majken_r

@Se klart Vilket fint inlägg, kanske för att jag tycks dras till samma intressen. Trädgård, drömmer mig iväg ofta till blommor och annat jag vill så och plantera. Råbiff, älskar! Låter som du får en god lördag👌🏼 Grattis till dina år🎈

Vad kul @majken, blomsäsongen är verkligen något att se fram emot 🌱 känns i hela kroppen. Råbiffen blev mycket god, har gjort om en variant som jag åt på restaurang med rostade mandelspån samt tryffelolja och lite annat, inte svårt men lite pilligt och passar att göra för ett fåtal (vet jag eftersom jag även lagat den till många och då fått skavsår av att småtärna så mycket kött…)
Idag är sista dagen av ledighet och det känns bra att komma igång med vardagen och nyttigt leverne efter två veckor ledigt.
Ser lite nyfiket fram emot vad våren ska komma med. Längtar och ser fram emot att komma i mina kläder utan stånk, att röra på mig och få energi av att skippa socker och mumsande.
Efter tre års nykterhet slutar jag räkna nånting- men möjligen år som går. Det har tagit tid att lämna detta kapitel bakom sig, men nu är jag där. Kram och njut av söndagen!

majken_r

@Se klart Åh, låter som en ljuvlig råbiff!
Har spenderat förmiddagen med en ny trädgårds-app blandat med blädder i ny kokbok. Har energi och ser fram emot nya tag. Ska till gymmet om ett tag, mjukstart. Sen lite kvällsyoga, blivit nödvändig sen oron satt sig i övre delen av ryggen. Så har gott hopp, mitt i allt, om att året kommer bli fint. Ser också fram emot när jag kan se tillbaks och inse att jag varit fri från vin i tre år🙏🏼 Så glad att du, och de andra nyktra här, delar och inspirerar🍀🌷

@Se klart ja, det har tagit tid att lämna alkoholen bakom sig. Även om allt blir lättare och lättare för varje dag som går så känner jag själv att jag även fortsatt behöver lägga en liten tanke på det då och då för att inte riskera falla tillbaka. Fint med vår/sommarplanering för växterna. Jag har inget sådant projekt men har i varje fall bokat sommarsemestern för mig och barnen. Den ser vi fram emot!
Kram!

@charlie, jag tror man ska se till att hålla sig ajour med sina tankar och inte slarva- jag upprepar då och då i skallen; att just det, jag är ju bara en sån som inte kan dricka ett glas. Jag tänker inte så ofta på det medvetet, men märker att tankarna liksom smyger igenom hjärnan med jämna mellanrum.
Blomtiden- både så underbar och rätt jobbig, pockande rabatter, så mycket pyssel. Men också så värdefullt och otroligt att se allt växa lite för varje dag. Som livet är, lite grann.
Idag är det grått, grått hos mig. Lagar gul fisksoppa. Kram på er!

Var på systemet idag pga middag för några kollegor. ”Vin till räksoppa” - jag fick ett par förslag och sa, ”jag tar det första, jag dricker ju inte själv så jag litar på dig”.
Jag går i princip aldrig på systemet och jag tycker INTE om att göra det.
Nyttig-livet dag två. Fastade hela dagen pga räksoppan som var något stinn av grädde.
Tacksam idag för:
Att jag har ett hem som jag tycker så mycket om. Aldrig har jag haft möjlighet att bo så fint (obs- ej jacuzzi-eller annat lyx men högt i tak och inga skavanker)
Jag njuter av det.
Jag är tacksam över mitt kompisgäng som jag känt länge, och för att vi ses så regelbundet. Det är varmt, snällt, (nästan helnyktert pga vardag och normala människor dricker max 2 glas vin en vardag..) Jag försöker tänka på att säga hur mycket jag uppskattar vår vänskap! Jag försöker tänka på värdet av att göra något för andra- alltså det rent existensiella i att vi blir lyckligare av att vara hjälpsamma (ej utplåna oss själva men det är ingen risk för mig)
Jag är extra tacksam idag att jag är nykter. När jag läser inlägg från nykomlingar så påminns jag om hur jobbigt det var i början- och att jag då- inte kunde veta hur det skulle gå? Att det gick. Inget världsligt kan riktigt komma åt en då. Det finns en krockkudde av själv- omhändertagande runt varje människa som tagit beslut om att sluta dricka. Jag ser det klart och tydligt.
Godnatt forumgänget. 😴

