Anmälan öppnar inom kort

 

Ett långsiktigt stöd

Dricker du oftare än vad du vill? Blir det mer än du tänkt när du väl dricker? Funderar du på varför du dricker eller hur det egentligen påverkar dig? Har du försökt förändra tidigare eller har du just börjat fundera på att göra en förändring? 

Självhjälpsprogrammet är en form av långsiktigt stöd för dig som funderar på att förändra. Det spelar ingen roll var i dina funderingar du befinner dig eller vilken typ av förändring du vill göra - bli nykter, dricka mindre eller testa en vit månad. 

 

Om programmet

Självhjälpsprogrammet vänder sig till dig som vill förändra dina alkoholvanor. Det bottnar i kognitiv beteendeterapi (KBT) och motivationshöjande samtal (MI).

Innehållet består av text, bilder, filmer och övningar. Det är uppdelat i olika avsnitt där du får lära dig mer om alkohol och hur det kan gå till när du gör en förändring. Genom övningarna får du testa olika verktyg och strategier som kan hjälpa dig på vägen mot ditt mål. Du väljer själv om du vill göra programmet på egen hand eller om du vill få personlig rådgivning längs vägen. 

Kom ihåg att du inte behöver ta ett livslångt beslut när du börjar din förändring - det räcker med ett mål som gäller för nu och som kan förändras längs vägen.

För att anmäla dig till självhjälpsprogrammet behöver du skaffa ett konto (du kan fortfarande vara anonym). Innehållet sparas på din profilsida så att du enkelt kan fortsätta där du slutade.