Hej, oron är en del av abstinensen, håll ut, det blir bättre. En rask promenad kan lugna, om du har möjlighet. Bra med vårdkontakt och ev antabus. Och klokt att du tar kampen nu för att dina barn och du själv ska slippa må dåligt längre fram.

Hej @Ida80! Hoppas inte du köpte vin❤️Har du inte druckit sedan i söndags så borde kroppen fixa detta själv, du kommer säkert svettas i natt med men det lägger sig säkert inom ett par dagar.
Jag hade provat antabus om jag var du.
Din tid är nu, gör det här! Lovar att du inte kommer ångra dig❣️

@Ida80 Du har det tufft just nu. Men vet du vad - det är nu i början som det är som tuffast! Sedan lättar och lättar och lättar det allt eftersom dagarna går. Jag var i ett läge där jag druckit i snitt 1-1,5 flaska vin varenda dag i över 10 års tid. Mitt mående var i botten med nästan hel sömnlöshet, en ångest från yttre rymden, minnesluckor och hela bläckor, pinsamheter och gud vet vad, men jag gjorde som du, och bestämde mig (vilket jag iofs gjort många många gånger innan, men nu för sista gången!) för att sluta - helt. Nu har jag varit spiknykter i strax 7 veckor. Jag mår så otroligt bra nu. Ångesten är borta, sömnen gudomlig, minnet är tillbaka, relationerna med familjen och främst barnen är guld, jag funkar bättre på jobbet, är körbar på kvällar och helger, har gått ned något kilo, ansiktet är mindre plufsigt, det rödflammiga på ansiktet med förstorade porer och rödsprängda vattniga ögon är väck. Jag känner att jag gett mig livet tillbaka. En ny chans att vara den jag egentligen är: frisk, nykter och välmående inifrån och ut. Det finns bara bra saker med att skippa alkoholen! Men jag skulle aldrig klarat mig så bra, eller kanske inte ens öht, utan stöd från den här gruppen! Ta rygg på alla här. Det finns enormt mycket boost, råd, pepp, erfarenheter, klokheter och vänligheter här inne! Håll ut, du klarar det! 💪🎉🌷

@DRacker jag köpte vin idag..tänkte att jag skulle trappa ner för att slippa ångesten..köpte 2 såna 1 liters med rödvin. Hatar rödvin. Var ute på en prommis vid 18, kände lite sug men klarade mig till kl 20. Så sent brukar jag inre börja dricka. Men tog iaf ett glas, så onödigt! Sen 3 till..tänkte att jag ska ju ändå till läkaren.. så nojig över denna abstinens. Fast sista veckan i augusti var jag utan alkohol i 6 dagar, pga av penicilin kur. Gick bra då(fast hade abstinens som jag trodde berodde på sjukdomen å penicillin) varför ska det inte gå bra nu? Bara pumpa b-vitamin, vatten, å annat bra! Hoppas på antabus på torsdag, för då kan jag inte välja. Jag behöver det nu..ett tag framöver. Hällde ut den andra flaskan jag köpte precis nyss! Nu blir det fan inget mer! Tack för dina peppade ord, betydde så mycket mer än vad du anar❤️❤️

@Ida80 Vet du, du hällde ut vinet! Nu har du bestämt dig! Suveränt! Nu går det bara uppåt! Kämpa de där jäkla första dagarna! Häng här inne! Läs andras resor, tips och erfarenheter, skriv av dig, gör allt timme för timme, fast minut för minut. Om inte annat så håller det dig både sysselsatt OCH ger dig insikter i inte bara i vilka svårigheter det är, utan också vad du strax kan nå fram till alldeles själv! Du är värd att få må bra!! Häll ut allt du har kvar. Ditt nya bästa jag, med god sömn, ingen ångest och som frisk, pigg och fräsch började nu med att du hällde ut vinet i vasken. Heja du! Du fixar det här, du med! 😀💪🌷

Idag är det nya tag @Ida80. Att du hällde ut vinet är starkt! Fånga tag på den styrkan idag och håll i. Imorgon får du ta all hjälp du behöver av vårdcentralen.
Läs här inne så mycket du kan, jag var här och läste och pluggade fakta genom Google varje ledig tid jag hade de första veckorna, det hjälpte mig mycket.

