@vår2022 Det var först under år 3 som jag konstaterade på riktigt att, hmm, jag blir ju inte alls utrtråkad , och inte blir jag trött heller.😂 Jag tror att det beror på flera faktorer. Dels att nykterheten känns så fantastiskt naturlig, både för mig själv och andra. Dels att de jag umgås med helt klart dricker mindre själva nuförtiden, kanske inspirerande av mig. 🧐 Detta gör att vi får mycket trevligare ihop helt enkelt, och jag blir inte trött. Det kan med andra ord vara så att du också får ha lite tålamod, och se vad som händer framöver. 😃

Kram

@Torn Ja, så är det säkert😁. Fast är rätt nöjd som det är, komma i säng i tid och upp i tid, i alla fall längtar jag inte efter att sitta uppe halva natten😂. Kan tycka det är trevligt och umgås men vid 23 eller 24 är de nog.

@vår2022 @Sattva Men jag ser det så solklart hur det skulle bli om jag skulle dricka igen och minnena om hur fruktansvärt dåligt jag mådde innan jag slutade, så jag vill säga aldrig mer men jag undrar om det är så att jag läst någonstans att aldrig säga aldrig för det är inte bra utav någon anledning eller om det är så att jag inte vågar säga det för att jag omedvetet håller en dörr öppen, det är läskigt. Eller är det att jag har halva livet kvar, fyllde 40år nu och att ”aldrig” på 40år låter orimligt långt att säga aldrig till. Jag kanske är en väldigt förståndig 65åring sedan som kan dricka ett glas inte vet jag även om all statistik säger att man aldrig mer kan dricka när man än gång pajat det så som jag gjort.

@Torn Kanske är det bara så som du säger att tiden kommer då jag helt genuint ärligt kan säga aldrig mer.

Stor kram till er underbara härliga❤️

@Himmelellerhelvette Jag tänker på det lite som ett giftaslöfte. Ingen står inför prästen och svamlar om ”kanske vi håller ihop, men jag kan inte lova något”. När man står där känns det som för evigt, vad som händer om 20 år kan ingen sia om.

I början brukade jag lova mig själv att vara nykter inom överskådlig framtid. Det kändes definitivt nog för mig. För varje nykter månad/år känns det mer och mer självklart. Säger som @Sattva: Varför skulle jag vilja dricka nervgift?

Kram 🐘

Godmorgon, vilken härlig diskussion här!
Börjar med att vända mig till dig @himmelochhelvete med att säga att det nog var först i tisdags (om det var då jag skrev) som jag kände i varje cell- att aldrig mer. Tre år tog det.
Jag har ju förstås tänkt ”aldrig mer” men det har varit som en logisk tanke/ en följd av att veta vad som händer om jag dricker= icke önskvärt.
Nu har jag känslan som ett lod i kroppen och det hade jag inte kunnat tvinga fram. Det kommer med tiden, och jag minns också rädslan du beskriver/ var inte alls länge sen jag kände så- som att nån skulle kunna ta ifrån mig allt jag erövrat.
Det funkar ju inte så, men vaksamhet är ju viktig. Att skriva och läsa här hjälper mig att hålla tanken stringent.
Jag känner mest ”sitter ni här och bara sitter” kring drickande människor- jag har verkligen inte tid, finns alldeles för mycket jag vill göra med mitt liv.
Inte jobba ihjäl mig till exempel. Inte vakna med ångest.
I morse var det möjligen en känsla som tangerade åtminstone irritation då herr Katt väckte mig medelst bett i vaderna- under täcket. Hungersnöd! Nu sover han vid fötterna- på täcket. Jag har gjort kaffe och passar på att plugga en timme.
Kram på er och njut av dagen som snart ljusnar, ❤️

@Andrahalvlek Så sant! Inte sjutton står man och svamlar framför prästen!❤️
Nej tack till nervgift!

@Se klart Tack så himla mycket❤️Känns riktigt skönt att läsa att det var så för dig då känner jag mig mer trygg och lugn i att det kommer med tiden❤️Det är som att jag är så rädd om min nykterhet som när jag hade min bebis i famnen. Vill skydda med allt och är livrädd att skada den! Nykterhet efter 6månader är så dyrbart, är så rädd om den, den känns så färsk och oskyddad. Men det är ingen som kan hälla i mig och förstöra för mig, bara jag själv!

