@vår2022 Du är så klok och har så bra tankar! Så bra skrivet om eget ansvar och gränssättningar! 🧡
Jag själv har en del att lära mig där..
Stort grattis till dina 800 dagar, helt otroligt vad tiden går!! Är det redan så många dagar?! Jag ligger fortfarande långt efter med många omtag längs vägen, men målet är att även jag ska fira 800 dagar nykter en dag! Hurra för dig!! 🥳

@vår2022 vilket fint jubileum! Och så många fina dagar i framtiden! Roar mig ibland med att räkna ut hur mycket pengar jag sparat. Drack för minst 100kr per dag, ofta mera. Jippii! Kram till dig, kära forum-bff! ❤️😁😘

@Himmelellerhelvette @Varafrisk @Rehacer @Smillans @Geggan
Tack för alla gratulationer❤️ och helt klart ska du @Rehacer också fira 800 nyktra dagar en vacker dag❤️. Det är på den nyktra sidan himmelriket finns😁.

Ha en riktigt fin dag!🥰

@Geggan Ja, massor av pengar sparar man. Skulle nog inte riktigt få ihop ekonomin om jag fortsatt att dricka med alla kraftiga kostnadsökningar de senaste åren. Skulle nog inte heller fått jobbet jag har, då min självkänsla var på botten och skulle kanske inte sökt det. Har faktiskt sökt ett nytt jobb igår som verkar spännande. Bara för att det är möjligt, för att jag tror på mig själv och att självkänslan är god liksom självförtroendet och för att jag vågar. Vi får se hur det går och vad jag gör om jag skulle få erbjudandet😁.

@vår2022 spännande nyheter! Jag tror ju på dig i alla väder, och särskilt nu när du har lärt dig handskas ännu bättre med idioter! Skall följa detta med intresse. Är det samma/nytt område? Mer ansvar? Vad är moroten? 😁😉🦄

@Geggan Ha, ha! Tack! Det är en skillnad att söka jobb när man har ett jobb, det blir inte samma press att få något. Trivs ändå bra på mitt nuvarande jobb och har mycket inplanerat för 2024. Man kan väl säga att den sökta tjänsten är en summa av många olika erfarenheter som jag erhållit på mina olika typer av jobb. Jag skulle få stor nytta och användbarhet av all erfarenhet och kunskap som jag samlat på mig. Det handlar om att utveckla och det stimulerar mig. Så tjänsten är inte riktigt likt något jag haft, men jag har kännedom och kunskap av uppdragets innehåll om man säger så😁. En känsla av att det här skulle passa och engagera mig. Sen är det beläget närmare hemmet och troligen även högre lön. Sen slipper jag också en viss kollega och jag vet inte riktigt hur vi ska få bukt med arbetsmiljön, när denne är kvar.

Hejsan! @vår2022,
Trettondedag jul redan. Har just öppnat en flaska med alkoholfri cider och mår fint. Det känns lite konstigt att man nu har kommit så pass långt ifrån det tänkande man hade för inte så länge sedan. När man ständigt var mer eller mindre berusad som man varit i åratal och för det mesta rätt rejält fram till mitten av oktober i förra året.

Det känns nu som att man har levt i en slags förtrollning som till sist har släppt. Känner just nu att jag aldrig mer vill tillbaka till det jobbiga tvång som det faktiskt var att inte kunna klara sig utan att alltid ha en festisflaska med portvin med sig överallt dit som jag gick. Har kommit på att jag inte är så bra på att kolla in andras trådar, blir mest att man bara skriver en massa tok i sin egen tråd.

Men samtidigt känner jag att det ofta behövs för att jag ska kunna få sinnesro ibland och nog är detta forum bra terapeutiskt när man väl kommit igång med att arbeta lite mer med sig själv på flera plan. För när det handlar om att man vill bli fri från tvångskänsla av att behöva berusa sig, då måste man ju även arbeta med en massa andra prylar och tankar man har inom sig. För gör man inte det, så går lätt tankarna bara runt och till sist blir man bara så trött på sig själv att man inte orkar eller klarar av att tänka en vettig tanke till sist, det har jag då som nykter i drygt två månader kommit fram till.

