Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Åh, vad roligt med så mycket respons och grattishälsningar. 💗

Andrahalvlek, Vår2022, Amanda L, stort tack.

Varafrisk, min hårt kämpande vän, tack. Visst är det så, vägarna ser olika ut, då vi och vår historia självklart ÄR olika. Huvudsaken vi får resultat som vi är nöjda med. Grattis till dig med.

Eirene, tack och respekt. Att du tagit dig igenom en stor del av (de sällan korta) inläggen, wow. Kul om min resa kunnat inspirera. Dock har jag varit helt bestämd om att bli helvit sedan jag loggade in här för snart sex år sedan. Att dricka kontrollerat under två år var bara en strategi för att inte supa ihjäl mig. Låter konstigt, jag vet, men så var det just då. Lycka till med din resa, hur den än ser ut och kommer att bli.

Gamlahäst, min forumvän, tack och så himla kul att höra från dig. Framför allt att höra att det går bra. Stort grattis. Kul om du har haft nytta av mina ibland svamlande inlägg.

Lennis, ännu en gammal forumkompis. Vad roligt att det går bra även för dig. I min värld är allt inte svart eller vitt, så kör på om du tycker att det funkar. Stanna upp och reflektera/analysera däremot tror jag är viktigt. Lycka till!

Charlie, min vän, tack för fina ord. Ja, nu känner jag mig stolt. Grubblar inte över att det tog så lång tid, tänker att det kanske var nödvändigt för att bli så här bra till slut.

Crusade, hej! Tack för grattis. Tror att man kan ha nytta av att läsa om min resa just för att den visar på att det går att bli nykter även om vägen är långtifrån spikrak. Träffarna är alltid för alla, men som jag kommer att skriva om kan jag inte vara med. Hoppas att någon annan tar över planeringen. Lycka till med din väg mot nykterheten.

Mrx, min "gamle" vapendragare. Kul att se dig här och stort tack för fina ord. Jätteglad om jag kunnat inspirera. Vet inte om jag varit en förebild, precis, möjligen vad gäller att vara helt ärlig. Hoppas att det går bra för dig.

FinaLisa, min själsfrände, vad fint du skriver. Tack! Så glad om jag kunnat vara till hjälp.

Känner mig alldeles överväldigad. Så mycket kärlek det finns på detta forum. 💗

Som jag nämnde tidigare kommer jag med största sannolikhet inte kunna vara med på träffen den 3 september. Släpper i alla fall all planering kring denna och hoppas att någon annan vill fortsätta. Vet att åtminstone Kennie och Sisyfos är/var intresserade.

Ha det gott alla fina, så hörs vi igen. 💗

Kramar från en nykter, stolt och tacksam kvinna i sina bästa år. Kom ihåg, det är aldrig för sent att sluta dricka. Men ju förr, desto bättre så klart. 💗

@Vinäger Så fint att du skriver att du har varit bestämd i att bli helvit sedan du loggade in här på forumet fr första gången. Så var det även för mig! Jag har skrivit här i kanske 3,5 år men jag visste att det var helvit som gällde. Jag tror att det kan vara svårt att förstå för andra som bryter direkt att man menar det. Jag har känt av den skepsisen. Både din och min väg har varit allt annat än rak. Våra vägar har varit olika men inte raka. Det är därför jag tänker att det är så viktigt att vi har funnits kvar för någon kanske känner igen sig i vår historia och vågar stanna kvar när det inte går som man tänkt sig (fruktansvärt lång mening…..).

Ha det fint! Vi hörs!

Kram❤️

Tack för positivt och peppade inlägg Vinäger! Jag har fått en hel del grejer i schemat, så jag kan inte heller den 3/9. Kanske kan admin ordna en träff? För min del är det bäst att kunna bestämma samma vecka om jag har möjlighet eftersom jag bor långt från Sthlm.

Kollar nästan aldrig nomo som räknar nyktra dagar, men fick en ingivelse i kväll. Och vet ni vad det stod?

300 dagar, prick, exakt, precis 300!

Så himla bra jag/vi är.

Kör ett gammalt uttjatat citat:
Kunde jag så kan du!

