Godmorgon @flarran
Jag var väldigt sträng och rätt hård mot mig själv när jag drack. Missnöjd, ofta.
Nu är jag väl inte alltid nöjd men jag har acceptans för att jag inte orkar med allt- eller för mycket. Jag låter mig själv mer bara vara, utan så mkt krav. Det är en övningsfråga. Skönt att höra att du tillät dagen bli som den blev. Ha en fin dag idag, kompis! 🤗

God morgon allihopa! Nu har man sovit några timmar och sitter och gäspar här vid datorn. Dricker ett stort glas vatten och är väl faktiskt rätt tacksam för att få vara nykter och alkoholfri. Det är inget roligt att vara fast i ett slaveri. Tänk hur kunde man tro att tvångstanken att ständigt berusa sig för att inte känna av verkligheten och liksom springa iväg från sig själv var en frihet.

När jag läser om andras erfarenheter kring alkoholproblematikern här på detta eminenta forum så är jag då glad och tacksam över att jag kom mig för att börja skriva av mig lite och kan då säga att jag ännu har rätt mycket att lära mig än om rätt så mycket.

Brukar tänka att skaparen han är snäll och tålmodig han. Nog är jag väl fysiskt sett rätt så isolerad, men skulle som det är nu inte orka med några närmare relationer. Man behöver ibland utrymme och tid för sig själv för att kunna sortera intryck och bli i takt med tiden och sig själv. Då har man inte någon tid för störande moment som påverkar ens tänkande i negativ riktning tror jag då bestämt.

Ska man klara av att lägga om livsstil till en bättre så måste man normalt sett lämna vissa delar av sin tidigare tillvaro bakom sig. För när det gäller det här med skadligt beroende och beteende som att ständigt förgifta sig med alkohol så får man ibland noga tänka till i förväg så att man inte upprepar tidigare misstag och dåliga mönster är då i stunden en övertygelse.

Har inget alkoholsug nu och känner inte för att hälla i mig en massa onödiga drycker för att stänga av mig själv så att säga. När jag läser något ord här och där i skriften som skrivits av de i historien som andligt sett har gått före så förstår jag som nykter lite bättre orden om att man inte ska stanna för länge vid vinet i alla fall. Kroppsligt sett mår jag idag bra mycket bättre än vad jag gjorde förra året den här tiden.

Men psykiskt sett så har det väl inte skett så värst stora grejer då jag ju ännu har att släpa på ett lite negativt feltänk som väl poppar upp då och då. Det är då så sant som det är sagt att det inte är så lätt att vara människa alla gånger. Det var väl det som den högste där uppe, alltså skaparen väl förstod när han en gång beslutade att sända sin son till denna jord kanske.

Materiellt sett har det hänt mycket här i världen på två tusen år, men den mänskliga naturen är väl i mycket sig lik kan jag säga. Det är samma typ av problem i vardagen med relationer och känslor som styr den enskilde på sätt som kan få en andligt kännande varelse att gå rätt så vilse stundtals. Men om man vandrar vägen fram med ett nyktert sinne så blir det då lite lättare att få grepp om helheten på nåt sätt tänker jag alltså.

Kör hur som helst alkoholfritt vidare även denna sommardag fast man ibland i tanken väl skulle vilja ta den enkla men ack så svåra vägen för att slippa tänka så mycket. Nog har man rätt mycket att lära sig under en livsresa. Men tar man bara allting steg för steg så blir det nog bra till sist om man gör sitt bästa och även andligt sett vårdar sin själ och nyktert håller i och håller ut så att säga. Förresten, @Se klart, det var kul att du tittade in en sväng här kompis, sånt uppskattas.

Ha en fin dag!

Tänk att man lyckades ta sig utanför dörren idag och till och med faktiskt promenerade några kilometer. Det kunde man inte ha trott i morse. Skulle ju iväg och handla lite tekniska prylar vilket nu är gjort. Det kom lite konstiga tankar en kort stund när man passerade bolagets skyltfönster innan stängningsdags. Men gick då inte in där och inte gråter man över att man är alkoholfri och nykter så här på kvällen heller alltså. Men visst försökte väl alkoholdjävulen en kort stund få en på fall, men det gick vägen den här gången med.

Ha en fin kväll!

Fredag är det idag och sovit rätt så bra har man gjort. Det tar nästan emot att erkänna det, men det är väl kanske rätt så bra att gå utanför dörren ibland. Men nog känns det i ryggen lite att man gick rätt raskt igår när man var på en promenad för att handla lite teknikprylar. Det är inte helt otroligt att jag kommer utanför dörren även idag.

Men det beror inte på tankar om införskaffande av alkohol till helgen. Nej, för jag såg just i mitt kylskåp att mjölken så gott som är slut, vilket ju inte är så bra när det gäller att upprätthålla min ny-nyktra rutin att på morgonen dricka en kopp med varm choklad och äta några limpsmörgåsar med mjukost på. Såg till och med att den nästan himmelskt goda mjukosten är så gott som slut. Så måste väl därför röra på mig idag också. Får se om det blir till närmsta matbutik eller om man tar sig iväg längre åt nåt håll.