Ha en fin lördag kompis!

@Flarran Hej! Vad kul att du kikade in i min tråd😁. Vad bra uttryckt att du levt i en förtrollning som nu släppt som nykter, håller med. Med lite perspektiv kan man som nykter se hur livet var som alkoholiserad. Där och då kändes det så verkligt och ofta hopplöst, i en förljugen och förvriden sanning. En destruktiv förtrollning in i alkoholdimmans värld som släppt! Som nykter kan man se, känna, höra och smaka allt klarare, man har kommit i sina sinnens fulla bruk igen😂.

Här är det iskallt idag -22, det blir korta pinkturer med hundarna och en perfekt dag för att städa inomhus. Ska sätta på städmusik, då går det alltid lite lättare och dammsugaren får vara min danspartner. Ha en fin dag!❄️

@vår2022 Här kommer ett lite sent grattis till dina 800 dagar! 🤩 Jag har inte läst så mycket på forumet de senaste månaderna och missade tyvärr detta.😅 Jag såg att du var tacksam för att jag såg att du skulle ”fixa det” då när du var nynykter.❤️ Det är lite konstigt, men eftersom jag läste i princip allt på forumet under mina första två nyktra år så fick jag en förmåga att se vilka personer som det högst troligt skulle gå bra för.😅

Kram

På väg i säng men tänkte att jag ville skriva ned min upplevelse idag först. Tänker att det man skriver sätter sig på ett annat sätt än om det bara är i tankarna. Inget jag inte vet om, men sätter det på pränt.

Har under några dagar känt mig lite irriterad, att något skaver hos mig. Några händelser vet jag kan ha påverkat. Händelser som triggat mig och berört ömma punkter. Punkter som jag inte har känt av på lång tid och nästan trodde inte fanns kvar. Men det finns där och har blivit lite vidrörda och som mynnat ut i kroppen. En känsla av lite olust, irritation och som inte lämnat mig ifred. Har varit förkyld och inte kunnat träna som jag vill, det har mest blivit promenader senaste veckan. Jobbade hemma idag och tänkte att nu måste jag ut på löptur under lunchen med hundarna. Inte så sugen men tvingade mig själv. Asjobbigt att springa i skogen i den djupa snön som också blivit både hård och mjuk, typ krispig skare av väderomslaget. Manade på mig själv att jag orkar. Tankarna malde på fritt när jag sprang eller rättare sagt klampade mig fram i snön. Hade alla möjliga känsloregister som vällde upp. Efter ca 4 km så släppte allt, känslorna var utrensade! Sista 2 km var det också plogad grusväg så det kändes lätt att springa! Efter en dusch och lite lunch hade jag en skön känsla inombords, malet och irritationen bortblåst och fick mycket utfört resterande dagen av jobbet.

Alltså, löptur är guld för mig, mitt psyke och min hjärna. Det rensar ur skit och tillför energi! God natt!❤️

Hej! @vår2022,
Tittar bara in för att säga hej kompis. Håller verkligen med om att det är bra att skriva av sig lite och liksom rensa hjärnan från lite tankar ibland som kanske snurrar omkring lite som de kanske känner för själva på något sätt.
Såg att du varit förkyld, sånt är nåt som inte gör någon glad alltså. Men har märkt själv att motståndskraft mot en vanlig snuva verkar ha ökat lite när kroppen slipper hålla på med att bryta ned alkoholens gift som den väl har fått kämpa hårt med i en himla massa år.

Träning har aldrig varit min grej. De enda gånger som jag har kutat som en skållad råtta har väl varit om jag någon gång varit på väg att missa en buss eller nåt sånt. Men har förstått att en hård daglig träning väl kan bli som en drog som gör att utövaren av kanske löpning får ett sug efter sånt. Har inte blivit promenadmissbrukare fast jag provade på grejen med besked här om dagen som jag skrev om på min sida. Tycker att det är bra att du har hittat nåt som känns bra för dig när det gäller att rensa hjärnan från kanske knepiga eller störande tankar.

