Nu har jag tagit steget att skapa ett inlägg här istället för i "dricker jag för mycket"

Japp, ni kommer säkert lista ut vad jag ska skriva men jag gör det ändå. ***** heter jag, och jag ÄR ALKOHOLIST! MEN........ Nu har jag varit ifrån skiten i 10 dagar som säkert många av er läst i mitt andra inlägg här på sidan.

Först vill jag börja med att tacka alla fina, underbara människor här på forumet. Trodde det inte från början men jävlar vad ni hjälpt mig att hitta styrka, tro på mig själv och har ett helt annat perspektiv än andra i min omgivning. Ni fattar ju vad jag går igenom vilket inte vänner, familj och så vidare gör på samma sätt.

Nu är jag inne på min 10:e dag som nykter och helt ärligt kan jag säga att jag redan nu är en bättre människa efter att ha låtit alkoholen ta över hela livet. Det är det enda jag egentligen tänkt på i flera års tid och kan nog räkna på mina 10 fingrar antal dagar nyktra innan dessa 10 dagar, under de senaste 2-3 månaderna. Alltid fokus på skiten, "när kan jag dricka igen....... osv" Hur gick det såhär långt? Hur kan en dryck ha kraften att ta över ens hela liv och göra allt så förjävligt. FÅr en att ljuga för sig själv men framförallt mot andra, människor man värdesätter mest i livet?

Nej nu är det dags för andra bullar, nu är det dags att gå mot nykterheten!

Är jag sugen på alkohol? Skojar du eller? Alltså ögonen blixtrar, ont i huvudet hade jag igår och stundvis känner man sig helt maktlös och vill ta ett glas(eller 8) på kvällen för att dämpa tankarna. Men då går tankarna först till familjen, sen HIT! Alltså till alla er här. Hur ska jag kunna vara en bra förebild för andra i min omgivning om inte jag kan ta tag i mina bekymmer och sluta? Vad händer om jag trillar dit igen..... Ja det vill jag inte ens tänka på för nu är det dags för mig att börja leva lite.

Detta året har två tillfällen som jag dock fasar för, jag ska till Barcelona nästa vecka och i jul ska jag till Florida där vi ska bo hos min frus familj där även hennes bror har GROVA alkoholproblem. Alltid stora dricksglas fulla med renat, och en liten bit citron i. Han och jag har alltid druckit ikapp och det gick till den gräns förra gången att både han och jag blev alldeles för fulla, inför mina barn som var med på resan. Skäms jag för det idag, ööööööh ja....... Att utsätta sina barn för det och låta det ta över mitt föräldraskap är inte ok! De är det viktigaste jag har även om jag inte lyckats fokusera på dem under hela deras uppväxt. Tyvärr..... Men här är jag helt transparant, jag orkar inte längre gömma mig. Skammen, ångesten och så vidare som många här inne pratar om, den ska inte få ta över mitt liv. Nej minsann, nu ska jag finnas där för min fru!

För ett par år sedan blev jag så pass full att jag tog tag hårt i min frus arm, varpå hon sa att händer det igen lämnar hon mig. Jag förstår henne, och det har aldrig hänt igen. Jag blir inte agressiv när jag dricker, mest trött men den gången slog det över. Jag har aldrig slått en kvinna, och skulle inte förmå mig att göra det heller men en diskussion som annars kan vara väldigt intensiv slog över med alkoholen. VAD FAN?!?!?!

10 dagar snart gjorda, AA möte ikväll(första) och med 35 år gångna så har jag förhoppningsvis en liten bit kvar att leva om jag inte faller dit igen. 10 dagar av 20000 drygt om jag ska leva till jag är 80 :D Skrämmande tanke, ja jag skulle ljuga om jag sa att det inte är skrämmande men nu är det dags att ta tag i en första sommar på drygt 20 år utan alkohol!

Ta hand om er alla där ute och VERKLIGEN ALL KÄRLEK TILL ER!