Du klarar det här! Hitta din inre styrka❣️

Kram❤️

@Ida80 Bra att du hällde ut vinet! Och att du ska be om antabus. Då får du en period av nykterhet och kan jobba med din ovana på ett lugnare sätt.

Tills man har druckit sig till ett fysiskt beroende, vilket kräver myyycket alkohol (kanske individuellt) så tror jag det handlar mer om ett mentalt beroende.

Försök identifiera dina triggers, ta reda på varför din hjärna tror att den behöver alkohol i vissa lägen. Och läs om andra som kämpat: Annie Grace och hennes böcker är en favorit i forumet 😊

Lite orolig vad leverprovet kommer visa, om jag får börja med antabus..tänk om jag inte kan. Men kanske campral och ngt mot ångest iaf..hoppas på ngt. Men känner ju verkligen nu att jag vill sluta! Ser fram emot nykterhet, kommer säkert kännas jobbigt som fan på fredag och lördag..men får köpa god mat och godis och mysa med barnen. Nästa vecka är dom hos sin pappa 5 dagar, då tänkte jag gå å simma efter jobbet ist för raka vägen till soffan å vinet! Kommer nog kännas jobbigt när jag är helt själv.. men det ska gå 🙂

Jag är ensamstående mamma på 45 år har 4 barn som jag bokstavligen talat håller på att supa bort
Inatt blev jag tagen av polisen bakom ratten, bilen var inte igång tack o lov så jag körde inte
Men jösses vilken wake up
Det har aldrig slagit mig att man kan få abstinens av att sluta med alkohol (naivt)
Min konsumtion är stor jag kan ta 12 öl
Eller flera liter vin

Middagstid dag 1 fast en halv flaska igår känns inte som ett jätte stort bakslag..det är som att hjärnan redan vet att ingen alkohol kommer idag, känner mig orolig rastlös lite darrig..blir middag med barnen sen en prommis till kiosken för att köpa snus! Mitt andra beroende, men det tänker jag inte sluta med nu! Men lär ju gå betydligt mindre snus så det är ju bra!
Jag känner mig så förhoppningsfull! Lite pirrig i magen..
Konstiga känslor! Glad att jag hällde ut resten av vinet igår annars hade jag nog druckit upp det🤣

Sitter i soffan å halvtittar på tvn, medan jag läser här inne..Finns så mycket att läsa! Är så glad att jag hittade hit, idag har jag 0 sug, men däremot orolig för mitt hjärta..tror jämt att jag har kärlkramp eller hjärtattack på g..å det får mig att oroa mig mer. Kan som inte släppa det. Men skönt att jag ska till VC imorgon, ska be dom göra alla tester som dom kan. Så jag inte oroar mig för att dö hela tiden🤣 skämt åsido..är väl ångesten som spökar å stressen..så skönt att skriva ner alla sina tankar här. Blir en tidig kväll!. Lär svettas som en gnu, men vaknar iaf nykter imorgon!

Sitter i soffan å halvtittar på tvn, medan jag läser här inne..Finns så mycket att läsa! Är så glad att jag hittade hit, idag har jag 0 sug, men däremot orolig för mitt hjärta..tror jämt att jag har kärlkramp eller hjärtattack på g..å det får mig att oroa mig mer. Kan som inte släppa det. Men skönt att jag ska till VC imorgon, ska be dom göra alla tester som dom kan. Så jag inte oroar mig för att dö hela tiden🤣 skämt åsido..är väl ångesten som spökar å stressen..så skönt att skriva ner alla sina tankar här. Blir en tidig kväll!. Lär svettas som en gnu, men vaknar iaf nykter imorgon!