@Geggan Mest stolt är jag över 0 choklad och 0 glass under två veckor, tjoho! Jag har en skrivbok som jag sätter bockar eller streck i för varje kategori varje kväll, som en daglig checkup. Tar två sekunder. Och samtidigt nöter jag in goda vanor.

Kram 🐘

Idag ska jag på bio. Helt själv. Jag vill så gärna se filmen ”Där kräftorna sjunger” och jag har haft lite sjå att knö in det på rätt dag, med tanke på optimal lust och ork.

Jag orkar inte blanda in någon kompis i den ekvationen. Jag går dit i huvudsak för filmupplevelsen, jag tar bilen dit och direkt hem efteråt.

Jag älskade boken och flera av mina vänner som gjorde detsamma säger att filmen är riktigt bra. Så den måste jag bara se.

En annan film jag vill se är ”Bränn alla mina brev” som har premiär till helgen. Den boken älskade jag också. Men den filmen har jag några veckor på mig att planera in i min tillvaro.

När jag var föräldraledig med äldsta dottern så åkte jag ofta på bio själv, när hennes pappa kom hem från jobbet. Så det är inte en helt ny upplevelse att gå själv på bio. Nygammal snarare.

Jag tittar dock inte på vad som helst. Jag gillar inte actionfilm och marvel och sån skit. Den senaste filmen jag såg var ”A star is born”. Den såg jag två gånger på bio och två gånger på tv. Kanonfilm.

Idag visade vågen ett litet minus, tjoho! Men det är vägningen på måndagar som räknas och noteras. Det är dock skönt att få ett kvitto på att balansen in och ut är satt på rätt nivå.

Fast nu i början har det nog mest handlat om att stoppa viktökningen. + 20 kg på bara några månader skojar man inte bort, det är som ett stor långtradare som kommer dånande. Svår att stoppa.

Kram 🐘

majken_r

@Andrahalvlek Hoppas filmen var bra! (Om du hunnit se den). Blir inspirerad av ditt inlägg, ska nog ta och boka en bio-date med mig själv ☺️ Behöver mycket påfyllnad av bra saker just nu och vara rädd om min ork. Låter bra också att du hittat balans i in-och ut med kosten🍎

@Andrahalvlek skrev: "det är som ett stor långtradare som kommer dånande" 😂Jag känner igen känslan! Du verkar ju ha koll på det mesta, men följer du upp ditt blodtryck också? Inte bra om det smyger iväg upp. Själv är jag livrädd för att mitt skall sticka iväg med tanke på min övervikt och sjukdomshistoria. Jag kollar upp blodtryck och vilopuls varje söndag.

@Onkel F Jag har alltid haft rätt lågt blodtryck, och det sjönk lite till när jag slutade dricka.

På grund av besvär med stickningar och domningar i fötterna tog jag nyligen långtidssocker - och det såg också bra ut. Så kommer jag igång med flås och bygga muskler så har jag gott hopp om livet. Lite viktminskning behövs också för att jag ska orka höja tempot och flåsa ännu mer.

Men det går verkligen framåt. Jag sänkte både kondition och muskler till ett minimum under min depression. När jag började jobba 1/9 orkade jag knappt gå upp för en backe på väg till jobbet. Mjölksyra och flås tvingade mig att stanna och pusta flera gånger. Nu, två veckor senare, klarar jag backen. Flåsar gör jag, men jag behöver inte pausa! Gympan gör nytta 🥰

Kram 🐘

@majken_r Filmen var jättebra! De har bannemej fått med allt väsentligt. Och det såg ut precis som jag föreställt mig i huvudet.

Sen är det liiite synd att man vet hur det slutar. Slutet var lika överraskande i filmen som i boken. Jag hörde några tanter i salongen. ”Va!?” Den ena tanten fick börja förklara för den andra 🤣

Kram 🐘

PS. Jag åt ingenting under bion. Inte ens popcorn. Jag hade med mig en flaska vatten, inget annat. Tänk att man kan gå på bio utan att äta en massa godis 🤔 Bara det var en upplevelse. Mitt choklad- och glasstopp går över förväntan bra. Att låta bli helt är ett recept som funkar på annat än alkohol. Lite väcker mersug, så inte ens på helgerna unnar jag mig choklad eller godis - och efter bara några veckor slipper jag suget helt.

