God morgon i stugan ☕️
Här intas kaffet på tuben istället för i korridoren idag. Igår eftermiddag kände jag att jag kanske skulle få en utmaning eftersom jag skulle vara hemma i min ensamhet. Undrade om jag skulle få nåt sug efter "nåt trevligt" till ensammiddagen eller solosoffhänget - men inget uppstod trots att jag stötte på flaskor lite här & där när jag öppnade skåp & kylskåp när jag fixade i köket. Men ICKE! Jag knyckte lite på nacken åt dem och tänkte "idag får ni mig inte" 😅. En dag i taget. Ikväll har jag inte ens tid att tänka på saken för jag ska hem & packa en väska och åka till svärfar på ön ❤️. Hoppas att ni får en härlig fredag dag och kväll och att livet går i den riktning ni önskar - med eller utan E.

Godmorgon @Carisie!
Skönt att du lät bli flaskorna, blir bättre förutsättningar till en ny pigg och bra dag. Jag var inte lika duktig igår men ska skapa en ny bra dag ändå. Är ledig och det blir det inga bromsklossar idag. Ska jobba i helgen.

Önskar er alla en skön dag ❤

@Carisie Bra där!
Natalia: Jag var inte heller duktigt igår, men hänger på dig med enhetsfridag. Det ska jag unna mig.

Nu skapar vi en bra fredag! Kaffet är upphällt och intas framför morgontv och det snöar utanför. Snart jobb!

@Natalia Tack. Mja.. pigg när klockan ringer vid 5.20 kommer jag aldrig att vara. Bromsfri helg alltså 😀 Alltså till syvende och sist så har man bara sig själv att svara för (oftast) och det är sig själv man straffar hårdast också. Allt funkar inte för alla men jag tänker att det går att låta bli så länge det går- sen är alla olika - vad är värst tycker du? 2 glas vin varje kväll eller 7 på fredagen eller 7 på lördagen? En nyfiken fråga bara.

@prinsessa Tack! Bra inställning. Bra en passus: alltså enheter 😅😂🤣 För mig som gammal luttrad sjuksköterska betyder det insulin eller blodförtunnande. Jag har jättesvårt att använda det ordet eftersom det "betyder nåt annat" i mitt huvud. Jag tycker också att det känns ofarligt och förknippar det inte med vårt hmmm... problemområde 🫣 Men jag vill ABSOLUT inte trampa nån på tårna eller trigga igång nåt heller. Bara så vi vet. Ni får säga till mig om jag klantar till mig 🫥

Nu måste jag packa min väska och fara ut till kalkklippan i Östersjön. Hoppas för guds skull att det inte blir många enheter per sekund...jag menar meter per sekund. Hoppas ni får en härlig fredagskväll och att den blir enhetsfri(day) ☕️

@Carisie Då lärde jag mig något nytt om enheter idag. Är eg inte så förtjust i begreppet, men det har blivit att vi har använt begreppet i kaffestugan.

Fredagskväll, blir en lugn hemmakväll. Tänkte att jag skulle ta en nykter kväll, det kommer jag inte ångra i morgon. Men ni vet när man resonerar med sig själv, ska jag, ska jag inte? Jag spelar upp hela filmen och även mitt god kaffe som jag ska dricka i morgon bitti, jo, det får bli nyktert i dag. :-) :-)

@prinsessa Heja dig! Det blir bubbelvatten för mig på färjan över... sen kommer man ju fram mitt i natten och blir bjuden på charkbricka m tillbehör. Jag tänker skippa tillbehöret eftersom det är HELT onödigt att dricka ett första glas för mig kl 00.30. Det ingår ju i min plan - att hoppa över alla "onödiga" samt att vänta 20 min om jag får sug. Sug sitter sällan i så länge tycker jag.
Du har helt rätt - man ångrar aldrig en nykter. Kväll/dag/natt.

Jag följer Nemo Heden på insta - han la upp en så tänkvärd grej...."Alcohol is the only drug in the world you have to justify why you're not taking it, instead of justifying why you do".

