Är inne i en fylleperiod och kan inte sluta fast jag älskar min sambo och mina barn så mycket. Hur slutar man? Så djävla rädd för ångesten. Och hur fortsätter man vara nykter?

Ellan

Hej,
Ja hur slutar man... Du behöver ha villighet till att sluta. Ta hjälp i någon form tex AA, vårdcentral, beroendecentrum, behandling. Prata med en vän om hur du har det. Fortsätt skriv här! Ångesten kommer oavsett när du bryter det gäller dock att orka och ha mod att stå kvar i den. Då är det skönt att ha någon att anförtro sig till. AA har möten nästan varje dag och där finns det människor med erfarenhet och som kan ge stöd.
Ta hand om dig!
Kram Ellan

Bedrövadsambo

Det är stor skillnad på att vilja sluta dricka och verkligen bestämma sig. Det är bara du som kan göra jobbet. Fortsätt läsa och skriva här på forumet så ska vi stötta dig allt vi kan!

Evigt ung

Välkommen hit!
Jag är idag på dag 13 som nykter.
Det har gått över förväntan men under de senaste åren har jag varit full eller bakfull varje helg med massiv ångest för allt dumt och pinsamt jag gjort på fyllan.(Du kan läsa om en del av det på min tråd i inlägg #35) Mådde inte bra och började läsa här, insåg att jag är alkoholist (mest på helgerna men även mitt i veckan ibland). Sen startade jag min tråd mest som en dagbok för att rensa i tankarna och skriva ner för att inte glömma....
Det är precis som "Bedrövadsambo" skriver:
"Det är stor skillnad på att VILJA sluta och att verkligen BESTÄMMA sig för att sluta"!!!
Jag hade länge haft viljan(varenda gång jag var bakis med ångest) men sen har jag tydligen verkligt bestämt mig för det går faktiskt BRA! ?
Visst är jag jätte sugen på vin emellanåt men det är SÅ skönt att veta vad jag har sagt och gjort på kvällen innan och slippa vara bakfull med ångest.
Läs och skriv här, det har hjälpt mig JÄTTEMYCKET!
Dina barn och din sambo kommer också att bli så glada om de får ha dig precis som du är och inte full eller bakfull.

Glapsvinn

Tack för era fina ord men vet inte hur jag ska hantera ångesten. Ligger och gnuggar benen nu. Min syrras dotter hängde sig i förrgår och det borde ju göra allt men blev bara svårare för mig att kliva av.

Så hemskt med din systedotter! Jag tycker du ska söka hjälp, kanske få nåt mot ångsten för att kunna ta itu med resten.

att experimentera med på egen hand! Det är ett läkemedel mot depression som ska tas enligt ordination. Jag råder dig, som flera andra innan, att söka professionell hjälp. Då kan du både få nån att prata med om det förfärliga som drabbat familjen och en lämplig medicin så att du får sömn. Ta absolut inte Saroten eller nåt annat nån kompis hämtar, det kan få allvarliga konsekvenser.
I bästa välmening / mt

Glapsvinn

Ok, beslutar att inte ta några piller och bara härdar ut istället. Haft en lång chat med min sambos syrra som haft samma problem, hjälper otroligt mycket.

att låta tabletterna vara! Bra att du fått prata med en som vet och förstår vad du går igenom. Hoppas du får sova eller åtminstone har en skaplig natt! / mt

Glapsvinn

Låtit bli alkon helt, var fruktansvärt i början. Fortfarande väldigt jobbigt men börjar kännas som det går åt rätt håll.