Kram❤️

@himmelochhelvete
Ibland skriver jag att detta att bli nykter inte är för tunnisar. Bland annat tänker jag då på den kraft som krävs för att vara BÅDE i rädslan för ett ev återfall, men samtidigt vara i tilliten till: jag bestämmer, jag klarar detta.
Livet är ju för övrigt lite så beskaffat. Oron att bli sjuk eller att någon nära ska drabbas av något. Jämte tilliten till att leva livet så mycket det bara går.
Det är en konst att leva. Det är en utmaning att bli nykter och att hålla sig nykter, men det är sannerligen inte omöjligt. Du fixar detta ❤️ Du vet hur man gör ❤️

Sovmorgon idag. Var helt slut efter den här veckan med en massa jobb och bestyr kring ny organisation (eg inte så mkt extra jobb för mig men övergången innebär just det)
Varit uppe tidigt tidigt, kört på rätt hårt långa dagar. Småbarnshjälp och plugg.
Idag skiner solen från en blå himmel.
Jag har tänkt logga ut från jobbet ungefär snart. Dieten tuffar på och jag minskar lite i vikt varje vecka, är mätt för det mesta och sugen på ”nåt” mest varje kväll och då äter jag kvarg, 7 hasselnötter och hallon.
Whats to klaga på…
Lite som att bli nykter. Jobbet måste göras, genvägar föreligger inte, och så jäkla svårt är det inte heller om man isolerar händelsen.
Nu ska dammsugaren fram här!
Njut av fredag alla kämpar ❤️💪🏻

@Se klart Njut av ledighet, en hel lång helg!!
Själv är det välbehövlig egotid med bara yoga hela helgen här.
Jag är så nyfiken, vad är det du pluggar?
🌸❣️🌷

@Se klart hoppas du får den härliga helg du förtjänar! Läser att din diet tuffar på. Själv har jag haft en ofrivillig diet i några veckor p.g.a. sjuk. 3 kilo ner resulterade den i. Med tanke på hur lite jag fått i mig tycker jag det är oförtjänt lite men min kropp har helt uppenbarligen bestämt sig för att hålla oerhört hårt i kilona efter 50 :D

Kram!

Tack @sattva och @charlie njut var det här- och håller med om att kroppen håller hårt i dessa kilon, när jag var ung kunde jag TÄNKA att gå ner i vikt, vips hade kilona försvunnit.
Men det har med biologin att göra och östrogenet och omfördelning av kilon. Så- bara att kämpa på, och skönt att du mår bättre @charlie 💪🏻☀️

Hel helg i stan hör icke till det vanliga och min vana trogen vaknade jag mkt tidigt igår, städade flera timmar- kattstöket är märkbart- sen ärenden, och därefter en ambitiös gallerirunda toppad av middag på ny krog. Dyrt (!!) gott som tusan och jättetrevligt umgänge med vänner som drack många glas vin. Vi hade tidig sittning så klockan 21:15 var vi hemma, maken somnade inom 10 min och jag avslutade med choklad denna lördag som ändå var att kasta bort för en diethållare.
Idag har jag kämpat mig till en rejäl sovmorgon, vilket jag behöver nån gång då och då, även om detta att vakna samma tid är en god vana. Får bli en riktigt lång promenad idag- och fasta,
Kram alla! 🥐☀️🤗

Kikar in mitt i veckan, hoppas att alla har det bra, tänker på er @sattva @torn @charlie70 @andrahalvlek och @kavledun
Hur tätt vi gått och hur vi släpper taget- för att det ska vara precis så- kikar in ibland och hejar! Hänger med i de stora viktiga händelserna, men nu rullar det nyktra livet på.
Jag följer ett konto som heter sassysobermum (eller mom? Minns ej) som just idag sammanfattade sina snart 4 nyktra år. Jag kunde känna igen så mycket av osäkerhet och ”vem är jag nu” i början, till att steg för steg bli personen som inte dricker, och hur bra den kostymen så småningom passar. Jag har inte tid, råd eller ro att dricka ett enda glas till i mitt liv. Den vetskapen är lätt att bära!
Nu möte här men först en banan i denna diet-vardag. ✅☀️😍

@Se klart God morgon!
Ja släpper taget är ett bra ord. Kikar in här var o varannan dag, men har inte tid eller behov att göra så mycket mer. Och det är helt ok. ❣️

@Se klart Jag har inte varit m er på er nyktra resa fastän jag har skrivit lika länge som några av er. Men, jag har följt er tätt genom att läsa alla era inlägg. Så det är värdefullt att ni finns🙏🏻

Ha en fin torsdag🐬

Kram🥰

Jag tänker på dig med @varafrisk och följer med på din resa! Många som varit med från just ”min början” är ju inte så närvarande längre- och det är ju helt som det ska. Släppa taget hör till att leva livet. Men kan inte säga annat än att jag senast igår begrundade hur det var med @sattvas mamma, en lång stund 😍
Kram på er!

@Se klart Söta du❣️ Det är ganska ordentligt kämpigt med min mamma. Såpass att jag denna veckan tagit en paus från att ha kontakt. Hon skickar de mest aggressiva o anklagande gruppmail till oss barn. Jag har försökt bemöta henne med respekt varje gång, men det går inte fram. Hårda ord i retur. Och sedan kan hon nästa dag höra av sig o prata som vanligt, som om inget hänt. Hon ska göra en ny hjärnröntgen om ett par veckor. Då får vi nog en del svar.

Så tufft @sattva
Min pappa förändrades mycket efter en stroke men han förändrades från att ha varit väldigt ”kantig” till mjuk.
Som barn har man ju ett ansvar men ansvaret har också gränser- egenomsorg- så det låter bra att du kan skärma av.
Nu är det iaf fredag och jag tror och hoppas att du har en vilsam helg att landa i. Kram 🤗