Idag försov jag mig
Jag har inga fysiska möten så jag jobbar hemma idag och tar en Treo för huvudvärken och taggar ner, rasande väder där ute. Katterna välter vaser och gör sig till.
Tänkte på: alla de dagar man inte varit på toppen av sin förmåga (bakis) men ändå jobbat som en dåre för att kompensera (men måste ändå varit bristfälligt).
Så idag bejakar jag mellandagen. 😊

Oj vilken fartig vecka. Igår- fredagkväll hemma med hämtsushi och lite godis- en underbar utandning. Och att vakna ”pigg på dagen” denna morgon. Hämtat upp ett av barnbarnen och straxt på landet för att plocka ner julen och inventera mina fröer 🌱 Ska testa att vinterså i år, kan liksom inte förså när jag pendlar mellan landet och stan. Och även om det finns mycket fina plantor att köpa- så vill jag ju välja mina egna blommor. (Intresseklubben kan anteckna ordentligt nu 👵🏻🤔)
Veckan: plugg, massa jobb, bokklubb, diet, och en ny tjänst. Till sist.
Jag tror det är första gången jag byter jobb som inte är MER utan lite mindre (ansvar). Efter att ha gått igenom- verkligen känt- ilska, besvikelse, lite sorg. Så har känslans roulette-pinne stannar på BRA. Skönt. Liiite vilsamt- inte massor av utmaningar, nytt och MÅNGA medarbetare… Nåt nytt för mig. Kanske är det nu som karriären liksom sluttar nedåt, men å andra sidan ska jag ju bara jobba några år till. Det ”nya” jobbet har jag egentligen haft länge- men nu ska jag fokusera mer på operativt arbete och se till att fortsätta leverera resultat (vinster). Det är ju ett jobb som jag har i ryggmärgen, så jag tänker att det blir kul att undersöka hur jag kan förfina det?
Företagsekonomiskt är det slöseri- men jag är inte chef över detta bygge.
Min sinnesro känns så viktig nu. Mitt plugg, barnbarnen (nytt i mars om allt går väl). Och jag. Jag känns viktig.
Jag hade aldrig aldrig varit där jag är idag, om jag hade fortsatt dricka. Jag vänder och vrider på livets små skeenden. Det är spännande, och just nu- vilsamt.
Ha en fin dag, här regnar det, men sol inne. ☀️
(Ps. Jag får behålla min lön trots det minskade ansvaret.)

@Se klart grattis till nya jobbet! Det är naturligt att det lite smalnar av mot slutet. Andra vill in. Och med inte så många år kvar blir man lite av en lame duck. Andra kan liksom inte använda en som hävstång och skrytobjekt och då lugnar allt ner sig. Jag tog det ytterst lugnt sista åren- tyvärr med massor av tid att istället dricka. Hm.

@Se klart Grattis till jobbet!! Så skönt att det landat i något som känns rätt o bra🌸
Ha, ha först läste jag att det hade varit en fattig vecka, istället för fartig. Och tänkte direkt att det är ett "Se klart-uttryck" för att drt vsrit mindre än vanligt, och att det är bra. För det är min grundkänsla för dig- att du är påväg att växla ner, på ett bra sätt. Att du har koll på läget. Mår bra.
❣️🌸❣️🌸

@Se klart Låter helt perfekt - mindre ansvar med bibehållen lön och fokus på kärnverksamheten! Du kommer nog hitta utmaningar längs med vägen. Alltid är det några projekt som behöver styras upp. Lära upp nya förmågor är viktigt också, det har jag erbjudit mig att göra.