@TessaMa Åh tack! Jag satt faktiskt i skrivande stund och läste ditt inlägg och blev lite tårögd(blir fasen tårögd av att läsa allas inlägg här hehe). Jag hoppas verkligen att din resa till slottet blir helt magisk, det lät som det i alla fall! All styrka till dig <3

@Vilsenpappa Välkommen hit! Här har vi alla samma nål. Och stöttar varann i med och motgångar. Jag hoppas att du också har hittat till Alkoholprogrammet under stöd? Bra hjälp i början… Och sedan Alkoholkalendern. Kul att se hur tio dagar blir elva och tolv och sen blir ett band av pärlor. Bara goda minnen av dagar då du inte drack…
Du kommer att kunna tacka nej, finns tips på hur du kan tänka och göra i programmet… ❤️🙏🏻

@Amanda L Hej, Ja jag har hittat dit även om jag inte hunnit börjat läsa då jag blev medlem här igår. Var skönt till en början bara att skriva av sig som ett första steg. Alkoholkalendern började jag också med tidigare idag så den är med påbörjad. Ja tacka nej har alltid varit svårt men jag vet också att det finns sprit, vin och öl hemma men väljer att inte dricka det. Var i tyskland under midsommarveckan så köpte på mig en årsförbrukning där. Kanske inte supersmart med lite eftertanke men det fick ju mig till slut att inse mina problem.

Det där med pärlor tar jag med mig, det kommer förhoppningsvis bli ett LÅÅÅÅÅNGT halsband till slut som sedan blir en snara runt jordklotet, tack för det synsättet :D

Och sist men inte minst, tack för att du tog dig tiden att skriva! Det uppskattas mer än du tror

@Vilsenpappa välkommen också från mig. Det låter som om du har bestämt dig. Det är bara att fortsätta på den vägen! Forumet har hjälpt mig mycket och nu har jag varit nykter i 19 månader. 🐳👍🏻

Hej och välkommen @Vilsenpappa

Jag tycker att det här forumet är väldigt bra och att det hjälper. Lycka till med allt. Tycker att du har lyckats få till en jättebra start. Känner du några positiva effekter än? Stort lycka till och trevlig kväll 🌸🌸🌸Mollie

@Geggan @Mollie87

Stort tack för ert stöd och support, NI ÄR UNDERBARA som alla andra i detta forum!

Ja jag känner verkligen att starten har varit en bra sådan, visst tänker jag på alkohol men denna gång är det på ett annat sätt som när man har en "vit månad" om ni förstår vad jag menar? Det är inte samma begär och "måste ha" som det varit innan och tänker liksom inte på nästa gång jag kan dricka som jag tidigare gjort. Kommer jag komma till en punkt i livet när jag ser alkoholen som utväg? Kanske....... och det skrämmer mig men just nu blickar jag framåt.

@Mollie87 Angående positiva effekter..... SÖMNEN! Visst nu har jag suttit uppe till 1 på nätterna varje natt och köttat monster i ett TV-spel då jag gör saker för mig som jag gillar att göra. Men i helgen som var sov jag till 10 BÅDE LÖRDAG OCH SÖNDAG. Det har liksom inte hänt på säkert 15 år att jag sover så länge, innan har jag alltid vaknat cirka 0630 varje dag även om det är helg eller inte. så det var såååå skönt. Jag har ju även sluppit ångesten på morgonarna med tankarna "kan jag verkligen köra idag" och, "vad händer om det är en poliskontroll på vägen"...... Nu sätter jag mig i bilen 0730 varje morgon och tänker "jag är lite trött MEN jag kan köra utan ångest"

Jag märkte även i helgen som var att jag har tagit ett litet steg mot ett bättre föräldraskap. Spelade badminton en liten stund med dottern på 10 och även tv spel med sonen på 7. JAG VAR DÄR! Visst kanske inte 100% med tanke på alla tankar och min stora förändring som just pågår men sakta men säkert kommer jag även kunna finnas där mycket mer för dem, som jag helt ärligt isidosatt under många år pga denna jävla dryck.

Igår hade jag mitt första AA möte och även om det är mycket prat om "Gud" (vilket jag tar stort avstånd mot) så kände jag en enorm värme och kärlek på ett sätt som jag längesen såg hos en medmänniska som inte är min familj och mina närmsta vänner. Att sitta där vid bordet, ta en kaffe och en kaka och blotta mig själv totalt för främlingar. Helt galet vilken känsla det var måste jag säga. Kommer jag gå tillbaka, ABSOLUT! Förmodligen varje vecka under en låååång tid.

Nästa vecka är det även resa utomlands vilket jag fasar lite för och de på AA trodde att det är en dålig idé att åka dit. Vi får se, jag hoppas kunna ligga vid poolen på dagarna och läsa bok för min fru och bara ta hand om oss själva.

Nu är det jobbdags så jag hör av mig senare under dagen :D

Men, 11:e dagen nu utan skiten och förmodligen dag 11 av många många fler.

