricka lika mycket. Prata med en läkare. Finns flera varianter som inte är beroende framkallande. Sånt hjälper till samtidigt som du går på nån sorts AA eller inom vården. Prova dig fram.

@TappadIgen Personen bakom det nicket är jag stort tack skyldig. Jag uppskattade verkligen hennes sätt att gå på om "Faktametoden" och att hon var en outsinlig källa till tips om böcker, video och podcasts. Ibland verkade det som om hon hade forumet som heltidssysselsättning! Kom just på att jag helt har glömt Närvaropodden, måste kolla upp om den fortfarande är aktiv.
Jag hoppas verkligen att allt är väl med @andrahalvlek!

Tack för att du framförde hälsningen! 🤗

@BEATNGU Tack! Jag går på en beroendemottagning sedan ett drygt år tillbaka, och har en väldigt bra kontakt med läkare och "min" sköterska. Jag har provat allt utom Campral och Voodoo 🙄Har provat Naltrexon, men som sköterskan sade, det är individuellt hur det fungerar. För min del fungerade det inte. Drack kanske lite mindre mängd varje gång, men lika frekvent som utan.
Påbörjade en ny Antabusbehandling i måndags. Har landat i att jag behöver det för att låta bli att dricka. Hur jag skall göra för att sluta dricka har jag inte kommit på ännu.

@Onkel F Nej den biten måste vi fixa själva. Det gäller bara att hitta sin grej som funkar. Jag gick ju länge på öppenvården och det var det sista som behövdes för att hålla mig ifrån skiten.

@Natalia skrev:" Hur mår Pavlos hundar idag?" Ligger och flämtar med tungan ute! 33 grader varmt är lite för mycket för mig. Var på mottagningen och tog min andra dos Antabus i förmiddags. Inga biverkningar, skönt. Lite trött, men det beror nog på att jag börjat promenera en timme varje dag från i måndags. Det får räcka som förändringar ett tag.

@Andrahalvlek Spara pengar till hundvalpen - i stället att dricka? :-)
Säkert enda sättet att köpa en riktigt god vän! :-)
Hoppas du har druckit dyra grejer, så att du får din söta vän snart!

@Onkel F starkt av dig att ta Antabus! Allt som hjälper är bra! Jag skrattade också åt dina tvätt-tankar för jag har varit alla grader av full i tvättstugan här. Blir till att lära om, det går, men kanske tar tid. Jag håller på dig! 🌸

@Onkel F Finaste du ❤️ Jag hoppas så innerligt att du verkligen lyckas sluta och INTE börja dricka igen. För varje nykter månad du får i ryggen så blir det bara enklare och enklare. För mig är alkohol en icke-fråga sen lång tid tillbaka. Jag dricker inte alkohol. Punkt. Under det senaste halvåret har jag varit djävligt svårt deprimerad, men inte en enda gång har jag tänkt att alkohol kan vara en lösning på det problemet. Tvärtom. Den 9/8 firar jag 2,5 år som nykter 🥳🥳🥳 Kan jag så kan du! Jag lovar. Faktametoden är det allra bästa sättet! Tror jag.