@Me Skrev lite snabbt i farten förut men glömde tillägga att du är GRYMT duktig som gör detta. Det är lätt att glömma vilket jäkla helvete den första tiden kan vara men nu får jag det tillbaka till mig. Speciellt efter att man har haft semester och ska tillbaka till jobbet. Precis samma symptom om kanske lite mildare än dina.

Kämpa på, du är jätteduktig 🤗🙌🏼🤗

@Me Hej!

Du är i gång i en förändring nu, verkligen startat starkt och beslutsamt. Du har provat flera gånger förut, du är inte en person som ger upp och det hörs att du reflekterat kring detta länge. Det sätt alkoholen funnits i ditt liv passar inte in med den du är och vill vara. Du längtar till att få kontrollen över alkoholen snarare än tvärt om.

Du har nu varit alkoholfri två dagar och innan dess druckit dagligen.

Jag kommer med lite information här, hoppas det känns okej. Du beskriver en del symtom som är vanliga vid abstinens. Abstinens innebär en stress för kroppen och hjärnan vilken kan lindras med rätt vård. Kanske ett steg för dig i detta läge kan vara att söka vård för att minimera risken för att du ska må sämre och för att skydda hjärnan och kroppen samt få en möjlighet att må bättre. Om risken finns för svår abstinens är det först efter ca 3 dagar det kan bli som värst.

Se här för en lista på symtom och när det är läge att söka vård för att undvika livshotande tillstånd: https://alkoholhjalpen.se/akut#abstinens

Ta hand om dig!
Varma hälsningar, Rosette Alkoholhjälpen

Nu är dag 2 snart över och känner mig så jädra stolt när jag fyller i 0 glas i dryckeskalendern. Tycker kroppen är lite lugnare ikväll, fått i mig en limpmacka och te. Och behållt det. Jag klarar det här.

Oj @Me vad jag håller på dig. Ta dig igenom EN dag i tagen, en stund, en minut när det kniper. Men håll emot. Du kommer att ta tillbaka ditt liv. Kram och skriv och läs här, du kommer att få massor av stöd, råd och en och annan kram när så behövs.
🥰

Jag är på dag 3!!! Inte sovit många timmar, svettas och drömmer mardrömmar. Känns så verkliga, som om någon tar i mig. Känner beröringen. Men nu är jag uppe för dagen, druckit te och skakar inte lika mycket på händerna som igår. Kan föra koppen till munnen med en hand utan att spilla. Har nåt gnolande illamående och huvudvärk, men det går åt rätt håll.

TACK alla ni som hjälper mig. Era ord är så viktiga. Suger i mig varenda stavelse. Vackra vänliga själar. Om jag klarar det här så ska jag bli som er… önskar jag kan hålla en hand när livet är som värst ur alkoholångorna.

Nu dag 3, avverka och komma till dag 4. Känner mig mycket starkare idag.

Till er alla, så tacksam ❤️ Jag har börjat resan och bestämt mig, aldrig mer.

Härligt att höra! Och glöm inte att vara tacksam mot dig själv också, du är stark och kämpar så väl! Häng i nu, läs och skriv mycket här. Ett annat liv är möjligt och du är på väg dit!

@Me Så starkt av dig 🤗 Skönt att höra att det går åt rätt håll. Man inser ju vilken sjukdom det är när man slutar tillföra kroppen A. De fysiska symptomen är inte trevliga.

Just det där med svettningarna och darrningarna är vidriga. Speciellt om man är inne på kontoret och svetten kommer mitt i ett möte.

Hoppas din dag 3 blir dräglig. Är du fortfarande sjukskriven? Finns det någon aktivitet du kan göra för att skingra tankarna och lindra avgiftningen?

Kram

Tack, nej jag orkar inte göra så mycket. Kroppen är rejält matt, sjukskrev mig idag också. Försöker äta, vila och se lite på TV för att skingra tankarna. Men planen är nykter helg och nya tag på måndag. Men tänker, vid den här tiden en vanlig dag har jag nog hunnit dra i mig tre glas medan jag sitter och jobbar. Sen jag började har jag nog undvikit 5-6 flaskor vin. Då är jag på dag 3 och klockan är 10:30. Det går framåt… jag är så fast besluten att klara det här och varje gång jag ser era meddelanden så får jag lite ny kraft. Den här gången VET jag att det är sista. Bara yrseln jag haft de få stunder jag varit nykter det sista året signalerar att varenda cell i kroppen håller på att kollapsa. De två första dagarna var snurriga, men idag inga balanssvårigheter alls.

Idag har jag inget sug efter alkohol, skulle isåfall vara för att få kroppen lugn. Men inget annat sug, inte det mentala ”att få lugn”. Inget drag åka och köpa för att ha hemma ”för säkerhets skull”. Inte köpa tre bag in box för vara säker det ska finnas kvar nåt på söndag… som jag när söndag kommer ändå har druckit upp.

Är inte glad, men tillfreds. Så här länge har jag inte varit nykter på år… och jag längtar till måndag då jag ska få skriva till er dag 6 och visa att jag klarat helgen. Har ingen annan berätta det för.

@Me Vilken kämpe du är💪. Du jobbar på så otroligt bra! Du kommer snart att komma ur den värsta första tiden. Jag drack också varje dag innan jag slutade och tyckte att det blev mycket bättre efter 4-5 dagar. Det är så otroligt mycket värt att vara nykter och jag upplever att jag fått en ny chans att ta hand om mig själv och mitt liv. Det är som en ny dimension av livet, där alkohol inte längre har en funktion eller betydelse. Det är mycket härligare och roligare som nykter.

Kämpa på som du gör och ser fram emot när du skriver dag 6. Du kommer att klara det bra, du verkar vara så motiverad och beslutsam. Ha en fin fredag, det bli bättre💕

@Me kämpa! Om du bara håller ut idag, om bara några timmar har Systemet stängt, och imorgon har de inte öppet så länge,så har du klarat 3 hela dagar till!! Vi finns här, bara skriv

@Me Så otroligt duktig du är! Beröm dig själv massor 🥰 Bra att du skriver ner hur du mår också. Om du i framtiden får tanken ”så farligt var det nog inte?” så börjar du direkt läsa din tråd från början!

Kram 🐘

Det finns ingen anledning att ljuga för er. Jag har misslyckats ikväll. Var så beslutsam, men tappade det. Mina barn ville stanna hos sin pappa en kväll till, då kände jag att jag skiter i allt. Misslyckad så in i helvete, men de vet INTE jag druckit för det här skedde innan. Jag har en gammal tråd, om mitt liv. Ni får gärna kolla… men min självkänsla är noll. Jag har inget värde längre, skäms så in i Norden vem jag är.

Jag var på det dag 3. Men det gör för ont i mig. Klarar det inte utan alkohol. Det jävla gift som förhör mig. Det låter som jag är en alkokärring, men det är jag inte. Jag får ta nya tag i morgon. Förlåt för den jag gjort besviken, den som orkar peppa denna bedrövliga själ.

Bara skam. Försöker tänka vad gick fel? Allt. Jag lever med skam. Skäms, vill inte mer. Alkoholhjälpen behöver inte skriva nåt präktigt, för jag kommer inte ta livet av mig. Men hur Faan går man vidare?

...din konsumtion/hantering av alkohol, är ju på intet sätt en återspegling av ditt värde som person/människa. Låt inte det definiera dig. Känt många alkisar genom livet - som varit fantastiska, älskvärda människor. De har bara varit något av...otvättade, men snygga och dyra bilar...;=) Gå inte ner dig bara för att bilen råkar vara lite smutsig, just i kväll.