Ska träffa en kompis som åker samma båt så jag bjöd henne & make till vår kupé på en Loka. Det tyckte hon var jättekul och sen skrev hon "men ska du verkligen dricka Loka?" Jaaa skrev jag och sen började jag formulera varför - sen struntade jag i det. Det fick bli ett rungande ja helt enkelt. De får dricka annat om de vill... ☺️ Nu kan jag pricka av en nolla i kalendern igen.

Hur mår ni ikväll?
Jag hänger med kissarna i myssoffan och kollar på masked singer. Varit en lite seg men ändå skön fredag. Jag har lite skönasöndags-känsla idag då jag varit ledig och jobbar i helgen. Har inget besvärande sug idag och inte nån övrig vilja till vin heller. Det är nog för att jag drack senast igår så inga besvärande impulser har hunnit dra igång i kroppen än. Ska försöka få till en helt vit vecka. Det låter säkert löjligt och kort men för mig har det varit svårt att lyckas att helt låta bli ens en vecka i följd. Det blir ju ständigt några kvällar varje vecka där jag inte lyckas välja annorlunda. Jätteless på den loopen. Jäkla beroendebesvär. Jag hatar det.

Men ikväll är en skön kväll och jag hoppas vi får sova gott inatt ❤

Hejsan i Kaffestugan! @Natalia, det är inte alls löjligt och kort att försöka få till en vit och helt alkoholfri vecka. Det är bra om man till och med hoppar över en enda dag som man egentligen känner för att ta sig ett glas alkohol i olika form. För det är ju som så att man måste ta allt stegvis om man vill förändra något till det bättre tror jag. Fortsätter själv fast det ibland är svårt, steg för steg nyktert och helt alkoholfritt.
Ha en fin helg kompis!

@prinsessa Det blev två Ramlösa ☺️ Ligger här på båten och hoppas att sista timmen ska gå fortare ⛴️ Jag lyssnar både på "bara en till" och "en beroendepodd". Jag tycker det är inspirerande att lyssna till människors egna historier om vägen ur missbruk.

@natalia En vecka är inte alls löjligt. Jag är jättepepp på att "bara låta bli". Det är t.o.m. så att jag just i nuläget inte ens vill dricka vin till maten imorgon. Men det kommer kanske att ändras - och ingår i min budget. Hur ska du (om du vill) bryta loopen? Kan du överraska dig själv?

Blev inte lång sömn då ena kissen väckte mig vid 4 men det ger mer tid för morgonstund innan dagens långpass och det är ändå skönt att ha morgonstund i ro.

Godmorgon på er, nu gör vi en ny dag 💕

God morgon kaffevänner!
Idag hoppas jag att snön försvinner, så att våren kan komma tillbaka, även om diset och dimman ihop med snön ser ut som ett vackert svartvitt foto. Idag kommer svärföräldrarna på besök. De är nykterister, så det blir nog inga enheter här skulle jag tro.
Frågan om vad som är värst (2 glas varje dag eller 7 glas 2 ggr i veckan) är intressant. Jag tillhör själv den kategori som under lång tid druckit varje dag, men inte mer än 5 enheter på en dag. Kan bara minnas några få tillfällen där jag blivit full, och då är det på något party för flera år sen. Jag tror att båda varianterna är lika illa faktiskt. Det tar ju ändå 10 dagar för kroppen att göra sig av helt med alkoholen.
Önskar er en skön helg!

Godmorgon hela stora kaffegänget, att läsa här känns som att öppna dörren till ett mysigt rum fullt av surrande röster 😊 Lördag, arbetsveckan är slut och en ny börjar imorgon, när jag jobbar halv dag. Är i en fortsatt intensiv period med mycket undervisning, det är kul men så fort ett tillfälle är klart så behöver jag förbereda ett nytt. Lite pressande. Måndag-tisdag skall jag dock på en "Inspirationskurs" och det skall bli jätteroligt. Med enheterna går det okej, jag har haft flera enhetsfria dagar men känner mig inte stabil. Behöver samla ihop mig och göra en plan. Det kommer. Att vara tillbaka i forumet är en mycket bra "grundande" faktor. Önskar alla en riktigt fin och förhoppningsvis vårig helg. Här ligger snön igen....

