@Nubörjarlivet22
Grattis till första veckan. Bra jobbat.

Jag är också konstant trött. Redan vid 15 börjar jag säcka ihop, sedan längtar jag till sängen hela eftermiddagen. Vid 19 har jag lagt mig denna vecka 🙈

Din sömn kommer rätta till sig. Bra att du använt veckan till vila, synd det stört nattsömnen.

Ja visst kan barnen vara en härlig distraktion från tankarna som maler i huvudet ❤️

@Nubörjarlivet22
Grattis till din nyktra vecka! 💪🥳
De första 10-15 dagarna var jag också sjukt trött. Sov minst 9 timmar/natt och däckade på soffan för en gubbvil på 1-2 timmar på eftermiddagarna.
Men nu har det vänt och jag känner mig mycket piggare.
Tror att kroppen och hjärnan behöver sin återhämtning.
Önskar dig en mysig dag med barnbarnen 🤗 🍁🍂

@Nubörjarlivet22 Grattis till en vecka! 🥳 Starkt gjort!
Tröttheten verkar vara ett återkommande tema. Jag var så trött första tre veckorna att jag verkligen trodde att jag var sjuk av något annat. Sedan förstod jag att det var min hjärna som behövde sova. Pratade med min läkare om det och hon sa att hjärnan har varit under stor stress under mitt alkoholintag och behöver återhämta sig. Jag är inne på min andra månad och jag har hittat en rytm som är acceptabel. Jag lägger mig 21:30 varje kväll, släcker lampan 22.00 och stiger upp 06.00 varje morgon. Vardag, helg och semester. Har lagt in tre 20 minuters pauser under dagen då jag helt enkelt lägger mig ner och blundar. Arbetsdagen blir lite längre men det får vara okej för nu. Hoppas kunna plocka bort en vilostund efter nyår, en ytterligare tre månader senare och kanske behålla den tredje. Vi får se. Hoppas du hittar ett sätt att få all den sömn du behöver! Det är absolut värt att kämpa på!! 🧡🧡🧡

Ledig torsdag! Sovit dåligt.. vaknade kl 2 och slog på tvn😴 . Idag kommer barnen, ska bli mysigt. Inget sug efter vin men efter fika! Sugen på bullar choklad, godis!!!! Helt sjukt. Men man har ju hällt i sig ca 2000 kalorier om dan med vin, så inte konstigt att man har socker cravings.

@Nubörjarlivet22 Skönt att du var ledig när du sov så dåligt i natt. Hade också enormt sockersug i början, åt inte godis alls när jag drack. Jag tillät mig gotter första månaderna, det var ett bra substitut. Hoppas du får en fin helg med barnen och njut av att vara nykter.

Ha det gott!💕

Söndag..dag 11.
Är lite rastlös och konstig..ligger på soffan med tända ljus och tar det lugnt. Imorgon väntar läkarbesök för att kolla mina tarmfickor, känner mig lite nervös men måste göras! Finns inget värre än att ha inflammerade tarmfickor 🤒 det vill jag gärna vara utan..
Jag har haft en fin helg, är bara så trött! Beror säkert på setralin som jag nyss börjat med. Somnar på soffan varje kväll. Känns iaf skönt att vara nykter, detta går mycket lättare än vad jag trodde, men det är väl kanske så att denna gång har JAG bestämt mig för att inte dricka. Visst är jag sugen ibland, men det går över. Läser många trådar i forumet och det hjälper väldigt mycket!

Hej, fint att höra att det går bra! Man behöver vila igen en massa vila man inte fick då bakfyllan förstörde all återhämtning tror jag. Många som är trötta i början.

Jag tror det är precis så @Nubörjarlivet22, när man bestämt sig, verkligen bestämt sig, då känns det lätt.
Vet att jag frågade här på forumet någon gång efter runt 5 veckor nykter om jag verkligen hade varit beroende eftersom jag inte hade något sug.
Nu efter 13 veckor vet jag att jag var beroende men att eftersom jag var så bestämd gick det lätt att inte dricka, insåg nog redan efter första veckan att jag inte ville dricka❤️

Stor kram!

Dag 12! Måndag.. trött som tusan är jag, ingen ork till ngt. Känns dock väldigt skönt att inte skämmas på systembolaget en måndag, vilket jag gjort varhelst måndag senaste åren..så skönt att vara nykter att välja att vara nykter. Mår så bra! Förutom tröttheten😴😄

@Himmelellerhelvette har läst igenom dina trådar. Inspirerande och bra för dig att det har gått så bra.
Jag vet att jag är beroende och har försökt sluta/dra ner tidigare. Vet inte varför det känns så bra nu, men vill inte ha ångest och känna att jag kastar bort mitt liv. Har dessutom en mamma som är alkoholist och det har blivit värre och värre, jag vill inte hamna där! Vill vara en glad, nykter och frisk mamma🥰 kram tillbaka!

@Nubörjarlivet22 Roligt att du känner inspiration genom att läsa igenom mina trådar🥰

Du kommer bli en glad, nykter och frisk mamma. Ha bara tålamod och lyssna på kroppen. Vila när du känner att du behöver vila. Gillar du att träna? Det är en livräddare för mig, älskar att träna. Där får jag jag så mycket må-bra-hormoner.

Jag nådde min personliga botten, det är en av sakerna som håller mig nykter. Jag kan aldrig må så dåligt igen.

Skriv och läs mycket på forumet. Det hjälper mig jättemycket❤️

Stor kram

Dag 14! Redan 2 veckor! 2 helger..känns helt ok. Saknar vinet ibland, men saknar inte hur jag mådde! Tröttheten tär på mig, men det blir säkert bättre..efter 19 är jag sååå trött. Känner mig piggare på jobbet, inte lika stressad. Känner ett lugn, tror det är det att man inte behöver fokusera på när, hur man ska dricka. Hur man ska ha råd med vin, hinna på systemet skämmas för att man är där jämt. (Vi har bara ett systembolaget här) nu funderar jag bara på vad vi ska äta till middag, sen är det bara att slappa, vila och mysaed barnen. Mår bra nu!

Idag berättade jag till barnens pappa att jag beslutat att vara nykter i 90 dagar (till att börja med). Han vet att jag druckit lite mycket, men inte exakt hur mycket..han blev stolt över mig och tyckte såklart det är superbra beslut jag tagit. Känns skönt att han vet, och kan stötta mig om det blir tungt.

Dag 16..fredag! Skönt med helg efter en tung jobbvecka! Ska vila hela helgen, behöver det. Nästa vecka provtagning, får se hur det ser ut efter 20 dagar utan alkohol😄..säkert lite bättre iaf!
Mår bra annars, fortfarande så trött på kvällarna, men piggare mentalt och min mage är mycket bättre! (Lider av ibs mage som inte mår bra av alkohol) hoppas ni alla har en fin helg utan alkohol❤️❤️