Hej,, midsommar är en härlig tid att ta vara på men ack så frestande för oss med A problem....
Så jag tycker att vi försöker peppa varandra att hålla 0:an vad gäller A denna helg.. :-)
Kom med tips och förslag så att denna midsommar sedan kan minnas med stolthet och glädje av oss...
lycka till och glad nykter midsommar :-)

Radar77

Okej bra idé! Jag kan börja med att säga att jag igår ägnade mig åt att fundera på några midsomrar som varit, räckte fint för att få mig att inse att alkofritt blir årets melodi. Jag har också laddat med alkofri öl.

Glad midsommar!

Ellan

God morgon,
Ja dessa storhelger kan vara frestande och utmanande. Så idag planerar jag min dag utifrån min nykterhet. Den är prio ett, inga kompromisser gällande den. Håller jag mig till den så kommer jag gå och lägga mig nykter och slippa ångest och bakfylla. Jag har en tids nykterhet men får en oro i kroppen när det vankas storhelg och risksituationer. Mitt fokus idag blir barnen. Vi ska dansa, leka och bada. Jag ska vara närvarande och delaktig i barnens aktiviteter. Det gynnar min nykterhet. Jag har aldrig ångrat en nykter dag däremot många andra dagar av ren och skär fylla.
Detta skriver jag för att ge mig själv pepp. Kan och vill någon annan ta till sig det så är det bara en bonus.
Trevlig midsommar på er allihopa ! Idag blir det rabarberlemonad i glaset.☀️
Kram
Ellan!?

SkåneTösen

Det kör vi på! Idag är nog jobbigt för många som kämpar med alkoholen. Vi har ju en fucked up alkoholkultur där det alltid ska drickas så fort vi ska fira något.
Och midsommar är en av dom värsta högtiderna vad alkohol anbelangar...
Fritt fram att dricka sig redlös som en annan tonåring. Många anhöriga vaknar denna dag med en stor klump ångest i magen. Idag kommer många bli katastrof fulla. Bråk, våld och rattfyllor.

Men vi ska välja något annat. Vi ska njuta av sillen, potatisen och jordgubbarna. Ölen och snapsen är inget för oss. Den gör oss bara illa.
Stor styrkekram till er som har sug idag. Stå emot! Nu kör vi på ett nyktert midsommar så vi slipper ångesten och skammen. Imorgon ska vi vakna och minnas vår midsommar. Och må bra.

Sannah

Och all peppning, strategier och välviljor!
Detta behövs!
Om det blir tufft, andas, ta en kort promenad för att bryta tanken på att dricka alkohol.
Äta gott och dricka mycket kaffe :)
När skymningen kommer och denna dag går över i ny dag har vi ytterligare klarat det!!

Radar77

Detta med en alkoholfri midsommar väcker så otroligt många känslor både jobbiga och bra hos mig. Om jag fokuserar på de bra känslorna så känner jag mig så fri och utan den obligatoriska rädslan för hur fan kvällen ska sluta. Otroligt skönt!

Lim

Vi kommer må så bra imorgon både psykiskt och fysiskt. Och även hela dagen och kvällen och natten idag om vi anammar nykterheten och inte ens funderar på hur det vore att ta ett glas.

Jag har varit nykter de flesta midsomrar i mitt liv och därför är midsommar en ångestfri grej för mig och den känslan kan vi alla få kring denna högtid om vi är nyktra. En högtid utan hemska minnen och utan flashbacks till pinsamheter.

En alkoholfri öl ska jag dricka ikväll.

När vi ser oss i spegeln ikväll kommer vi att möta en klar blick. Den känslan gillar jag för med några glas vin i kroppen är spegelbilden bara obehaglig att möta. Tänk då vad barnen i vår närhet känner.

Heja allihopa!

Prova att skaka den (flädern) med is, lime, riven ingefära och hackad chili.
Oh voila så har du en stark god iskall A-fri snaps :)
Toppa samma med lite apelsinjuice och lite rosa grape och du har en kanon god longdrink.

Garanterat såååå gott att det är beroendeframkallande men ger ingen bakfylla eller
ångest.

Kram

MM

....gott lät det, MM! Trevlig midsommar på dig, förresten! Du och alla andra här på forumet!

Rövarkulan2

Vatten för min del ikväll och vetskapen om att jag vaknar nykter i morgon är oslagbar?

Lim

Hej i midsommarnatten.

Hoppas det gått bra för alla. Jag har druckit ett glas alkoholfritt vitt bubbel och ett glas alkoholfritt rosévin. Helt perfekt. Och såklart två koppar kaffe också. Sover borta över natten (där vi firat) och ligger och lyssnar på regnet nu. Det känns så skönt att inte somna oroligt med vin i kroppen.

... att vakna pigg en midsommardagsmorgon! Tänk hur många som inte gör det.... I dag en ny dag att njuta av i regnet utan giftet!