..

Tack för undringen ! Dags för ny träff tycker jag och har skrivit till admin om det utan resultat. Fler behöver nog trycka på.

Och ja....varför jag inte bytt grupp ? Inte en susning faktiskt ? Kanske för att jag startade här och bara blivit kvar ? Kommer inte ihåg riktigt hur uppdelningen såg ut från början innan omgörningen till det sämre (OJ ! Hoppsan ! Skrev jag det där ??) Eller bara slentrian ? Eller att jag fortfarande är i en process med förändring ?

Tror kanske att det är en förklaring det där med en levande process ? Känns iaf mer nära mig eftersom jag är livrädd för att bli ståendes på ett ben och inte komma nånstans ! Det är ju absolut inte lika stora förändringar inom mig som det var i början men jag överraskar mig själv med ett förändrat beteende ibland och det känns (oftast) jättebra. Jag gillar nya influencer och jobbar volontärmässigt med flyktingar och de lär mig massor av nya saker ! Jag har besökt Eldfesten på Skansen och verkligen trivits i den glada stämningen som är där och som ger mig ett glädjelyft. (Inte många vet vad den festen innebär !!) Känna folkfesten och kärleken genom att titta på Stockholm Prides tåg genom stan ! Jag är själv inte homo men lever i den fasta förvissningen om att alla har rätt älska vem man vill och kunna vara vem man vill. Och jag tycker ju att det är enklare att älska än att hata.

Sedär :-) Inte alls svar på din undring men nåt på vägen kanske om vem jag är idag :-)

@Adde Tack för ditt svar! Jag tänkte nästan att det var så. Vet inte om du minns mig fr träffen? Jag var den person som hade m mig min man. Jag tror jag minns alla som var med men har inga tydliga ansikten framför mig. Tyckte det var en trevlig träff. Fast jag vet inte om jag vågar komma igen. Det känns så pinsamt att jag inte har blivit nykter…

Jag känner inte t Eldfesten? Härligt att vara volontär!

Ha det fint!

Jodå än kan gubben minnas :-))
Att komma på nästa träff kan vara startskottet på ditt nya liv !

Eldfesten är en över 4000-årig, opolitisk, tradition från gamla Mesopotamien där man firar våren och ljusets återkomst ! Nästa år firas den den 14e mars och livesänds från Skansen. En av alla traditioner under festen är att hoppa över 7 eldar medan man säger en ramsa som lyder ungefär såhär : " Min gula nyans [det vill säga min blekhet] ger jag till dig!
Din röda rodnad [det vill säga din glöd och värme] får jag tillbaka av dig."
Jag har hoppat men inte sagt ramsan.....jag är ju man så jag klarar ju bara en sak åt gången :P
Årets Eldfest ligger på youtube : https://www.youtube.com/watch?v=0t5W2QuN8y8&ab_channel=Payammediaf%C3%B…
En magisk kväll även för mig som minglar ensam i publiken, ingen fylla, jag har aldrig sett nåt bråk, bara glada människor och spontandans <3

@Adde Jag vet att du är äldre än vad jag är….eller vet…tänker att du är det…men jag är ju liksom inte purung själv….
Hur som helst..om en träff ska vara startskott på mitt nya liv…vilket jag hoppas…så behöver jag ha träffen nu🙏🏻
Måste kolla in Eldfesten på youtube👍🏻

Tack för svar🥰

Ibland är jag bara så väldigt mycket glad över att vara nykter !!
När känslorna blir så ruttna och jag känner mig grymt ensam och ouppskattad.
Hade jag varit aktiv alkis så hade jag supit skallen i bitar i kväll och vältrat mig i självömkan.
Positiva besked på morgonen byts till total ignorans på eftermiddagen och känslan är att jag bara duger nåt till när det är dags att fixa grejer åt andra.

Jag skulle så gärna vilja höra att nån vill göra nåt för mig åtminstone en gång i livet.

En SSiB-kväll hjälper ju bara så länge jag är vaken sen blir det ju ännu värre och det har jag ju prövat några gånger med känt resultat.

@Adde Hej!

Jag har inte varit inloggad på hundra år känns det som, sticker in näsan här och säger hej till min gamla kompis på forumet!
Hur mår du?

Kram,
Dee

Tack Majaela <3

Och underbara lilla Dee- <3 <3 Så skönt och upplyftande att få en hälsning från dig !!!! Jag har ärligt saknat dig på forumet och självklart irl på forumträffarna !! Jag hoppas innerligt att ditt liv har fört dig framåt under din "tysta" period och att du nu hjälper mig att påverka admin om en ny forumträff !!

Det är många som försvunnit från forumet under åren, en del har jag träffat irl på forumträffar eller på andra ställen, en del har jag följt genom inlägg och fått en form av relation till utan att ha träffats. För mig är det ofrånkomligt att jag undrar vad som hänt och önskar en comeback men jag kan ju inte styra andras liv.

