@Se klart Å du är en fantastisk människa🥰 Om du skulle vilja byta bana så satsa på författare..du äger förmågan att kunna använda orden på ett sätt som gör att de kommer till sin rätt🙏🏻 Vad du skriver ikväll om alkoholen…att du vill vidare…tar jag med mig…för jag måste också vidare..känner mig jätterädd ikväll…så jag behöver jobba aktivt m att fylla på med era erfarenheter ni som är nyktra.
Tänk tre år som nykter så häftigt och stort💪🏻👏🏻

Kram🥰

Idag är jag ledig men har ett litet plugg-projekt inplanerat som jag berättar mer om längre fram. Det är iaf något jag skjutit upp länge och som jag nu är igång med.
En del av skälen är säkert att jag druckit för mycket och för ofta och det har inte varit bra för varken självkänsla eller självförtroende.
Jag har lärt mig en väldigt bra grej här- och med hjälp av mina kvarvarande hjärnceller- och det är nog att det finns en tid för allt.
Ni vet, sorg och ljus, mörker glädje, tänka- och låta gå.
Det är ett flöde som jag tror själva levandet har inprogrammerat- om levandet får leva på.
Det jag gjorde när jag drack var att hela tiden lägga stora hinder i vägen- fast jag trodde att jag TOG bort hindren- när jag drack.
Ni vet; åh allt känns jobbigt/stressigt/deppigt/regnigt/pankt/ irriterat hemma/sorgligt med mamma/välj själva…
Jag dricker, så känns det bättre.
Alkoholen skapade en inbillad rädsla- som egentligen var långt större och jobbigare än att känna känslorna.
Just idag är det inte så hemskt många jobbiga känslor, helt medvetet så skjuter jag alla tankar på jobb- framåt till dess att jag börjar jobba. Jag har semester.
Tids nog sätter processer igång men just nu är det såhär. En kopp kaffe, fix hemma, plugga. Låta det som flödar, få utrymme att göra det.
Hänga med, bara.
Jag vill säga till alla som skulle snubbla in här, och som kämpar med dag 1, 5, 44. Att hänga i. Bara gör. Bara sluta och fortsätt sluta- i början blir man andfådd av den jäkla ansträngning, men sen!
Det är jobbigt och läskigt ibland. Det är vita knogar vissa dagar. Det är pannben och motstånd. (Alla dagar man givit efter för impulsen att dricka är inget av det, så i början är det som att träna slöa muskler.)
Sen blir man stark, fri och får livet tillbaka.
Kram på er!

@Se klart Håller med, det handlar om att göra, att sluta, inte försöka sluta. Det är en stor skillnad i detta. Att göra är ett beslut, ett ställningstagande. Att försöka är inget beslut eller ett ställningstagande. Då spelar man sig själv ett spratt och håller dörren öppen för att kunna dricka. Då vinner man aldrig över suget/drickandet. Att göra en medveten handling, att ta ett resolut beslut, att man slutar dricka är A och O. Det uppstår inte någon handlingsförlamning som ett, jag ska försöka sluta dricka, kan innebära.

Det ska bli spännande att få höra om ditt plugg-projekt framöver😁. Ha det gott❤️

@Se klart Ha-ha, härligt att du vet vad jag tycker om för mycket jobb-babbel. 😅Det finns ju viktigare saker att babbla om.😂
Det ska bli intressant att höra vad det är som du har börjat plugga. 🧐

@Vår, japp ord som ”försöka” ”önska” eller ”hoppas” är värdelösa när det kommer till att inte dricka. Det har man ju konstaterat till 100 procent. Men däremot så är det användbart att tex hoppas på bra väder. Vädret kan man ju aldrig bestämma sig för hur det ska bli. 😁

Kram

Jo det är bra att slå fast att det ligger ett stort värde i orden- som är kopplade till en massa andra saker @vår2022 och @torn
Jag tycker mycket om att läsa @axiennes inlägg om just det- att bestämma sig för sin egen skull, att nånstans när skepp är brända och vågorna blir till svall, så finns en mjuk sten som viskar, och att det går.
Ikväll såg jag den mycket bra Tarik Saleh-filmen på bio. Se den. Så spännande och tankeväckande.
Nu är det sista dagarnas frosseri innan datum för bättre mat och motionsvanor, ser fram emot och laddar med bra bilder i hjärnan. Godnatt 😴

