@eling Grattis till 8 veckor!🥳. Så himla bra gjort av dig och du ska vara riktigt stolt över dig själv! Det här forumet är verkligen bra och hjälpsamt på så många vis och det häftiga är också att det är vi själva som fyller det med innehåll som gör det meningsfullt och värdefullt😁

Ha en fin kväll!❤️

@B.Å, @vår2022, @Molnet, tack för era kommentarer 🥰

Jag lyssnar just nu på Skål ta mig fan. Tycker den är lite rolig, som vanligt känner jag igen mig i mycket. Jag börjar fundera på om mina senaste krisreaktioner handlar om alkoholdjävulens försök att återta kontrollen. Har jag tänkt att jag ska skilja mig och helt byta jobb och börja plugga igen för att fly och börja dricka igen. Kanske är det så, kanske inte. Jag vill dock absolut inte skilja mig och jag vill inte byta jobbana heller - däremot behöver jag jobba med mina höga krav på mig själv och min kritiska inställning till mig själv.

@eling hej hej, jag tror det är rätt vanligt att ”krisa” lite i början av vår nykterhet. Hjärnan håller ju på och återkopplar och har sig, reparation pågår och jag har känt av lite kortslutningar ibland 🤪 Blir så många intryck, känslor och tankar som vi tidigare inte har uppmärksammat/känt av pga berusning och bedövning.

Jag tycker det är spännande - att helt plötsligt känna så mycket. Har en inre strategi när det blir väldigt mycket ”en sak i taget hörru!”och så försöker jag jobba mig igenom små små förändringar. Tror inte det är klokt att ta alla beslut samtidigt, typ skilja sig, byta jobb, sälja lägenheten, ändra hårfärg och köpa sig en båt är inget man bara gör under en solig och härlig lördagsförmiddag 😂 vi får låta det här ta lite tid och tillåta oss själva att vaggas in i vår nya verklighet. Men visst är det härligt 🥰

Grattis till drygt 8 veckor. Bra jobbat 🥳🥳

@eling Är fortfarande efter dig! 38 dagar nu- och mindre och mindre sug hela tiden. Hur är det för dig? Har du mycket sug efter alkohol? Jag har nu klarat flera helger där min man dricker (oftast en öl eller två, men i helgen även vin vilket är en trigger för mig). Jag har klarat det förvånansvärt bra. Har tagit mig som vana att köpa ett alkoholfritt vin. Vet att det triggar många i viljan att dricka normalt vin där. Men för min del räcker det att smutta lite grann på det alkoholfria vinet (som inte smakar särskilt gott, men det räcker på något sätt att ha det i ett vinglas i soffan och att det är något annat än vatten och te som det blir hela veckan.

@B.Å ja det är verkligen en resa i att upptäcka sig själv på nytt, vem är jag egentligen och hur ska jag ta mig an livet, på ett annat sätt än att hälla i mig gift. Nä de där dramatiska livsförändringarna är ingen bra väg att gå, bara ytterligare en flyktväg. Som du säger, ge detta tid, och när hjärnan har stabiliserats kanske man kan göra lite mer grundade val. En liten sak i taget i detta. För vi har ju dessutom väldigt nyligen påbörjat en väldigt stor livsförändring.

@Fastforwardnorewind härligt, bra jobbat! Jag är nu på dag 59. Mitt sug har också minskat mycket, både i intensitet och frekvens, vilket är otroligt skönt. Jag har också tagit till alkoholfritt, både öl och vin. Jag började först hälla i mig det vilket kändes lite jobbigt. Där fanns ju ingen berusning att få. Men nu kan jag dricka 1-2 a-fria öl, det triggar inte. Jag oroar mig för att vara med någon som dricker riktigt vin, min man dricker som din 1-2 öl ibland och det är okej. Vin tror jag dock kan bli jobbigt för det triggar mig med. Men om det gått bra för dig kan det ju gå bra för mig med 😃❤️

Jag blir så less på det här, mår dåligt, är trött och det enda jag kan tänka på är att få dricka. Jag känner mig hopplös. Ska det aldrig gå över. När isåfall. Jag försöker jobba med mig själv för att må bra och jag kan må bra. Men så kommer dipparna och med dem blir det svårare att hantera alkoholtankarna. Jag vill fly till alkoholen. Vet att det inte hjälper mig på lång sikt och det är inte den människan jag vill vara. Jag blir så arg på att det ska vara såhär! Arg på mig själv som mår såhär och för att jag satt mig i det här. Skimrande tankar att om jag bara får dricka nu så kommer livet snart kännas bra. Förlåt för negativiteten.