Att då få en hälsning från fina Dee gör att min dag lyfts ur snökaos och mörka vyer och får solen att bryta igenom ! Tack Dee !! Kram <3

Vardagshändelser......ja....det sk livet.
Sammantaget små oskyldiga händelser som formar ett liv, mitt liv.
Ibland blir jag förvånad över mina förutsägelser om vad som komma ska och lite småsur över att jag har rätt. Jag har en "snäll" hudcancer som är opererad tidigare men som nu kommit tillbaka och ska tas bort. Med tanke på hur seg sjukvården är numera så hade jag förväntat mig en operation tidigast i januari. Döm om min förvåning när kallelse kommer om operation i mitten av december och det veckan innan jag drar till varmare breddgrader. Aldrig att jag drar iväg med ett oläkt sår till ett land som har en massa olika grejer som är sugna på att penetrera min hudkostym !

Jag får ibland frågan om hur barn uppfattar oss när vi dricker. Jag har ju ingen egen erfarenhet av det men jag har hört så många berätta att barn märker skillnad på oss redan vid tidiga år typ 2-3 års ålder. De växer sedan in i att det onormala blir normalt och fogar sig snällt in i schemat för anhörigas utveckling och utvecklar liknande symptom som vi beroendesjuka har. Den utvecklingen är oerhört svår att bryta, ja! där har jag erfarenhet!, men det går att bryta om viljan till förändring finns. Minst 20% av barnen har en eller båda förädrar som sitter fast i nån form av beroende och då är sk lyckopiller oräknat....

Att bli väldigt lättrörd tror jag att alla nyktra alkoholister upplever en bit in i nykterheten när alla känslor väcks på nytt efter låååång nertryckning i skoskaften. Katten Sören F har förlorat sin husse och begravningsannonsen ligger nu ute. Jag gråter fast jag inte var nära bekant men jag träffade och slängde käft med husse för inte så länge sen <3 En väldigt underbar man som tillsammans med sin sambo gjorde så mycket gott för hela Sveriges kattliv, framförallt alla katthem. Ett sånt driv att göra gott för andra vill jag ha !!

Inte mycket om alkohol utan bara några reflektioner om hur livet en vanlig lördag kan se ut för en nykter alkoholist !

Ta inte första glaset hörrni !

Det är en himla massa känslor som måste läras att hanteras @Adde, jag kan bli väldigt trött när det ibland kommer flera samtidigt och det kan kännas trist att bara ligga på soffan en ledig dag för tröttheten slagit ner tack vare känsloarbetet men det är väl bara att acceptera, vila och vänta till energin återkommer.

Nej, vi tar inte första glaset💪

Ibland kan jag skratta åt mig själv när jag nördar ner mig i flightradar24 och följer en väninna som är på resande fot. Men det känns ändå som jag liiiite är med rent fysiskt på resan genom att se vad kärran pysslar med :-)) Jag har ju flugit massor i mitt liv, både stora och små flygplan, och vet ju så väl vad som sägs från cockpit och vad personalen tjatar om :-)
Lyckan i ungdomen var att flyga med KLM för då fick man en liten jättegod jordnötspåse <3
Idag finns inte en chans att äta några jordnötter på ett flyg......om det inte är ett charterflyg förstås :-O
Jag har aldrig krökat ombord på ett flygplan och jag fattar inte varför många måste hälla i sig sprit innan avgång och sen fortsätta under resan så de kommer fram helt plakat. Jag har alltid, eller nästan alltid, rest till platser där folk uppskattat natur/kultur/geografi och där folk på sin höjd tagit ett glas vin till maten på kvällen. Undantaget var nog de där små portugisiska öarna utanför Afrikas kust där det serverades bubbel till frukost och vin till både lunch och middag. Liiite kul var det att se 80-åriga tanter som greppade bubbelglaset och drack till de stekta äggen :-) Jag unnade tanterna denna lyx i vardagen !

Lev väl ! Och lev idag !

Advent ?
Och tjatet om vilken glögg som är bäst börjar :-(
Min historia med glöggen är ju en resa i alkoholens tecken. När jag väl började "gilla" (vilken otäck sötsmörja !!) så började också jakten på den starkaste som fanns på marknaden.
Efter några år med originaldrickat började jag spä ut den, efter ett tag rätt rejält. Och jag upptäckte att det gick kanonfint att spä med hembränt för den smaken slog inte igenom glöggkryddorna. Jag gick lite efter den gamla traditionen med kaffekask : Kaffe så att botten inte syntes, sprit så man såg botten igen.
Men magen blev ju helkass av smörjan.

Nu för tiden så är jag så glad för att slippa smörjan och propagerar så mycket jag kan för att folk ska fira en Vit Jul. Om man nu nödvändigtsvis måste fira jul.

Jag är noga med att ha ad-blocker på mina sidor men ibland slinker nån reklamgrej igenom. Nu fick jag ett erbjudande om paket över jul på ett hotell jag aldrig varit på och jag måste erkänna att det var sannerligen lockande ! Nu är jag inte hemma så detta året är det kört men jag ska definitivt använda det hotellet i sommar i samband med nån av min resor runt vårt vackra land. Alla priser har ju rusat uppåt men eftersom jag inte slänger pengar på alkohol så tycker jag att jag ligger på plus iaf !