Kram 🐘

@Se klart Grattis till det nya jobbet💫Det låter positivt! Och, det är klart att du är viktig…allra viktigast i ditt liv🙏🏻

Till ngt helt annat…vad är det nu du kallar klubben igen där intresset är odling? Tänker att jag kan byta ut alkoholen nu mot lite mer odling och trädgård🌿

Ha en fin söndag🥰

@Se klart Grattis till ny tjänst, bibehållen lön och det kan vara skönt med mindre ansvar, då får du mer tid med din trädgård😁. Din sinnesro är det viktigaste och att du ser dig själv som viktig, för dig själv och för familjen. Sinnesro får man verkligen inte av att dricka och som du säger hade du inte varit där du är annars. Livet är för viktigt men alla små skeenden och det är verkligen värt att vara nykter i det.

Ha en fin söndag!❤️

Tack @geggan @sattva @andrahalvlek @varafrisk och @vår2022 för omtanke och goda råd. Jag har fått så många nya perspektiv av detta forumhäng under de här tre viktiga åren. Tar till mig en tanke här och där, och så just detta att det finns så många olika sätt att leva livet. Yoga, hundar, olika sorters relationer med barn- och partners (det skriver vi iofs inte så mycket om).
Jag tänker- har kommit att tänka- att livet är något sorts flöde och man får liksom bara hänga med- vilket inte ska förväxlas med att vara ett rö för vinden. Jag menar snarare att liksom inte hänga fast vid stenar eller skrymslen man hamnat i, utan istället simma på, våga släppa taget.
Det kan ju låta paradoxalt sett till det jag just beskrivit- och jag tänker ju inte att jag ska växla ner så att det blir tråkigt (helt säkert kommer nya projekt min väg…) men att lite grann, som jag tror jag ”pratade” om med Satttva här- att vid något läge har tankarna gjort sitt. Då måste något annat träda i kraft- som man kanske inte själv styr över.
Fattigt har det kanske inte varit men med min stränga diet och köpstopp så har det varit väl anpassat till årets knaprigaste månad. Julen är ett slukhål i denna familj, men jag lyckas spara till jul och sommar numera (när barnen bodde hemma fanns noll utrymmme till sånt..alla pengar tog alltid slut- alldeles för tidigt i månaden)

@varafrisk, så kul om du kommer igång med lite lustfylld odling. När jag skriver om intresseklubben- så är det ett gammalt uttryck från när jag var typ tonåring. När man babblar på om sånt som kanske inte intresserar nån annan… (mina olika lökar, frön, eller för all del plagg och skor…)
Så det har just inte med odling att göra alls😍! Spanar just nu i Hanna Wendelbos bok om blommor- och inspireras. Samtidigt orkar jag inte med FÖR duktiga människor som dessutom har odling som jobb, vi vanliga har ju begränsad tid och råd.
På Facebook tycker jag att gruppen Farbror Gröns trädgårdsland är toppen, men det finns ju en miljard grupper att inspireras av. Du kan ju det mesta men alltid kul att få inspiration.
Är mör efter en aktiv helg, tog med ett stycke småbarn till landet som förgyllde helgen, ibland är det fint att ha dem en och en. Nu har jag kört en vecka med sträng diet och det känns mycket bra! Tänker att 8 kilo ska bort- och det ska väl inte ta mer än 3 månader.
Ha en skön kväll alla kämpar och bananskalsåkare! ❣️🌱