PS: När jag träffade min fru kallade hon mig alltid happy piggy(hon är engelsktalande enbart) men de senare åren säger hon att hon saknat sin happy piggy. Happy piggy kommer ju från Babe, den lilla grisen när han sitter i bilen med öronen fladdrande. Nu känner jag att jag är på väg att bli den "happy piggy" som hon förtjänar igen vilket är en otrolig känsla.

@Vilsenpappa Grattis till ett bra beslut! I början var det ett läskigt beslut att sluta dricka för mig, mycket tankar som:
-vad ska jag säga till andra?
-kommer dom tycka jag är tråkig?
-kommer livet bli grått och trist? m.m.

Med tiden som gick, hjälpen av alla på forumet, böcker och poddar där folk delar med sig om sina resor till ett nyktert liv, ett jäkla tålamod och modet att våga möta alla mina känslor är jag bara en månad ifrån ett helt år nykter.
Mitt liv är allt ifrån grått! Det känns som om jag fått tillbaka mitt liv! Att det förut var kidnappat av alkoholen!

Mitt bästa tips som jag fick här på forumet är:
-Spela hela filmen!
När man tror sig varit duktig och tänker att det inte var så farligt med drickandet egentligen då spelar man upp i huvudet på sig själv hur det kommer bli, från det första glaset tills man vaknar morgonen efter! Det är ingen kul film! Ångesten på natten, dålig sömn, ångesten på morgonen!

Fortsätt skriva på forumet, både i med och motvind, när du skriver dina tankar och vi på forumet kan hjälpa till att vara bollplank kan du gå andra perspektiv.

Kram

@Himmelellerhelvette
Tack, ja läskigt är det absolut. Dock är jag helt öppen med nära och kära, jag har ett problem så enkelt är det och det är att jag har en sjukdom som kallas för alkoholism. Tycker de jag är tråkig, FUCK THEM! Min absolut bästa vän som jag var i tyskland med innan midsommar för att handla på mig inför sommaren......... Well hans reaktion var helt fantastisk. ja men xxxxx, jag gör världens godaste alkoholfria GT OCH, vi behöver inte dricka för att ha roligt. Vad vi än gör så har vi alltid kul och jag stöttar dig oavsett vilket beslut du än tar. DET ÄR EN RIKTIG VÄN! Han och jag har alltid träffats över ett par pilsner och drinkar men nu blir det andra bullar. Det går ju faktiskt att grilla utan alkoholen, och då kan jag ju faktiskt köra hem efter en grillkväll! Alla andra jag har berättat för har med givit mig ett enormt självförtroende och inte tyckt att det är konstigt alls, snarare tvärtom att jag blir av med skiten för en gångs skull :D

Ja skriva här kommer jag göra flera gånger om dagen, då det nu i början väller med känslor, både bra och mindre bra men att skriva av sig känns som en lättnad i kroppen!

kolla filmen ska jag absolut göra och även om jag är med i AA kommer jag följa programmet här med för all hjälp är bra hjälp.

Ha nu en underbar sommar så garanterar jag att vi kommer höras här. Kommer säkert skriva mycket nästa helg då jag åker till Spanien då och kommer säkert behöva skriva av mig lite, eller MYCKET

Hej! 😀Ville bara säga angående AA och deras prat om gud och ditt motstånd, någon förklade Gud som "Gemenskap Utan Droger". Försök hålla fast vid din goa känsla i gruppen istället och stort grattis till 11 nyktra dagar!😊Fantastiskt bra jobbat! 😊

@a22louas hmmmmm, gemenskap utan droger. Det var ju faktiskt en rätt bra tolkning av det hela och ett annat synsätt :D Tack för att du är ännu en person här inne som ger mig styrka. Jag kommer klara det i det långa loppet, det är jag helt övertygad om!

@Vilsenpappa Härlig spirit hos dig🤩. Underbart med en sådan bästa kompis som du har! Han vill ju verkligen ditt bästa och att du ska må bra, vilken vänskap ni har💕. Så fint att du även kan vara öppen med nära om ditt problem, att du inte låter skam och skuld ta över och tysta dig. Att få vara sann och ärlig. Och så fint att du ger dina barn och din fru tillgång till dig själv och att du är mer närvarande, det skapar tillit, närhet och förtroende. Tack så mycket fint och bra nykterheten tillför dig och omvänt, tänk vad mycket alkoholen förstör för dig.

