@vår2022 🙏 Ja det är viktigt med att tänka genom dagen, liksom bekräfta grundplanen utifrån dagens förutsättningar. Jag behöver helt klart strukturera mitt vardagsliv bättre exempelvis köra långkok när jag ändå jobbar hemma tex. Ska så sakteliga börja med det. På torsdag jobbar jag hemma och då gör jag ett försök med att laga 4-dubbel sats köttfärssås. Då blir den dagens middag klar + att jag kommer ha tre kommande i frysen. De dagar jag är på jobbet kommer jag jobba långa dagar för att slippa köer vilket också gör att jag med gott samvete kan ha lite luft de dagar jag jobbar hemifrån. Känns bra i kroppen när jag skriver detta. Viktigt att de blir hållbart i längden och att de också gynnar hela familjen. Kram 🥰 ❤️

@Ny dag låter som en bra plan (och nu blev jag sugen på köttfärssås!)

Tror det hjälper mycket att göra planer. Själv tar jag hjälp av to-do listor, där jag stryker bockar av och lägger till saker jag vill uppnå. I mina mörkaste stunder har jag tom skrivit upp småsaker, som tex, duscha och diska, eller göra rent ett handfat. Känner mig alltid bättre när jag uppnår ett mål och kan stryka och bocka av. Nu gör jag tex listor över vilka matlådor som ska lagas och vilka telefonsamtal som ska ringas och så bockar jag av. Det blir så svart på vitt när man börjar upptäcka att visst gör man något rätt :)

Önskar dig en fortsatt fin dag, fylld av kloka beslut och härlig nykterhet :)

@Ny dag Låter som en bra plan. Jag tänkte också på att när man planerar olika saker så blir det fokus på detta. Jag tex registrerar alla mina fysiska aktiviteter i min träningsklocka och sen kan jag följa detta och min kurva på ipaden. Det motiverar mig till att vara aktiv och träna rutinmässigt. Nu räknar jag kalorier i en app då jag vill gå ned lite i vikt och behålla vikt. Det engagerar mig och jag planerar vad jag ska äta och så att det blir rätt balans. Det leder mig till att laga lite nya rätter. Det blir en struktur och rutin i det och det i sig blir en aktivitet. Det håller en sysselsatt. När jag drack var jag mest fokuserad och sysselsatt med att planera, när, var och hur jag skulle dricka. Nu har denna tid upptagits av nya rutiner som träning, nya maträtter, odling, läsning mm istället😁.

Ha en fin tisdag!❤️

@vår2022 Kanske ska önska mig en aktivitetsklocka…. Det tar lite emot för jag har en väldigt fin vanlig klocka som jag fick i 40-års present, dvs ganska länge sedan 😂. Känns iaf skönt att jag hållit i mina föresatser nu i två dagar (måste ju börja någonstans…. )och har börjat också denna dag enligt plan. Sovit bra (skapligt) nu i två nätter och väljer att tro att det beror på att jag gått min promenad. 🙏 för pepp och feedback, det behöver jag verkligen.

@Ny dag Bra jobbat! Fortsätt så! Ja, tiden går fort!😂. Du kan även se dina steg/aktivitet på mobilen, i appen hälsa på en IPhone. Den använde jag innan jag köpte min pulsklocka. Den ger lite olika data som är kul att kolla på😁. Tänker också att promenaderna påverkar sömnen och som gör att du sover skapligt. Min sömn har verkligen blivit bättre av både nykterheten och av att jag är fysiskt aktiv.

Ha en bra dag!❤️

Dag 8. Kom iväg tidigt som planerat till jobbet, känns bra med längre dagar väl på plats. Dagar när jag arbetar hemma ska jag passa på att ta lunchpromenader så att jag fylls på med d-vitaminer även vintertid. Gillar att strukturera men har varit urusel på att följa upplagda planer. Nu behöver jag struktur för att överlista alkoholdjävulen och för att undvika stress i görligaste mån. Stress trigga a-djävulen också och när jag haft leverans er på jobbet och jag kan pusta ut blir det ofta en signal till att döva med a. Har under hösten tre stora leveranser och genom att planerat arbeta långa dagar tre dagar i veckan har jag skapat utrymme samt gjort vad jag kan för att också få ett familjeliv i balans.

Alkoholdjävulen har swishat förbi nu Uber em, inte starkt men ändå gjort sig påmind. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset!

Dag 9, allt flyter på hyfsat. Måendet bättre till 100 % minst. Förra veckas brutala kemiska ångest känna avlägsen men viktigt att aldrig glömma aldrig ta första glaset. Jobbar hemma idag, skönt att få sova en timme längre! Idag öe jag nykter.

@Ny dag Bra där!! Skönt att du börjar må bättre och det är ju en direkt effekt av att avhålla sig från alkohol. Aldrig mer ska du behöva ha ångest, så länge du inte tar första glaset.
Tänk vad ofta man behöver påminna sig själv om det.
Jag har också varit nykter i drygt en vecka och tankarna om alkohol snurrar inte längre i hjärnan. Däremot märker jag att när ångesten blir mindre så tänker jag tillbaka på mina problem som mindre allvarliga. Det måste vara alkoholhjärnan som försöker lura mig och jag ska inte falla för det tricket.
Idag tar vi inte första glaset och imorgon vaknar vi utan ångest!

