Jag har bestämt mig. Efter månader med hjärtklappning och döds ångest.
Förstår inte hur svårt det ska vara att bara sluta?
Har druckit ca 1 1/2 vinflaska varje dag i ca 2 år nu..Haft uppehåll på ngr dagar då jag ätit pecilin. Så jag vet att jag kan.
Men nu har ångesten börjat ta över mitt liv, känner hur det sticker i bröstet och hela kroppen skakar av hjärtklappning. (Varit till akuten 3 ggr under ett års tid) inget fel på hjärtat..har högt blodtryck.
Nu måste jag göra detta! Är så förbannat less på att vinet ska styra mitt liv! 1 dag i taget..

Tar du någon läkarhjälp, försöker trappa ner själv, eller slutar du helt?

Känner helt igen mig. Jag är nykter 1-2 veckor, sen dricker motsvarande mängd en vecka, och sen repetera om och om igen.
Jag vet precis hur du känner, jag trodde jag skulle dö inatt, man känner sig så jävla ynklig. Alla känner olika antar jag, men jag får efter ett par dagars drickande svåra sömnproblem, svag i hela kroppen (framför allt benen), idag var jag sååå nära att bara ge upp och ringa alla vårdinstanser jag kunde….. men tog beslut att för 327482 gången trappa ner 1-3 dagar innan jag gör ett uppehåll igen, denna gång betydligt längre.
Det är ett jävla gifta, och även fast kanske 1 1/2 flaskor varje dag inte är dödligt med abstinens osv, så varvar man upp sig själv ännu mer. Var rädd om dig.

Jag provar sluta själv, ska dock till läksre på torsdag pga tarmfickor( oxå alkoholens fel) tänkte då ta upp detta. Så jag kanske får lite hjälp, kanske ngt mot depression och ångest. Har två barn oxå så jag gör även detta för deras skull, men främst för min egen..blir att sova på soffan inatt, lr ju snurra å svettas..igår drack jag bara 1 flaska på 4 timmar. Så kände mig ovanligt pigg idag..tänker gå på em prommis senare. Vid 17 är min kritiska tid..kommer vara skit jobbigt. Men det är fan inte kul art leva med ständig ångest heller:)

1 1/2 falska vin om det är 13% motsvarar ca 6 långburkar starköl.
Jag tycker det är starkt av dig! Jag dricker motsv, men jag har inget sällskap, och säkert varvar upp mig själv ännu mer pga att något ska hända.
Ta vara på dig, och va beredd med telefonen om det blir något dåligt med dig, precis som jag gör idag :).

Det kan jag inte svara på. Abstinens har varit min stora oro, att få en allvarlig sådan enda sedan jag börja missbruka, och lägger man tid och söker runt på alla olika svenska, engelska sidor och forum, verkar vissa kunna dricka orimliga mängder en jättelång tid, medans vissa råkar ut för skiten efter 3-4 dagars fylla.

Som sagt, senaste tiden har jag från att dricka varje dag nästan, hållt mig nykter 1-3 veckor, sedan dricker jag motsvarande 1-2 flaskor vin under en vecka, kan tillslut inte sova, och trappa ner någon dag. Och jag får känslan att jag ska dö, och något illa ska hända, Men jag tror det påverkar mig psykiskt framför allt och att jag varvar upp mig, men det är säkert abstinens också.
Jag förstår, och tänker så att jag så långt det går vill undvika att ta hjälp/lägga in sig på torken motsv med allt vad det KAN innebära, men skulle det bli ohållbart tar jag mig till läkare på en gång om jag får puls 180 i minuten, spyr, hallucinerar, skakar motv, men än så länge har jag inte haft något mer än sömnproblem och dödsångest, vilket förvisso är ett tillräckligt allvarligt tecken att sluta med skiten oavsett.
Nu har jag provat detta med att ”försöka” dricka, men det slutar tillslut med en veckas drickande oavsett, så nu ska jag ta ett rejält uppehåll. Med handen på telefonen om abstinensen blir för jobbig.

Ta för guds skull hand om dig :).

Så jag kan inte svara på om 1 1/2 flaska är ”för mycket” eller inget att oroa sig för ang abstinens. Jag mår i alla fall uruselt psykiskt om jag skulle dricka det en länge tid, men vi alla är ju olika :).