Jag ska också testa 0-toleransen mot choklad och glass- mina två rediga akilleshälar… inspirerad av dig @andrahalvlek- dock ser jag inte att du lagt in nån grekiska på checklistan: tänka kring: vad vill jag, vad behöver jag.
Inte kettlebells och matvanor- det är jätteviktigt. Men jätteviktigt två är dina alldeles egna egna innerst-inne- behöver.
Sånt som känns mjukt och snällt! kram kram min fina kompis 🥰

Idag ska jag direkt efter jobbet hem till en kompis-kollega (dvs en kollega som också med åren har blivit en kompis). Vi ska äta ihop och sen ska vi spela padel kl 20. Okristligt sen tid för att träna, det får bannemej inte bli en vana. Jag har annars tänkt att jag ska bojkotta padel-vågen, men visst kan jag prova. Jag gillar ju att spela squash, och det finns tydligen stora likheter.

En annan kompis-ex-kollega (hon som fick sparken från oss i början av året och som har börjat på ett annat företag nyligen) ska också komma ikväll. Det ska bli kul att tjöta lite. Förr om åren gjorde vi tre och en tredje kompis-ex-kollega mycket roligt fysiskt ihop. Bland annat löptränade vi och sprang Blodomloppet och en del andra millopp ihop, tex Tjejmilen. För kanske 10-15 år sedan. Det var på den tiden som vi på jobbet drog ihop flera lag till Blodomloppet.

Att jag ens har sprungit millopp känns helt otroligt idag. I hyfsad närtid också, det var ju inga ungdomssynder direkt. Nu med mina lite för många trivselkilon och klena kvidande fötter känns det som fiction, hittepå. Men jag har bildbevis, annars hade jag själv inte trott att det var sant.

Efter jobbet (jag slutar ju kl 15) har jag fått lov att åka hem till kompis-kollegan och sjunka ner i hennes soffa några timmar innan kvällens äventyr. Jag lär vara blixtepigg efteråt så det blir svårt att hålla den vanliga läggtiden kl 22.15. Då har jag ju knappt hunnit hem. Så det här får bli ett trevligt då-och-då-grejs, ingen vana som ska fortlöpa vecka efter vecka.

Jag gillar verkligen att träffa mina vänner och göra en fysisk aktivitet ihop. Inte en droppe alkohol så långt ögat når lär det bli till maten innan.

Kram 🐘

Ajajaj 😩 Tanter ska ta det lugnt, inte snubbla på sina egna fötter och falla raklång i golvet. På bröstkorgen på höger sida, typ alla revben gör ont nu 😢

Jag spelade dock hela timmen, och jag var inte urusel trots att det var första gången. Jag fick beröm för mina servar! Men många slag blev för hårda eller blev slag i luften. Jag är ju så van vid squashracket, som är lite längre och kräver lite kraft för att först dåna i väggen och sen tillbaka.

Jag kan mycket väl tänka mig att spela padel igen, men kl 20 var lite väl sent för min del. Jag har ju läggtid kl 22.15 🤣 Hela mitt liv styrs av kalendern och larm i mobilen.

Värst av allt är att högersidan är min favvosida att sova på. Det går INTE att sova på den sidan. Någon gympa med SVT-Sofia blir det inte heller på några dagar. Ja ja, det kunde ha varit värre.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Aj! Det är inte skönt att ha ont på sidan och revbenen. Stackars dig💕. Det enda som gäller är ju vila. Hoppas det inte gör för ont och att det snabbt går över. Ja, träning kl 20 är för sent för mig med. Det är då man sitter och varvar ned inför läggdags. Bra att du inte har något inbokat to och fre.

Ha en bra dag och krya på dig❤️

Jag har lyckats sova. På rygg. Ovant. Högersidan är annars min favoritsida att somna på, men det gick inte ens att ligga på vänstersidan utan att det gjorde mer ont. Det gör ont när jag hostar och när jag tar i med högerhand/arm. Kände det tydligt när jag drog i handbromsen när jag kom hem.

Fraktur har jag sannolikt inte. Då hade jag haft mer ont. Jag får gå lugnt som en zombie, och så fort jag sitter still känns det okej. Det gick okej att köra bil igår kväll och sannolikt går det då även okej att jobba mina två timmar per dag.

Ingen gympa på några dagar. Men det är okej, det var ett äventyr för mig att lära mig spel padel och sådana ska väl ge några blessyrer. Det kunde gått mycket, mycket värre. Jag kunde ha landat på armbågen tex. Nu sträckte jag mig efter bollen så jag landade på bröstkorgen. Hela min kolossala kroppstyngd på mina stackars revben.

