Tecknad mobil som ringer

Du kan ringa till oss från hela landet på telefonnummer: 020-84 44 48. Det kostar inget att ringa till oss och du behöver inte ha funderat igenom något innan du kontaktar oss - det går bra att börja med ett hej!  

Våra telefontider 

Måndag - torsdag        kl. 11-19
Fredag                            kl. 11-16

Avvikande öppettider

6 juni                               stängt
12 juni                             kl. 11-16
20 juni                             kl. 11-16
21 juni                             stängt

Sommaröppettider

Mellan 24 juni och 16 augusti har linjen sommaröppet, det vill säga att vi har öppet mellan 11 och 16. Välkomna!

 

Att få stöd via telefon

Oavsett om du vet vart du vill eller inte, så hjälper det för många att sätta ord på sina funderingar och prata med någon. Kanske längtar du efter att säga som det är till någon eller tycker att det vore skönt att få prata med någon anonymt? Vi som jobbar här har tystnadsplikt och du behöver inte uppge några personuppgifter när du ringer till oss. Vi kan heller inte se ditt telefonnummer.

 

Hur fungerar det?

När ditt samtal besvaras är det alltid av en rådgivare som är utbildad för att hålla rådgivande samtal via telefon. I samtalet med oss får du möjlighet att berätta om din situation och sortera dina tankar. Utifrån det försöker vi tillsammans hitta vad som skulle kunna vara till hjälp för dig för att du ska uppnå dina mål och vad som kan bli ditt nästa steg. Du kan välja om du vill ha ett uppföljande samtal.

Se gärna till att du hittar en plats där du kan prata ostört. Vi erbjuder individuell rådgivning både till dig som vill förändra ditt drickande och till dig som är anhörig.  Vi erbjuder ingen medicinsk rådgivning och inga par- eller relationssamtal. Vi hjälper dig gärna att hitta andra lämpliga alternativ som du kan vända dig till.

Våra samtal är tänkta att vara individuella samtal mellan två personer. Om du vill ha med dig någon som lyssnar på samtalet ser vi gärna att du pratar om det med rådgivaren i början av samtalet. Detsamma gäller om du vill använda högtalartelefon och det finns en risk att någon annan hör. Det handlar om att kunna erbjuda en trygg miljö där samtalet sker. 

 

När många ringer samtidigt

Vi gör vårt bästa för att ta emot alla samtal men ibland är det många som ringer samtidigt och du kan behöva vänta en stund för att komma fram. Du har möjlighet att lämna ditt telefonnummer för att i stället bli uppringd av oss. Då ringer vi tillbaka så snart vi kan, men i vissa fall blir det nästkommande vardag. 

Vi förstår att det kan väcka frustration om du inte kommer fram. Prova gärna igen en annan dag eller tid om du inte vill lämna ditt telefonnummer. Det kan vara lite lättare att komma fram under eftermiddagar samt senare under veckan. 

 

Lyssna på ett samtal