Sååå himla värt.
Jag lovar.
Kram
🩷

Hej kära forumkompisar, "gamla" som nya. 🩷

Vet ni vad, nu är det 65 dagar sedan jag skrev senast. Hur kan hon veta det så exakt, kanske ni tänker... Jo, för sist handlade uppdateringen om att min nykterhetsapp visade 300 dagar. Förstår ni vad det innebär...

I dag har jag varit nykter i ett helt år!

Som jag har tragglat och kämpat här på forumet. I sex år! Hela tiden med målet och övertygelsen om att bli och förbli helvit.

Så otroligt många gånger jag verkligen bestämt mig - inifrån och ut - för att sluta dricka och verkligen gått all in. Men gång på gång, likt en robot, efter några veckor helt plötsligt börjat hetsdricka, allt från ljummen vodka och OP till sliskiga likörer och på slutet Alcogel. Ja, ni som känner mig vet ju att handspriten för ett år sedan höll på att bli mitt slutgiltiga fördärv. Det blev livsfarligt.

Men nu är det som sagt ett helt år utan någon som helst alkohol.

Hur det känns?

Jo, tack, riktigt bra. Självklart. Jag är liksom nykter av bara farten numera. Tankarna har fokus på allt annat än alkohol.

Så himla skönt!

Känner dock inte igen alla beskrivningar som många här berättar om: Efter tre månader blir det si, efter sex månader så, efter nio månader fantastiskt, efter ett år magiskt...

Men det gör inget. Inget alls. Tänker att det beror på att vi är olika. Det som jag brukar tjata om, våra olikheter. Tänker också att det kan vara bra att läsa för andra som kanske inte heller upplever just eufori. Men som är supernöjda ändå.

Jag mår så mycket bättre och skulle aldrig våga chansa bort det jag har i dag. Min man kör helvitt med mig, trots att han aldrig hade A-problem. I första hand avstår han av lojalitet, han säger dock att de sista veckorna jag drack gjorde honom avskräckt. Jag var i ett mycket dålig skick på slutet.

Men nu vill jag bara tänka framåt, framåt, framåt...

Ett helt år i dag! Fy f-n vad jag är bra!

Tack för allt stöd och alla hejarop genom åren. Ni är bara bäst. 🩷🩷🩷

@Vinäger Grattis till 1 år!🥳
Precis som du säger så ser det helt olika ut för oss alla, för vi är ju unika individer med unika erfarenheter. Men det finns även många likheter och igenkänningar som tex ca 3 månader, ca 6 månader, ca 9 månader och så vidare som nykter. Framförallt berättar man om sina egna erfarenheter och hur det gått upp och ned för en och så är det ett sätt att stötta och hjälpa varandra vidare, genom att vara positiv om att det blir bättre framöver, när det känns tungt. Det tröstar. Och det finns en nyfikenhet av att höra andra upplevelser och processer. Själv blir jag uppiggad av att läsa att det blir bättre och det ger motivation. Både när det gäller mig själv men även att läsa om det gällande andra. Hur vi beskriver och upplever det positiva är också unikt, men det gemensamma är att man mår bättre utan alkohol om man blivit beroende. Kanske känner man inte eufori men är supernöjd ändå. Det viktigaste är den egna resan och processen och att man kan berätta och dela med sig av den om man vill. Det finns inget rätt eller fel, det finns bara den egna resan och den egna känslorna som är det viktigaste att lyssna till. Sen kan vi inspirerar varandra.

Härligt att höra att du mår så mycket bättre💕

@Vinäger Grattis! :) Helt otroligt! Jag har läst lite i din tråd, vilken resa! ❤️ Jag önskar dig all lycka i ditt nya! Men jag blev också väldigt nyfiken på vad "alla säger" om olika månader ? Var kan jag läsa mer om det ? 1 månad tex? "Vad säger alla?" :)

Stooort grattis från mig med! Vet du vad, jag känner inte heller igen nåt med 3, 6 eller 9 månader. Jag vet bara att efter ett år så kändes det än mer självklart att inte dricka. Så skönt att du är här! 365 dagar.
Njut och malla dig nu. Stor kram 🤗