Ett långsiktigt stöd

Självhjälpsprogrammet är en form av långsiktigt stöd för dig som funderar på att göra en förändring. Det spelar ingen roll var i dina funderingar du befinner dig eller vilken typ av förändring du vill göra - bli nykter, dricka mindre eller testa en vit månad. 

Kom ihåg att du inte behöver ta ett livslångt beslut när du börjar din förändring - det räcker med ett mål som gäller för nu och som kan förändras längs vägen. 

 

Om programmet

Innehållet består av text, bilder, filmer och övningar. Det är uppdelat i olika avsnitt där du får lära dig mer om alkohol och hur det kan gå till när du gör en förändring. Genom övningarna får du testa olika verktyg och strategier som kan hjälpa dig på vägen mot ditt mål. Programmet bygger på kognitiv beteendeterapi och motiverande samtal. 

Du jobbar med programmet på egen hand. Om du vill ha stöd eller har frågor kring något i programmet kan du ringa till oss eller skriva i frågelådan. 

 

 

ⓘ För att använda denna del behöver du skaffa ett konto. Innehållet sparas sedan på din egen sida så att du enkelt kan fortsätta där du slutade.