@Carisie Men asså råbiff kan ju vara det godaste som finns!
Natalia: Hoppas det går bra med alla dina långpass!
Godmorgon alla ni andra! Vi är ju ett par stycken i kaffestugan. Jag läser alla inlägg ska ni veta.

Så skönt med fredag, har varit en okej vecka med enheter, hade en aw med kollegor och då blev det för mycket, men det var med i "planen".

Nu skapar vi en bra fredag och känner in helgen!

@prinsessa Tjo 🥳 Asså det ska bli sååååå gott. Jag läser alla inlägg jag med 😀 Tycker det är trevligt. Alla kommer ju med sitt input. Roligt med AW och skönt att du landade inom din budget.

Här rullar det på i saltgruvan och om 3,5h lämnar jag arbete bakom mig 🥳🥳🥳

En bra dag åt alla
🩵

Godmorgon sköna lördag! Våren lyser med sin frånvaro, men den ska väl göra comback nästa vecka tror jag. Har inga större planer för helgen, ska mest ta det lugnt och komma ikapp med allt. Måttligt intag av enheter igår, så det känns bra idag.

Önskar alla i kaffestugan en fin lördag!

Tänker på dig påvägmothälsa och din förlust av din vän.

God morgon i stugan ☕️
Espresso i sängen idag ☺️ Ledig lördag - så himla skönt. Igår när vi skulle äta råbiff så var jag jättesugen på öl till på dagen - men eftersom jag ska på tjejfest ikväll så ville jag inte bränna min budget (eller ens nalla på den igår) så jag bad maken köpa två alkoholfria öl till mig. Men när jag gick på vägen hem efter jobbet så blev jag osugen på öl överhuvudtaget så jag ringde honom & backade på ölen - drack bubbelvatten istället 😀. Jag äääääälskar ändå bubbelvatten - det och terapistädning är mina största laster 😅. Maken drack en öl till maten - jag var verkligen inte sugen. 🤔 Reflektion: jag undrar hur ofta jag druckit utan att egentligen vara sugen - utan mer för att det hör till? Som igår? Jag hade definitivt druckit en öl igår - eller två. Jag tänker utifrån vad jag tror lett till mitt osunda drickande. Att dricka "något" ofta även om jag inte blir full = ökad frekvens = ökad tolerans = ökad risk att tippa över kanten. Den senaste 1,5 månaden har jag ju tänkt på hur mitt dryckesmönster ser ut och jag konstaterar att jag nästan aldrig är sugen- utan har druckit slentrianmässigt. Jaja.. får skriva mer om det i min logg ☺️ kan inte ranta om det här mer.. 😅 Förlåt för långt utlägg.

Önskar alla en fin lördag.
🩵

Ha en

@prinsessa Fint skrivet! Känner så väl igen mig i det du skriver. Jag var också ut igår och det blev lite för mycket men jag hade koll. Ändå så känner jag mig låg! Det svåra med att dricka kontrollerat är att det förr eller senare blir mycket. Blev glad av din text och ska försöka göra något bra av resterande del av helgen. Ha det fint😊

Hej! @Natalia, tog mig just en liten kopp med vanligt svart kaffe och tänkte på er i Kaffestugan. Har en stund gjort som jag började med för ett tag sen och lyssnat på lite Rock N Roll och festar på lite vanligt kokkaffe. Alltså inga enheter med alkohol för mig i dag heller. Borde väl försöka att komma i säng i vettig tid, men det är rätt svårt att ändra alla vanor så där i ett flygande fläng liksom. Ha det gott kompis!

Godmorgon

Min mamma ringde här på morgonen och berättade att min pappa fått åka in akut imorse. Nånting hände som skulle kunnat likna nåt åt strokehållet men ambulanspersonal trodde ändå inte det var en stroke. Inte hjärtat eller besvärande blodtryck heller. Men han var yr och kunde inte styra kroppen så jag är skeptisk. Jag har ingen aning. Jag vet inte så mycket mer ännu. Just nu är jag lugn. Och jag vill vara stark nog att hantera om något händer.
Ska ordna mig och åka till mamma som tack och lov bor nära.

God morgon i stugan ☕️
Jag var på tjejfest igår och det var i princip som att vandra rakt in i ett gratis systembolag 😅 Men jag var ståndaktig och fyllde bara på med halva std-glas och fyllde på med is samt drack mängder med bubbelvatten mellan glasen. Det var en uppsjö av snittar och färsk frukt också så det gick verkligen ingen nöd på oss 🥳. Plus i kanten för mig att jag inte maxade min budget utan gick hem med 1E tillgodo (av mina 4). Promenerade dessutom hem vid 23.30 och vaknade pigg. Såg på Instagram att de hållit på långt efter att solen gått upp 😇😂 Jag är glad & nöjd ☺️

@Flarran Svart guld i morgonkoppen här i sängen med sällskap av maken som läser valda delar av DN för mig ☺️ Ska strax gå upp och äta bagelfrukost och sen vårstäda balkongen nu när solen skiner ☀️

@Natalia Håller tummarna för din pappa och hoppas allt blir bra. Lyckos dig som har dina föräldrar i livet 💛 Jag har bara min mamma men hon är *peppar-peppar* helt frisk & äter inga mediciner 💊 och fyller 74 snart.

