Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Lördag, min bästa dag! Särskilt efter en superstressig jobbvecka. Vi har blivit typ halverade i antal i min lilla arbetsgrupp, från fem till tre. Bara jag jobbar heltid. Helt galet inne på vårt närmsta sjukhus, där delar av vårt uppdrag ligger att allt ska fixas med hjälpmedel när patienterna kommer hem. Så vi upplever att dessa sjuka äldre kastas ut innan de ens står på benen. Och vi har liksom fler arbetsuppgifter än det, vårt huvuduppdrag är mottagningsarbete. Igår satt jag kvar 2,5 h efter arbetstid o skrev färdigt journaler...Stämplingssystemet ville inte ens ta emot min utstämpling eftersom det var utanför flextid😨😳🤣. Ny kollega kommer i sommar som tur är.
Men nu har jag sovit gott o länge, mår bra. Det blir utflykt i solen idag. Inga måsten, bara återhämtning.
Annars inget nytt. Dotterns student närmar sig. Fick tipset igår att vara ute i god tid om vi tänkt catering. Och det får det nog bli.
🌼🍃🌟🌸

2 år och 4 mån nykter idag. Träffade en kvinna i helgen i min egen ålder. Vi kom att prata jobb. Vi jobbar båda med människor. Hon inom kyrkan o träffar de allra mest utsatta. Jag inom den offentliga hälso o sjukvården, där jag inser att vi bara träffar dem som finns inom systemet. Och kan betala den avgift ett besök kostar. Och som har kraften att ta sig till mottagningen. Denna kvinnan sa att hon hade livet som utbildning för sitt jobb, 19 år nykter o drogfri. Hon sa att hon ofta är den enda deras "gäster" (?, ingen aning om det kallas så) träffar som inte är missbrukare. Samtalet berörde mig. Kommunen hon jobbar i är en välmående kommun. Det finns verkligen mycket man skulle kunna göra för att förbättra för dessa människor. På ideell basis menar jag. Jag känner verkligen att jag gör skillnad i andra människors liv varje dag, både på jobbet o som yogalärare. Men detta var en annan sida som jag inte egentligen visste fanns. Jo såklart, vi vet ju alla att det finns hemlösa och psykiskt sjuka som hamnat helt utanför samhället. Men att höra henne berätta om sitt jobb berörde något som jag burit med mig sedan vi pratade. Och samtidigt en enorm tacksamhet över allt det fina som utgör mitt liv.

@Sattva Grattis till 2 år och 4 månader!🥳. Ja, det är verkligen både sorgligt och tragiskt hur det är ställt för vissa av våra medmänniskor. Hur alkohol men även familjebakgrunder gör livet så svårt och så hårt. Ett samhälle där det råder sämre förutsättningar från start och tacksamheten för människor som finns där som ett stöd för att försöka göra livet lite bättre. Det berör verkligen. Och tacksamheten för att man själv kommit ur alkoholdjävulens klor och för att ha fått en ny chans att ta hand om sig själv och sitt liv. Att få ha ett fint liv❤️

@Sattva Grattis till 2 år och 4 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Back the days känns verkligen mer och mer främmande för varje nykter månad. Jag förstår att samtalet med kvinnan grep tag i dig på djupet, så hade jag nog också känt. Vi lever våra liv i våra egna bubblor och det är sällan vi gör besök i andra bubblor. Den kvinnan gör besök i en annan bubbla varje dag i och med sitt arbete. Hon ska ha all cred för det 🙏🏻 Själv vet jag inte om jag hade orkat faktiskt. Min empati är liksom överhettad nog som den är.

Kram 🐘

Ja vi är verkligen priviligierade, de allra flesta av oss. Jag får den påminnelsen varje dag på jobbet i relation till sjukdomar o ohälsa. Men detta var något annat. Jag skäms nästan över att ha det så himla bra. Det är verkligen inget att ta för givet.
Vad jag tror, så är förmåga till empati inte ivägen för att arbeta med utsatta. Möjligen en förutsättning däremot. Men man får nog se till att gå in i en professionell roll.

Lördag, bästa dagen!
Är på yoga-långhelg fre-sön med mina två favoritlärare. Tacksam o lycklig att ha yogan i mitt liv! Går man in i yogan bortom bara rörelsena på yogamattan (som stödjer den fysiska hälsan) finns där ofantligt mycket att hämta i yogafilosofin som stödjer personlig utveckling. Eftermiddagarna dessa dagar ägnas åt undervisning och reflektioner kring olika teman där vi grottar ner oss i yogafilosofi. Människans psyke/ hjärnor har ju fungerat på samma sätt även för flera tusen år sedan, då texterna är skrivna. I nutid tolkas såklart annat innehåll in, men mekanismerna är desamma. Jag får ut så otroligt mycket av diskussionerna. Fast inget är nytt, blir det ändå nytt varje gång. Vi blir aldrig "färdiga" som människor, det är för mig helt klart. Och det är härligt!

@Sattva Härligt att du har denna stora passion! 🤗 Det är lite samma sak med mitt fiske, jag får ut otroligt mycket av det, även om jag har fått tusentals fiskar genom åren.😃 I eftermiddag blir det förresten en riktigt rejäl fisketur tillsammans med min son.😍

Ha en go helg!

