Hej Alla
Läst mycket och inser att det finns livsöden här jag inte kan jämföra mig med. Så på ett sätt känns det småaktigt att komma hit med sina problem.
Det är också svårt att veta hur mycket man ska lämna ut sig. Zorro är ett genomtänkt användarnamn. Jag bär mask och döljer mig effektivt bakom den. Endast min sambo ser igenom. Hon kallar mig också öppet och rättframt för alkoholist. Har gener för det då det finns nära mig i familjen. Min far dog för några år sedan, men var då nykter alkoholist sedan många år.
Jag är en missbrukare. Allt som triggar mitt belöningssystem funkar. Förr i tiden käkade jag olika kodeinpreparat under flera år. Avgiftade mig själv och kom på att det var mycket lättare att få tag i alkohol. Tyckte väl det fanns någon form av logik att efter egen avgiftning i 10 veckar börja dra i sig alkohol i stället. men ack så mycket mer tillgängligt.
Jag är i en ålder där riskfaktorer snabbt kan avsluta ens liv och jag måste omvärdera min livssituation och göra något åt detta.
6 till 8, 7,5% starköl dagligen gör hål i plånboken och bygger mage. för ett halvt liv sedan var jag i det närmaste underviktig och idag är det +110!
Jag har gjort en del försök tidigare. Har klarat 3 veckor, men det var innan jag var uppe på den nivå jag är nu!
Nu blir det en 7,5.a eller som jag hittade nyligen på bolaget, 10% öl, innan jobbet på morgonen. Sen kommer nummer 2 direkt efter jobbet.
Trött på att ekonomin inte klarar detta. Trött på att vara fet! Trött på att riskera min sambo som tydligt uttalat sig om att hon vill bli av med mig. Det sista är det starkaste argumentet. Gör vad som står i min makt för att behålla en underbar kvinna.

Idag är det dag 2 nykter. Ska strax åka hem och vet just nu inte hur jag ska stänga av Autopiloten för bilfan hamnar på något konstig sätt utanför bolaget utan att jag fattar hur!

Testar nu detta sätt! Kanske kan det fungera och kanske kan jag klara dag 3 och kanske kan jag nå upp till rekordet på 3 veckor. Vem vet!

Zorro

Tack leverjag. man blir glad varje gång man kollar och man ser att någon skrivit i tråden. Värt så otroligt mycket!

Lite kämpigare idag. Var och handlade och fick passera den gröna skylten några gånger. Gick bra, men humöret i botten när jag kom hem. Fräste och levde som en huggorm! :) men nu är denna dag passerad. Siktar på nästa! Mår nästan oförskämt bra ändå. Gått så mycket lättare än alla andra gånger jag försökt. Är nog mer redo denna gång. Vågar fortfarande inte sätta ribban för högt utan håller mig till "från dag till dag".
Alla era kommentarer gör det hela så mycket lättare. Tack!

aeromagnus: Jag tror iofs du har rätt, men är inte riktigt beredd att lämna ut mig än. Som det känns just nu fixar jag detta med forumets hjälp.

Leverjag

Låter bra Zorro, starkt
Ja, det där med humöret är vanligt och kan hålla i sig. Få förklara för partnern så de kanske kan vara lite mer förlåtande än vanligt. ;-)

Jag mådde inte heller så dåligt denna gång i början. Kom lite senare och på ett annat sätt. Vi är väl, kanske det, mognare på många sätt, denna gång. :-))

Ha en fin dag imorgon!

Härinne är det ju helt klart en fördel om man kan samla nyktra dagar i rad. Det är då man kan fira och bli firad härinne. Så just det är ju lite tråkigare när man gått en annan väg. Men man får lösa det som Leverjag föreslog. Man är absolut inte på noll efter ett misslyckande. Det handlar om vad man gör efter att man trillat dit.., fortsätter för att det ändå inte är nån idé (jajamän, det har jag provat) eller lär av det (det körde jag denna gång) . Nu hoppas jag att dina resonemang om noll etc inte har att göra med att du har börjat fundera kring om du kanske kan få dricka. Att det nog inte är så farligt ändå bara en gång... Det är ingen bra idé! Det blir med största samnolikhet inte bara en gång.., för mig blev det många återfall, men eftersom jag inte drack öppet och det var semester med familjen så spårade det inte ur helt. Vad jag vill säga är att det ÄR sjukt svårt att komma på banan igen efter ett återfall och att du inte bör börja den förhandlingen med dig själv. Nu kanske det inte alls var så du börjat tänka och då ber jag om ursäkt. Och bra att du stod emot gröna skylten.