@Ida80 Välkommen hit! Bra beslut du tagit. Jag var också så förbannat less på att vinet styrde mitt liv och all ångest, skam och skuld som alkoholen orsakade. Jag drack ungefär lika mycket som du varje dag och hade ”vanlig” abstinens i ca 4 dagar när det värsta var över. Alltså inget farligt, men vanliga symptom. Ungefär som att vara bakis i 4 dagar. Sen vände det och blev lättare. Det tog sin tid innan jag sov bra men jag var i alla fall inte bakis😁. Det tar tid för hjärnan att återhämta sig och få balans igen. Skammen och ångesten lättade ganska fort och det blev så tydligt att det är alkoholen som orsakar det mesta av detta. Jag har imorgon varit nykter i 1 år och det är bland det bästa beslutet i mitt liv. Jag mår så bra på alla sätt och vis och nu är det jag som styr mitt liv.

Kämpa på!💪 Det är såååå värt det!💕

@vår2022 grattis till dig!
Har redan ångest bara för att jag ej har ngt vin i kylen..jobbigt! Var nyss ute på en skön promenad med min dotter, hade inte hänt om jag hade vin. Firar min födelsedag idag med den bästa presenten någonsin! Äntligen insett att jag måste sluta och inse att jag faktiskt är en alkoholist!

Jag vet hur vidrigt det är, sen kanske just jag är överkänslig av alkohol.
Man, och dricker som sagt i perioder 4-8 öl per dag under 4-7 dagar, och mår så jävla dåligt över det på slutet att jag ofta överväger att bara lägga in sig. Så all stöttning man kan få kan underlätta, även fast det är från okända.
Så jag hoppas det går lättare för dig :)!

Klarade dag 1! Har ont i magen och orolig för mitt hjärta..men det kommer vl bli bättre. Imorgon ska jag vila, är hemma med sjukt barn så jag får oxå vila. Åka å handla med min syster. Ska inte åka förbi systemet! Måste klara det, nu ska jag försöka få nån sömn. Lär inte bli en skön natt.

Usch vad jag känner igen mig, kan också ha det där ömma kring bröstet, och området under/bakom revbenet. Det var det som gjorde att jag sluta dricka varje dag, och istället som jag skrivit ovan, nycker en period innan jag dricker igen.
Har blivit livrädd ang min hälsa, farlig abstinens, men nu även bukspottkörtel, och levern.
Det är väll också ett sundhetstecken från kroppen som säger ifrån, eller kanske bara ångest?
För mig har den där ”ömheten” kring ena sidan på revbenen i hjärttrakten gått över efter 2-3 dagar (ta i trä).
Lycka till, även fast det inte är lätt, har jag också upptäckt att det gäller att sysselsätta sig och inte tänka på det som varit och grubbla på det, lättare sagt än gjort men….

God morgon! Sovit med ångesten och svetten som kompisar inatt..eller sovit vilat lite. Dottern har dessutom hostat hela natten. Men det kändes skönt att vara nykter när hon mådde dåligt, vaknade med en skön känsla! Dag 2 idag och jag hoppas jag ska överleva suget!

@Snödroppen dom har inte märkt att det är ett problem. Lägger 99% av mig på mina barn, dom är det viktigaste jag har. Har aldrig varit full framför dom. Men rädd att det kommer påverka dom mer i framtiden om jag inte gör ngt nu. ❤️

Ringde vårdcentralen idag, kändes skönt. Sa precis som det är. Fick tid på torsdag! Men nu börjar jag oroa mig för abstinens, barnen ( tänk om dom gör orosanmälan!!) Tar alltid hand om mina barn, dom får allt dom behöver. Tror det värsta om allt nu! Oro, ångest..

Jag tror verkligen inte att du skall oroa dig för att vårdcentralen skulle göra en orosanmälan @Ida80 !! Du söker ju hjälp av egen fri vilja för att du vill bli kvitt en ohälsosam vana som alkoholen byggt upp i dig.

Det är skillnad om någon annan gör en orosanmälan, en granne eller en lärare.

Ang. abstinens så kan du testa att trappa ner vinet i några dagar, om du inte redan gjort det. Tror inte du har druckit såpass mycket att det är någon större fara, men som sagt ; trappa ner!

Så himla bra att du ringde vårdcentralen, bra jobbat!!✨✨✨