Jag kommer att vara på en plats med goda vänner och det kommer nog att vara helt rent på sprit/droger men de kan festa så hårt så jag häpnar ! De är ju yngre än jag men jag häpnar över deras ork !! Ingen tvekan om att jag är den förste att vika in hovarna i sällskapet :-)
Och känslan av att vakna nykter efter sån festkväll är så go' !!

För övrigt ska det bli intressant att se hur alkoholförsäljningen kommer att vara i år med tanke på oron i världen ? Förhoppningsvis så sjunker den rejält !!

Ta en dag i taget forumvänner !

Tittade på Flygradartkänsten du skrev om men på mobilen, vilken röra på den lilla skärmen. Hittade ingen sökfunktion så jag satt där och klickade på lämpliga plan. Hittade inget lämpligt. Sonen är ute och flyger, tänkte ha koll på hans plan.
Ja , en vit jul. Jag har druckit ganska sparsamt på jul under åren, men kan tycka nu att om jag inte druckit alls så hade orken till annat nog varit bättre ändå. Tyckte att det var skönt att ”gå i mål” och såhär i efterhand så fattar jag ju att det inte hade behövts någon alkohol för att varva ner.
Hoppas du får en fin jul Affe och tack för alla fina läsvärda inlägg! Jag läser med stor behållning.

Ladda ner appen "Flightradar24" så går det bättre :-) Har du flightnummer kan du googla det så får du upp olika resultat också.

Först så knycker jag dikten från adventskalendern (Författare okänd men jag gissar på Li-Lo !)
"Är det i dag det händer
denna fina femte december
en riktning som är ny
en förändring som ska få gry
steg små som smulor
eller jättekliv i platåsulor
tempo och takt bestämmer du
men starten den går nu!"

Texten under kalendern är så rätt när det gäller att skjuta upp beslutet att förändra sitt liv !! Så var det för mig och så har det varit för de allra flesta av mina alkisvänner.
Jag började redan på hösten att undersöka hur jag skulle göra och det var en resa jag inte önskar nån. Det var ju fan att jag inte kunde få hjälp direkt när jag väl klev ut och bad om hjälp !!!! Och tyvärr ser jag samma hopplöshet än idag ! De som sitter där och har som uppgift att hjälpa oss fattar inte vilken vånda det är att erkänna att man är alkis ! De har ju ingen egen erfarenhet och kan inte fatta.

Nåväl, jag började ana en väg ut och tog div kontakter hos bla soc och TNE, båda utan nåt som helst resultat. Jag måste alltså lösa det själv.
Jag tog kontakt med ett behandlingshem i Skåne som på den tiden jobbade med Minnesotamodellen och diskuterade pris !! Som sann entreprenör skulle jag ju pruta :-))
Tiden gick, julen närmade sig, jag blev erbjuden plats i mellandagarna.....och där kommer den obligatoriska förskjutningen i tid :-)) : Jag var inte klar med supandet utan sköt upp det till veckan efter trettonhelgen ! Varför ända dit då beslutet var taget dagen före nyårsafton ????

Jo ! Det klassiska !! Jag ville supa klart !! Just det var inte så vidare medvetet utan en inbyggd reaktion på det svåra beslutet att göra nåt åt mitt dysfunktionella beteende. Många har skyllt på tandläkartid, hårfrisörskan, besiktning av bilen....ja allt man tänkas kan och allt är ett sätt att skjuta på det ofrånkomliga.
Nu har det gått några år men känslan från dessa sista dagar i fyllan känns som igår. Fy f-n så illa jag mådde när jag satt mig i bilen tidigt på morgonen och körde till behandlingen. Jag är rätt säker på att jag var onykter när jag började min resa eftersom jag rensat alla flaskor och gömmor jag hade. Jag var iaf nykter när syrran på plats sa åt mig att blåsa !!

När jag väl kom till avtagsvägen till behandlingen så stack alkoholjävulen upp sitt ansikte och talade om för mig att "Här går det jättebra att göra en u-sväng och åka hem igen!"
Jag sviktade en mikrosekund men svängde in på den rätta vägen !!
12e januari drack jag min senaste sprit och den 13e är min första dag på det nyktra livet.

Även om det tog tid innan jag väl kom på plats så tror jag att den tiden inte var bortkastad utan bara byggde mig en fast grund av beslutsamhet att fortsätta mitt arbete med mig själv på.
Jag har skrivit det så många gånger : Den första natten på behandlingshemmet sov jag så bra som jag aldrig någonsin gjort förut. Jag var äntligen hemma, det var över !!
Överväg att ändra ert liv och lukta lite på nykterheten, den luktar så mycket bättre än gammal fylla.

Ps Jag är inte injuden till Nobelmiddagen i år heller.....MEN....jag har fått en inbjudan till middag i en annan del av världen från en kär vän ! Det slår allt !! Ds