Zorro

Mitt uppe i dag 6. Mår bra och suget kommer lite stötvis, men inte alls som jag hade förväntat mig eller som det varit tidigare gånger.
Sisyfos: Även jag räknar ju dagar som du ser! Men sist jag försökte sluta höll jag uppe i tre veckor. När jag väl föll då kunde jag lika gärna skita i det eftersom jag inte orkade börja om på dag 1.
Så mina funderingar är snarare ett sätt att förbereda mig på hur jag ska hantera ett återfall än att jag planerar för ett. Jag har inga som helst planer på att någonsin dricka igen. Däremot sätter jag inte längre ribban högre än "dag för dag".

harrim

Jag har druckit mer än jag tänkt mig flera gånger under min tid här, ca 2,5 månader, men det har inte inneburit att jag har återgått till mina gamla vanor. Jag har inte fortsatt att dricka dagen efter utan istället skärpt mig ytterligare. Se det inte som en katastrof eller en anledning att återgå till de gamla ovanorna.

Zorro

Tack harrim. det är just återfallet som oroar mig. Detta som sabbat så mycket tidigare gånger. Så det gör mig nyfiken... hur lyckades du bryta direkt igen?
Just nu känns det bra och jag mår bra och inget direkt sug eller saknad hur konstigt det än kan låta. Men är livrädd för att ett återfall direkt gör att jag bara fortsätter!

Idioten

Känner igen mig i dina tankar zorro.. Ett återfall kan skapa en sån ångest att man fortsätter,, tidigare så har jag bestämt mig att dricka,, just för att inte må dåligt av att jag inte klarade att hålla mig utan.. Att vakna bakfull och börja dricka direkt är min rädsla. nej det gäller att inte tappa kontrolen, tar vi inte första glaset så är vi safe?

Omstart

Hej, jag miste min dotter för 8 månader sedan i självmord. Efter det dricker jag vin varje kväll, det känns skönt att bedöva sig ?
Förnuftsmässigt har jag känt att detta varit galet men samtidigt har jag känt att ingenting spelar någon roll, huvudsaken är att jag mår bättre för stunden.
Jag känner ett sug efter a när det närmar sig middag, då tappar jag upp ett glas vin. Jag kände mig övertygad om att jag var beroende och hittade hit i förrgår, jag bestämde mig för att avstå a under gårdagen och har inte känt någon abstinens. Innebär detta att jag inte är beroende?

Idioten

Beklagar den fruktansvärda förlusten. Alkohol är bra på att hjälpa, men dessto längre det går kommer den att stjälpa. Att dricka varje dag ökar chansen till att bli fysiskt beroende,,

Va bra att du skriver här det ger oss chansen att ge dig stöd i din situation. Modigt att berätta vad du varit med om och hur du mår. Har du någon att prata med om det? Här kanske det kan finnas stöd: http://spes.se/ "Vi som mist någon behöver få tala om våra tankar och känslor. Till dig som har det svårt nu vill vi påminna om att SPES telefonjour är öppen varje kväll mellan kl. 19-22. Tel: 08-34 58 73."

Fortsätt gärna också att skriva och läsa här på forumet, du är igång med en förändring gällande alkoholen låter det som!

Vänligen
Rosette/Alkoholhjälpen

harrim

Att låta bli att dricka är förstås den säkraste vägen men om man nu trots allt trillar dit en gång så måste man tillbaka till den nyktra vägen så fort som möjligt. Låt inte bakfyllan bli en ursäkt för fortsatt drickande. Jag har tagit baksmällan vid hornen och ridit ut stormen de gånger jag har trillat dit och inte druckit mer de kommande dagarna. Allt är inte alls förlorat bara för att man dricker en kväll. Trillar man av hästen så måste man upp i sadeln igen så fort som möjligt och så är det även med den nyktra vägen.

Svärta, vad fruktansvärt att förlora ett barn. Välkommen hit. Du är kanske inte beroende men det kan du inte avgöra efter ett par nyktra dagar. Vi "riktiga" alkisar kan också låta bli att dricka några dagar.

Pippilångstrump

vad kan man säga mer än beklaga ...så bra att du har tagit steget ich börja skriva här. Du kommer att få mycket stöd och peppning här. Själv är jag inne på min dag 6 som nykter... Oroar mig för hur det skall gå i kväll för fredagar är alltid min vindrickardag ( fast nästan alla andra dagar har ärligt talat varit det också - men fredag är lite mer legitimt) jag har köpt fyra a-fria öl som jag tänkte ta om det blir för j-igt men nu våndas jag om jag verkligen skall göra detta - det känns som fusk och att lura sig själv ... F-n att allt skall vara så svårt...kram på dig

Zorro

Välkommen hit. När man läser sådant förminskas helt plötsligt ens egna problem något så oerhört. Var mycket nära en man som för många år sedan förlorade sin som genom självmord. Man vet inte riktigt vad man ska säja!
När det gäller din fråga om du är alkoholberoende eller ej, är jag inte rätt person att svara. Jag har varit nykter i 6 dagar nu och känner ingen speciell abstinens, men det finns en saknad och tomhet hur dumt det än kan låta.