God morgon ☕️ Sitter i lä och lyssnar till havet och skogens ljud (fullt påpälsad i +5) med en kärlekskrank Golden Retriever som filt 😀 Hon blir som ett plåster varje gång jag kommer.

Igår trugades det öl & vin till charkbrickan när vi kom fram men jag fortsatte min inslagna bubbelvattenväg. Ang citatet från Nemo Heden igår - Ja, jag fick förklara för svärmor varför jag INTE ville ha ett glas vin kl 00.30 😅. Jag sa att det kändes onödigt att dricka ett första glas så dags på dygnet - det höll hon iofs med om innan hon erbjöd öl 😅😂

@Natalia: hoppas du får en fantastisk dag på jobbet.

@Solana God morgon på dig också ☺️ Jag tänker att varje dag ändå är sämre eftersom man ökar toleransen och kroppen får ingen chans alls att göra sig av med etylen. Fast det skulle kanske vara ett uppdrag av guds nåde att klämma i sig 35E på två dagar? Mitt exempel var ju typ hälften av det 😂

Hoppas du får en fantastisk lördag med dina svärföräldrar- här är det tvärtom - mina börjar vid 12... sen småsnutttas det fram till 16-17 då kommer kanonerna fram... sen rullar det på 🤔 35 är nog ingen svår siffra för dem 😅

Godkväll i stugan 🙂

Har haft en glad och bra dag på jobbet och försöker varvar av med stöd av propavan så jag hinner sova lite innan nästa pass. Det tar en stund för den att verka och för mig att varva ner. Ska hänga i soffan och kika på nåt som inte stimulerar till vakenhet mycket med ljusflashar och fel sorts ljud. Har hittat ett dämpat alternativ för kvällen.

Önskar oss alla en god nattsömn.
Vi ses imorgon 💕

Och godmorgon igen!

Har sovit gott och idag jobbar jag en kort dag och slutar lite mer normal arbetstid. Det känns skönt för omväxling då det annars bara är långpass.

Kikat in och önskar en skön söndag 🙂

@Natalia Hoppas att du får en bra dag på jobbet. Jag cyklar också strax dit men för ett kort pass. Har hunnit vakna och dricka mitt goda kaffe, och det är ljust ute. Önskar er andra en skön söndags-sovmorgon!

Kikar in denna söndag och säger hej i kaffestugan! Dricker kaffe och njuter av helgen. Har haft en lugn och skön helg, välbehövligt!

Önskar er en fin söndag och hoppas Natalia och påvägmothälsa får det bra på era kortisdagar på jobbet och hoppas ni kan njuta av lite ledighet därefter! Kram

God morgon alla från ön ☕️ framför brasan idag då det blåser kalla nordanvindar på ön.
Gårdagen avlöpte hur fint som helst - långpromenad på stranden - svärmor skickade med en PET med "picknick" - Den fick gubben avnjuta själv även om det var strålande sol och i lä ☀️ - han sa "du vill väl inte vaska nåt redan nu" jag ba "näpp". Väl hemma i trädgården grävdes det och plockades fram utemöbler etc etc. När svärmor erbjöd lite stärkande så sa jag att jag ville duscha. Sen rullade det på med trerätters med flytande tillbehör och jag drack 12 glas vatten 😅😂 och avslutade kvällen under budget så jag är supernöjd.
@Solana Svärfar fick lätt i sig mer än 35E 😅😂😅😂😅😂 svärmor var inte långt efter heller.

Hoppas ni helgarbetare får lugna arbetsdagar. Vi ska åka hem med en sen färja så jag är tacksam att börja 13 imorgon 🏥

Njut av söndagen 💛