Mina största bekymmer nu: 1) hur fan ska få på mig en bh, 2) hur ska jag lyckas baxa upp morsans rullator i bagagen? Vi ska köra till äldsta dottern på lördag och morsans rullator ska ju in och ut i bagagen några gånger då. Äsch, jag får väl använda vänster hand i huvudsak och hjälpa till med benen.

Kram 🐘

@Andrahalvlek För en tid sedan så skrev jag i din tråd att jag inte skulle skriva ngn mer gång i din tråd eftersom jag uttryckt mig inte så bra h dig. Jag tänker du vet. Fast ibland behöver man gå vidare å när du skriver att du har trillat och slagit i höger sida så gjorde detsamma idag. Ibland blir det en låsning, kan vara en pytteliten förhöjning i vägbanan och jag faller som en fura. På lunchen hände detta mig idag…så j-a ont på höger sida. Ringde 1177. Är hypokondriker. Troligtvis spräckt revben. Blir värre på tredje dagen…kul att veta🙈 Så jag känner igen mig i vad du skriver. Men har ju min man som kan hjälpa mig.

Krya🥰

@Varafrisk Usch, stackars dig! Värre på tredje dagen låter ju verkligen trist. Då ska jag köra tur och retur 40 mil över dagen.

Men jag tror inte att jag har knäckt några revben, då skulle det göra ännu mer ont. Jag kan gå och röra mig, men jag går som en zombie. Inga hastiga rörelser. Och när jag sitter still känns det okej, så jag kan jobba vid datorn.

Mest trist är att jag inte kan sova på högersidan. Det är min favvosida.

Kram 🐘

Sovit gott i natt. På rygg. Tack och lov, säger jag. Min sömn är verkligen mitt sorgebarn och det sista jag vill just nu är att sömnen börjar strula igen. Jag tar fortfarande 1/2 tablett propovan och 1 zopiklon innan jag ska sova. Vågar inte riktigt låta bli. Totalt livrädd för att sömnen ska börja strula igen.

Nästa vecka ska jag träffa läkaren. Tills dess hade jag tänkt sluta med sömnmedicinen. Han ville det. Han sa att jag skulle ta tabletterna varannan dag. Hade tänkt att komma till skott med det lagom till läkarbesöket, men sen kom det här med revbensskadan. Att somna på rygg utan att vrida och vända på mig, vilket är omöjligt pga smärtan, kändes ursvårt att ens försöka göra.

Nåväl, jag får erkänna att jag inte har slutat med medicinen och sen får vi ta det därifrån. Det mesta annat känns positivt, och för mig är det viktigt att både orka jobba och känna mig riktigt nöjd med det jag gör under mina två timmar på jobbet.

Och det gör jag. Jag känner mig riktigt nöjd. Jag får repetera programvaror, planera, strukturera och fullfölja arbetet - och jag får ett faktiskt resultat, som ser riktigt bra ut. Och allt gör jag utan minsta tidspress. Optimal start på återgången i arbete. Tycker jag. Får se vad läkaren säger.

Kram 🐘

Idag ska jag köra totalt cirka 40 mil med både min mamma och min ex-svärmor i bilen. Vi ska hälsa på äldsta dottern, som har bott i Smålandsskogarna i över ett år nu utan att mormor och farmor har fått se hur hon och hennes sambo bor. En viktig resa.

Jag utgår från att det går galant från början till slut - allt annat hanterar jag om det uppstår. Min mamma är en ”bredvidbilförare” i den meningen att hon har tusen synpunkter på mitt körande. Hon stampar hårt i golvet när hon tycker att jag behöver bromsa. ”Ser du den” gastar hon titt som tätt. En prövning för tålamodet minst sagt. Idag ska mitt tålamod få lite träning helt enkelt.

Mina revben gör fortfarande ont. Jag får ta det försiktigt varje gång jag rör på mig, i slowmotion. Men när jag sitter still känns det bra. Mitt promenadtempo är rullatortempo, och det passar ju också utmärkt just denna helgen då det är min mamma som bestämmer promenadtempo.

Min dotters promenadtempo klarar jag inte ens fullt frisk längre. Hon påminde mig häromdagen: ”Mamma, bara för några år sedan var det tvärtom. Det var jag som inte hängde med i ditt tempo.” Så är det. Man kan inte leva på gamla meriter.

Kram 🐘

Känner igen mig i vad du skriver om revbenen@Andrahalvlek😅Idag är det sämre för mig. Du är en kämpe man kan inte säga något annat🤗
Önskar dig en fin, lyckosam och tålamodsprövande resa🌺