Själv ser jag fram emot min första helg på länge utan alkohol. Jag har inget hemma och bor så att det inte är helt lätt att skaffa en lördag. Imorgon också sen har det på något konstigt sätt gått en vecka! :-)

Jag som inte gillar att räkna dagar, gör det likväl och ser fram emot dag 7!

Leverjag

Svärta, att mista ett barn
är nog det svåraste man kan vara med om. Så ledsen för din skull. Du bär på en enorm förlust och jag hoppas att du fått/får hjälp att bearbeta sorgen genom vården.

Jag träffar många som mist sina barn och de har haft väldigt bra stöd av "Vi som mist". Jag själv har levt/lever med det hotet. Det är inte så konstigt att vinet tröstar, bedövar det jobbiga. Vi är många här som självmedicinerat för bla. depression, sorg och andra trauman i livet.

Jag själv trillade dit efter det jag var med om med min son. Efter den långa akuta krisen ch kampen så blev Vinet det enda som fick mig att somna eller slappna av en stund. Det var då beroendet för första gången blev ett problemdrickande.

Den ångest vi får av alkohol bla, gör att vi mår sämre och sämre. Du behöver bli fri ditt beroende men då tror jag du behöver hitta något annat som ersätter och som hjälper dig igenom, vidare. Både sorgbearbetning och mentalt lugn för att orka vidare. Lyssnade nyss på SR P1 där hur människor överlevde stora förluster i livet och några människor i programmet har mist sina barn.

Om du inte ännu provat det vill jag starkt rekommendera medicinsk yoga som gör underverk med människor i kropp och själ. KI använder det som behandling bla. Läs på nätet om mediyoga. Du kan få det som friskvård.

Såg för en tid sedan ett inlägg från Porter55 i #25 i tråden "Avvänjning efter lång tids överkonsumtion?" Som också mist sitt barn.

Hoppas att du läser detta och hittar stöd på något sätt. Stora, stora varma kramar ?❤️

Zorro

Tack idi.... jag KAN inte kalla dig för det! Du får hitta på något annat namn jag kan använda.:) Ingen ska behöva kallas idiot.

Zorro, jag tycker absolut att du ska fortsätta att räkna om du (mot förmodan) skulle återfalla en dag. Det är känslan av att det är kört som ställer till det. Många veteraner här inne körde ju i diket ett par gånger i början. Så även jag. Skillnaden var nog mitt tankesätt att det var långsiktigt nykter jag skulle vara. Inte 3 mån, inte absolutist, inte perfekt. Då gick det också att betrakta återfaller som en lärdom. Nykter helg är underbart!

Och välkommen hit Svärta. Förstår ditt behov av att vila i ruset, men det är en dålig väg att gå. Att förlora ett barn är min värsta mardröm, men att medicinera med a får så många negativa effekter. Om du fortsätter så kommer du att märka det. Jag tycker att du ska lyssna på dig själv. Önskar att jag hade lyssnat och förstått när jag började fundera över mina alkoholvanor. Hade inte nämnvärd abstinens och tänkte då att det nog inte var så farligt. Men sen på slutet hade jag verkligen känt av alkoholens grepp och börjat fundera över om jag kunde klara det utan hjälp. Ta ett längre uppehåll tycker jag. Och sluta använda a som medicin. Har du tagit dig hit för att du funderar då bör du ta det som en varningssignal.

Zorro, jag tycker absolut att du ska fortsätta att räkna om du (mot förmodan) skulle återfalla en dag. Det är känslan av att det är kört som ställer till det. Många veteraner här inne körde ju i diket ett par gånger i början. Så även jag. Skillnaden var nog mitt tankesätt att det var långsiktigt nykter jag skulle vara. Inte 3 mån, inte absolutist, inte perfekt. Då gick det också att betrakta återfaller som en lärdom. Nykter helg är underbart!

Och välkommen hit Svärta. Förstår ditt behov av att vila i ruset, men det är en dålig väg att gå. Att förlora ett barn är min värsta mardröm, men att medicinera med a får så många negativa effekter. Om du fortsätter så kommer du att märka det. Jag tycker att du ska lyssna på dig själv. Önskar att jag hade lyssnat och förstått när jag började fundera över mina alkoholvanor. Hade inte nämnvärd abstinens och tänkte då att det nog inte var så farligt. Men sen på slutet hade jag verkligen känt av alkoholens grepp och börjat fundera över om jag kunde klara det utan hjälp. Ta ett längre uppehåll tycker jag. Och sluta använda a som medicin. Har du tagit dig hit för att du funderar då bör du ta det som en varningssignal.

Leverjag

Zorro, det sa jag också till honom när han var ny här :-))) jag föreslog MrX så vi får hitta på ett namn åt favoritidioten om han inte föreslår ett nick på sitt nick.

Vad ska vi ta... Smartass, pappskalle, ärthjärna, Ior. :-D)) Vad tycker du id...ten?