Så fint att läsa dina ”tankar för lördagen” @sattva 💕 Jag har några passionerade kompisar som älskar sin yoga, just för kraften/resan inombords. Att ge sig hän åt något tror jag håller oss unga. Eller gör att vi åldras värdigt och med öppna ögon.
Tänkte på det du skrev tidigare om tacksamhet gränsande till dåligt samvete över hur bra vi har det? Tänker så ofta på detta tema och jag har liksom landat i att om det nu råkar vara så i denna - generellt orättvisa - värld. Att just vi fått möjligheten att kunna leva, skapa en trygg uppväxt för våra barn, har tak över huvudet. Så är det just att känna tacksamheten över det som är det viktiga. Att det inte är något vi inte tar för givet och även förstår att vi inte direkt gjort oss ”förtjänta” av (för varför skulle i så fall en mamma i Sudan behöva se sina barn dö i torkan?)
Ynnest att få vara levande, att få uppleva våren, att ha ett tryggt hem och en kropp som orkar. Det är stort! Njut av din helg, kram 🤗

@Se klart Ja absolut är tacksamhet det minsta vi bör ge tillbaka. Inte ta något för givet. Fick veta igår att en person i min yogasfär drabbats av en tuff sjukdom. Hon har verkligen gjort "allt rätt" ur ett hälsoperspektiv. Inget är att tas för givet!

Tänker också på den kvinnan jag mötte förra helgen som jobbar med utsatta. 19 år nykter o drogfri. Jag tror inte att det är en slump att man efter några års nykterhet vill stötta dem som ännu är kvar i missbruk. När det inåtskådande o lite självfixerade är klart, och man liksom inte funderar så mycket. Man har sin erfarenhet och använder den framåt, att stötta andra. Det är tilltalande! Mentorskap överlag fungerar väl så antar jag. När man är erfaren o trygg kan man lyfta andra. Och samtidigt, jag tror ju att man aldrig blir "klar" i sin personliga utveckling. Men det viktigaste anser jag är att leva här o nu.

Påväg ner till skåne, jag hundarna o maken. Ska bli mysigt få tid tilllsammans.
Senaste två veckorna har varit tuffa. Relationer i bonusfamiljer är inte lätta. Vill o orkar inte gå in på detaljer, men har inte känt en sån plågsam anspänning/ ångest/ oro sedan jag låg i skilsmässa för 12 år sedan. Men kroppen minns. Fått en massa obehagliga kroppsliga symtom, men hoppas de ger sig med tiden. Håller ihop hjälpligt på jobbet, och är så innerligt tacksam över yogan/ redskapen jag har. Att må dåligt är en del av livet som jag ser det- livet händer. Tar fasta på att mitt jobb kräver full närvaro i patientmötena, och mina egna tankar har ingen plats där.
Men allt kommer bli bättre, det blir det alltid!
Ja, som vanligt inget alkoholrelaterat i denna tråd. Finns inte i min värld.

@Sattva Du har så rätt. Livet händer. Och det blir ingen räkmacka för att vi har slutat hälla alkohol på eländet. På något sätt blir känslorna så mycket starkare när man är alkoholfri. Vem hade trott det? Att man skulle känna MER. Skönt att du har yogan för att balansera tillvaron.

Kram 🐘

Idag 2 år 5 mån nykter💫🌼🌸
Jag brukar aldrig skriva om alkohol, eftersom det liksom inte existerar i min liv som något värt att notera eller reflektera kring. Men jag var på systemet härom dagen och handlade till dotterns studentmottagning. Jag tog på mig den uppgiften. Kanske för att jag ville ha kontroll över vad som köps in? Iallafall, har inte varit inne på systemet sedan jag slutade dricka alkohol. Det var fullständigt neutralt för mig. Det var en ren inköpsuppgift, som att handla vad som helst. Jag hade nog inte förväntat mig att få sug, den tiden är förlänge sedan förbi, men jag hade nog förväntat mig att känna NÅGOT. Men helt neutralt. 🍃🌼🌸

@Sattva Häftigt! Jag hade nog upplevt det likadant, förutom att det luktar så illa på systemet så jag vill helst inte gå dit. Handlar det jag behöver i vanliga affärer.

Grattis till 2 år 5 mån! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

@Sattva Grattis till din tid i frihet! 🤗 Jag har nog bara varit på systemet 2 gånger sedan jag blev nykter. Senaste gången för något år sedan vet jag att jag sneglade på ölhyllan och tänkte: ”Ha! inte en droppe lär jag dricka av det giftet i framtiden. Riktigt härligt!😍

Kram

Grattis till tiden @sattva🇸🇪☀️
Jag går helst inte på systemet liksom de flesta här. Blir alltid lite bedrövad av de där boxarna som heter ”perfect day” ”chilla” och sånt som är motsatsen till att dricka. Förstår inte riktigt att man får marknadsföra alkohol på det viset.
Skönt att vi är förbi och långt borta från de där shopping-turerna för egen del.
Kram 🥰

@Se klart Ha ha, har nog inte tänkt på att vinerna ens heter så, men det gör de ju. Liksom säkert godis o andra drycker också. Inget att bry sig om😊❣️

Så har hon nu tagit studenten, min fina dotter. Allt gick jättebra. Jag o hennes pappa har haft ett bra samarbete o varit samkörda. Alla gäster nöjda, god mat, fint väder. Dottern sover fortfarande, hon fortsatte på annat håll efter mottagningen. Är trött men nöjd. Idag blir det en sväng på havet.