Idag när jag kämpade med en 9-åring som inte kunde somna- (jullovstider) så slog det mig hur otroligt skönt det är att numera aldrig känna stress över att barn ska somna. Inget: försök eller ligg still.
Bara snacka sömntåg och att gäspningar smittar, det är den sen savannen.
Kunna säga; det får ta den tid det tar, vi ligger här och vilar så länge.
Åh det är stort och viktigt.
Kram 😴

Kallt, lugnt efter ett dygn med två mkt aktiva och gulliga barn. Hemma i stan- och ledig flera dagar- det händer typ aldrig och jag njuter av tid att sortera i lådorna, hinna med mitt lilla plugg samt att inte vara stressad över något omedelbart.
Kan tänka mig film och hämtpizza, imorrn kommer 3-åringen!

@Se klart Stort grattis kompis! 🤗 Åren börjar rulla på riktigt bra nu. 😃 Jag ”firar” genom att vara på jobbet i dag. Och det känns bra. Det var nämligen samma sak då på min första nyktra dag för tre år sedan. En ofantligt stor skillnad på mitt mående då och nu dock.😅

Kram

Tack snälla ni!
Det känns inget alls, hehe, kan bara konstatera att alkohol ligger bakom mig. Läste ett bra inlägg från ngn på fb om att det blir lite som en dålig relation- det har format den man är- i någon mån, men har inget att göra med nu och inte heller framtiden.
Jag har absolut inte tålamod att dröja mig kvar, utan vill vidare och ser framåt. Eller är här och nu. Mitt största frågetecken är väl främst hur jag hade tid att dricka- och att vara bakis.
I vår har jag lite olika projekt (trädgården bland annat) som jag ska fördjupa mig i. Vi ska- om allt går väl- få ett nytt barnbarn i mars. Jag har mycket jobb, som alltid. Allt som förändras på jobbet, jag får se. Jag har inte fler tankar att ge detta, lösningen får komma någon annanstans ifrån. Jag känner tillit. Även tiden jobbar för oss.
Jag ska påbörja ett sundare liv- på måndag. Äta bättre, röra på mig mer. Det är inget ”nyårslöfte” för jag vet att det är något jag kommer att göra- behöver inte lova något.

Min absolut främsta fördel med att leva nykter är att jag har så lätt att ”göra” numera. Jag åker, fixar, lagar, jobbar- och nästan allt känns rätt enkelt. ”Bara gör det”. Jag har behov av vila såklart- och sömn! Men jag orkar mycket. Imorgon bitti ska jag tex bada i sjön med några badkompisar.
Jag gör och lever, inget hindrar mig. Mer än så behövs inte i livet, utan det är på sitt sätt helt och fullt som det är. Jag längtar ingenstans, allt är som det ska.
Kram och tack alla forumvänner för så mycket stöd, skoj, insikter, tröst och klokskap genom de tre första åren. ❤️

Tack snälla @vår2022 (och alla ni andra!)
Idag känns det verkligen att det snart är dags för vardag. Lite segt att komma igång, lite huvudvärk efter att en del kvarvarande godis åkt in i systemet… ska sätta igång och skära råbiff till kvällens middag, och en promenad. Gör lite listor på stora och små projekt. Detox på socker och snabba kolhydrater, 12’ steg/dag samt i säng tidigt på vardagarna. Då håller jag mig alert och orkar.
På landet är det tid att så smått börjat planera för lite odling, grävning av land. När den säsongen sätter igång- mitt enda uteliv- så är det liksom full fart. Nåt annat styr- ogräs och växter som behöver stöd, ny jord, flyttas runt för att få mer plats.
Letar inspiration till min trädgård som är rätt liten men mycket kompakt, den ska vara över alla bredder liksom- i engelska trädgårdar tror jag det helt enkelt är en cottage garden, med högt och lågt blandat, perenner och ettåringar ihop.
Min pung-utställning (dahliaknölarna) ligger nedbäddade i spån i ett förråd, hoppas de klarar kylan.
Det blir kul, när våren så småningom kommer. Önskar er en fin lördag- och obs-det är supersmart att försöka återuppta eller skaffa en ny hobby när man slutar dricka. Kram.