Det var då bra att jag stod emot anfallet från alkoholdjävulen igår. För när jag råkade passera bolaget så tittade jag som hastigt mot skyltfönstret och en tanke om att festa loss blixtrade liksom till inom en. Men jag var då klok nog att raskt fortsätta min promenad, vilket jag nu är lite förvånad över, men tacksam och glad för att jag med skaparens hjälp lyckades göra. För nu har man då ingen baksmälla alls, utan sitter så nöjd här i köket och mornar till mig med ett glas kallt vanligt vatten. Det var trevligt att du @Se klart tittade in och skrev några ord kompis.

Ha en fin dag!

@Flarran Skönt med rätt god sömn. Min var sisådär i natt. Det som är härligt med nykterheten är att man öppnar sina sinnen. Som du gör som nästan erkänner, men att det tar emot att det är rätt bra att gå utanför dörren ibland😁. Som nykter kan man omvärdera situationer och se det positiva i det som tidigare känts mer negativt. Världen blir liksom större. Jag har omvärderat mycket och sinnena har öppnats rejält.

Ha en fin dag!❤️

Det tar ett tag att bli förnöjsam och kunna sitta still och inte bara jaga iväg efter alkohol som man har gjort i alla möjliga situationer genom åren. God sömn är då viktigt att få då och då. Har inte fått mycket gjort idag, har varit rätt trött efter utflykten igår då jag bland annat köpte en powerbank till mobilen och lite kablar samt diverse andra småprylar.

Har sovit lite extra nu på eftermiddagen och sitter nu och dricker en stor burk med energidryck i förhoppning om att få tillräckligt med kraft och energi så att jag kan orka gå och handla lite mellanmjölk. Hoppas även få tag på min favorit inom bredbar mjukost som passar bra på limpskivor, om nu butiken ifråga har osten hemma alltså.

Något alkoholsug eller törst efter pilsner har jag då inte nu för den delen, så något inköp av folköl i matbutiken står då inte på min önskelista att göra idag. Så visst omvärderar man väl en hel del och tänker lite klarare som nykter och alkoholfri efter ett tag, det är då så sant. Det var kul att du @vår2022 tittade in här idag och skrev några ord kompis.

Ha en fin kväll!

Så var det då lördag igen och här sitter man och dricker, ja inte alkohol, för sånt tok blir man ju inte vare sig glad eller frisk av i längden alltså. Det blir ju bara snurrigt och konstigt allting med intag av starka drycker. Vanligt vatten i ett favoritglas fick det bli efter min frukostrutin med varm choklad och limpsmörgåsar. Men ojsan... Har man som ny-nykter efter drygt åtta månader och två veckor på detta eminenta forum gått och fått sig en rutin. Ja, Tänk, det verkar nästan som så. Målsättningar här i livet och en vettig riktning att följa gör då allt bra mycket lättare liksom. Dagens målsättning för idag är nog att komma utanför dörren och kasta en soppåse tror jag. Sen får man väl se liksom var man hamnar efter vägen. Men något inköp och drickande av alkohol om så skulle fresta är då inte aktuellt. För jag kör nu av bara farten och rutin utan nån större tvekan alkoholfritt vidare även denna sommardag, Det var kul att du tittade in här @skrynkelnylle. Hoppas och har på känn att det nog går bra för dig kompis.

Ha en fin dag!

Kom utanför dörren idag och kastade hushållssopor och sedan begav jag mig iväg på en cykeltur till en loppis några kilometer bort och köpte där lite skrot för skojs skull. Sedan blev det en sväng in till stan för att köpa lite elprylar man behövde, sladdar och sånt, samt en del kontorsmaterial. När jag passerade bolagets skyltfönster idag så var det då faktiskt inga större problem med alkoholdjävulen. Passerade till och med ingången till bolaget i gallerian utan att ha det minsta alkoholsug och längtan till att gå in där och slösa bort mina pengar, mycket märkligt egentligen.

Då jag ju i alla tidigare år om lördagar gått in där som på automatik när jag varit i närheten av deras luriga produkter. Minns även den första tiden som medlem på detta eminenta forum hur svårt det kändes inom mig att inte gå in där och handla diverse burkar och flaskor med alkohol som blev en skadlig rutin man inte vill fastna i igen. Det som mer hägrade idag var att det var någorlunda skapligt pris i en närbelägen matbutik på just den mjukost på tub som för närvarande står på min topplista när det gäller pålägg på limpskivor.

Så har nu handlat en del mjukost samt en limpa och en flaska med mjölk, så nu kan man då festa loss i morgon på varm choklad till frukost. Det var dock extrapris på pilsner av rätt hög kvalitet i matbutiken ifråga, men jag tänkte bara, att så enkla grejer går jag inte på då jag börjat lära mig att det faktiskt går att klara sig utan alkohol, fast jag för bara ett år sedan aldrig väl kunde tro nåt sånt.

Har nu ätit lite lördagsgodis, en tre små chokladbitar och lite saltlakrits och funderar på om man ska ta sig en halv god fryspizza och titta på en musikvideo som man köpte på loppis idag. Men är ju lite trött efter cykelturen, så får väl se hur det blir med den saken. Hur som helst så var det inte så dumt att komma utanför dörren. Nu har det börjat att regna, men det får det så gärna göra nu när jag har kommit hem igen och lyckats fira lördag helt nykter än en gång, vilket jag då är tacksam för.

Ha en fin kväll!