@B.Å @Varafrisk @vår2022 Gulliga ni som tänker på mig när jag inte haft tid att skriva här på forumet…❤️❤️❤️🙏. Min historia till trots (att när jag tystnar =återfall) är jag fortfarande på banan. Idag är dag 69 och jag ger mitt löfte tillsammans med egen reflektion varje morgon ”Aldrig glömma, aldrig ta första glaset”. Det känns annorlunda denna gång, på alla plan. Varje gång ett sug/en tanke kommer har jag med enkelhet landat i att nu talar beroendet, jag vill inte detta längre för att sedan reflektera över vad som gör att dessa känslorna/tankarna dykt upp just där och då. Mycket är kopplat till min självkänsla och att inte duga/räcka till i arbetet. Men eftersom jag kommit dit jag kommit så är dessa tankar/känslor tankespöken och inte förenligt med verkligheten vilket jag övar och försöker komma till rätta med. Snart nytt möte….

Dag 70 och 10 veckor utan giftet alkohol. Så skönt det har varit och är att slippa vakna upp med den kemiska ångesten som alkoholen alltid skapat, oavsett hur mycket eller lite jag druckit.
Måendet har gått upp och ner, just nu känns det mesta jobbigt och grundstämningen är låg. Må så vara, livet går upp och ner - huvudsaken nu är att fortsätta ta en dag i taget och försöka acceptera livet som det är. Det finns inga yttre omständigheter som föranlett att jag känner mig låg förutom kanske att det blir allt mörkare ute. Sover likt en klubbad säl varje natt vilket är positivt. Börjar så smått längta efter julledigheten som ska tillbringas i fjällvärlden tillsammans med familjen. Det ska bli underbart att igen fira en nykter jul med mycket skidåkning.
Aldrig glömma, aldrig ta första glaset🌱

@Ny dag åh bästa, så bra att du är här med oss, du var saknad!

Grattis till 70 dagar, så glad att läsa att du har nytt mindset nu, jag hejar på dig och tycker du låter så bestämd och målmedveten. Livet må vara upp och ner men vi står stadigt eftersom vi uppskattar god nattsömn och nyktra morgnar.

Jag med ser så mycket framemot julen. Att inte vara berusad och/eller bakis och full av vardagsångest hela december…det var länge sen! Att fira jul utan hjärndimma – hur gör man ens det 😂😂😂

Ha en fin tisdag ❤️

@Ny dag Grattis till 70 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Ja, livet blir ingen räkmacka för att man slutar dricka. Tvärtom - plötsligt känner man alla känslor ännu mer. Ilska, sorg, vanmakt, irritation osv. Med tiden lär man sig dock låta känslorna komma - ”jaha, här kommer du och stökar” - och sen upplever man att de också går över. Alla känslor går över om vi accepterar, reflekterar, möjligen agerar, och vips är de borta. För den gången. Faktiskt. Men även det måste man uppleva för att förstår storheten med.

Jag minns att jag var tvärilsk i början av min nykterhet. Så ilsk att jag några gånger mycket högljutt skällde ut både kollegor och min chef. Inför folk. Folk hukade bakom datorskärmarna. Och det var helt befogat, men det sker ytterst sällan i vårt kontorslandskap. Ett gnälligt mail från en medarbetare kunde få mig att känna svallvågor av ilska en hel arbetsdag. Men jag lärde mig att alltid sova på saken, om möjlighet fanns. Med en god natts sömn i ryggsäcken tar man klokare beslut.

Kram 🐘

@B.Å 🙏❤️ Hela advent och nedräkningen till själva julen ska bli underbart att få ta del av med förhoppningsvis 3,5 nyktra månader i ryggen. Har förvisso varit utan alkohol över själva julledigheten de senaste åren men detta året kommer det att kännas annorlunda och det ser jag så mycket framemot! Vilken härlig tid vi har framför oss🥰 och vi ska fira varenda liten framgång 🎉🎉🎉