Jag är väl medveten om att jag dricker för mycket, det var därför jag bad om Campral. Jag hade inte räknat med att det skulle innebära att jag skulle bli av med all annan vård och nekas livsviktig medicin.

Jag bad vården att inte ta peth-prover eftersom den typen av 'sporrar" gör mig avigt instä(ld, nästan trotsig, något som saboterar min goda vilja.
Jag har inga yttre omständigheter som kräver peth typ körkort, arbete,vapenlicens eller vårdnad om barn, jag vill bara sluta dricka. Trots att jag sagt nej till alkohol-prover har vården i samband med övrig provtagning mot min vilja även tagit peth-prover. Jag förstår inte varför, jag ljuger aldrig om hur mycket jag dricker.

Åren går och vårde fortsätter ljuga för mig, numera vågar jag inte inte lämna några prover alls, så återigen drar man in medicin, det hjälper mig inte alls. Jag vet att jag inte klarar mig utan medicin, men det här får mig bara att bli så avigt inställd, som om jag mot min vilja vägrar avstå från alkohol. Numerag dricker jag på ren trots, jag gillar inte ens ruset och jag får inte abstinens, jag är numera mest bara arg, det hjälper mig inte alls.

Jag vet att de flesta andra gillar att tävla mot sig själva, men det hjälper inte mig, jag blir bara bäst på att misslyckas. Jag har svårt att tro att jag är den enda som är så här, så vad ska jag göra?

@Morgonlek Hej 👋🏼
På vilket sätt har du blivit av med vård och nekas livsviktig medicin och varför tog de proverna?

Jag har skrivit det här i en annan tråd "all provtagning ska motiveras av vården för patienten". Inga prover får tas utan patientens medgivande - det är att likställa med att ge patienten sockerpiller istället för läkemedel. Anmäl din vårdgivare och sluta dricka på trots - det hjälper dig inte heller. Sen vill jag bara säga att det är inte "vården som ljuger för dig" utan vårdgivaren - hela vården är inte en opålitlig massa.

Ifrågasätt vården direkt till vårdgivaren - alla är inte oärliga och onda. Sen är den enda som kan ta hand om dig själv du och gör vad du måste för att må det bästa du kan.

Hälsningar från en vårdgivare i cyberrymden

Tack för ditt svar, jag visste inte att någon svarat.

Jag hat försökt anmäla flera gånger, även till IVO. Enda resultatet är att vården numera begränsar min åtkomst till 1177 journal och e-tjänster.

Med livsviktiga mediciner menar jag blodförtunnande, blodtryckssänkande, vätskedrivande, statiner och magsårsmedicin.

Eftersom jag fortfarande inte vågar lämna prover, så får jag inte fortsätta med sjukgympa, min läkemedelslista är "spärrad" den går inte ens att nödöppna. Vad hände med den nya lagen om läkemedelskollen?

Tänkte skaffa boendestöd, men det verkar bli komplicerat. Jag var på möte hos biståndshandläggare, men hon skriver i sin utredning att jag vill ha hjälp med sådant jag uttryckligen sa att jag inte vill ha hjälp med.

I stället för att få hjälp har jag alltså bara skaffat mig ännu mer problem.

Jag har tydligen glömt att skriva att jag har adhd. Allt fungerade ganska bra när jag hade medicin, men så började man villkora min medicin med krav på drogtester. De drogtester jag lämnade med salivprov påstods vara positiva på amfetamin, klart de var det det är det aktiva ämnet i min medicin, men eftersom jag "vägrade" lämna urinprov så valde man att anta att det rörde sig om illegalt amfetamin, inget av salivproven verifierades. De sa att salivprov inte går att verifiera, att jag måste lämna urinprov om jag vill ha verifiering av mina positiva prover.

Så de avbröt min behandling eftersom jag då även börjat fylla i AUDIT. Utan medicin började jag dricka mer (de flesta med adhd gör nog tvärtom, med medicin kan man dricka mer utan att förlora kontrollen)

Hejsan! @Morgonlek, det kan var svårt att göra sig förstådd hos sjukvården nuförtiden med alla dessa stafettläkare hit och dit som i mycket komplicerar kommunikationen. Men livsviktiga mediciner som blodtryckssänkande, vätskedrivande, statiner och magsårsmedicin ska du ju inte behöva vara utan för att det kanske har blivit en fnurra på tråden någonstans liksom.

Tycker du ska ringa till din vårdcentral och tala med deras sköterska på rådgivningen och säga att du behöver ha dina mediciner. Boka även en läkartid och be om en ny läkare om det inte fungerar i personkemin i kommunikationen med den läkare som du kanske har just nu. Har själv varit med om att det skurit sig i kommunikationer med nån läkare och till och med bytt vårdcentral nån gång för länge sedan.

Det kan ibland vara svårt att få fram det man vill säga vid ett besök om man inte mår så bra. Vet att min mor brukade säga att man måste vara rätt frisk för att kunna få bra och rätt vård när man är sjuk eller hur det var. Har själv följt min mors exempel och inför flera läkarbesök och även inför besök hos det sociala då helt enkelt tagit och skrivit ned på ett papper vad jag känt mig behöva hjälp med.

Kommer ihåg vad konstiga de var först i receptionen på vårdcentralen när jag lämnade ett brev där och sade att de skulle ge papperet om hur jag mådde till nån läkare i närheten som jag sedan direkt kunde få tala med. Jag gjorde förresten lika vid det sociala och gick bara direkt fram till receptionen och talade med dem och lämnade ett papper till receptionisten i luckan utan att ha någon tid och bad dem om hjälp omgående och fick sitta och vänta ett bra tag tills de lite missnöjt ändå tog sig tid med mig.

Skriv vad du behöver hjälp med och skriv under med ditt namn och personnummer samt adress, så fixar det sig nog, och berätta vad det är som du i aktuell stund behöver hjälp med oavsett vad du kanske talat om tidigare med handläggare och sånt. För vårdcentralers personal liksom det socialas biståndshandläggare är till för att hjälpa patienter och personer vid behov.

Var en gång till och med så ”fräck” att jag gick till akuten när jag kände att jag behövde blodtrycksmedicin direkt då mitt tryck var så högt att jag hade huvudvärk. Det är svårt att stå ut med att brottas med folk när man är dålig, men kämpa på och skit i alkohol, eller halvera den och trappa ut den ett tag, för alkohol mår du bara sämre av i längden är då min erfarenhet. Lättare sagt än gjort med alkoholminskning eller en paus på sånt, men gör ett försök.

Kämpa på kompis!

Tack rara för ditt svar.

Jag brukade alltid vara en bra patient, en sådan som skrev kom-ihåg-lista inför läkarbesök, som var följsam vid läkemedelsbehandling och alltid var vänligt inställd till vårdpersonal.

Allt det där förändrades över en helg, vad som hände vet jag inte, men det följer med även när jag byter VC, vårdpersonal är numera numera minst sagt frostiga i sitt bemötande, de skrämmer mig.