Precis @Andrahalvlek , det eviga planerandet och smusslandet… Nu har jag aldrig druckit i hemmet, men att ljuga för familjen och säga att jag skall promenera en sväng för att istället gå till krogen och svepa några glas, är inget snyggt beteende!
Kram✨

Fan, det är tredje gången idag jag loggar in för att skriva en nolla i alkoholkalendern, bara för att upptäcka att jag redan har nollat dagen 😅 Tycker så mycket om den lilla ritualen, känner mig sjukt nöjd😇

@Andrahalvlek Intressant det där med att alltid tänka på nästa glas, så är det för mig med… eller iaf några glas in. Då blir det, precis som du säger, bara en jakt efter nästa glas. Om det nu är full man vill vara, varför stannar man bara inte upp och är det? Det är som att hjärnan fastnar i en tunnelseende loop som sköter sig själv.
En kusin till mig sa en gång att hon alltid dricker så att hon är salongsberusad, långsamt och med pauser. Det kändes helt främmande för mig! Aldrig hänt.

@Andrahalvlek Intressant det där med att alltid tänka på nästa glas, så är det för mig med… eller iaf några glas in. Då blir det, precis som du säger, bara en jakt efter nästa glas. Om det nu är full man vill vara, varför stannar man bara inte upp och är det? Det är som att hjärnan fastnar i en tunnelseende loop som sköter sig själv.
En kusin till mig sa en gång att hon alltid dricker så att hon är salongsberusad, långsamt och med pauser. Det kändes helt främmande för mig! Aldrig hänt.

Det stora blå har blivit det stora grå.. Herregud vad påverkad min kropp blir av detta blöta täcke som har lagt sig över tillvaron. Vaknar med huvudvärk och sirap i ådrorna. Tack och lov utan baksmälla, det hade nog inneburit slutet..

En nykter vecka på jobbet har iallafall givit mig perspektiv, förstår inte hur jag orkade jonglera arbete, familj, alkohol, förut. Känns som att jag hoppade av i elfte timmen✨

@Allegra tänk att jag förstår inte heller det. Jag som vaknade bakis imorse tänkte mest att jag aldrig hade klarat att pallra mig iväg till jobbet så pass skev som jag kände mig direkt när jag vaknade. Jag hade aldrig valt att köra bil i det bakis-tillståndet direkt på morgonenen. Det är ett under att så många här druckit dagligen, gått upp tidigt och farit iväg till jobbet varje dag. Hur i hela värden har du orkat det?

Jag vet inte men förr, innan jag förstörde huvudet med tabletter och fick en allarlig beroendeproblematik reagerade jag inte så här illa på alkohol. Blev knappt bakis även om jag även då kunde dricka rätt höga mängder nät jag drack. Och om det srörde inte heller några av mina åtaganden. Medan jag drack kunde jag vara ganska högaktiv. Nu är allt helt annorlunda och det är därför det är så viktigt för mig att jag inte dricker för ofta. Det förstör alldeles för mycket i vardagen. Om jag dricker för täta dagar inpå varandra såsom det såg ut mycket under förra året och fram till sommaren får jag ingenting vettigt gjort alls. Och medan jag dricker tar jag mig heller inte för något.

Hur fungerar er lilla minigrupp förresten?

Kram 🙂

Det är min erfarenhet också @Natalia , att det såg annorlunda ut förr i tiden, man kunde parera fyllor och bakfyllor på ett helt annat sätt. Är väl en kombination av att man har druckit så mycket samt blivit äldre som påverkar oss nu. Varje dag utan baksmälla är en underbar dag✨✨✨

Vår mini-grupp messar pepp till varandra varje dag, inga tvivel eller snedsteg alls än så länge 💅🏼

Vad skönt att höra @Allegra!
Har iofs väldigt tät kontakt med en kille på forumet på min privata messenger sen i somras. Det är en daglig kontakt men vi är lite trassliga båda två på olika sätt när det kommer till att hålla oss brslutna och avlägger inga gemensamma löften. Men det känns ändå skönt att kunna stödja någon genom ångest och jobbiga tankar. Vi har roliga samtal på andra sätt 😄

Hur upplever du att suget beter sig nu? Har det avtagit i kraft? Tänker på det där transtillståndet vi båda kan uppleva.

Det är förbluffande @Natalia men jag har inte haft ett enda sug på två veckor! Igår tänkte jag på att ta en dunderfylla efter ett gräl här hemma, men det var ju inget sug direkt, mera ett mentalt ”slänga en tallrik i väggen”. Och tanken försvann direkt efter att den tänktes.

Det är som om att mitt avtal och gemenskapen i min mini-grupp helt enkelt har stängt dörren. Det får mig att tänka att mitt missbruk alltid varit psykologiskt, vilket inte utesluter fysiska förändringar i hjärnan. Nu jobbar jag på att trampa upp nya stigar i skallen, förändra interiören i dess vinklar och vrår😊🪩☀️

Det har varit en tuff vecka med arbete både 50 mil hemifrån och på mitt vanliga jobb, säga hejdå till min son som med sina sparade pengar skall resa runt i Asien (stolthet kombinerat med oro) samt en bekant som valde självmord som ett svar på sina problem. Känns som att jag befinner mig i stormens hjärta, ändå med ett visst lugn inombords, något jag aldrig skulle ha fixat då jag drack i princip varje dag. Varje nykter dag är en seger i det lilla✨✨✨

@Allegra Det där lugnet är nykterhetens förtjänst. Man blir mer stadig på något sätt. Och det kan behövas när livet utsätter oss för prövningar.

Beklagar sorgen ❤️ När folk väljer att avsluta sitt liv blir sorgen dubbel på något sätt. Man sörjer både att de dött - och att vi har en psykvård som inte är värd namnet i vårt land.

Kram 🐘

@Torparn_76 Jag tror att styrkan, än så länge, kommer sig av att jag håller mina värsta fyllor och bakfyllor färskt i minnet s.a.s. Det är ganska effektivt men hoppas att jag får en chans att lägga det bakom mig nån gång, inte roligt att tänka på😅 Tog även en selfie på mig själv när jag var riktigt full i somras, hade då påbörjat mitt förändringsarbete och tänkte väl ”den här kan bli bra att ha”. Tittar på den ibland i avskräckande syfte (och ”hjälp”, det där var faktiskt jag).

Hang in there @Torparn_76 ✨✨✨

@Andrahalvlek det är sant - sorg och frustration i en svårhanterlig mix. Det hade varit en klockren kombo att dricka på i vanliga fall, så tacksam att jag väljer att vara nykter! Kram💜