Min metod är nog mer att pyssla med att göra instrumental musik, vilket har varit min personliga terapi för att psykiskt komma i någorlunda balans i rätt många år. Men visst förstår jag att jag väl borde komplettera det hela med lite motion. Promenader kan ju ha sin tjusning, speciellt om man har något mål som får en motiverad att gå utan för dörren... Tror nog att det här med usch, träning, blir lite bättre till våren då man kan börja cykla igen som jag faktiskt gillar om man då slipper riskera att köra omkull på grund av dåligt skottade vägar och sånt där.

Ha en fin dag!

Hej @Flarran! Kul att du kikar in i min tråd😁. Ja, det är verksamt att skriva ned sina tankar och känslor, när man sätter ord på dem så påverkar det hjärnan. Mår man dåligt och skriver så mår man oftast lite bättre efteråt, ångesten släpper. Mår man bra får man massor och lyckokänslor inom sig, nu av att bara bara skriva detta så drogs mungipan upp😁. Sen kan man också bättre se det man skrev i ett perspektiv ”utifrån” genom att titta in mot sig själv och sina känslor. Vad de står för och varför det känns som det gör. Man lär sig massor om sig själv, självkännedom. Det som jag också tycker är intressant är att ifrågasätta sig själv, hur betedde jag mig i en den situationen?, var det ok gjort?, var känga jag gav riktad mot någon annan egentligen? Projicerar jag? Var det ok som den andra personen bar sig åt mot mig?, vad menade personen egentligen när den sade så? Det behöver jag ställa lite frågor om. Detta har lärt mig mycket om mig själv och synliggjort mina triggers, mina akilleshälar. Det har också lärt mig att sätta gränser och stå på mig själv.

Alla sätt är bra, bara man hittar sin grej att rensa ut stress, press och annat skit ur huvudet. För mig hjälper som sagt träning, musik, skogspromenader, att vila i soffan, se en film, att något gott och att skriva och prata om det. Jag är mycket intresserad av människans psykologi, tex hur saker från barndomen påverkar oss, både positiv och negativt, varför vi fungerar som vi gör under stress mm. Jag tycker att det är en lyx att få gå på samtal hos en psykolog och bolla mina innersta känslor och tankar, men även med mitt syskon som jag har en nära relation med och med min man. Att sätta ord på sina känslor är guld och ett fint sätt att närma sig själv riktigt nära. När jag känner att jag mår bra och är i kontakt med mig själv, då känner jag mig inte ensam. För när jag inte haft kontakt med mig själv och mina känslor, även fast jag har familj, så har jag ändå känt mig ensam. För jag tror att ensamheten sitter mest där, inom mig själv. Det är då det är farligt att trösta sig med alkohol och tro att det kommer att hjälpa mot ensamheten, men det blir tvärtom, man blir ännu ensammare. Så när jag började tycka om och acceptera mig själv för den jag är, då blev jag bästa kompis med mig själv❤️

Ha en god natt!

@vår2022 Ja, det är märkligt hur träning eller för min del bara promenader i skogen kan vara så läkande! Undrar om det är genetiskt, sedan den tid vi var samlare och jägare och rörde oss långa sträckor varje dag. Kanske vi behöver röra oss för att våra kroppar och hjärnor ska må bra.
Det kanske var en överlevnadsfördel.
Jag kan också känna mig lite obestämt låg, ha tankar som stressar, men efter en timme på gymmet så är det borta, trots att inget annat förändrats.
Så härligt att det finns så enkla sätt att må bra på. Utan vare sig droger eller piller.
Läser ofta dina inlägg och de ger mig mycket. ) ❤️🥰

@vår2022 jag önskar jag kunde hitta en aktivitet där jag rensar ur systemet. Jag kan som fastna i tankar och älta saker till en förbannelse. Det är så jobbigt och energikrävande.
Du skriver så klokt och det inspirerar mig❤️