Hoppas ni får en fin dag
🩵

@prinsessa Gud ja! Men det är "farligt" är att det är lätt att glömma bort vilka konsekvenser dagen efter kan få om man bara "släpper lös A-satan" 🙈 Jag har inte varit bakfull på 9 veckor och det är så skönt! Jag hade ju någon dag för någon vecka sen när jag vaknade och kände mig bakis utan att ha druckit - känslan var vidrig! Fick en flashback... vill aldrig känna så igen 🤢

Nu har vi en E-fri söndag trots fotboll ⚽️

Hoppas du också får en skön söndag
🩵

Jag lyssnade på "En beroendepodd" på Spotify (jag har snöat in totalt på den) och Robert Bohman talar om att ta ett återfall. Han beskriver det som att om man varit nykter länge så kan återfallet ha sina signaler redan ett halvår innan. Nu ligger jag inte riktigt där än 🥹 men jag kan köpa resonemanget. Han talar om att vårda sin själsliga hygien, han är 12-stegare, och om han slutar att vårda den. Om han hoppar över rutiner han har och om tankarna börjar sträva mot tex alkohol, börjar de så småningom kretsa om kring den. Slutligen börjar man planera för när och hur man ska dricka den etc...

Vi är kanske inte där än - men det är ändå tänkvärt och kanske en hjälp för oss att uppmärksamma våra egna beteenden?

"Vem planerar i två månader att man ska dricka EN mellanöl"

Jag länkar till avsnittet "Julsagan bara en mellanöl" trots att det är mycket tyngre substanser involverade så är den bra.
🔗
https://open.spotify.com/episode/2lEfsdPgeLlWLt6Nh4jTmQ?si=2L_VbeqCQRCi…

@Carisie Så skönt att slippa vara bakis och bra beslut att inte dricka trots fotboll :-)

Skickar en tanke till Natalia och till Påvägmothälsa.

Idag har jag inte gjort mycket, skönt att inte vara seg efter enheter, har vilat framför tv:n med serier och en långpromenad.

God morgon (förmiddag) på er 🥳
Måndagsmorgonen har varit grå här och det är cappuccino i sängen i sällskap av en bra podd för mig innan jag ska göra mig iordning för ett kvällspass i bunkern 🏥

Nykter på jobbet (som vanligt). Det är verkligen inte arbetsdagarna som är något problem. Just nu verkar jag ha medvind och tycker inte att något är problematiskt - men jag är säker på att stöta på patrull och då vill jag bara vara beredd. Men jag måste ju tillåta mig att njuta av stunden.

Hoppas alla får en fin dag 🩵

@prinsessa God kväll! Troligen inte 💯
Jag har checkat ut från gruvan nyss.. typ 1h efter passets slut. Men vad gör man? Säger "Nä du min vän - du kan tyvärr inte få hjärtstopp just nu för nu är jag trött och vill åka hem & sova. Tror du att du kan vänta till kl 14 imorgon - i överlappningstiden?"

😭😂

Ja jag skrattar åt eländet och hen lever. Nu en taxi hem för jag oooorkar inte åka kommunalt och stå & vänta på buss & tunnelbana. Mitt huvud värker & mina fötter brinner 🔥

Hoppas alla redan sover gott 😴

PS Behöver jag säga att jag är nykter... eller att jag ska dricka 4 glas vatten innan jag duschar före ett svanhopp ner i dunen 🛌 DS

Godmorgon

Idag är en ny dag igen och precis som jag levt många år bak så ska jag göra det bästa jag kan av den. Det är ändå allt man egentligen kan göra. Är ledig och ska köra ett pass med träningskompisen. Är tacksam för fina vänner. Och i eftermiddag hälsa på pappa igen på sjukhuset. Han är iaf talbar och klar i huvudet. Vi tar en stund och ett steg i taget.

Önskar en fin valborg ❤

Glad 🐳 🏰 till er alla. Hoppas ni kommer iväg till någon 🔥 och känner våren spritta i kroppen.

Jag är inne på kopp ☕️ nr två och gudarna ska veta att jag behöver den! Jag har sovit uselt. Somnade sent pga adrenalinpåslag & vaknade x flera på morgonen av olika ljud 🥴 Får ta igen det imorgon då jag är ledig.

Ikväll är det jobb igen så ingen 🔥 för mig. Det blir inte heller något etylhalrigt för mig så jag sätter 0️⃣ i kalendern.

Ha en fin dag alla 🩵

God morgon kaffevänner! Hoppas ni har en fin 1 maj.
Tack för tips om poddar @Carisie! @Natalia: Hoppas din pappa kryar på sig! @Påvägmothälsa: Ja, livet går ju vidare, och man bär sina pälsklingar i sitt hjärta ändå.
Har en hektisk tid just nu, med deadlines på jobbet, en inlämnings-uppgift till plugget, och alla växter som ska skolas om och flyttas ut i växthus och pallkragar.
Det går ok med min E-budget, men jag skulle behöva skärpa till min budget ytterligare. Ni är så duktiga allihopa :-) Jag läser allt, även om jag inte hinner skriva så mycket.
Idag ska jag ut och demonstrera i trädgården :-)