@Lobster Precis så är det. Problemen verkar mindre jobbiga allteftersom. Men… Aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Tog mig fem dygn att bli återställd + tiden för återfallet. Det är minst en vecka med onödig och självförvållad ångest. Nu fortsätter vi kämpa, en dag i taget 🥰❤️

@Ny dag så bra kämpat. Tänkte på det där med att ”aldrig glömma”. Nu har jag varit nykter i 4 veckor, alltså det räknas som en ”vit månad”. När man läser artiklar som ”vad händer i kroppen när du tar vit månad” raddas det upp massa bra saker, hjärnan, lever, magen, sömn…och so on.

Då tänker jag så här: och varför skulle jag någonsin vilja förstöra det med att ta mig en fylla dag 31….och hamna på ruta ett igen!?

Blir nästan irriterad på alla dessa jävla artiklar!!

Ha en fortsatt fin och nykter dag ❤️

@B.Å 🥳🥳🥳 för fyra veckor!! Jag hoppas att du fortsätter skriva och hänger kvar här! Din inställning är helig och du behövs… Alkoholdjävulen är listig och falsk det har jag fått erfara.. Håller med om artiklarna🤬, borde stå mer om hjärnan och hjärnans påverkan istället bara vad som händer i kroppen… det motsatta händer ju när man börjar igen… stor kram till dig en sån här nykter dag, en av många kommande …. Hade besök av adjävulen på lunchen rörande helgen…. Så irriterande men jag sa NEJ i helvete heller, du gjorde mig sjuk en vecka för inte så länge sedan och det var för sista gången!!!

@Ny dag den där djävulen, så lömsk och listig. Bra att du sa ifrån på skarpen!

Jag håller på och planerar min helg nu – nykter helg alltså, hur lyxigt är inte det. Ska laga mig en gryta imorgon och sen ska jag göra en fruktsallad med choklad och vaniljvisp, har tänkt på det hela veckan…så ska jag fira min första kalendermånad. Mjukiskläder, Netflix och fruktsallad.

Tack för grattis och fina ord 😍 jag hoppas verkligen att jag en vacker dag kommer kunna inspirera andra…så som du och många andra har inspirerat och stöttat mig. Pay it forward, som man säger i Amerika 🤓

Det är så skönt att vi aldrig behöver känna oss ensamma. Jag har din rygg och du har min. Denna helg kommer bli magisk eftersom vi kommer låta bli det första glaset.

Aldrig glömma, usch vi ska INTE dit igen!

@B.Å i eftermiddag har adjävulen spökat mycket, igår var den som bortblåst och jag kände mig så stark. Helgen kommer bli nykter, ska prata med maken om de jobbiga tankarna. Det är bara att acceptera att de kommer men ha beredskap för alla eventualiteter samt aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Helgen ska bli nykter! Nästa vecka är typ fullbokad så jag behöver vara i form från start = har inte råd att låta mig må dåligt vilket jag kommer göra vid fel val….

Skönt att du finns vid min sida, tvåsiffrigt imorgon 🥰

@Ny dag
Den där 👿.

För mig hjälpte det att bli arg och tänka: där kommer du, din djävul. Påhejad av dina syskon Bakisfan och Ångesthäxan…ni kan sticka nu, tack men nej tack! Vill inte kan inte får inte! Adjö!

Barnsliga tankar…jag vet. Men jag avskyr dessa syskon och vill aldrig mer se dem i mitt liv.

Stort med tvåsiffrigt imorgon 👏 du kan detta och det är bara att traska på, en dag i taget. Så bra att du har fint stöd hemma.

Kloka beslut, en dag i taget. Om och om igen 👊

@Ny dag Idag måste du ha gått över till två siffriga eller hur? 10 dagar? Vad skönt att du är uppe på banan igen👏🏻👏🏻
Kan du se vad som gör att du tar ett återfall? Du har ju haft långa perioder av nykterhet och sedan är det något som gör att du faller. Kunskapen har du. Är det hjärnan som säger till dig att nu när du har varit nykter så länge då kan du ta dig ett glas för du fixar det? Eller har du ett sug hela tiden som du är nykter? Eller har det hänt något speciellt? Jag tänker om du kan se ett särskilt mönster när du tar återfall så kan det kanske lättare att göra en förändring. Jag tänker du kommer att klara av att bli nykter. Du har ju viljan och kunskapen. För din skull önskar jag att du får vara nykter. Och du kommer klara det! Heja heja dig!

Kramar 😍

@Varafrisk 🙏 Det handlar aldrig om tron p att nu fixar jag det. Återfallen planeras/genomförs i ”smyg” dvs jag smusslar. Har inte sig hela tiden och sitter inte på vita knogar. Mina återfall handlar om att döva/försvinna bort från mig själv och alla inbillade krav. 🥰🥳

Tvåsiffrigt! Aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Är så trött idag. Veckan har gått snabbt och nu behöver jag vila i helgen. Helgen ska bli lugn och jag ska göra det absolut nödvändigaste- inte mer. Ska försöka ta en promenad om vädret tillåter. Nu jobbet ….