Inför semestern, lägg upp en plan på exakt hur du ska göra i situationer där det bjuds på alkohol. Att du tex kan säga ”Nej tack! Tar gärna alkoholfritt”. Undvika ställen där alkoholen flödar. Planera olika aktiviteter att gör som att läsa böcker för din fru😁. Varje morgon tänka att vilken härlig nykter dag det ska bli, så fräsch jag kommer att vara, tillgänglig och närvarande för mina barn och fru. Gör dig stolt över dig själv varje morgon och kväll. En rejäl utmaning så här i början av nykterheten, men du kommer att fixa det!💪

Ha en fin fredag!🌞❤️

Hej @vilsenpappa och välkommen (lite sent) till forumet.
Känns som du är väldigt motiverad och beslutsam och det är ju superviktigt. Sen är det upp och ner i början, ibland nästan overkliga känslor, ibland helt självklart.
Bra med AA också tror jag! Och att vara öppen- många saker som är en god hjälp på vägen.
Jag räknar dag 1284 idag (men jag räknar inte längre men kollar ibland när jag skriver till någon som är ny) Bara för att säga att det går! Hur bra som helst är det att leva utan alkohol, livet blir inte tråkigare utan rikare! På alla tänkbara sätt.
Häng mycket på forumet- be om hjälp och stöd om du behöver. En dag i taget funkade bra för mig i början! Kram 🤗

Tack åter igen för alla fina svar! Idag är en tuff dag. Håller på att installera en kattdörr i en vägg, då min frus passion är katter. Det går väl inte särskilt bra och min fru vill att jag löser hennes misstag och göra om, göra rätt. Detta är ett tillfälle som många andra som triggar igång hjärnan till att dricka. Jag tog en alkoholfri öl men nu är det tufft. Visst jag är fast beslutsam att inte dricka, men det betyder inte att det inte är jobbigt i såna här situationer. Min adhd gör mig stressad, jag känner mig som en failure och jag vill bara rymma. Denna oändliga känsla av att vara värdelös, inte räcka till och stressen när hon frågar mig om saker som mitt huvud säger att jag bör ha svaret på direkt och blir stressad när jag inte har det.

Men iaf, inne på 12e dagen utan alkohol....... yay mig!!!

@Vilsenpappa Livet kommer att vara livet som det är. Men kanske ta en paus och en liten promenad ?
Kanske berätta för din fru att processen med att sluta dricka är arbetsam och att du kommer att vara extra trött, säkert flera veckor… En sak som hjälpte mig var att jag avsa mig en massa upodrag. Man orkar inte med dim helt enkelt!
Lycka till 🙏🏻❤️

Starkt gjort att ta dig igenom suget och kämpa vidare! Det här med att kunna svara på allt direkt känner jag igen. Men jag tränar på att svara "det måste jag kolla upp så det blir rätt" istället. Jag tycker personligen att det är en väldigt god egenskap att förstå vad man inte kan, istället för att chansa och göra fel, inget filuren alls enligt mig. Så träna dig på att ta time out när du blir stressad, säg att du behöver tänka. Tror också att vårt psykiska alkoholberoende tar varje chans att försöka hitta anledningar till att vi skulle behöva dricka. Jag tänker på sug som en envis treåring som vill få som den vill genom att hetsa och skrika och försöka få oss att tappa fattningen. Men vi har också en vuxen i oss som kan hålla sig lugn och göra det vi bestämt oss för, att vara nyktra.

@Amanda L @Kennie Tack för ert stöd!

Ja ibland kan det vara bra att tagga ner lite, göra sånt som får mig att bli glad istället. I lördags satte jag mig faktiskt och spelade lite tv spel när det var som värst, tog en alkoholfri öl och suget var faktiskt borta väldigt snabbt.

Igår var jag över hos min kompis, grillade och han gjorde alkoholfri gin/tonic(fantastiskt gott) och hade alkoholfria öl med. Han vet om alla mina bekymmer och stöttar mig till 10000%. Han höll sig även nykter även om han har semester så sådana här vänner växer inte på träd kan jag lova. Maten blev mycket god(jag fick ta på mig förklädet hemma hos honom och grilla entrecote, ryggbiff, majs och champinjoner) och jag åkte hem och tillbringade resten av kvällen med min fru, lite tv spel, och bokläsning på engelska för henne. Det var en väldigt bra kväll och knappt inget sug alls. Nu är jag inne på dag 14 och på fredag åker jag till Barcelona. Har googlat och verkar som att många barer serverar alkoholfritt så istället för att ha panik som jag hade för 2 veckor sedan angående denna resa känner jag en enorm styrka att jag faktiskt kommer att klara det. Har bestämt mig för att köpa ngt roligt till mig själv när jag klarat en månad, det är JAG VÄRD!