@eling Hej 👋🏼 Man får ha dåliga dagar men jag brukar tillåta mig 1 dag och sedan ta mig upp igen. Att tillåta mig ömka för länge tror jag skulle kunna leda till just alkohol. Så försök att hitta fotfästet och klättra upp igen. Vi finns här.
🩵

@eling Hej! Kan det vara stress som påverkar dig och triggar till att få koppla av eller varva ned med alkohol? Eller om det finns någon som skaver eller trycker dig? Det är typiska situationer som gör att man dippar och vill fly med alkoholen. Ibland är det så mycket på en gång och man vet varken ut eller in eller var man börjar eller slutar. Nu tala jag av egen erfarenhet. Ett bra sätt att komma underfund med detta är att samtala och bolla med en psykolog. Få hjälp och stöd i att sortera och balansera livet. Det har hjälpt mig massor. Något som också hjälper mig att ”blåsa ut skallen” är fysisk ansträngning, det gör mig lugn och avslappnad.

Hoppas det känns bättre imorgon. Kram❤️

@eling I hear you
Det får vara bara svintrist vissa dagar, jag brukar förespråka ett mindset som är att kliva ÖVER. Tänkt dig tvätthögar, barnens leksaker om du har såna, ett par kassar till återvinningen. Det är ”tankar, sug och att det suger”. Ta ett Nega kliv över, lägg dig och läs en bok, ät glass.
Nästa dag finns ofta kraft att ta hand om de där skithögarna med lite mer engagemang. Kram och heja dig!

@vår2022 ja, det är stress, dålig sömn, självförakt och ibland vet jag inte vart jag ska ta vägen med allt. Jag har börjat prata med en psykolog men inte vågat berätta om alkohol än. Det är en nätpsykolog och de verkar inte jobba med beroendeproblematik enligt vad som står på hemsidan. Så då är jag rädd att jag kommer bli utkastad därifrån. Funderar på att gå privat istället men det är dyrt. Jag har ju flera problem och jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig för att få hjälp med allt på samma plats. Vårdcentralen har inga terapeuter.

@eling God morgon! Jag tänker att man menar att psykologen på nätet inte jobbar med beroendeproblematik innebär personer som sitter fast i ett alkoholberoende och dricker 24/7. Att det handlar om en helt annan typ av behandling. Som jag uppfattar i ditt fall, liksom i mitt fall, var att jag inte riktigt var där, även om jag drack varje dag efter jobbet och på helgen.

När jag gick hos psykolog berättade jag till slut om mitt drickande efter några samtal och det var så befriande, en börda som släppte. Hade då varit nykter några dagar. Det var svårt att samtala fullt ut för mig med denna ”elefant i rummet” och skammen jag kände. Då hände det också något i vår kontakt och i det fortsatta samtalet. Det var ju stressen och mina skav som jag ville dricka på mest och de var dem jag ville samtala med psykologen om.

Så min erfarenhet är att det var svårt att utelämna mitt alkoholberoende i psykologsamtalen för att få ett ärligt och öppet samtal. Det gav även psykologen en bättre bild av mig och jag var ju där för min skull, inte psykologens skull. Det hjälpte också till att bygga upp tillit och trygghet och att man dricker som vi gjort är så himla vanligt och säkert gör var och varannan det som går hos psykolog.

Att berätta för psykologen var ett av startskotten till min beslutsamhet om att sluta dricka fullt ut och det har hållit i snart 3 år. Så var modig och berätta, du har inget att förlora!

Sköt om dig och ha en fin fredag!❤️