Varning för långt och icke-alkoholrelaterat alls…
Mitt projekt just nu- viktnedgång- är eftersträvansvärt att lyckas med. När jag drar igång nåt sånt vet jag att jag inte ger upp förrän kanske ett par kilo innan målvikt, men då är jag nöjd. Min främsta erfarenhet är att jag - iaf de senaste 20 åren- varit normalviktig- periodvis ganska smal. Har tränat mycket, ätit ”typ” lchf men jag gillar ju verkligen mat så har ätit det mesta. När jag drack var jag aldrig sugen på sött.
Nu var det ett år av: unna sig allt man är sugen på. Sen ett år av att gå ner och hålla vikten (fasta funkade bra för mig, typ 18:8) Men sen skulle jag säga att det varit ett orimligt ”unn” detta tredje år. Jag är inte så stor eller lång så några kilo här och där- blir lätt känslan av en fyrkantig gumma.
Har kört kalori-app tidigare och gör också denna gång.
Kruxet är snarare att jag får i mig för lite, och för lite grönsaker/nyttigheter. På ett helt annat sätt än tex med drickandet, kan jag stänga av helt- men då försvinner nästan alla hungerkänslor och jag petar i mig.
Jag har kört denna kalori- metod förr, och går ner, kommer igång med träning, håller vikten. Sen knaprar jag långsamt upp den igen. Träningen flyter ut (pandemin var hemsk på så sätt)
Jag kan inte säga att inget varit hållbart för av de senaste 20 åren har jag bara ”bantat” 4-5 tillfällen. Det är liksom inte omtag på omtag. Jag gillar grönsaker- men med goda dressingar. Jag gillar fisk- men med god sås! Om det inte är speciellt gott- eller för tråkigt att äta (blad) så tappar jag lusten och äter hellre ingenting. Eller en skål kvarg med valnötter.
Med kalori-räkning missar jag det som håller mig mätt och glad- och pigg.
Jag har inga problem med att bli sugen/hungrig- när jag inte ätit socker på en vecka så finns det inte. Jag har problem att mat slutar vara gott och lustfyllt och kul.
Slutgnällt om detta men ska läsa Geggams och Vårs och Andeahalvlek-strategierna.
Måndagar hörni. Vad gjorde man utan två gosiga katter att skratta åt, klappa, och ha intill sig i sängen. Bliss och bless är det.
Nu godnatt och hoppet lever om att nån gång vakna pigg på morgonen. Kanske blir det imorrn! Kram på er.

Hej,
Det som fick mig att gå ned 15 kg och stanna där var att sluta med mellanmål. Jag äter frukost, lunch och middag. Och på kvällen en rad choklad, minst 70% kakao, om jag är sugen på något. Läste om en undersökning där möss i två grupper fick samma mängd kalorier men fördelat på olika antal tillfällen per dag. De som åt färre tillfällen gick ned i vikt. Hade något att göra med att det är bra för magen att inte ständigt ha mat att jobba med. Jag trodde jag var en person som måste äta för blodsockret, men det tog bara ett par veckor så slutade jag vara hungrig på mellanmål. Sen äter jag väl relativt nyttiga och inte för stora måltider. Men alltid goda med dressingar, såser och ost eller liknande. Det tog typ två år att gå ned 15 kg på det sättet, men det är hållbart.

@Se klart Kalorimetoden är rätt själsdödande. Jag tror mer på att lägga TILL än att tvinga bort. Tex nötter som mellanmål varje dag, liten tallrik med grönsaker till varje måltid, frukt eller smoothie som kvällsmål. I en smoothie gjord på frusen spenat, blåbär, hallon, lingon, havredryck och kanel/kardemumma får jag i mig en massa nyttigheter, och jag slipper lägga mig hungrig.

Till skillnad från dig har jag en massa kilon jag behöver gå ner. Istället för att sikta stort har jag bestämt mig för att ha delmål. Då känns det inte så överväldigande.

Boktips: ”1-procentmetoden” av James Clear. Superbra bok!

Kram 🐘

@Se klart heja! Det går säkert bra! Men, som jag ofta har sagt, så tycker jag att kolhydratfattigt är mycket bättre. Inte massa fett heller, men då kan man bra äta såser till grönsakerna mm så det blir rejält gott. Lycka till! 🐳